Dusuncelerinizi ogrenebilir miyim?

punisher_em

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2011
9
0
36
Bulgaristan
Merhaba arkadaslar, genelde buranin takipcisiyim ama sadece konulari okumakla yetinen biriyim, cunki kendi hayatimdaki bazi konulara bile cvp bulamazken baskalarina akil vermem dogru olmaz gibi geliyo kendimce, 1 defa sizlere yazmistim ve cok yardimci olmustunuz bana. simdi yine sizlere ihtiyacim var, isteyen fikrini yazabilir, isteyen kinayabilir de, sadece icimdekileri yazip baskalarinin da goruslerini almak istedim. 2 yil once bir kafede garsonluk yapmistim kisa bir sure icin, bir kere bir erkek musteri gelmisti, kendisi konusmasi ve davranislariyla cok ilgimi cekmisti ama kim oldugunu bilmiyodum (kucuk kasabada yasiyoruz genelde herkez herkezi bilir cunki), bazen arkadaslarimiza fln sorariz bunu ya da sunu taniyomusun diye ama soramadim (cunki kendisi tek gozluydu, kucukken bir kaza gecirmis ama ben bunu cok sonradan ogrendim, yanlis anlamayin ama arkadaslar genelde sorar neye benziyo gorunusunu anlat fln da bilelim kimi soruyosun diye, bende bu yuzden dis gorunusunu fln anlatmamayi tercih etmistim). Neyse aradan 2 yil gecti ve ben kendi dukkanimi aciyordum, arabayla masa fln getirmistim is yerime, ve bi baktim ki siyah bir araba benim dukkanimin onune park etmis ve ben esyalari indirsemde iceri giremicem, yandaki dukkanda calisan yasli bir adam vardi ve araba kimin diye sormak icin dukkana girdim, tam sorumu bitirdim ki solda vitrinlerin yanindan bir erkek "benim" dedi, bir baktim ki 2 yil once kafede gordugum kisi yine benim karsimda, halbuki o dukkanin sahibi oymus. Arada (ayda 1-2 defa)oglenleri geliyodu iscisini gormeye, iscisi ayni zamanda amcasi oluyomus. Zamanla benimle muhabbet etmeye basladi, sakalar fln yapmaya, onunla konusmasam bile muhabbete o da katiliyodu, havadan sudan sebepler bulmaya calisiyodu muhabbet edebilmek icin. Bir iki ay sonra her gun gelmeye basladi onceki gibi seyrek gelmyiordu artik, soyledigim her seyi dikkatle dinliyo ve benimle ilgili her seyi hatirliyo, hayatimla ilgili sorular soruyo,cok da iyi kalpli biri, kimse hakkinda kotu konusmaz, bos ver takma diyo ben sinirlenince, yukarda allah var ve o herseyi goruyo diyo, bir yanim incinse neden soylemedin ben dun x sehre gittim (bizim yasadigimiz yere gore daha buyuk bi sehir) seni oraya doktora gotururdum fln diyo. bazen komsu dukkanlarin calisanlariyla disari oturuyoruz ve ortak bir konudan konusurken bile yine benim gozlerimin icine bakiyo, sanki tek ben varmisim orda gibi. isimle ilgili de bir suru yardimda bulundu, ve 10 aydir bu her gun boyle, zamanla ondan hoslanmaya basladim, bu devirde hala boyle erkekler var mi diyorum kendi kendime, dogum tarihimi burcumu, neyi sevip sevmedigimi her seyi bilen biri, agzimdan cikan her sozu aninda beyni kaydediyo sanki. ama isin kotu yani aramizda cok yas farki varmis, ve o yasini hic belli etmiyo, 33-en cok 35 gibi gorunuyo- halbuki 43 yasindaymis,ben ise 24 yasindayim. evli fln da degil, hic evlenmemis zaten (siz sormadan soyliyim) belki de gozunun yuzunden evlenememistir bilmiyorum. Bu yas farki cok aklimi karistirdi, cunku kucuk kasabada oldugum icin 5 yas buyuk biriyle beraber olsam bile hemen dedikodular basliyo, tek gozlu oldugu icin de bir iki kisi tarafindan onunla dalga gecilirken duymustum, bizim cevremizdeki insanlar boyle malesef. Aslinda cikma teklifi fln yok ortada, birbirimizde hoslandigimiz acikca belli oluyo ama aramizdaki yas farki ikimizi de durduran sey gibime geliyo, bende o da goruyoruz bizim etrafimizdakilerin dusuncelerini bu konuda ve sadece birbirimizden hoslanmakla yetinicez gibi gorunuyo. Siz de bu olaya yorum getirirseniz cok mutlu olurum, fikirleriniz ve dusuncelerinizi bilmek isterim. Bu uzun psotu okudugunuz icin ayrica tesekkur ederim.

Vallahi bilemedim kuzum...aranizda az buz degil 19 yas fark var. Sen 40 oldugunda adam 60 olacak farkinda misin?

Yas farki baya varmis, simdi pek fark etmesende ilerde bi takim problemler yasayabilirsin bu sebebten dolayi.
Ve ailen onaylarmi bòyle birseyi?

benim annemle babam ayri uzun suredir. iki taraf da kendi hayatini kurdu ve benimle ilgilenen yok, hatta annem benimle gorusmuyo bile sirf birlikte oldugu erkek beni istemiyo diye.

merhaba arkadaslar, genelde buranin takipcisiyim ama sadece konulari okumakla yetinen biriyim, cunki kendi hayatimdaki bazi konulara bile cvp bulamazken baskalarina akil vermem dogru olmaz gibi geliyo kendimce, 1 defa sizlere yazmistim ve cok yardimci olmustunuz bana. Simdi yine sizlere ihtiyacim var, isteyen fikrini yazabilir, isteyen kinayabilir de, sadece icimdekileri yazip baskalarinin da goruslerini almak istedim. 2 yil once bir kafede garsonluk yapmistim kisa bir sure icin, bir kere bir erkek musteri gelmisti, kendisi konusmasi ve davranislariyla cok ilgimi cekmisti ama kim oldugunu bilmiyodum (kucuk kasabada yasiyoruz genelde herkez herkezi bilir cunki), bazen arkadaslarimiza fln sorariz bunu ya da sunu taniyomusun diye ama soramadim (cunki kendisi tek gozluydu, kucukken bir kaza gecirmis ama ben bunu cok sonradan ogrendim, yanlis anlamayin ama arkadaslar genelde sorar neye benziyo gorunusunu anlat fln da bilelim kimi soruyosun diye, bende bu yuzden dis gorunusunu fln anlatmamayi tercih etmistim). Neyse aradan 2 yil gecti ve ben kendi dukkanimi aciyordum, arabayla masa fln getirmistim is yerime, ve bi baktim ki siyah bir araba benim dukkanimin onune park etmis ve ben esyalari indirsemde iceri giremicem, yandaki dukkanda calisan yasli bir adam vardi ve araba kimin diye sormak icin dukkana girdim, tam sorumu bitirdim ki solda vitrinlerin yanindan bir erkek "benim" dedi, bir baktim ki 2 yil once kafede gordugum kisi yine benim karsimda, halbuki o dukkanin sahibi oymus. Arada (ayda 1-2 defa)oglenleri geliyodu iscisini gormeye, iscisi ayni zamanda amcasi oluyomus. Zamanla benimle muhabbet etmeye basladi, sakalar fln yapmaya, onunla konusmasam bile muhabbete o da katiliyodu, havadan sudan sebepler bulmaya calisiyodu muhabbet edebilmek icin. Bir iki ay sonra her gun gelmeye basladi onceki gibi seyrek gelmyiordu artik, soyledigim her seyi dikkatle dinliyo ve benimle ilgili her seyi hatirliyo, hayatimla ilgili sorular soruyo,cok da iyi kalpli biri, kimse hakkinda kotu konusmaz, bos ver takma diyo ben sinirlenince, yukarda allah var ve o herseyi goruyo diyo, bir yanim incinse neden soylemedin ben dun x sehre gittim (bizim yasadigimiz yere gore daha buyuk bi sehir) seni oraya doktora gotururdum fln diyo. Bazen komsu dukkanlarin calisanlariyla disari oturuyoruz ve ortak bir konudan konusurken bile yine benim gozlerimin icine bakiyo, sanki tek ben varmisim orda gibi. Isimle ilgili de bir suru yardimda bulundu, ve 10 aydir bu her gun boyle, zamanla ondan hoslanmaya basladim, bu devirde hala boyle erkekler var mi diyorum kendi kendime, dogum tarihimi burcumu, neyi sevip sevmedigimi her seyi bilen biri, agzimdan cikan her sozu aninda beyni kaydediyo sanki. Ama isin kotu yani aramizda cok yas farki varmis, ve o yasini hic belli etmiyo, 33-en cok 35 gibi gorunuyo- halbuki 43 yasindaymis,ben ise 24 yasindayim. Evli fln da degil, hic evlenmemis zaten (siz sormadan soyliyim) belki de gozunun yuzunden evlenememistir bilmiyorum. Bu yas farki cok aklimi karistirdi, cunku kucuk kasabada oldugum icin 5 yas buyuk biriyle beraber olsam bile hemen dedikodular basliyo, tek gozlu oldugu icin de bir iki kisi tarafindan onunla dalga gecilirken duymustum, bizim cevremizdeki insanlar boyle malesef. Aslinda cikma teklifi fln yok ortada, birbirimizde hoslandigimiz acikca belli oluyo ama aramizdaki yas farki ikimizi de durduran sey gibime geliyo, bende o da goruyoruz bizim etrafimizdakilerin dusuncelerini bu konuda ve sadece birbirimizden hoslanmakla yetinicez gibi gorunuyo. Siz de bu olaya yorum getirirseniz cok mutlu olurum, fikirleriniz ve dusuncelerinizi bilmek isterim. Bu uzun psotu okudugunuz icin ayrica tesekkur ederim.

canım gözü elbette sorun değil ama yaş sorun bence... Senin yarı yaşın. Düşünsene sen 25 30ken o iyice çökecek belkide çok anlaşmazlıklar kıskançlıklar olucak belki şuan böyle ciddiye binnice daha farklı bi adam olucak ?
Ben olumsuz bakıyorum ama hayırlısı olsun

Bu duygular birbirimizin yasini bilmedigimiz halde gelisti, dedigim gibi 33 en cok 35 gorunuyo, aklima bile gelmezdi yasinin bu kadar buyuk olacagi, tahminimce o da bilemedi yasimin kac oldugunu cunki bende ise durumlar tam tersi- oldugumdan buyuk gorunmusmdur her zaman. Simdi yas farki ortaya cikinca can acimaya basladi artik

Samimi bir yanıt istiyorsan eğer, aranızda 19 yaş gibi bir uçurum var.
Yani neredeyse çocuğu yaşındasın, bu da hoş bir durum değil.
Hele ki bir ilişki için bence çok sakıncalı.

Sebeplerini sıralamama gerek yok sanıyorum?
Sen bunu idrak edecek kadar aklı başında birisin gibi geldi.
İnşallah öyle olduğunu umut ediyorum...
Araya jenarasyon farkı giriyorsa, gerçekten büyük problemlere yol açabilir.
O yüzden, sen yine kendin için en iyisini bilirsin, fakat bence doğru bir ilişki olmaz...
:31:

inan ne diyeceğimi bilemedim.. filmlerde olur genelde böyle olaylar.. :) adamın duygularını samimi görüorsan bence biraz daha tanı derim... uzaktan bakınca aaa yaşı çok büyük olmaz gibi geliyor insana... ama adam eğer adam gibi dediklerimizdense arada aşk olması neden imkansız olsun diye düşünüyorum... adamı gerçekten kalbin kabul ediyor mu... ve adamın evi yaşayış düzeni ve güvenilirliği nasıl bunları göz önünde bulundur derim... insanların ağzı torba değil ki büzesin sözü misali insanlar her daim ve herşeye konuşur... ağzı olan konuşur ... bu yüzden insanları at bi köşeye... kendini yokla ve hayatını öyle yaşa... insanların hiçbişi umrunda değil... kasabada konuşurlar konuşurlar konuşurlar.. sonra ne oldu unutulup yeni bi konu bulurlar konuşmak için... takma insanlar şöyle böyle konuşacak diyee... kendin ne diyorsun bence o önemli bide adamın güvenilirliği.....

inan ne diyeceğimi bilemedim.. filmlerde olur genelde böyle olaylar.. :) adamın duygularını samimi görüorsan bence biraz daha tanı derim... uzaktan bakınca aaa yaşı çok büyük olmaz gibi geliyor insana... ama adam eğer adam gibi dediklerimizdense arada aşk olması neden imkansız olsun diye düşünüyorum... adamı gerçekten kalbin kabul ediyor mu... ve adamın evi yaşayış düzeni ve güvenilirliği nasıl bunları göz önünde bulundur derim... insanların ağzı torba değil ki büzesin sözü misali insanlar her daim ve herşeye konuşur... ağzı olan konuşur ... bu yüzden insanları at bi köşeye... kendini yokla ve hayatını öyle yaşa... insanların hiçbişi umrunda değil... kasabada konuşurlar konuşurlar konuşurlar.. sonra ne oldu unutulup yeni bi konu bulurlar konuşmak için... takma insanlar şöyle böyle konuşacak diyee... kendin ne diyorsun bence o önemli bide adamın güvenilirliği.....

evet haklisin, insanlarin agzi torba degil ki buzesin, bir de kucuk kasabada olunca milletin isi gucu dedikodu, yapicak baska bir seyleri olmadigindan. Sirf bu yuzden birbirimize acilamiyoruz, 10 aydir kendi icimizde ysiyoruz her seyi, benden daha tecrubeli oldugu icin bunlarin daha da farkindadir belki. Hayalimizde olur ya bazi insanlar, bizim isteklerimize gore sekillendirilmis beyaz atli prensler, iste oyle biri bana gore, tek kusur yasi, sanki insanin hayatta istedikleri hic bir zaman tam olmaz:) Is guc sahibi biri, iyi bir aileden geliyo, sigarasi ickisi yok, herkeze yardimci olmaya calisir,hic kimse icin kotu soz ciktigini duymadim agzindan, ben sinirlenince bile bana hep diyo yukarda allah var, o her seyi goruyo,her kezin kismeti ayri fln filan.tartismaya kavgaya karismaz, herkeze karsi cok saygilidir, hani gercek ten boyle insanlar kaldi mi dedirtecek kadar, turkiyede yine vardir belki genclerden ama benim yasadigim ulkede boyle seyler coktan unutulmus, ve saydigim ozellikler iyi bir karakter yapisi olarak gorulmekten cikmis. mesela burdaki kizlara gore iyi bir erkek arkadasin cok parasi olmasi gerekiyo, son model spor arabasi, en az 20 kizi yatagina atmis olmasi, sabahlara kadar icebilen biri. Ilk defa cevremde farkli birini gordum ve bu cok hosuma gitti, yanlis anlamayin hani bazi derler belki parasi pulu yuzunden, ya da erkek meraklisi fln diye.

merhaba canım... yaşadığın yer neresi... nerelerdesin sen.. onu bilmiyorum ama... bazı yörelere göre akıllı ve iyi erkek: dediğin gibi parası pulu çok olacak arabası olacak kızları tavlamayı iyi bilecek utanmayacak... bi erkek utansa bi başkasına açılmaktan... hemem yapıştırıyorlar o insana pısırık kelimesini... utanmak gerçekten imandandır halbuki...içki içmeyip kızları yatağına atmayan birisi sanki daha önce kimse tarafından beğenilmemiş çirkin sorunlu bi insan olarak kabul ediliyor.... aslında senin bu adamda gördüklerin ahlak denilecek özelliklerdir... evlilik eğer iyi yürekli ve sevdiğin birisiyle gerçekleşiyorsa inan mutluluk bahçesi... ama kalbinin frekansı tutmuyan biriyle gerçekleştiğinde ise tek kelimeyle cehennemdir... inşallah kıymet bilen güvenilir bi adamdır canım... ama yaş maş bence takılacak şeyler değil diye düşünüyorum... bi örnek vermek istiyorum... peygamber efendimiz muhammed (sav) 25 yaşındayken evlendiği eşi hz. Hatice 40 yaşındaydı.... peygamberimizle haticenin kalp frekansları tutuyordu evlendiler....aşk ve anlaşmada yaş sınırı yoktur bence.... burda kesin test etmen gereken şey kesin bu adamı seviyor musun sen.... kasabayı düşünmeeee ardında bırak gitsin...

Back
X