Düşüncelerinizi gerçekten çok merak ediyorum..

hastalığı araştırdım buna göre bırakmazdım o kişiyi, ama tam evlenmeye karar vermişken söylese sakladığı için tepkim farklı olurdu.

sadece cinsel yolla bulaşabilen bir hastalık olsa da evlenmezdim, çünkü evleneceğim kişi bakir olmalıydı :1:

hastalığı araştırdım buna göre bırakmazdım o kişiyi, ama tam evlenmeye karar vermişken söylese sakladığı için tepkim farklı olurdu.

sadece cinsel yolla bulaşabilen bir hastalık olsa da evlenmezdim, çünkü evleneceğim kişi bakir olmalıydı :1:

Hastalığın seyri hakkında bende aynı şeyi düşünüyorum, zaten benim takıldığım nokta, karşınızdaki kişiyi 1-2 aydır tanımıyorsunuz, ve tesadüfen öğrendiniz, onca zaman seviyorum, bitiyorum öğrenince kendimi riske atamam canım, sana elveda! Yani bunun haklılığını savunan bir kişi, aşkından geberemez açıkçası.

vazgeçmem düşünmem hatta neler atlatılmıyor ki ?

Değil mi?
Bende sevgilime açtım bu konuyu, zaten arkadaşımı ve sevgilisini tanıyor, birlikte çok zaman geçirdik.
Bir şekilde açtım konuyu ve bana ben olsam meral yerinde, evlenmezdim onunla deyince telefonun ucunda gözlerim pörtledi. :53:
Ne yani bende olsaydı ne yapacaktın? dediğim de ise aldığım cevap; evlenemezdim kendimizi kandırmamıza gerek yok, sen sanki evlenir miydin benimle? dedi.
Ben olsam evlenirdim, sevgimin derinliğini böyle bir hastalıkla ölçüştüremezdim dedim ve yine ben olsam evlenemezdim, kendimi riske atamazdım valla sana yalan söylememe gerek yok dedi. :37:
6 yıldır ölüp biter benim için, uçan kuştan kıskanır sözüm ona, vaz geçmek bu kadar kolaysa 6 yıldır ben kendimi kandırmışım demek ki. :ssz:

sanırım sevgiliniz hepatit b hakkında fazla bilgiye sahip değil.İnsan bilmediği şeye düşmandır ya o hesap.
Koruyucu aşıları fakti zamanında yapıldı mı risk felan yok ortada.
Ah bu erkekler....

sanırım sevgiliniz hepatit b hakkında fazla bilgiye sahip değil.İnsan bilmediği şeye düşmandır ya o hesap.
Koruyucu aşıları fakti zamanında yapıldı mı risk felan yok ortada.
Ah bu erkekler....

Yani ölümcül bir hastalık bile olsa öncelikle insan risk altında olduğunu düşünmez ki, sevgilimin ağır bir hastalığı olduğunu öğrensem ben üzüntüden yaşarken ölürüm zaten, kendimi risk altında hissetmem geri dursun..

Böyle bir hastalıkta bile ilk düşündükleri kendi hayatları oluyorsa ben daha bir şey diyemiyorum..

Eğer vazgeçecek olsaydım "iyi günde, kötü günde" imza atmamın ne anlamı kalır ki?

Verilen cevap tam bir bilinçsizlik örneği. Sevgilisinin taşıyıcı olduğunu öğrenen
insan internete sarılır araştırır. Bu hastalık tedavi edilebilir birşey zaten. Günümüzde
aşılama ile de korunmak mümkün. Öyle bile bile kendini riske atmak diye birşey yok
ki...

Verilen cevap tam bir bilinçsizlik örneği. Sevgilisinin taşıyıcı olduğunu öğrenen
insan internete sarılır araştırır. Bu hastalık tedavi edilebilir birşey zaten. Günümüzde
aşılama ile de korunmak mümkün. Öyle bile bile kendini riske atmak diye birşey yok
ki...

Valla hastalık amansız bile olsa aklıma gelmeyecek şeydir benim de risk altında olmam, önce farklı şeyler düşünürüm çünkü. Tabiki tehlikesine göre illa ki önlem alınır, ama bir insanın önce bana da buşaır mı? O zaman hemen uzaklaşayım diye kendisini düşünmesi bencillikten başka bir şey değil..

Benim babam da hepatit b taşıyıcı ama gerekli önlemleri( aşı vs ) alıyor ve bizde yok yani :26:

Sevgilimle tekrar konuştuk, demek istediği; bentedavimi olduktan sonra, çaba harcadıktan sonra her zaman destek olurmuş, arkadaşımın sevgilisi tedavi olmuyor, önemsemiyor yani arkadaşlar o buna istinaden öyle söylemiş. O kendini, beni düşünmedikten sonra ben kendimi bile bile riske atmış olurum dedi.

Açıklama yapmasaydı durum vahimdi..
:41:

hepatit b nin aşısı var. aşı olursanız bulaşmaz. bu kadar basit

hepatit b nin aşısı var. aşı olursanız bulaşmaz. bu kadar basit

Evet var, ama bu hepatit değil de başka bir hastalıkta olabilirdi.
Benim aklıma hemen o geldi yani, çözümü olduğu halde bu şekilde yaklaşan bir insan daha ağır bir şeyde hemen uzaklaşmayı seçecek demek ki, destek olmak yerine.
Belki uğraşmak istemeyecek aşıyla bilmem ne ile.
Bir gün kendisinin de başına gelebileceğini hiç hesaba katmıyorlar işte.

ben evlenmezdim ve ayrılırdım
hepatit b cinsel yolla bulaşabiliyor ama türkiyede en sık bulaşma yolu horizontal yani aynı evde yaşamla geçiyor.
bunun sevgiyle alakası yok. aidsli birinden çok da farkı yok hepatit b nin. en basitinden prezervatifsiz bir şekilde bile ilişkiye giremezsiniz. ve dediğim gibi başka şekillerde de bulaşabiliyor vücut dışında en uzun süre yaşayabilen virüslerden biri hepatit b virüsü.
ben sevdiğime dokunmak, öpmek, sevişmek isterim. bana bişey bulaşabilir korkusu olursa da bunları yapamam dolayısıyla o ilişkinin bi anlamı kalmaz.

ben evlenmezdim ve ayrılırdım
hepatit b cinsel yolla bulaşabiliyor ama türkiyede en sık bulaşma yolu horizontal yani aynı evde yaşamla geçiyor.
bunun sevgiyle alakası yok. aidsli birinden çok da farkı yok hepatit b nin. en basitinden prezervatifsiz bir şekilde bile ilişkiye giremezsiniz. ve dediğim gibi başka şekillerde de bulaşabiliyor vücut dışında en uzun süre yaşayabilen virüslerden biri hepatit b virüsü.
ben sevdiğime dokunmak, öpmek, sevişmek isterim. bana bişey bulaşabilir korkusu olursa da bunları yapamam dolayısıyla o ilişkinin bi anlamı kalmaz.

Siz doktorsunuz yanlış bilmiyorsam?
Bu hastalığın bir tedavisi ya da korunma yolu var diye biliyorum.
Hatta eşinde olduğu için belirli sürelerde aşı olan arkadaşımın bir akrabası vardı.
Allaha şükür bir problem yaşamadılar, kocaman kızları var şuan.

Ben acikcasi dert etmezdim.. Soncuta asisi var, esin Hepatit B hastaligini tasiyorsa gidip asini yaptirirsin, olur biter :51:

Taşıyıcılar kan,cinsel yolla bulaştırır yalnız,eşi evlilik,cinsel birleşme öncesinde hepatit aşısı olursa hiçbirşey olmaz..

Siz doktorsunuz yanlış bilmiyorsam?
Bu hastalığın bir tedavisi ya da korunma yolu var diye biliyorum.
Hatta eşinde olduğu için belirli sürelerde aşı olan arkadaşımın bir akrabası vardı.
Allaha şükür bir problem yaşamadılar, kocaman kızları var şuan.

aşısı var ama koruyuculuğu %100 değil.
tedavisi de şu şekilde eğer kronikleşmişse ilaçlarla o virüsün çoğalması engellenebiliyor ama karaciğerde o virüs tamamen kalıyor ve hiçbir zaman sıfırlanmıyor. tedavi tıp dilinde tamamen iyileşmek değil zaten tamamen iyileşmeye kür deniyor ve bu hastalık eğer akut yani ani olduysa kür olabiliyor ama kronikleşmişse tam kür sağlanamıyor bir de ileride karaciğer kanseri olma riski yüksek.
yani bulaşmamış olabilir, bulaşmayadabilir dikkatli olunursa ama ben yapamazdım kendi adıma yani dedim ya sevdiğimden tiksinmemeliyim bişey olacak diye korkmamalıyım dolayısıyla böyle biriyle birlikte kalamam. bu konuda hassasım ne kadar sevsem de bunun sevgiyle bi alakası yok. bana bulaşsa ve sevgilim beni istemese onu da anlardım bu benim bakış açım.

aşısı var ama koruyuculuğu %100 değil.
tedavisi de şu şekilde eğer kronikleşmişse ilaçlarla o virüsün çoğalması engellenebiliyor ama karaciğerde o virüs tamamen kalıyor ve hiçbir zaman sıfırlanmıyor. tedavi tıp dilinde tamamen iyileşmek değil zaten tamamen iyileşmeye kür deniyor ve bu hastalık eğer akut yani ani olduysa kür olabiliyor ama kronikleşmişse tam kür sağlanamıyor bir de ileride karaciğer kanseri olma riski yüksek.
yani bulaşmamış olabilir, bulaşmayadabilir dikkatli olunursa ama ben yapamazdım kendi adıma yani dedim ya sevdiğimden tiksinmemeliyim bişey olacak diye korkmamalıyım dolayısıyla böyle biriyle birlikte kalamam. bu konuda hassasım ne kadar sevsem de bunun sevgiyle bi alakası yok. bana bulaşsa ve sevgilim beni istemese onu da anlardım bu benim bakış açım.

Herkesin kendi tercihi tabiki..

Son düzenleme:
Back
X