• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düşünceleriniz benim için çok kıymetli olucak.

MetinHande

Üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2017
37
11
8
27
Doğru bir yere açıyorumdur konuyu umarım:) aslında benim bir dertten ziyade gel-git aşaması yaşıyorum ben hem kapanmak istiyorum hemde yapabilirmiyim diye çok cekiniyorum sonuçta kesin bir karar ikilem arasındaym yakın arkadaşlarım biraz daha bekle en azından evlendikten sonra kapanırsin diyorlar fakat ben karar veremiyorum rabbim herşeyin hayırlısını nasip etsin inşallah sizlerinde düşüncesini almak isterim belki benim gibi olup kapanıp bu gel-gitli durumu geçirenler vardır banada cesaret verirler belki şimdiden teşekkür ederim :)

Evlendikten sonra ne alaka ki? Icinizde varsa kapanın, bi süre dışarı çıkarken kapalı çıkın, denemek alışmak amaciyla. Baktiniz yapamıyorsunuz eski halinize dönersiniz. Yok memnunsaniz devam edersiniz. Kimseden de çekinmeyin, dün kapalı gördüler bugün tekrar açık görürlerse ne derler diye düsünmeyin. Sizin hayatınız, sizin seçimleriniz. Kimseyi ilgilendirmez.

Kapanmak istiyorsan hemen kapan evlenmeyi bekleme. Eşin sonra kapanmana engel olmak isteyebilir, daha zor olur ikna etmek. Seni seven böyle sevsin. Ama öncesinde kapalı arkadaşlarınla a bir konuş ki süreç nasıl olacak anlayabilesin.

ben bekarken cok aciktim bikini falan giyerdim hatta o derece.ama annem kapali.evlendikten birkac yil sonra kapanmaya karar verdim hala icimdedir bikini giymek saclarimi savura savura dolasmak ama bu Allahin emri diye dusundum.kendi icimdekilerden daha onemli sonucta farz yapmam gerek dedim ve kapandim birdaha acilirmiyim diye hic dusunmedim.
soyleki unv de hoca yarin sabah 5 te sonav var dese hicbirimiz aman ya gitsemmi gitmesemmi vs diye dusunmeyiz ama bu Allahin emri ve bu dunya bir sinav ama nedense kapansammi kapanmasammi vs diye dusunme luksunu kendimizde bulabiliyoruz.lutfen yanlis aNlama bu kismi senin icin degil kendim icinde yazdim.
rabbim aldigin karardan pisman etmesin en hayirli yolda ilerletsin ins.

mune simdi ben bu yorumumdan dolayi banlanmam degilmi azicik dini yorum olmus ama konuda dini icerikliydi ya ondan sey ettim :110: ee simdide silemiyorum ne olacak:dua:

dini konu yasak bu konu kapanır. ama yorum yapayım. acaba kapanmak Allah'ın emri mi. Bazı meal çevirmenleri Kur'an da baş örtüsünden değil o ayette yakanın göğüsleri kapamasından bahsettiğini söylüyor. açıklama yapan güzel siteler var. iyi günler dilerim

Kapanmak iki karış bez parçasını başında taşımak demek değildir. Bence.. Allah'ın emrini yerini getirdiğine inanmaktir. Dolayısıyla evlenmekle olan alakasını anlayamadım. Bir de "en azindan" evlendikten sonra kısmındaki, en azından bölümünü anlayamadım. Hani hayatinizdan çok büyük birsey eksilecek de, en azından daha sonra eksilsin der gibi.
Icinizden gelmiyorsa hic yapmayın. Geliyorsa, birseyi beklemeyin. Bu Allahla kul arasında olan birsey, bence insanlara danisilacak pek bir tarafı yok

Hemen hemen her emirde oldugu gibi nefsi terbiye vardır,yani bu sorular ve endise ettiginiz kısım zaten nefsinizle alakalı,dolayisiyla sorunun muhatabi siz cebabi verecek olan yine sizsiniz.....

ben bekarken cok aciktim bikini falan giyerdim hatta o derece.ama annem kapali.evlendikten birkac yil sonra kapanmaya karar verdim hala icimdedir bikini giymek saclarimi savura savura dolasmak ama bu Allahin emri diye dusundum.kendi icimdekilerden daha onemli sonucta farz yapmam gerek dedim ve kapandim birdaha acilirmiyim diye hic dusunmedim.
soyleki unv de hoca yarin sabah 5 te sonav var dese hicbirimiz aman ya gitsemmi gitmesemmi vs diye dusunmeyiz ama bu Allahin emri ve bu dunya bir sinav ama nedense kapansammi kapanmasammi vs diye dusunme luksunu kendimizde bulabiliyoruz.lutfen yanlis aNlama bu kismi senin icin degil kendim icinde yazdim.
rabbim aldigin karardan pisman etmesin en hayirli yolda ilerletsin ins.

Bende senin gibiydim canım :) kapansın bazen istiyor insan eşarbı yapmak etmek açıkken giyinmek o kdr kolay geliyormuş ki daha uzun zaman harcıyorum açık olmam dan saçımı toplar çıkardım mesela şimdi esarpi yap et en çok da o zaman açık zamanları özlüyorum ama evde biraz kendime bakınca geçiyor hemen :) konu sahibi de sen de kapanabilirsen mutlu olacagina eminim :halay::halay:

Hemen kapan, hic dusunme ,bir zaman sonra nasil acik gezmisim diyeceksin cok guzel.Allah herkese nasip.etsin

Evet bikini giyindim mesela ama bazen açıklığı özlediğim gbi de ben nasıl giyinmisim şimdi eşime bu kdr utanirken nasıl o kdr insanın içinde giyinmisim diyorum mesela kendi babamın yanında bile saçımı açma gereksinimi duymuyorum yeri geliyor :)

Böyle radikal kararları evlenmeden önce almalısınız çünkü eşiniz sizinle açık evlendiyse kapanmanızı istemeyebilir. Hiç olmazsa aynı dünya görüşünden biriyle evlenirsiniz.
Zor bir şey olduğunu düşünmüyorum. Kapalı arkadaşlarınızla konuşup bir süre onlarla takılırsanız belki uygulamaya da daha rahat geçersiniz.
Hakkınızda hayırlısı olsun.

Back