Duyarsız koca

Eğer aynı tavırları sizin aileniz yapsaydı ve o; 'Bunlar benim büyüklerim olsun arada bir şeyler söylemeye hakları var' diyeceģini sanmıyorum. Bu yetiştirme tarzı veya kalıptan çok, eşi ne olursa olsun aileye kurban etme çabası başka birşey değil. Kendine yapılmasını istemediģi bir şeyin size yapılmasına izin vermeyecek bu kadar basit. Sizin aileniz onun kuyruğuna basıp dursun bakalım. Kimbilir nasıl tepki verecek?

Saygıyı kazanmak için çabalamam. Eşimle kurduğum dünyama bakarım eşim gitsin görsün gelsin, seni eşin yoksaydığında başka şeyler düşünürsün.

Haklısınız. Sınırlarını ihlal eden aileye karşı koymak erkeklerin çoğu için zor oluyor. Sizce nasıl bir tavır almalıyım bundan sonraki süreçte?

Değerli yorumunuz için teşekkürler. Eşim dışarıdan gelen görüş ve fikirlere kapalı bir algısı var maalesef. Eleştiriye açık ve bu doğrultuda kendini şekillendirebilecek bir yapıya sahip değil. Aslında onu koşulsuz desteklemek, sorgulamadan haklı olduğunu onaylamak yeterli onun gözünde kıymet kazanmak için. Ailesinin uyguladığı yöntem de bu. Ama bu benim yapıma, savunduğum hayat biçimine ve karakterime ters olduğu için yapabileceğim bir şey değil. Haksız olduğu konuda bu gerçeği söylemek ona düşmanlık beklemekle eş değer bir tutum olarak görüyor. Ailesinin yaşam biçimi de bu şekilde tabiki.

Ben insanları üzmekten kırmaktan çekinen biriyim. Her ne kadar karşımda ki kişi fazlasıyla layık olsa da negatif şeyler söylemekten kaçırırım. Fakat çevremde bir-iki kişiye kırılırsa kırılsın düşüncesiyle o kişinin üslubuyla karşılık verdiğimde rahatladığımı ve o kişiyle içimde olan kavgamın bittiğini fark ettim. Ne kadar kaçsam da günün birinde karşılaşıp aynı seviyesizlikte konuşmalara maruz kaldığımda eş ailesine de bu tutumumla yaklaşmayı düşünüyorum. Eşimin tavrı, bu durumun sonucu nereye gider bilemem ama şimdiye kadar elimden gelenin fazlasını yaptığımı düşündüğüm için, hiç bir gelişen sonuç beni pişman etmez

Ben ne yapardım onu yazıyorum.
Kendi ailem, eş ailesi, çevrem veya sayğıdeğer bulduğum veya yaşı büyükte olsa rahatsız olduğum şeyi o anda veya daha sonra bir şekilde ifade ediyorum. Eskiden yapamazdım ve günün sonunda hayır görülen bir alışkanlık değil. Şöyle bir alıntı okumuştum; 'Bana saygısızlık yapan insanlara neyin ayıp olacağını umursamayı bıraktım'. Uslübunuzun bir sınırı olduğu, dilinizin bir ayarı olduğu müddetçe kimin hakkınızda ne düşündüğünü umursamayın. Fazla asalet insanı kanser eder.

Laf doğrudan söylendiyse doğrudan cevap veriyorum. Laf sokulduysa esprili bir şekilde. Ve espri karşı taraftakini bir şekilde küçük düşürüyor genelde. En fazla ikinciye yelteniyor, bir üçüncüyü göze alamıyor. Başaramadığım zamanlarda oldu. O zamanda bir dahaki sefere diyorum. Çünkü hep hayatımda olan ve bir şekilde görüşeceğim insanlar.

Şu detayın altını çizeyim, benim çevremdeki insanlar haddini aşsa bile hatırlatıldığında sınırınıda bilen, uyarıldığında velev ki haksız olduğunu kabul etmese bile geri adım atan, seviyesi olan insanlar. Eş aileniz bu profilin tam aksiyse mücadeleye hiç girmeyin. Bununla beraber bu konuda her iki seçenektede eşinize karşı geri adım atmayın.

Ben bu yorumu yazarken son yorumunuzu okudum. Farketmeden ona da cevap vermiş olmuşum.
Eşiniz gibi bir insanı kendi safınıza almanın tek yolu ona ailesi gibi aslan kaplan muamelesi yapmak. Onların dilini kullanmak. Bunu yapmadığınız müddetçe ailesi sizden önde olmaya devam edecek. Adamın dili bu. Yapınıza ters olmasını anlarım çünkü benim yapımada ters.
Üstelik kendinizi sahte hissetmenize sebep olacaktır.

Evliliğinizin daha az dürüst davranmaya değeceğini düşünüyorsanız bunuda deneyebilirsiniz. Kendinizle ilgili deģilse her konuda haklısın deyin, aslansın kaplansın deyin bir süre. Geri adım atmayın ama ona karşi ailesinide açıp açıp konuşmayın bu süreçte. Şayet ailesi ile muhatap olursanız cevaplarını vermeyede devam edin. Adamı elinize alabilirseniz belki lafınızı dinlemeye başlama ihtimali olur. Bu seçenekte bir şans için yine siz çaba harcamış olacaksınız tabi.

Benim sabrım iyi değildir. Adamı çevireceğim, yontacağım diye uzun uzun ilmekleyemezdim. Bunu kendi değerinden ödün vermeden başaran kadında çok çok azdır ama onlarıda takdir ediyorum.
Diğer konudada sizinle aynı fikirdeyim. Yeterince çaba harcadıysanız ve elinizden geleni yaptıysanız artık yürüdüğü yolun ucu eşinizin tercihi. Pişmanlıkta olmayacaksa bırakın o düşünsün.
Hep siz mi huzuru korumak için ödün vereceksiniz birazda o versin.

Son düzenleme:
Ne ara ne sor abla kaynanı seni sevmeyeni arayıp sormayani iyiliğini istemeyen birinden ne kadar uzak dursan iyi büyü falan yapar Allah affetsin

Eş ailelerini gerçekten çok dert ediyorsunuz; bu kadar kendini üzmeye değmez cidden.Kendince bir mesafe koymuşsunuz zaten.Ne iyi olun ne kötü.Bırak eşin ne yaparsa yapsın.Siz zıtlaştıkça o da inadına yapar.Ortada bir kötülük varsa zamanla layığını buluyor kesinlikle.

Eş ailesi ve nasıl öz saygımı kazanırım aslinda konunun ana teması
Onlar size saygı gösterse ne olur göstermese ne olur. Onlar bencillin önde gidenleri. Soyumuz devam etsinmiş. Tersine soyları kurusun. Sakın çocuk yapmayın, kendiniz çooook istemedikçe. Saygı konusu da sanlki onların saygısı kazanılacak bir şeymiş gibi de soruyorsunuz. Kazanmayın saygılarını çünkü yok onlarda saygı maygı unut saygı olayını. Git kendi hayatını yaşa eşin de o hayatı sizinle yaşamak istiyorsa yaşar istemiyorsa ailesi ile yaşar. Siz kendi hayatınıza bakın ya başka hayat yok. Bir kere geliyoruz onu da yok bencillerin saygısını nasıl kazanayım diye mi geçireceksiniz?

İçerikte eşinizle alakalı olumsuz bir şey yok.Daha doğrusu başlıkta duyarsız koca demenizin sebebi nedir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…