Evet çünkü çocuk 5 yaşında, tabi ki oyun arkadaşlarını bilmek isteriz. Ama bu adam 30 yaşında kadın hırlı mı hırsız mı, iyi mi kötü mü bunları ayırt edecek akli melekeleri var, bu noktada karşıdaki 5 yaşındaki çocuk değil koskoca yetişkin bir insan. Evleneceği kişiyi seçerken ne yaptığını biliyordur bu kadar. 30 yaşındaki insana benim çocuğum nasıl biriyle kontrol edicem demek çocuğunu sevmek olmuyor, yetişkin bir insanın sınırlarını aşmak oluyor, onun aklı yetmez ben annesiyim/babasıyım ben bakıcam demek oluyor. Bu noktada 30luk çocuk çıkıp benim kendi beynim var, kimsenin vereceği akla ihtiyacım yok derse haklı oluyor.
Benim ailem böyle bir şey derse ben kabul etmem, özel hayatım da sadece beni ilgilendirir. Ailem de zaten akıllı insanlar, benim kimseyi mahremime sokmayacağımı bilirler. Siz derseniz ki yok ben karışıcam benim oğlum/kızım ses etmez ben yaparım, o zaman 30 yaşına gelmiş ama birey olamamış burda ana kuzusu olarak tabir edilen bir insan yetiştirmişsiniz demektir. O çocuk evlenince de ailenin ya da eşinin elinde oyuncak olur kim nereye çekerse oraya sürüklenir, sonra gelin hanım gelir burda konu açar.
Çocuğunuzu akıllı yetiştirin ki yanlış seçimlere sürüklenmesin, ebeveyn olarak bunu yapabilirsiniz ama gerisine karışmamalısınız. Sonra da yetişkin bir birey olduğunu kabul edip seçimlerine saygı duyun. Bu kadar.