• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

düsüncelerinizi almak istiyorum

gamzekarakas

Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2014
10
2
8
İstanbul
Herkese merhabalar
Sizden bir konu hakkında bilgi ve yardım almak istiyorum. Bu sık denmese de ara sıra yaşadığım bi sorun ve ben gercekten nasıl hareket etmem gerektigini bilmiyorum. Sorum su eşinizle aranız da olan ve ya ailesiyle ozellikle anne veya babasiyla ilgili sorunlari kendi ailenize anlattiginız oluyor mu. Bu konu hakkinda nasıl bir yol izlenmeli
Şimdiden teşekkürler

Ben anlatmıyorum.Sonuçta anne ve babamın aklında kızım nasıl acaba? diye bir düşünce kalmaması için.Şayet çözümsüz bir duruma gelirsek ilk anlatacağım kişi babam olur.Objektif baktığını ve duygusal değilde mantıklı karar vereceğini bildiğim için.

aslında anlatılmamalı
ama illaki oluyordur hepimizinde
çünkü ne oluyor sen eşinle anne babasıyla iyi oluyorsun
senin yakınların unutmuyor bu da sorun
anlatma elinden geldiği kadar..

Ben anlatmıyorum.Sonuçta anne ve babamın aklında kızım nasıl acaba? diye bir düşünce kalmaması için.Şayet çözümsüz bir duruma gelirsek ilk anlatacağım kişi babam olur.Objektif baktığını ve duygusal değilde mantıklı karar vereceğini bildiğim için.
Evet kesinlikle haklisiniz ama insan kendine bazen engel olamiyor

ben yazayım kısaca;32 yıllık evliyi,hiç anlatmadım anneme, babama,bu yüzden ailem eşimi çok sever.oğlum nişanlı,onların da sorunlarını bana anlatmamalarını söyledim.kendi aralarında halletsinler.ama,nişanlısı,ailesine anlatır mı bilemem...
Maşallah Allah agzinizin tadini bozmasin.En mantıklı olan secenekte bu zaten anlatilmamali,benim durumum şoyle aslına bakarsanız. Anne babama anlatmak degil de ablalarima anlatmam sorun oldu. Yani ablalarima esimle aramzda olan meseleyi anlattım ve anlattıgımi da kendi agzımla esime soyledim

Maşallah Allah agzinizin tadini bozmasin.En mantıklı olan secenekte bu zaten anlatilmamali,benim durumum şoyle aslına bakarsanız. Anne babama anlatmak degil de ablalarima anlatmam sorun oldu. Yani ablalarima esimle aramzda olan meseleyi anlattım ve anlattıgımi da kendi agzımla esime soyledim
uuuu bu hiç güzel bir hareket olmamış ama:KK43:

Eşimle olan sorunlarımı hiç bir şekilde aileme anlatmam çünkü ben evladıyım onların canları acır, objektif de bakamazlar sonra kin falan kalabilir ben unuturum ama onlar unutamayabilir. Ama kpederimle olan sorunlarımı ablama anlatırım. ama onu da anne babama anlatmam sadece ablama. Ablam zaten anormalliklerini gözüyle görmüş biri anlatmasam nolucak:KK69:

Biraz tecrubesizlik benim ki. Daha hicbiseyin farkinda degilim sanirim :KK61:
Çok mu özel bişeyinizi paylaştınız?. Tamam ablana söyledin ama eşine niye bunu açıklama gereği duydun?

İlla sorunu 3. biri ile paylaşıp akıl alma ihtiyacı hissediyorsanız, en mantıklısı eşinizi şahsen tanımayan bir arkadaş ile konuşmak. O da iyi niyetine gerçekten güvendiğiniz biri olmalı.

Eşimle olan sorunlarımı hiç bir şekilde aileme anlatmam çünkü ben evladıyım onların canları acır, objektif de bakamazlar sonra kin falan kalabilir ben unuturum ama onlar unutamayabilir. Ama kpederimle olan sorunlarımı ablama anlatırım. ama onu da anne babama anlatmam sadece ablama. Ablam zaten anormalliklerini gözüyle görmüş biri anlatmasam nolucak:KK69:
:rolleyes: benim ki de o misal paylastigimi soylemem hosuna gitmedi esimin darildi bana annesiyle ilgili bir problemdi

işte burada yanlış olan,ablalarına anlatmak değil,anlattığınızı eşinize söylemek olmuş.tabiki herkesin dertleşmek için birilerine ihtiyacı var.siz ablalarınızı yakın görmüşsünüz paylaşmışsınız(kaldı ki bu bile bana göre riskli,onlar da annenizle paylaşabilir ve olaylar büyüyebilir)eşinize anlattım demeyecektiniz.benim kız kardeşim yok.en yakınım kuzenim ben ona anlatırım,o bana, ve aramızda kalır.eşlerimiz zaman zaman anlar.aramızda ki sorunları ....'le paylaşıyorsun dimi diye sorarlar.tabi ki hemen inkar:KK69:ederiz.biraz politik olmak gerek,eşler arasında...

:rolleyes: benim ki de o misal paylastigimi soylemem hosuna gitmedi esimin darildi bana annesiyle ilgili bir problemdi

Keşke söylemeseymişin canım. Ben ablama anlattığımı söylemiyorum :KK53: Bi daha olmayacağını söyleyin özür dileyin ve gönlünü alın derim eşiniz haklı bi de annesiyle ilgiliymiş. Ablana anlatırsan da eşine söyleme. bi de şöyle bişey var ben ablama anlatıyorum ama ablam asla anneme babama yansıtmaz bundan eminim. Gözüyle gördü yine anlatmadı çünkü. Ablanın annene babana yansıtma riski varsa hiç anlatma derim.

Çok mu özel bişeyinizi paylaştınız?. Tamam ablana söyledin ama eşine niye bunu açıklama gereği duydun?

İlla sorunu 3. biri ile paylaşıp akıl alma ihtiyacı hissediyorsanız, en mantıklısı eşinizi şahsen tanımayan bir arkadaş ile konuşmak. O da iyi niyetine gerçekten güvendiğiniz biri olmalı.
Hayır cok ozel bi durum degil bana gore yani. Annesiyle ilgili sorunu anlattim. Esimin bana tepkisi de ben zaten bunu ailemle cozmeye gittim cozmesem bisey yapmasam anlat soyle ailene ama bu yaptigin yanlis dedi

Back
X