Düşünmekten başım ağrıyor artık lütfen yardım :(

diekatze

hayalime kavuşuyorum
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2010
348
4
96
İstanbul
arkadaşlar buraya ilk kez yazıyorum. o kadar içim sıkılıyorki buraya yazmak istedim.. 6 buçuk senedir süren beraberliğimiz var. bu yaz resmiyete dökmeyi istiyoruz. fakat bir sorunumuz var ki beni mahvediyor. askerlik... o yurt dışında üniversite okudu burda denkliği olmadığı için askerliği 15 ay yapması gerekiyor. bu sıralarda da gidemiyor çünkü ev yaptıkları için çalışıyor para biriktiriyor. herşeyden ötesi gitmeyi hiç istemiyor. açık öğretime kayıtlı ama işte yorulduğu için ona da pek fırsatı olmuyor annesi, babası çok çok iyi insanlar Allah onlardan razı olsun bir isteğimi ikiletmiyorlar. peşimde dönüyolarlar adeta. onlar da çok üzülüyor bu duruma. bizim için açık öğretimden başka şans yok ama o da nasıl bitecek

diyelim babamlar razı oldu ve evlendik ve günn birinde o uzun dönem askere gitti. ben ne yaparm nasıl dayanırım. ailesi bana maddi manevi destek olur öyle insanlar ama ben onsuz nasıl dururum günler nasıl geçer. daha şimdiden kalbim ağrıyor düşünnce o zaman nasıl yaşarım (( hele çocuğumıuz olursa ((((

bu acılardan geçenler var mı arkadaşlar... bir de o askere gitmeyi hiç istemiyor ya annesi babası da hiç istemiyor. hasta doğmuş 3 ameliyat olmuş ona kıyamıyorlar. işte herkesin bu kadar askere gitmesini istememesi de beni çok korkutuyor acaba gidince bişey mi olacak diye. yani bu bir his mi diye belki çok saçma ama bunları düşünnce çok üzülüyorum. bana söyleyebilecekleriniz var mı (((

seni en iyi ben anlarım canım benimde 2 yıllık bir birlikteliğim var ve sevgilim şu an asker mayıs ta bitecek inşallah askerlik çok oyrucu bir süreç bu geçirdiğimiz 11 ayda benim ömrümden ömür gitti benim sevgilim de hiç istemiyordu askere gitmeyi ve babası yok tek erkek annesi kızkardeşini ve beni bırakıp gitmek çok zor geliyodu ona ama ben ikna ettim artık biryerlerden başlamız lazım askerlik bizim için engel dedim çok şükür üzmedi beni bu konuda ve gitti facebook ta askerde sevgilisi eşi olanların takıldığı bir gruba üyeyim orda çok sıcak dostluklar edindim orda bir sürü arkadaşım var evli olup eşini askere gönderen tabiki sorunlar yaşıyolar ama inan evliyken göndermekle sevgiliyken göndermek aynı şey madem ailesi de sana sahip çıkacak iyi insanlarmış ve açık öğretim okuma şansı var bence mutluluğunuzu ertelemyin derim ben ayrıca ben babam askerdeyken doğmuş bir insanım anneme sorsan tabiki zorluklar yaşamış sıkıntılar çekmiş ama oluyo bir şekilde geçiyo günler ben sevgilim olmadan 2 gün geçiremezdim şimdi ayrı geçirdiğimiz 11 ay bitmiş inanamıyorum bazen emin ol başlaması zor sadece yoksa bir şekilde geçiyo ayrıca askerde başına birşey gelir kötü olur diye düşünme niye gelsin aklına kötü şeyler sokma...

evet bu vatan borcu.uzun kısa farketmez.yapılacak ve bunu kabullenmelisniz.eger kabullenemiyorsanız bir an önce gitme kararı alsın uzattıkça daha da istemez gitmeyi.

valla bizimkiler gitti biz ölmedik.
gidecek,ıkınsada sıkınsada gidecek.
bedelli çıkacak diye bekliyordur belki
nice hasta anakuzuları gitti yaptı bu kadar dramatize etmeye gerek yok.

Abartmayın bence.
Sevdiginiz askere giden ne ilk nede son kisi olacak!!
Bircok insan gecti o yollardan.

Eşim askere gitmeden evlenmek istemişti ama ben bekledim, hatta askere zorla gönderdim.Hava az biraz yağmurlu olduğunda sümüklerini çekecek kadar hassas, narin ve hastalık hastası bir insan olmasına rağmen gitti hem de Kars'a.
Evlenip eşini bekleyenlere de saygım var ama ben yapamazdım. Depremi var, hırsızı var, hastalığı var, birisiyle bir sohbet ihtiyacı var, deli gibi özlem var, hasret var hele çocuk versiyonunu düşünemiyorum bile.Tüm bunlara ek bir de çocuk ve 1,5 sene yalnız herşeye göğüs germek var. En basitinden hasta olduğumda bir çorba yapması, başıma bir şey geldiğinde aradığımda 10 dakika içinde yanımda olabileceğini bilmek bile herşeye değer.
Her genç gibi o da gidecek ve gelecek inşallah.Bence koşkoşa gerek yok.Başkaları yardım eder diyerek , başkalarına güvenmek ve tek başına bir hayata başlamak yerine, hayırlısıyla gidip gelmesini bekleyerek birlikte başlayabilirsiniz.

sanırım yapacak bişey yok çarenizde yok benimde kardeşim 5 yaşındaki kızı ile birlikte eşinin yolunu gözlüyor vatan görevi netice de yapılması gerekli Allahtan kardeşimin eşi 4 yıllık mezun olduda aof den oda 6 yapıcak daha 1 ay olmadı 5 ay daha yol gözleyecek kardeşim kızı ile birlikte o napsınn çocuğuda eğlemesi gerekiyor

evliliği erteleyecek yada evlenip yol bekleyeceksin evliyken zor olur belki ama bekleyebilirsen bekle bence 6 yıl beklemişlsiniz zaten

Son düzenleme:
Benim eşimde daha gitmedi askere işinden ötürü
Herkes yapıyor bence bu kadar düşünmeyin
Korunursun bebe yapmazsın askere gitmeden
Ailenşe vakit geçirirsin
Bende asker yolu bekleyeceğim zor ama yapacak bir şey yok

şimdi para pul meselesi olsa
ailelerle ilgili bi mesele olsa
yada aranızda bi mesele olsa bi hal yolu bulunur
ama bu vatan borcu öylede böylede yapılacak bir an önce gidip yapsın döner dönmez evlenrsiniz
büyük bi dert değil bence hatta dert değil çünkü el mahkum yapmak zorunda
evlilikte askere giderse zor olur

vatan borcu namus borcu..Üniversite bi eğitim kurumu gibi değilde askerden yırtmaya bi araç olarak görülüyor ya yazık walla cok yazık
Ben nasıl dayanıcam diyorsun da erkek arkadaşın Üni okurkende 4 yılı kaybedecek,kısa dönem çıktı dıyelım ordan da 5 ay yiyecek...
Benim erkek arkadaşımda askerde ve 1 ayı bitirdik bile...
Kırıp dizlerimizi oturacağız,
yok efendim nasıl dayanırım,onsuz yaşayamamlarla olmuyo malesef..Anca kendi kendine acıtasyon yapmış oluyorsun...

hey yavrumm rahmetli dedm tam 7 yıl askerlık yapmış ta anneannem beklemiş...Genel anlamda biz gençler pek şımarığız

canım okulu da bitmemiş daha. bedelliyi bekleme şansı varsa belki çıkar o da bedelli yapar askerliğini. durumu da iyiyse bedelliyi beklesin. ama bu kadar dert etme vatan borcu bu sonuçta.

canım bu kadar takıntı yapmana ne gerek var..sonucta her kez 15 ay askerlıgını yapıor..ben ıkı ınsanın askerden gelmesını bekledım...sonucc husran oldu...annesı babasıda hasta dogdugunu soyledıgın ıcın anne baba yuregı sudan nem kapar bısey olur dıe ama zaten durumu musaıt degılse ya almazlar onu yada masa bası bı gorevde bulunur dıye dusunuyorum..bence takma bukadar..

Kac yasındasınız?
Henuz yasınız kucuk ıse, askerlıgını bıtırmeden kesınlıkle evlenmeyın derım.
Yok, yasım basımı aldı, benım artık evlenmem gerek dıye dusunuyorsanız da sız bılırsınız.

Ayrıca, lutfen unıversıte okumayı, askerlıkten yırtmak ıcın bır fırsat olarak degerlendırmeyın.
Ne kadar nazlı olursa olsun, bır erkek vatanı gorevden kacınmamalı.
Boyle dusunceye sahıp erkeklerı ve onlara destek veren kadınları gercekten acımasızca elestırebılırım.

Ne demek, askere gıtmem, askere gondermem, ozlerım, yapamam, edemem.
1914 te Sarıkamıs ta sehıt olan 90 bın askerımızın hıc mı sevdıgı yoktu da, onlar donarak sehıt oldular!
Yıl 2011 olmus (neredeyse) ımkanlar ıyılestırılmıs fakat, gencler askerlıkten yırtmanın yollarını arıyor.
Ve ısın acı yanı, gunumuzdekı kadınlar Nene Hatun gıbı, bebeklerını besıgınde bırakıp harbe katılmak soyle dursun,
Erkeklerını ne yapsam da askere gondermesem dıye kendınce care arıyor olmus.
Yazık, gercekten yazık.

abartmayın diye birşey yok bence. insan sevdiğinden ayrıldığını tabii ki sorun edecektir..
ama bazı şeyler yaşanması gerekir ve zor da olsa yaşanılır..
en basidinden bir doğum bile ne kadar zor,, ben korkarım doğuramam deme gibi bir lüksümüz yok ama değil mi??
bu da onun gibi birşey.. Zor da olsa bu yollardan hepimiz geçmek zorundayızzz...

Abartmayın bence.
Sevdiginiz askere giden ne ilk nede son kisi olacak!!
Bircok insan gecti o yollardan.

Son düzenleme:
2 yıllık evliyim eşim bu yaz inş.kısa dönem askere gidecek eşimin ailesiyle sorunlarım var eşim askerdeyken ne yapacagımı bilmiyorum maddi ve manevi açıdan şimdiki aklım olsydı evlenmeden önce mutlaka askerligini yaptırıdım askerlik herşeye engel iş bulamıyor çocuk yapamaıyoruz.askerlikten önce evlendigimiz için ikimizde çok pişmanız umarım sende bu durumlara düşmezsin.kaynım şu an asker gelince hemen evlenip (nişanlı) hemen çocuk yapacaklar bizd onlara imrenecez.

bu konunun sevgilinin çok da umrunda oldugunu sanmıyorum, öyle olsa napar eder açık öğretimden mezun olurdu kısa dönem giderdi. açık öğretim basit zaten herkes yapar demiyorum yanlış anlaşılmasın ama yurtdışında iyi veya kötü bi üniversiteyi bitiren adama bu zor gelmez. belli ki bi kapasitesi var
hasta doğması 3 ameliyat gecirmesi de gecerli bi sebep değil anladıgım kadaryla olmuş btmiş şeyler, zaten hala etkisi varsa askerlikten muaf olur veya masa başı bi iş falan verilir ona. sevdiğini düşünmen ve ondan ayrı kalıcagını düşünüp üzülmen cok normal tamam ama, o senin bebeğin değil bence önce bunu farket ömrünün sonuna kadar arkasından gidip onu mu toparlicaksın ay o hasta dogdu ay o ameliyat oldu diye? o da bi adam, bi erkek, bunların altından kalkması, kalkabilmesi lazım. sonra da ilk asker yolu bekleyenin sen olmadıgını farket. abartma falan demiyorum yanlış yapıyosun demek de istemiyorum, sadece gerçekleri farkedip kendi kendini sıkmamanı istiyorum.

askere koşa koşa giden çok az insan vardır

ama hepsi tıpış tıpış gider

olacakla öleceğe çare yok. ölecek olsa askere gitmeden de ölür. ecelin ne zaman geleceği belli olmaz. bu konuyu düşünmek çok da manalı değil.

valla bizimkiler gitti biz ölmedik.
gidecek,ıkınsada sıkınsada gidecek.
bedelli çıkacak diye bekliyordur belki
nice hasta anakuzuları gitti yaptı bu kadar dramatize etmeye gerek yok.

katılıyorum yani eninde sonunda gidicek yapcak bişey yok. anladığım kadarıyla da rahatsınız öyle büyük bir sorununuz yok. o kadar yıl beklemişsiniz 15 ay daha bekleyeceksiniz mecbur. gitsin gelsin evlenin canım. bekleyenler nasıl bekliyor. tamam çok zor çok yorucu arkadaşlarda anlatmışlar ama tabi ki her Türk erkeğinin yaptığı gibi o da yapıcak askerliğini...

Bende ciddi bir durum var sandim
cook gereksiz yere basini agritiyorsun canim
askerden gelince evlenirsin 6 bucuk seneden berabersiniz 15 ay sana sorun bile olamamsi gerek :97:
Sizi destekleyen Seni seven ailesi var seni seven sevgilin var Yani insan daha ne isteyebilirki??
kaldiki sen ailesini telkin edicegine sen dahada kenini careiz hissediyorsun
Gercekci güclü ol olmakdan vazgecme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…