• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

düsüncelerinizi almak istiyorum

Herkese merhabalar
Sizden bir konu hakkında bilgi ve yardım almak istiyorum. Bu sık denmese de ara sıra yaşadığım bi sorun ve ben gercekten nasıl hareket etmem gerektigini bilmiyorum. Sorum su eşinizle aranız da olan ve ya ailesiyle ozellikle anne veya babasiyla ilgili sorunlari kendi ailenize anlattiginız oluyor mu. Bu konu hakkinda nasıl bir yol izlenmeli
Şimdiden teşekkürler

kesinlikle anlatma..sen bi şekilde düzelirsin eşinle veya ailesiyle ama senin yakınların soğursa bi daha da kolay kolay ısınamaz onlara..
evinin içindekiler sizin aranızda kalsın Hoppa

Bu durumda ne yapmaliyim
Eşinden özür dile..
"Bir hata yaptım,bilmiyordum bu kadar kırılacağını..bir daha asla olmayacak aşkım." Diyebilirsin.
Tam tersi olduğunu düşün,eşin seninle yada ailenle ilgili sıkıntıları ailesine anlatıyor,hoşuna gider miydi?
Unutma "kol kırılır yen içinde kalır".

Ben sözlü iken aramızda ki bir meseleyi anneme söyledim oda babama anlatmış eşim o zaman çok kırılmıştı nerdeyse ayrılacaktık o günden sonra hep dikkat ederim kesinlikle söylenmemeli çok büyük Sıkıntılar olabiliyor :KK43:

Eğer eşimle aramızda bir sorunsa kimseye anlatmam ne eşim ailesine yansıtır ne de ben. Kavgalı halde kayinpederime oturmaya bile gitsek kimse anlamaz kavgalı olduğumuzu rol yaparız :)
Ama eşimin ailesi ile ilgili bir sorun varsa bir arkadaşım var ona anlatırım o benden 1 sene önce evlendi daha iyi anlayıp fikir verebiliyor. Onun haricinde kimseye anlatmam eşime de söylemem anlattığımı. Bazen sorar x le ne konuştun diye dertlestik ya da dedikodu yaptık der geçerim

eşimle olan sorunumu asla aileme anlatmam. 2 arkadaşım dışında kimseye de söylemiyorum. ;)
eşim de arkadaşlarına bile anlatmıyor.
kimsenin yanında kavga etmemeye küsüşmüşsek belli etmemeye çalışırız.

Anlatmamak lazım o an ki sinirle , öfkeyle anlatıyoruz sonra biz eşimizle barışıyoruz hiç bir şey yokmuş gibi devam ediyoruz ama ailemizin aklı hep bizde kalıyor. Kızıma bişey diyorlar mı , nasıl davranıyorlar vs. sonra eşlerimizden soğuyorlar ister istemez buda tekrar bize yansıyor olayın özeti bu :)

Ben nişanlıyım yakında evleneceğim- bu dönemde bile başta anlatıp pişman oldum o yüzden kesinlikle hiçbirşeyi paylaşma.
Ne eşine ne kendi ailene

Herkese merhabalar
Sizden bir konu hakkında bilgi ve yardım almak istiyorum. Bu sık denmese de ara sıra yaşadığım bi sorun ve ben gercekten nasıl hareket etmem gerektigini bilmiyorum. Sorum su eşinizle aranız da olan ve ya ailesiyle ozellikle anne veya babasiyla ilgili sorunlari kendi ailenize anlattiginız oluyor mu. Bu konu hakkinda nasıl bir yol izlenmeli
Şimdiden teşekkürler
Çok aşamıyacağım bi durum olursa anlatırım ama öyle her sorunu anlatmam ama eşime ger fırsatta ailemin her konuda arkamda olduğunu hatırlatırım bunu bildikten sonra zaten öyle çok sorun olmuyo ama ablan olabilir yengen olabilir sorunları anlatıp deşarj olabilirsin çunku kadınlar bu şekilde çok rahatlıyor

ben yazayım kısaca;32 yıllık evliyi,hiç anlatmadım anneme, babama,bu yüzden ailem eşimi çok sever.oğlum nişanlı,onların da sorunlarını bana anlatmamalarını söyledim.kendi aralarında halletsinler.ama,nişanlısı,ailesine anlatır mı bilemem...
Aayy ciddimisiniz hakikaten çok çok güzel hareket etmişsiniz bende sinirlerime hakim olabilip anlatmasam keşke

Anlatmamak lazım o an ki sinirle , öfkeyle anlatıyoruz sonra biz eşimizle barışıyoruz hiç bir şey yokmuş gibi devam ediyoruz ama ailemizin aklı hep bizde kalıyor. Kızıma bişey diyorlar mı , nasıl davranıyorlar vs. sonra eşlerimizden soğuyorlar ister istemez buda tekrar bize yansıyor olayın özeti bu :)
Çok doğru biz iyi oluyoruz sora onların arasın da bi soğukluk oluyor

Anlatılacak şey var anlatılmayacak şey var..
Bilmeleri gereken bir durum varsa anlatırım.
İlerde neden bize söylemedin olmasın diye.. bazı sorunlar vardı ki önceden bilmelerinde fayda vardır.
O sorunla ilerde yine karşılaşabilme ihtimalini düşünerek ilkinde anlatma taraftarıyım.

babam degılde anneme illede anlatabiliyorum.Bazen dertleşmek istiyorum buda annem oluyor,yada fikir almak isityorum o yüzden anneme anlatırım.Yani yabancıya anlatacağıma anneme anlatayım rahatlayım en azından el değil diyorum ken di kendime .Aslında bencede anlatılmamalı çünkü etkilenebilirler yada akılları kalabılır.

Herkese merhabalar
Şimdiden teşekkürler

Herkesin ilişkisine göre değişir bu. Hem karı koca ilişkisine göre hem aile ilişkisine göre. Mesela bizde herşey şeffaftır. Sadece eşimi ya da sadece beni ya da sadece ikimizi kapsayan konular bizde gizli kalır ama diğer herşey ortadadır.

Sanırım benim tek hatam eşim olayları düzeltmek isterken ve düzeltirken benim ablamlara söyleyılip eşimin sanki hic arkamda durmuyormus gibi gostermem ve annesini kotuledigimi dusunmesi.

Back
X