Düşündükçe sinirim zıplıyor...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kocam şehir dışına gidince kaynım neden gelsin yanımda kalmaya. Üstüme iyilik sağlık, böyle bir şey olabilir mi?
İsteyen linçlesin, hemen kötü düşünmek değil bu ama cümle kurarken bile saçma geldi, o derece abes.
Ne münasebet yani.
Ayrıca 3-4 gün yalnız kalamamak nedir?Koskoca insanlarız.
Eşiniz gidince siz evde kalın, onun eşi gidince de çağırmayın bu kadar basit
İstemiyorum deyin bitsin.
O böyle dedi bu böyle yaptı diye uzatmaya gerek bile yok.

Genelleme yapmak hos değil elbette.
Ama cocuklık arkadasım Urfalı.
Nisan attı taaa 7-8 sene önce kız.Okumus etmis Muhasebeci olmus.
Hala biyere giderken kız kardesiyle gidiyor.Aile öyle istiyor.Ve ben ilk kez amcanın bukadar sayıldıgını dogulularda gördüm.:)Babadan onay alıyorsun
Bide amcana da sor diyorlar.Amca ne alaka diyorz biz yani.
Yani kızkıza toplanacaz,evde gün yapacaz yanında liseye giden kızkardesiyle geliyor 35 yasında kadın.
Herkes bir değil ama bi kalın kafalılık var kabul edelim.
Ben Yüksekovalı bir aileye gelin geldim, kayınvalidem 10 erkeği cebinden çıkaracak güce sahip maşallah, bir sıkıntı olur akrabalar arasında bir durum yaşanır aranan kişi kayınpederden önce kayınvalidem olur sen çözersin nasıl yapalım diye, Mersin'e İstanbul'a İzmir'e gezmeye gider kardeşlerinin yanına kimse gel diye darlamaz başına erkek vermez mesela. Amca olayı onlarda yok biz amcaları bayram seyranda arar konuşursak konuşuruz, görümcem kayinvalidem de ayda yılda bir görürse görürler yani o kadar, öyle danışılıp onay alınan konumda da değiller. Ben hiç baskıcı bir muameleye maruz kalmadım kalanı da görmedim, eşimin kız kuzenleri sehirdışında batıda üniversite okuyor filan ne bilim bana iyisi denk geldi o zaman:))

Her kadın ehliyet almalı ve araba kullanmalı. Hatta çocuğu olanlara mecburî tutulmalı. Ben park edemediğim zamanlarda etraftan yardim istiyordum. Daha bir kişi yardim etmem demedi. Insanımız yardımseverdir. bunu değerlendirin.

Her kadın evde yalnız kalabilmeli. Neden kalamasın zaten ? Evlenmeye korkuyorum diyen yok,çocuk yapmaya korkuyorum diyen yok ama evde tek kalmaya gelince korkuyorum... hayret ya.

Her kadın tek başına işini halledebilmeli. Hastane, banka, belediye, adliye... bütün dairelerde kime sorsaniz ne yapacağınizı anlatır. Atla deve değil. Bu kadar basit bir şeyi tavsiye vermiş olmaktan bile fazlasıyla müteessir hissediyorum kendimi şu an.

Ben her gittiğim yerde sorarım.. Doğu insanı kalin kafalidır diyorsunuz, ben doğulu değilim kafalarını bilemem ama yardımseverler, büyükleri, küçük gördükleri herkesi evlat gibi sararlar . Gittim gezdim doğuyu. Anadolu insanı sicakkanlıdır.

Bir diğer husus. Evde eşiniz yokken kayınbiraderinizin kalması asla isabetli bir yaklaşım değil. Kb yaş olarak küçük. Kimseye bir faydası olabileceğini sanmıyorum. Hani eşiniz varken kaliyor tamam neyse idare edilir de eşiniz yokken ne alaka? Iş yükü çıkarmaktan başka ne işe yarıyor "evde bir erkeğin bulunması"???

Konu sahibi arkadaşım bu mesaj sadece sana değil. Eşinin eltinin ve kb lerin de bu mesajdan alacağı çok şey var.

Elimde sihirli bir değnek olsaydı bütün kadınlarimiza "güçlü kadın olmanın hazzini" bir kerecik yaşatmak isterdim.

Ben hala araba konusuna takıgim yaa...2 çocuğu ve arabası olan kadının nasıl ehliyeti olmaz? Bence siz hemen bir ehliyet kursuna yazilin, hem biraz meşgul olursunuz, hem çocuklarınızın hastane pastane okul işlerini kendiniz halledersiniz, hem de kimseye minnet etmeden yaşarsınız.Butun problemleriniz çözülür. Bir de araba elaleme emanet edilir mi ya? Araba bu araba? Kazası var belası var, telefonu veya kimliği emanet etmekten farkı yok bence

Ben Yüksekovalı bir aileye gelin geldim, kayınvalidem 10 erkeği cebinden çıkaracak güce sahip maşallah, bir sıkıntı olur akrabalar arasında bir durum yaşanır aranan kişi kayınpederden önce kayınvalidem olur sen çözersin nasıl yapalım diye, Mersin'e İstanbul'a İzmir'e gezmeye gider kardeşlerinin yanına kimse gel diye darlamaz başına erkek vermez mesela. Amca olayı onlarda yok biz amcaları bayram seyranda arar konuşursak konuşuruz, görümcem kayinvalidem de ayda yılda bir görürse görürler yani o kadar, öyle danışılıp onay alınan konumda da değiller. Ben hiç baskıcı bir muameleye maruz kalmadım kalanı da görmedim, eşimin kız kuzenleri sehirdışında batıda üniversite okuyor filan ne bilim bana iyisi denk geldi o zaman:))
Evet bazı bölgelerde kadın daha baskın doguda.
Cidden siz sanslıymıssınız.
Ne güzel.

Ne saçma bir hikaye bu. Gerçek mi. Yalnız kalmamışsınız işte kaynınız yanınızda kalmış. Ne yük olmuş adam ya.

Şurayı anlamadım. Eltinizin yanında da kaynınız kalmaz mı. Tek kalmasın diye 🥴

Babanın baskın olduğu bir aileye gelin geldim bana da diyorlardı özellikle kaynım falan evde tek kalınmaz bizde diye. Hatta daha birçok konuda da. Kim takar kayını kayinbabayi. Kavgami da ettim hem eşimle hem eşimin ailesiyle. Unutuldu gitti. Şimdi herkes haddini biliyor. Bisey diyeyim mi daha iyisi ne biliyor musun hadi beni geç ben zaten yabancıyım. Kendi ailelerinden de gözlemlediğim şu ki dişini gösteren hakkını alıyor kardeşim diğerleri de işte sizin gibi buralarda konu açıyor ağlıyor. Demek istediğim sizi küçümsemek değil. Geleneklerin arkasına saklanmayın. Herkese sadece hak ettiği gibi davranın ve kimse ile de kavga etmekten çekinmeyin

Marjinal bizdik hani ajajkdsjsjds
18 yasındaymıs kücükmüs ama
Dogulularmıs.
Dogulular daha muhafazakar olur,gelinle kayın neden aynı evde kalsın diye düsünürler sanıyordum.
Ay benim esim de doğulu. Kaynim askere bulunduğumuz sehre geldi. Bizde de kaldi ama esim ise gidip aksam geliyordu yani. Ne münasebet esim gece yokken kaynim yanimda kalacak. Esim de teklif etmez.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X