duyarsız insanlar

mavi_pirenses

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2013
341
48
38
İstanbul
Yine bir sorunla karşınızdayım...
Sorunum insanlar. Çevresindekilere saygı duymayı bilmiyorlar
Sınava az kaldı ben ders çalışmak zorundayım ama ust katımda balkondan balkona bağıra bağıra sohbet eden ikili, akşama kadar halı çırpan sopayla doven abla, sokakta bağrışan çocuklar
Hadi çocuklar neyse
Hiç mi usanmaz insan halı dovmekten ya hiç mi yorulmuyosun
Alt kattaki silinmiş camları balkonlarıda mı düşünmüyorsun
Burda halı gunleri sadece pazartesidir uyan yok gerçi kurala
Daha geçen ay doğum yapan bayan var ust katında
Lys kpss yaklaştı çokta iyi biliyorlar bunu
Neden yapıyorlar anlamıyorum
Biz bi mangal yaptık diye demediklerini bırakmadılar arkamızdan ustelik
Bıktım bencil insanlara katlanmaktan

Hayat böyle.. Bu sene o kadar iyi anladımki alttan aldığın nazını çektiğin insanlar öyle haysiyetsizleşiyor öyle nankörleşiyorlarki.. Hepsi ama hepsi allaha havale.. Senin yaptığın mangalı konuşacaklar tabi, bir günah keçisi lazım oda sensin.. Seni konuşup dedikodu edecekler .. Yoksa millet birbirine girer. Senin halın senin sesin senin gürültün die

Maalesef bu insanlar her yerde var.Liseye gittim ders çalışmadım sayelerinde.Sınavlara girdim ağlaya ağlaya çalıştım.Üniversite geldi vizesi finali her seferinde krize giriyorum.Gidip söyledim mi kaç sefeeeer.
Ama insan anlamadıktan sonra olmuyor.Keşke bir çozum onerim olsaydı.

İyi güzel bütün mahalleyi susturalım siz ders çalışın. Sonra sınav günü sokaktan bi seyyar satıcı geçse, çocuklar oyun oynasa, dışarda kavga çıksa ne yapacaksınız? Dikkatiniz dağılacak, moraliniz düşecek, o sınav da yalan olacak. Kuzenim de böyleydi benim össye hazırlanırken çamaşır makinesi bile çalıştırtmazdı. 4. Yılında kazandı üniversiteyi, kuş öttü, böcek yürüdü diye ağlaya ağlaya çıkardı her sınavdan.

Ben de kpssye çalışıyorum, üst komşum sabahtan akşama ankaranın bağlarıyla göbek atıyor. Ne yapayım gidip kavga mı edeyim. Evim çocuk parkına bakıyor. Deli deli bağırışıyor o çocuklar. Gidip kulaklarını mı çekeyim. Çocuk bunlar oynayacaklar tabi. Kedim habire kalemimi çalıyor, yedek kalemlerle oturuyorum artık masanın başına. Hiç bir şey benim dikkatimi dağıtamaz diyorum hep kendime. Hatta eşin tv izlerken ben yanında soru bile çözüyorum.

Siz çevrenizdeki insanlara kızacağınıza kendinizi bu konuda geliştirmeye çalışın. Biraz esnetin ruh halinizi. Çevresel faktörlere müdahale edemeyiz çünkü, bizim o duruma uyum sağlamamız lazım.

Bizim apartmanda da şubattan beri inşaat var matkap sesleri eşliğinde LYS'ye hazırlanıyorum. İyi yanından bakarsak sınavda yanımda top patlasa dikkatim dağılmaz artık

Senin sınavın var, başkası hasta, başkasının bebeği var, başkası yorgun. O kadının aklına bile gelmediğine emin olabilirsin. Dikkatinin dağıldığını hesaba katmıyordur. Olsa zaten kasti yapmaz.
Bence sen bunlara takılmayı bırak. Ben önceden ışıkta uyuyamazdım, zifiri karanlıkta uyumam gerekiyordu. Baktım yurtta ışık da var, ses de var. Buna alışmam lazım dedim. Şimdi futbol sahası vız gelir.

Tüm mahalleyi susturamayacağınıza göre sizin biraz gürültüde de çalışmaya alışmanız lazım..Sonuçta bir günlük birşey değil bu sadece sınav günü sınv olan yerler deseniz haklısınız ama..
Aslında tam konsantre olsanız duymazsınız bu gürültüleri ama demekki yeterince konsantre olamiyorsunuz..

Bu insanlar her yerde var
Halı silkelenmesi hariç diğerleri normal
Sınava da hazırlansak, hasta da olsak dışarıda hayat devam ediyor
Sese çok takılmamayı öğrenmek lazım
Maalesef ki saygı bizim sokaklarda yerleşecek bir şey değil =((

çocuklara kızamazsın sonuçta biz de sokakta oynadık çünkü onlar için başka yaşam alanı oyun alanı yok. diğer bahsettiğin hususlar da evet bence insanlar düşüncesizce hareket ediyorlar. ben senin gibi ders çalışma saatinde değil de daha çok dinlenme saatinde yapılan gürültülerden hazzetmiyorum. bir pazar sabahı saat 8de duyduğum bas bas bağıran müzik sesi gibi.en üst komşumuz-komşu dediğime bakma hiç hoşlanmıyorum maalesef-alt komşunun bahçesinde eşimin 2 yıl boyunca hazırlandığı sınava gireceği günün gecesinde, saat 22:00 dolaylarında gümbür gümbür kına yaptı. çalgılı çengili. inan sanki bizim evin içinde gibiydi duvarlar zangırdıyordu gürültüden. tam bizim ufaktan yatmaya hazırlandığımız saatte düşünebiliyor musun. ve ertesi sabah sınav var. hadi tatsızlık olmasın dedik birazdan biter nasılsa diye sineye çektik. ama bu şekilde davranan insanlar hep vardı ve hep var olacaklar da. o yüzden bence seslere karşı hassasiyetini azaltmaya çalış. senin iyiliğin için.

Bunlar biraz da bahane motivasyonu yuksek olan insan hastaneden kolunda serumla ciksa yine yapar yapanlari gordum. Hep de gulmusumdur sokakta satici gecti yapamadim karnim agridi yapamadim ben regldim valla sinavda gozum ne satici ne baska sey gormustu bi kafami egdigimi bi kaldirdigimi hatirliyorum motivasyon tavan aleste de boyle olucam insallah

Ay ne güzelmiş seninki, bende hayatta sesten ışıktan etkilenmezken yurttaki arkadaşlar sayesinde artık ne ışıkta yatabilirim ne de gürültüde, anında fal taşı gibi açılıyor gözlerim.

sizin yaptığınız şeyden de inanın benim midem bulanıyor yan komşum ve alt komşumda yapıyor aynısını...

onlarında yaptığı şeyler doğru değil annemin evindeyken o dediklerinizin hepsini yaşadık. sinir olurum onlara da...

insanlar apartmanlarda yaşamayı bilmiyor kimsenin kimseye saygısı kalmamış.

Bahsettiginiz seyler gunluk, yasamdan gurultuler. Oyle asiri seyler degil. Duyan da gece gunduz matkapla duvar deliyorlar, her aksam sokak dugunu yapiyorlar, ya da olur olmaz saatlerde son ses muzik acip, tepenizde tepiniyorlar sanir. Her zaman olan gurultulerden bahsetmissiniz. Bugun sizin sinaviniz olur, yarin baskasinin sinavi olur. Siz kendiniz cok mu sessizsiniz, hic dusundunuz mu daha once ses cikarirken belki baskasi ders calisiyordur diye? Insan baskasini rahatsiz edecek kadar gurultu yapmadigi surece herseyi yapmakta ozgur. Az biraz ses gelecek, olacak o kadar yani.

Butun mahalleyi susturamayacaginiza gore kendinizin calisma stillerini gelistirin. Bu kadar pimpiriklenip herseyi kendine engel goren insanlarin motivasyonu dusuk geliyor bana da. Toplu yasam alaninda sifir gurultu beklemeniz gercek disi. Sifir gurultu icin cok issiz bir yere gidin, ya da kutuphane ortamlari diyecem, orda bile fisildasmalar olur. Isiniz zor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…