Düşüncelerinizi gerçekten çok merak ediyorum..

hastalığı bilen biri olarak konuşacagım.hepatit a taşıyıcısıyım ve evliyim.bekarlığımda okuldan kaptım hastanede yattım bu sırada ailemden örnekler alındı ve babamın hepatit b taşıyıcısı ooldgunu ögrendık annem babam 30 yıllık evliler ....bu da ne demek oluyor.taşıyı olmak bır rısk degıldır...aşı yapıldıktan sonra korkulacak bısey yok kiiiii benım annemler aşı falan da yaptırmamışlar zaten bılmıyorlardı....annem de de cıkmadı bişey....onun dısında bır örnek de cevremden.bır ark tesaduf eserı ögrendı meger hepatıt b sı varmıs ve evlıydı çocuguda var hiçbir sorunları da yok.bu hastalıklar grip gıbı bişey zaten korkacak hiçbirşey yok cnm.....

hepatit a'nın taşıyıcılığı olmaz.
taşıyıcılık bulaştırıcılık için bir risktir.
aşı %100 koruyucu değildir.

eşim hepatit b taşıyıcısı biliyordum zaten evlenirken de aile hekiminden rapor alınırken tahlil istemediğimi belirttiğim bir kağıt imzaladım o şekilde rapor aldım zaten taşıyıcı olduğunu bildiğimden. ben de aşının 1. dozunu yaptırdığımdan 15 gün sonra hamile olduğumu öğrendim hamilelikte de bu aşı zararlı olduğundan bıraktım, ikizlerim dünyaya gelir gelmez ilk doz aşılarını, 1 ay sonra da 2.doz aşılarını oldular. eşim askerdeyken yakalanmış bu hastalığa hatta askerliğini de bu yüzden 1 ay falan yapmış sadece.

bu arada ben de test yaptırdım bulaşmamış bana ben koruyucu önlem olarak aşı olmuştum hatta bugünlerde hamilelik yüzünden yarım kalan aşımı olmayı planlıyorum

ben evlenmezdım her zaman bı rısk var sonuçta

bızım hastanede bıle bı sürü hepatıtlı hasta var çok dıkkat edıyorum en çok korktuğum şeydır

çaktırmadan sevgılıme sordum, sorun etmem evlenırdım korkmadan sevışırım dedı

bırde odun dıyordum ben bu çocuğa

ben evlenmezdım her zaman bı rısk var sonuçta

bızım hastanede bıle bı sürü hepatıtlı hasta var çok dıkkat edıyorum en çok korktuğum şeydır

çaktırmadan sevgılıme sordum, sorun etmem evlenırdım korkmadan sevışırım dedı

bırde odun dıyordum ben bu çocuğa

Hayatta her zaman bir risk vardır, evlendikten sonra olabilecekler de malum?
Hem sevgilinizle uzun bir süre flört etiğinizi ve çok aşıkk olduğunuzu düşünün, tesadüfen öğrendi sevgiliniz ve doğal olarak sizde?
Yani hiç bir şeyin garantisi yok ki, evlendikten sonra çıksa risk altındayım diye boşanılacak mı bilemedim ki? :26:

Benim yeğenimi yıllarca hepatit b diye biliyorduk geçtiğimiz yıl yaptırdığı testte çıkmadı var diye sevgilisi ayrılsaydı yazık olurmuş
ayrıca sevdiğimizin yada kendimizin evlendikten sonra olmayacağı ne malum ?

Arkadaşlar ne düşündüğünüzü gerçekten çok merak ediyorum..
Hepatit B taşıyısı olsanız, veya partneriniz taşıyıcı çok fazla bir bilgim yok bu hastalık hakkında ama ( cinsel yolla, tükürük salgılarıyla bulaşabilen bir hastalık olduğunu biliyorum) çok seviyorum, ölüyorum, bitiyorum senin için derse/ veya derseniz böyle bir hastalığı olduğunu öğrenince sevginizden vaz geçip, kendimi neden riske atayım, ben olsam evlenmem! diye düşünebilir misiniz? Veya sevgiliniz sizin hakkınızda böyle düşünse haklı tabii diyebilir misiniz? Yani hiç bir zaman vaz geçmediğiniz kişiyi, gerçekten seviyorken böyle bir sebeple kalbinizi veya partneriniz kalbini bir çırpıda soğutabiliyorsa sevginizden veya sevgisinden şüphe etmez misiniz?
:ssz:

Eğer hastalık hepatit b ise bunu yersiz muamma olarak görüyorum.
Bu hastalığı geçirdiğim için artık bağışıklık kazandım.
Evleneceğim zaman, eşimin aşı yoluyla korunması olası bir hastalık durumunu engelliyor.

Ne bu sebepten sevdiğim adamdan vazgeçerim ne de sevdiğim insan böyle bir kuruntu yüzünden benden geçmeli...

Insanların birbirini sevmeyi başaramadığı bu zamanda herşeye rağmen devam etmeyi beklemek saçmalık olur önce gerçek anlamda sevmeyi öğrenmek lazım...

Insanların birbirini sevmeyi başaramadığı bu zamanda herşeye rağmen devam etmeyi beklemek saçmalık olur önce gerçek anlamda sevmeyi öğrenmek lazım...

Böyle bir durum da zaten sevilmeyişin kabak gibi ortaya çıkıverir..

Komşumuzun oğlu bu hastalıktan muzdarip ama evlendi ve çocuğu bile oldu...

Benim arkadaşımın eşi Hepatit B taşıyıcısı nikah zamanı testlerde çıkmış yukarıda bir arkadaşın dediği gibi aşıları varmış. Şu an hamile, bir takım testler istendi, kendisi ve bebeği bu aşılardan olacak sanırım. Arkadaşım hiç sorun etmedi bu durumu...

Böyle bir durum da zaten sevilmeyişin kabak gibi ortaya çıkıverir..

Aynen. Hasta olan taraf bırakılıyorsa karşı taraf o kişiyi hiç sevmemistir. Hasta olan kişi bırakıyorsa o da hiç sevmemistir ve fedakarlık diye adlandırdıgı durum bencillikten başka bir şey değildir.

Hasta değil taşıyıcı olması daha iyi bu iki durum arasından böyle kişilerin ailesi aşı ile bağışıklama yapılarak korunuyor ve aralıklarla kontrol ediliyor yani bir engel değil bu. Ben olsam hayır vazgeçmezdim sevdiğimden.

Back
X