- 12 Aralık 2010
- 8.367
- 5.409
- 248
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
hastalığı araştırdım buna göre bırakmazdım o kişiyi, ama tam evlenmeye karar vermişken söylese sakladığı için tepkim farklı olurdu.
sadece cinsel yolla bulaşabilen bir hastalık olsa da evlenmezdim, çünkü evleneceğim kişi bakir olmalıydı![]()
vazgeçmem düşünmem hatta neler atlatılmıyor ki ?
sanırım sevgiliniz hepatit b hakkında fazla bilgiye sahip değil.İnsan bilmediği şeye düşmandır ya o hesap.
Koruyucu aşıları fakti zamanında yapıldı mı risk felan yok ortada.
Ah bu erkekler....
Eğer vazgeçecek olsaydım "iyi günde, kötü günde" imza atmamın ne anlamı kalır ki?
Verilen cevap tam bir bilinçsizlik örneği. Sevgilisinin taşıyıcı olduğunu öğrenen
insan internete sarılır araştırır. Bu hastalık tedavi edilebilir birşey zaten. Günümüzde
aşılama ile de korunmak mümkün. Öyle bile bile kendini riske atmak diye birşey yok
ki...
hepatit b nin aşısı var. aşı olursanız bulaşmaz. bu kadar basit
ben evlenmezdim ve ayrılırdım
hepatit b cinsel yolla bulaşabiliyor ama türkiyede en sık bulaşma yolu horizontal yani aynı evde yaşamla geçiyor.
bunun sevgiyle alakası yok. aidsli birinden çok da farkı yok hepatit b nin. en basitinden prezervatifsiz bir şekilde bile ilişkiye giremezsiniz. ve dediğim gibi başka şekillerde de bulaşabiliyor vücut dışında en uzun süre yaşayabilen virüslerden biri hepatit b virüsü.
ben sevdiğime dokunmak, öpmek, sevişmek isterim. bana bişey bulaşabilir korkusu olursa da bunları yapamam dolayısıyla o ilişkinin bi anlamı kalmaz.
Siz doktorsunuz yanlış bilmiyorsam?
Bu hastalığın bir tedavisi ya da korunma yolu var diye biliyorum.
Hatta eşinde olduğu için belirli sürelerde aşı olan arkadaşımın bir akrabası vardı.
Allaha şükür bir problem yaşamadılar, kocaman kızları var şuan.
aşısı var ama koruyuculuğu %100 değil.
tedavisi de şu şekilde eğer kronikleşmişse ilaçlarla o virüsün çoğalması engellenebiliyor ama karaciğerde o virüs tamamen kalıyor ve hiçbir zaman sıfırlanmıyor. tedavi tıp dilinde tamamen iyileşmek değil zaten tamamen iyileşmeye kür deniyor ve bu hastalık eğer akut yani ani olduysa kür olabiliyor ama kronikleşmişse tam kür sağlanamıyor bir de ileride karaciğer kanseri olma riski yüksek.
yani bulaşmamış olabilir, bulaşmayadabilir dikkatli olunursa ama ben yapamazdım kendi adıma yani dedim ya sevdiğimden tiksinmemeliyim bişey olacak diye korkmamalıyım dolayısıyla böyle biriyle birlikte kalamam. bu konuda hassasım ne kadar sevsem de bunun sevgiyle bi alakası yok. bana bulaşsa ve sevgilim beni istemese onu da anlardım bu benim bakış açım.