• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düsüncelerinizi yazarsaniz cok sevinirim

BebisKoM88

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2009
4.214
0
116
Almanya
Evet arkadaslar biraz yasadiklarimi paylasmak istedim.

Ben 1,5yildir evliyim esimle cok severek evlendik. Cok engelleride asarak evlendikde diyebilirim. Esimide cok seviyorum bundan eminim ve onunda beni cok sevdiginden eminim bunuda zaten söylüyor ve hissetmemi sagliyor.
Simdi gelelim benim sorunuma.
Evet dedigim gibi 1,5 yildr evliyim. Ama kizlar bilmyorum sizdede öyle oldumu ama esimle cok fazla kavga edioyruz ne icin kavga ediyorsunuz diye sorarsanizda hic bisi söyleyemem abuk subuk nedenlerden dolayi. Ama ne o uzun süre küs kalabiliyor nede ben. Fakat esim herzaman kendi üste cikiyor tam evet ben 100% hakliyim dedigim siralarda bile öyle seyler söylüyorki diyecek bisi kalmiyor. Ve bir kac defa üzerime yürüdü kavgalarimizda. Nasil daha az kavga edebiliriz bana yardim edin lütfen. Esimi cok seviyorum oda beni cok seviyor 100% eminim. Ama sinirlenince ne yaptigini bilmiyor bunu bana söyledide zaten.
Düsüncelerinizi bekliyorum
simdiden cok sagolun

sinir anında değilde sakin anınızda konuşun..

eşiniz sinirlendimi birşeye, yada siz, aynı ortamda bulunmayın..

mutfağa gidin, banyoya girin vs..

bir yarım saat sonra biraraya gelin..

kavga başlatacak sözlerle değilde: hayatım, neden böyle oldu? benmi yanlış anladım, benim fikrim bu aslında vb konuşun..

canım evliliğin ilk yıllarında böyle şeyler olabilir, iki değişik insan bir araya gelip bir evde yaşıyorlar dolayısıyla fikir ayrılığı ve tartışmalar olacaktır.Önemli olan bu zamanlarda çok fazla kırıcı olmamak ve saygıyı korumak gerekir.Sakin zamanınızda konuşup sen sinirliyken o sussun,o sinirliyken de sen sus.Ve de tartıştığınız önceki konuları gündeme getirmemeye çalışın çünkü sürekli eskiye dönerseniz huzursuzluk devam eder.Sinirliyken ortamı değiştirip farklı ortamlara geçin.Her ikinizde yatıştıktan sonra güzel cümleler ve yumuşak bir dille birbirinizi aşağılamadan kırmadan mesela şöyle olursa daha güzel olur canım v.s diyerekten konuşarak çözmeye çalışın,zamanla birbirinizi daha çok tanıdıkça taşlar yerine oturacaktır zaten, birbirinizin neye sevineceğini neye kızacağını daha çok anlayacak ve kavgalar azalacaktır canım.

farklı seyler yaparak zaman gecırın bıraz :)

belkı aklınız dagılır tartıscak bısey gelmez aklınza:)

insan sevdiği insanı kırmak istemez ki
sürekli kavga etmek de istemez
bu ilişkiyi çok yıratır %100 severken %10 oluverir o sevgi
o duruma gelmek istemediğinizi, kavgaların sizi çok kırdığını bir yere götürmediğini ifade edin
neleri sorun ettiğinizi bunu neden yaptığınızı keyifli bir günde oturup konuşun

tatlım bak benimde erkek arkdaşım öyleydi eğer bişey yüzünden tartışmışsak ve ben haklı yada haksız olayım hep o üste çıkmıştır haksızken dahi bi bakrdım haklı olan o olurdu ve daha da sinir olurdum ama zamanla alttan almaya başaldım tartışmadan biraz zaman geçtikten sonra mutlaka ikimizden biri birbirimize yaklaşırdık konuşur hallederdik sende öyle yap öyle anlarda üzerine gitme kendi haline bırak aradan belli süre geçsin öyle konuş o an üzerine gidersen durum daha da kötüleşir tecrübeyle sabittir diyorum ve son kararı sana bırakıyorum tatlım

ilk baslarda sunu diyorum, kendini ezdirtme.
bazi kadinlar vardir hakli olduklari halde susarlar, ve bu erkeklerin git gide tepelerine cikmasina izin verirler.
ozaman ne olur.. adam hakli olmasa bile, suc aticakya kendini yuceltecek ya.. suclar durur.. haksiz konuma dusurur.

ilk basta birbirinizi dinlemeyi ogrenin.
madem tartisma icindesinz,, madem anlamamazlik lar, surtusme veya giciklik basladi.. illlaki kavga bagirma dovme olmasi gerekmiyor. sakin bir sekilde duusncelerinizi anlatarak ortak bir noktaya varabilirsiniz.
hem onun soylemek isteidkleri hem sizin aciklamalariniz daha net ve anlasilir oldugunda birbirinize anlayis gostermeniz ve anlamaniz kolaylasacaktir.

herzaman 'sen boylesin, soylesin' veya '' ama sen haksizdin cunki..'' ben hakliyim'' gibi suclayan cumleler yerine,
''evet su yerde haklisin, seninle hem fikirim ama....'' diye anlattiginizda.. ona hak verdginizi duyunca dinleyecektir ve siinzde diyeceklerinizi dinleyecektir. onu haksiz mis gibi suclayan konusmalar (zaten adaimn yapisinda varsa hakli gormek kendisini, hakli olmadigini bildigi halde) hem inat yaparak hemde gururruna yediremedigi icin inatla kavgaya devam edecektir hatta daha da buyutebilir.

kavga sirasinda tansiyon yukseldiyse, o ortami terk edin..ve sakin olundugunda gelip konusmayi deneyin..
hep alttan alin demiyorum ama hakkinizida arayin..
ve onunla sakin iken veya eglenceli aninda, onula sorunlarinizi sakin bir sekilde siznle bagirmadan kavga etmeden konusmasini isteyin..Ama sizde oyle yapin.

biriniz sinirliyken öbürünüz sakin ve suskun olmayı öğreneceksiniz canım...seninde dediğin gibi önemsiz şeylerdenmiş tartışmalarınız..sorun yok bence biraz relax şakkıdı

Back
X