düşünmekten yoruldum artık..

prnss_80

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Mart 2012
54
0
36
Erzurum
merhaba arkadaşlar 3 yıllık evliyim ve bir kızım var. eşim devlet memuru ve benim memleketimde çalışıyor.Burda tanışıp evlendik herşey çok normal buraya kadar ta ki seneye artık eşimin tayininin çıkacağı gerçeği ile yüzleşene kadar..!son 4 aydır nerdeyse bunu düşünüyorum ve bu durum beni tansiyon hastası yaptı diyebilirim.Eşimin ailesi ile anlaşamıyorum çok farklı insanlarız kültür farkı,eğitim farkı yemeklerini bile yiyemiyorum inanın:(((eşim kendi memleketine tayinini isteyecek ve büyük ihtimallede oraya yerleşeceğiz.Bana gelince aşırı duygusalım anneme babama çok düşkünüm özellikle anneme..Annem her konuda en büyük yardımcım elim kolum diyebilirim.O da bana çok düşkün tek kızıyım rahatsızlandığında falan hep ben koşuyorum uzatmiyim durum bundan ibaret...!şimdi bana bi akıl verin napiyim eğer gidersem bu durum beni derinden etkileyecek hasta olucam ki zaten psikolojik problemlerim var.İyice kötü olucam.Gitmezsem de evliliğim biticek..!Rica ederim yargılamayın gurbette yaşamak istemiyorum annemden babamdan ayrılmak istemiyorum :((((((bana bi akıl verin lütfen.....

Eşin ne diyor bu konuda?O 3 yıl zarfında eşini kandıramadın mı ? :/

merhaba arkadaşlar 3 yıllık evliyim ve bir kızım var. eşim devlet memuru ve benim memleketimde çalışıyor.Burda tanışıp evlendik herşey çok normal buraya kadar ta ki seneye artık eşimin tayininin çıkacağı gerçeği ile yüzleşene kadar..!son 4 aydır nerdeyse bunu düşünüyorum ve bu durum beni tansiyon hastası yaptı diyebilirim.Eşimin ailesi ile anlaşamıyorum çok farklı insanlarız kültür farkı,eğitim farkı yemeklerini bile yiyemiyorum inanın:(((eşim kendi memleketine tayinini isteyecek ve büyük ihtimallede oraya yerleşeceğiz.Bana gelince aşırı duygusalım anneme babama çok düşkünüm özellikle anneme..Annem her konuda en büyük yardımcım elim kolum diyebilirim.O da bana çok düşkün tek kızıyım rahatsızlandığında falan hep ben koşuyorum uzatmiyim durum bundan ibaret...!şimdi bana bi akıl verin napiyim eğer gidersem bu durum beni derinden etkileyecek hasta olucam ki zaten psikolojik problemlerim var.İyice kötü olucam.Gitmezsem de evliliğim biticek..!Rica ederim yargılamayın gurbette yaşamak istemiyorum annemden babamdan ayrılmak istemiyorum :((((((bana bi akıl verin lütfen.....

ben aıleme cok yakın oturuyorum...bunun dusuncesı bıle cok kotu...esın ıstıyormu pekı gıtmek? bulundugunuz yere yakın bıryerler tercıh etmemesının nedenı aılesının yanında olmakmı?

zor bır durum ama bosanmayı fln dusunme ınsanlar nelere alısmıyorki ...

niye gitmezseniz evliliginiz bitecek ki?
o evlilik esinizin kurallari ve istekleri uzerine kurulu degil ki...
iki kisi yasiyorsunuz hayatinizi bir...bu demek oluyor ki alinan kararlar birlikte alinmali...
esinizle guzelce konusun eger tayinini yasadiginiz sehrin disina isteyecekse o zaman ailesinin bulundugu sehre degil baska sehre gidin...
sehir disina tayin istemek sart mi peki? tayin istemese olmaz mi?
ailenizden ayrilmak istememekte haklisiniz, tek cocuksaniz ailenizin de size ihtiyaci olacaktir endiselerinizde kesinlikle haklisiniz...
esiniz bu durumunuzu goz onunde bulundurarak hareket etmeli...
gormuyor mu sizin uzuldugunuzu?

eee canım sende bile bile lades demişin madem başka memleketli olduğunu biliyordun neden evlendin?neyse olmuş birkere gurbet için yuva yıkılmaz çocuğun var ya ona yazık hem seven insan sevdiğiyle istediği yere gider...bende gurbetteyim eşimi sevdiğim için geldim benim eşimde memur bazı şeyleri göze almak lazım canım....sana tek tavsiyem kafana takmaman veeee en önemlisi kocanı kandırıp ailesinin memleketine değilde başka yere tayinini yapmasını sağlaman....sizinkilerden de bizimkilerden de ayrı olalım madem burda durmayacağız nolursun rahat edeceğimiz bir yer olsun de canım ......

Orta yolu bulsanız.ne onun ne senin memleketin olsun ikisi arasında bir yer tercih edin.bu konuda ne diyor esin

sen ailenden ayrılmayı göze alamıyorsun eşinde ailesini memleketini istiyor.orayı istemem dersen eşinde ben burayı istemiyorum diyebilir bence iki şehirde de yaşamayın başka bir yere tayin isteyin.inatlaşarak çözüm bulamazsınız tatlılıkla çözmeye çalışın umarım eşin seni anlar:31:

aynı yerde kalma imkanınız yoksa mutlaka eşinizin memleketi hariç herhangi bir yeri tercih edin,aramız da kötü diyosun zaten,kayınvalidenlerle çok problem çıkar,çıkacağı yoksa da psikolojin iyi değil madem,sen kurar kurar çıkarırsın gibi duruyor sakın yanlış anlama...ufak sorunlar bile büyüyebilir böyle durumlarda,ondan diyorum.hem belki eşin de rahatsız sizinkilere yakın olmaktan,iki aileden de bağımsız,arada bi yerde olursunuz,kendi ayaklarınız üzerinde daha mutu olursunuz...inan böylesi daha güzel olur.aileler minicik bir olayda bile dahil olunca mahvoluyor herşey...ne yapın edin ikna edin onu.

eşim emniyet mensubu..yani mecburen gitmesi gerekli...biraz bencil bu konuda ailesinden ayrı okumuş çalışmış yıllarca bende burda yaşayalım diyorum dedikçe çıldırıyor adeta ...ben onları ölünce mi görücem diyor ee aynı şey benim için de geçerli diyorum evlenmeseydin diyor..Bi türlü yola getiremedim ne yaptıysam fayda etmedi bilmiyorum Allah yardım etsin bana...:(((

sen ailenden ayrılmayı göze alamıyorsun eşinde ailesini memleketini istiyor.orayı istemem dersen eşinde ben burayı istemiyorum diyebilir bence iki şehirde de yaşamayın başka bir yere tayin isteyin.inatlaşarak çözüm bulamazsınız tatlılıkla çözmeye çalışın umarım eşin seni anlar:31:

öyle diyo zaten ben konuyu açmaya çalıştıkça daha çabuk gitmek istiyorum diyor:(((

Orta yolu bulsanız.ne onun ne senin memleketin olsun ikisi arasında bir yer tercih edin.bu konuda ne diyor esin

niye öyle bişey yapiyim ki diyor!en azından yanlarında olduğumuzda bi sıkıntımız olursa yardımımıza koşarlar diyor...her şeye verecek bi cvbı var maalesef...

eşim emniyet mensubu..yani mecburen gitmesi gerekli...biraz bencil bu konuda ailesinden ayrı okumuş çalışmış yıllarca bende burda yaşayalım diyorum dedikçe çıldırıyor adeta ...ben onları ölünce mi görücem diyor ee aynı şey benim için de geçerli diyorum evlenmeseydin diyor..Bi türlü yola getiremedim ne yaptıysam fayda etmedi bilmiyorum Allah yardım etsin bana...:(((

canım benim eşimde emniyet mensubu yapacak bişeyin yok gurbet gezmek zorundasın napacaksın....senin tek yapman gereken eşinin memleketine değilde hayatım oraya yakın bir memlekete gidelim desen ne der acaba?benim eşimde arada tutturuyor yakın yere gidelim diye ama ben istemiyorum aynı memleketliyiz ailemde orda ama önemli olan kafa rahatlığı aile huzuru....

Tek tarafli dusundugunuzu saniyorum.. siz nasil bir aileye sahipseniz, esiniz de bir aileye sahip.. siz nasil ailenizin yakininda, yaninda olmak istiyorsaniz esinizde ayni taleplerde bulunabilir.. bu cok normal.. hayatta hersey istedigimiz gibi gitmiyor ne yazikki..

ama illaki yapamam.. dayanamam falan diyorsaniz.. bence esinize baska bir sehire tayin istemesini soyleyebilirsiniz.. yani ne sizin ailenizin bulundugu sehire, ne de esinizin ailenizin bulundugu sehire.. ikisinin ortasinda bir yere.. israrla ailenizin yaninda kalmak istediginizi esinize soylerseniz, bencil davranmis olursunuz,.

aynı yerde kalma imkanınız yoksa mutlaka eşinizin memleketi hariç herhangi bir yeri tercih edin,aramız da kötü diyosun zaten,kayınvalidenlerle çok problem çıkar,çıkacağı yoksa da psikolojin iyi değil madem,sen kurar kurar çıkarırsın gibi duruyor sakın yanlış anlama...ufak sorunlar bile büyüyebilir böyle durumlarda,ondan diyorum.hem belki eşin de rahatsız sizinkilere yakın olmaktan,iki aileden de bağımsız,arada bi yerde olursunuz,kendi ayaklarınız üzerinde daha mutu olursunuz...inan böylesi daha güzel olur.aileler minicik bir olayda bile dahil olunca mahvoluyor herşey...ne yapın edin ikna edin onu.

keşke becerebilsem...ikna edemiyorum gerçekten dediğiniz gibi problem olmasada benim orda olmam başlı başına bi problem zaten..offfffffff ne yapacağımı inanın bilmiyorum...

durumun zor çünkü eşin muhatemelen şöyle düşünüyor ben onun ailesin yanında kaldım ben sıramı saldım şimdi sıra onda .yani buna kendine hak görüyor ve haklı bu konuda kendince .
benim kişisel fikrim aileler evliliğin dışında olması .eğer oraya taşınırsan araya mesafe koyarsın bir şekilde rahatsız olduğunu belirtisin o zaman sorun olmaz senin adına.

cnm aynı benim yaşadıklarım bizdeşehir konusunda anlamadık bende kandıramadım inatlaşma ortak karar alın ikinizin de ailesine uzak olsun..umarım herşey gönlünce olur DUA ET..

illa gitmek durumunda kalırsanız ince ince işleyin kafasına,kalıcı gitmediğinizi,bir süre de orda çalıştıktan sonra geri döneceğinizi ya da başka bir memelekete gideceğinizi...içinizi de ferah tutun,tartışma ortamı yaratmadan sürekli bunu tekrarlayın,en azından oraya yerleşemeyeceğini anlayarak gitsin...gideceğiniz yer neresi bilmiyorum ama çocuğun eğitimini bahane edip büyükşehir istiyorum falan deyin ne bileyim...

sen şimdiden böyle yaparsan, eşin ileride bir problem olduğunda sen zaten diye başlamaz mı?

eğer kaçışın yoksa, kabullenişin muhteşem olsun, ne desem bilemedim.

Back
X