Düşüncelerinize ihtiyacım var.

ybay

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2010
74
0
36
İzmir
arkadaşlar 10 aylık evliyim.Eşimle şimdiye kadar pek tartışmamız olmadı.bayramın 3 günü beni dışarı götürdü gezeriz diye. anladım kesin sıkıntısı anlatıcakları var..
Sıkıntısı 2 hafta önce annemleri yemege çagırdım iftara.Eniştem ve ablamıda çagırmıştım. Eniştemler yemege 10 dk geç geldiler.Eşim bunu kendine yapılmış saygısızlık olarak algılıyor.o gün kardeşimde yemegi yedikten sonra uykusu geldigi için birazcık uzandı .erkek kardeşim.27 yaşında .eşim bunu kendisine yapılmış saygısızlık olarak algılıyor. neymiş o uzanıyormuş eşim sandalyede oturuyormuş ben o evde neyim diyor.. Eniştemin kızını parka götürmesini (kızı zorla istedi.)saygısızlık sayıyor. Benim ailem sık sık evime gelmez 10 aylık evliliğimiz boyunca 2 bizde yemek yiyişleri. Eşim anlattıkça ben şaştım.Kuzenim ve çocukları geldi bayramın 2 günü akşam 8 gibi yedik bizde kalmak istediler ok dedim.evleri uzak çünkü gidemeleri çok zor. Neymiş biz 10 aylık evliymişiz neden kalıyolamış ben evimde rahat edemicekmiyim.sabah kalktım oturcak yer yok evde diyor. Benimle yaşıt kimse yok oturmuş çocuklarla yumurcak tv izliyormuşta..Babam kardeşimi eleştirmiş ona oda çok basit birşey hakkında bak babanada saygısızlık yapıyor diyor.. Ben doguluyum bizde kalmak ziyaret misafirperverlik önemlidri.Onlarda akrabalık ilişkisi yok. kalma gelme gitede pek yok. Duyunca şok oldum biliyordu böyle bir aile yapım oldugunu. Öyle laflar ediyorki şok oldum.Neymiş benim 3 yaşındaki yigenim onu sevmiyormuş onada biz ögretiyormuşuz.. Ablam onu neden nişanlıyken yemege çagırmamışmış.. Arkadaşlar onun ailesi gibi bir aile ben görmedim daha önce. Anensi ogluna birşey kıyıp vermez 1000 tl ev kredilerini ödeyip biz kirada otururuz. İşyerinin verdigi çikolatayı bile eşim annesine götürdü.. Annesi biz egeldimi kavga eder ogluyla evimizdeki eştaları ister banada alın bana onu al bunu al. Benim ailem ise sırf o gelicke diye dünya masraf yapıp yemek yapar . geçen ramazan ezana 5 dk kala evlerine bıraktık içeri bile davet etmediler hepimiz oruçluyduk ikram hizmet nedir bilmezler. Eşimin bana dediklerine bakın. Unutamıyorum ben haketmedim. Hakettiğim tek konu şimdiye kadar susup hatasını sölememem. Bu konuşamama sornumdan kurtulmak için psikolaga gitmek istiyorum...

İki tarafta çok biriktirmiş içinde, ilk garipsediğiniz olaylarda çözümleme adına konuşmalıydınız bence..
Ama geç değil, karşılıklı konuşmayla karşılıklı fedakarlıkla çözülebilir.
Ama sadece sizin birşeyler yapmanızı bekliyorsa o sıkıntı..
Konuşamıyorsanız mutlaka gidin psikoloğa.

galiba sizin aile yapınızı kıskanıyor, yemeğe 10 dakka geç kalsalar ne yanında uzansa ne demekki onları benimsememiş

bence eşinde piskolağa gitsin
geçmişi dahi unutmayan sürekli kafanıza kakan eşiniz var,
neden senin ailenin gelmesi eşinizi rahatsız ediyor anlamadım.
oturulcak yer yok falan demesi çok komik gerçekten
acaba sizi ailesinden kıskanıyor olabilirmi?

eşiniz çok ufacık şeyleri büyütüyor bana kalırsa...
eşinle konuşman gerek sıkıntılarını..ona izah etmelisin nekadar kırıldığını onun savunduklarının ufak sorunlar olduğunu göz ardı etmesini ilişkinizin bu şekilde daha sağlıklı yürüyebiliceğini anlatmalısın..
bunları konuşmadıkça sorunlar büyür...
eşinin akrabaları size gelmezmi peki

Eşimin akraba anlayışı yokki.üst katta teyzesinin kzıı var onlar gelir ara sıra.Aileside gelir. Komik aptalca şeyler söyledikleri.Şaşırıyorum. Onun ailesi gelse yer olmasa ben yerde bile otururum bunun saygısızlıkla ne alakası var. Eşimin annesini sırf keyfi için biz 2 saat sofrada bekledik ki başka bir misafirimizi beklettik onun için arabayla gidip annesini aradı ..Benim yaptıklarım karşısında onun sölediklerini düşündükçe deliriyorum.

eşiniz sizin aile düzeninizi kıskanıyor olmalı..
kırmadan , üzmeden ,yıkmadan konuşun onunla ,
karşılıklı konuşarak atalatılabilir kanaatindeyim..

Var ya bazı erkekler kadınlardan daha çok detaycı oluyor taktılarmı takıyolar.
Belliki aileni benimsememiş veya kıskanmışta olabilir.
Fakat abartmış çok basit şeyler anlattıkları.O bunları sana diyebiliyorsa
sende gördüklerini şu yazdıklarını söyle ve daha fazla sacmalamasınn
Her sorunda da psikolağa gidilmez ki yahu:)

canım birazdaha küçük yazarsan okuyabiliriz

eşime göre herşey ona yapılmış saygısızlık.Aptalca düşünüyor şaşırtıyor .eşimi yanlış tanımışım diyorum.3 gün saatlerce agladım.Babam gelmek istedi beni üzgün görmesin diye bayram günü yalans öledim . O ailesinde görmediği için ters geliyor ona herhalde .Bence bunlar normal şeyler .Kardeşim benim evimde uzanamıcaksa daha ne diyiimm. Senin için ben dışarıdayım ailen hep el üstündfe diyor. Böyle birşey yok ben aileme gitmem o olmadan pek herşeyiyle ilgilwenirim çözemiyorum ben nerde hata yaptım.. Onun ailesine karşı nasıl susabildim.. hatta en agrıma giden kuzenim boşanmıştı oda biliyor bunu.. kuzenlerinin eşlerinin neden boşandıgı belli dedi..

Oğlak burcu sanırım ondan.benim psikolaga gitmek isteme sebebim konuşamayır kendimi ifade edemiyor oluşum. Neden öle düşünüyosun dedim eşime sen hemen savun demeye başladıı..gürledi kafede salya sümük agladım.Aglamamam lazım onunla çatır çatır tartoışmam gerekir..

şok oldum okuduklarıma böyle şeyleri genelde kadınlar dert eder erkekler gamsızdır o yüzden şaşırdım.ailenizi sevmiyor pek gibi geldi bana bide onların ailesinde bazı davranışlar ayıp sayılabilir mesela bizde de baba dede yanında yatılmaz bacak bacak üstüne atılmaz o da öyle görmüş olabilir aile düzeninize pek alışamamış olabilir nişanlılık sürecinde falan problemler olduysa onların herşeyi batabilir sorunlarınızı önce sakince konuşarak çözmeye çalışın basit şeyleri fazla önemseyip kendini üzdüğünü ifade edin

şok oldum okuduklarıma böyle şeyleri genelde kadınlar dert eder erkekler gamsızdır o yüzden şaşırdım.ailenizi sevmiyor pek gibi geldi bana bide onların ailesinde bazı davranışlar ayıp sayılabilir mesela bizde de baba dede yanında yatılmaz bacak bacak üstüne atılmaz o da öyle görmüş olabilir aile düzeninize pek alışamamış olabilir nişanlılık sürecinde falan problemler olduysa onların herşeyi batabilir sorunlarınızı önce sakince konuşarak çözmeye çalışın basit şeyleri fazla önemseyip kendini üzdüğünü ifade edin

Bizdede öyledir babamın yanında başkadır sadece.Babamıda çok sevdiğini sürekli söyler.Onun dert ettiği şey kardeşimin kalkıp onun oturması.onun sandalyede oturması onu rahatsız etmiş. benim ailem tarafından kesinlikle olmadı. Ama onlar açısından çok oldu ben sustum hep.. Eşim sevgiliyken ben ailemle denize gittim onu yanlız bıraktım diye bana neler sölemişti.Ömrüm boyunca unutamam o zaman södiklerini..Şimdide özür diledi ama ben acaba eşim bundan alındımı acaba eşim bunadamı kızıcak diye ailemi agırlayamam.

ne kadar ince noktalara dikkat çeken eşin var..sorun eşinde o psikolağa gitsin..
evine yatıya gelen misafiri sözkonusu edip mızmızlanması hiç te hoş değil..
o saygısızlık bu saygısızlık..gözünün üzerinde kaşın var demeye çalışıyor..
içine atma da, eşinle bir konuş..

ne kadar ince noktalara dikkat çeken eşin var..sorun eşinde o psikolağa gitsin..
evine yatıya gelen misafiri sözkonusu edip mızmızlanması hiç te hoş değil..
o saygısızlık bu saygısızlık..gözünün üzerinde kaşın var demeye çalışıyor..
içine atma da, eşinle bir konuş..

Konuştukça dahada geriliyoruz. Konuşturmuyorda.Eşim herşeyi büyütür.Benim umursamadıgım şeyler onun için saygısızlık.ben evime misafir gelmesinden hoşlanırım.Gelende amcamın kızı ve ilk defa geliyor evime.gelmek isteyene gelmemi dicem anlayamadım ki nasıl davranıcagımı bilemiyorum.Eşyalarına birşey olucak diyede içi giden biridir.ONun mp3 istedim aman camını kırma çizilmesin şu bu istmiyom dedim elimi sürmedim birdaha.

bence sizin ailenin birlik ve beraberliğini kıskanıyordur.Psikologa onu götür

Bende öle düşünüyorum ama bu lafı ona söylesem kıyamet kopar.. bayramda bin kişi bize gelin kalın gitmeyin dedii ama ben diyemicem kimseye olurmu hiç böyle

canım birde onun açısından bak evine ilk defa gelen misafir yanında yatıyor, yani deseki kusura bakmayın kendimi çok bitkin hissediyorum içeride 5 dakika uzanıcam o zaman bişiy söylermi bilmiyorum sanırım söylemez bu konuda böyle düşünüyorum ama diğer anlattıklarını göz önüne alırsak sizin aile yapınızı daha önce gördü seni bu şekilde kabul etti sakin bir şekilde kendini düzgünce ifade etmelisi buraya yazdığın gibi sende dobra dobra konuş sırayla konuşun müdahale ederse önce ben bitireyim sonra sen konuş de evlenmişsiniz artık yanii konuşarak çözmeyi dene, yoksa çok yıpranırsın şekerim daha 10 ay olmuş tabiki evine misafir gelecek sende aynı şekilde ağırlamak istersin yani konuşarak çözün derim...

eşinin başka sıkıntıları var sanırım yani asıl problem başka birşeyde bunları bahane ediyor gibi geldi bana
çünkü söyledikleri çok saçma yada büyütülecek şeyler değil
bence al karşına güzelce konuş bir ömür bu şekilde evlilik olmaz
ailen her geldiğinde birşeylere kusur bulmamalı
mutlaka birbirinizi kırmadan konuşun

Back
X