Duygu durumum çok değişken, bu kadarı normal mi?

mazosistin_mutlulugu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2010
398
114
103
Öncelikle merhabalar :) nereden başlayacağımı bilmiyorum ruh halim son zamanlarda gerçekten çok değişken. Sevdiğim insanlardan gelen küçücük bir sevgi kıpırtısıyla çok mutlu, en ufak bir şeyde çok sinirli olabiliyorum. İş çıkışı plan yapmıştık mesela arkadaşlarla dışardan müdahaleler yüzünden aksayınca asansörü yumrukladığımı hatırlıyorum en son, apartman görevlisinden ve komşulardan uyarı aldım sonra. Kolay kolay üzülen, kafaya takan biri değilim hayatı tiye almayı öğrendim çok güçlüyüm ama zaman zaman sevdiklerimi mesela ailemden birilerini kaybetme korkusu yaşayıp gereksiz yere canımı sıkabiliyorum mesela. Durup dururken panik yapıp nasılsın diye sormak için ablamı aramıştım mesela en son. Eskiden yoktu böyle bir korku son zamanlarda arttı. Bipolar bozukluktan şüphelendim ama ruh halimin değişkenliği dışında hiçbir belirti yok. Dönemsel midir, yoksa zamanla artar mı bu söylediklerim, bipolar başlangıcı olabilir mi?

Hepimizde zaman zaman duygu dalgalanması olur ama çok uzun sürmez.
Bipolar teşhisi bu belirtilere göre konamaz,psikiyatriye gidip bir takim testlerden geçerek bu teşhis alınır.Bu dalgalanma 3 haftadan uzun sürüyor ve depresyon halide varsa uzmana gidin derim .

mrb.ben bipolarım korkmayın bipolar değilsiniz sanırım bu aralar sinirleriniz bozulmuș kaygı bozukluğu yaşıyor olabilirsiniz kendinizi kötü hissetmeye devam ederseniz bir psikoloğa gitmenizi tavsiye ederim sevgilerr

Dönemsel olabilir de olmayabilir de. En güzeli bir psikolog veya psikiyatri ile görüşün daha sağlıklı sonuç alırsınız.
Umarım en kısa zamanda düzelir sorunlarınız.

Öfke kontrolünüz zayiflamiş ve birşeyleri önemseme durumunuz da artiş olmuş..buna pek cok sebep var..hormonlar olabilir mesela. Benim inandigim sey ise yildizlarin birbiriyle yaptigi açilar..yani astrolojik etkiler çok onemli. yaşadigim gariplikler daima yildiz hareketlerine göre uyumlu cikiyor. takip edin derim astrolojiyi
bipolarlikla alakaniz yok ayrica:)

Bipolari nekadarda hafif bı hastalık sanıyorsunuz öyle..iki sinirlenip sonra sevinmeyle bipolar olmazsiniz korkmayın.anksiyete eğiliminiz var.birazda mevsim,hormonlar ve hassasiyetinizle alakalı.asansor yumruklamanizda tamamen şimariklik:) öfkenize yenilmemeyi öğrenmelisiniz.herzamn her istediğiniz,her planıniz olacak diye birşey yok.bazen yediklerimiz bile etkiliyor tavsiyem hazır gida,islenmis gıda tüketiminizi azaltin.

Cok enteresan :) nasıl takip edicez varmı tavsiye ettiğiniz bıyer.gecen yıl hiç olmayacak birşey yaptım öfke kontrolü gibi de düşünebilirsiniz hala kendime inanamiyorum,bu yazinizi okuyunca o dönemin yıldızı mi beni etkiledi dedim şimdi:)

yıldız hareketlerine çok inanıyorum..Takip etmenizi öneririm..Gerginliğiniz mutluluğunuz özgüven kayıplarınız aşk ataklarınız yıldız hareketleriyle o kadar alakalı ki..

İnsan davrannışlarında ve psikolojisinde tek bir parametre etkili değil.İçinde pek çok etken var..Biz sadece görünenle değerlendiriryoruz ama öyle değil malesef..

F.bookta astrolojik gerçekler diye takip ettiğim bir yer var yıldız haritalarını falan inceleyen arkadaşlar oluyor..Mesela kaybolan kız çocuklarının (leyla,eylül) yıldız haritaları incelendiğinde hayati belirtilerinin o haritaya göre bittiğini falan yazanlar oldu..Gibi pek çok şey..İlginizi çeker bakın derim..

Panik atak mı yaşıyorsun acaba
Zaman zaman panik yaptığım oluyor sanırım ufak bir panik atağım var

Teşekkür ederim, korktuğumdan değil aslında şayet varsa tedavi sürecini hızlandırmak için var mı diye merak etmiştim. Benden de sevgiler :)
Sevdiklerinizi kaybetme ve yalnızlık korkusu yaşıyor musunuz ?
Zaman zaman aile yakınlarımı kaybetme korkusu yaşıyorum onun dışında ekstra bir yalnızlık korkum yok

Merhaba anksiyete eğilimim olduğunun farkındayım umarım ilerlemez sürekli bu tür kaygılar duymak o kadar zor ki. Umarım dediğiniz gibi mevsimseldir ve geçicidir. Öfkemi çevreden çıkarmayı hiç sevmezdim aslında bana da şımarıklık gibi gelirdi ama şu sıralar hiç engel olamıyorum kendime.

Kendinizi dinlemeyi birakin bence.
Nasıl yani anlamadım :)

Yani demek istiyorum ki durup aileme bisey olursa ne yaparim vs diye dusunmeyin, kendi hakkinizda da oyle mutlu olurum boyle sinirlenirim vs diye dusunmeyin...biraz rutininizden cikmaya calisip arada kisa kacamaklar ve tatiller ayarlayin, degisik kitaplar okuyun, hic dinlemediginiz muzikler kesfedin...ama surekli ayni ortamda bulunmaktan kacinin. Parka bahceye, daha once gitmediginiz cafelere vs de gidin. Rutin sinirlerinizi yipratir ve insan kendine ve etrafina sarmaya baslar.

Merhaba :) astrolojiye genel olarak inanıyorum ama günlük burç yorumlarını takip etmiyorum her site farklı bir şey söylüyor çünkü hangisine inanancağımı bilmiyorum

Haklısınız bu aralar çok rutin gidiyor hayatım. Çok kitap okuyorum, hiç dinlemediğim müzik arayışı içindeyim zaten sürekli ama tatil planlarımı bir süreliğine erteledim önümüzdeki ay gerçekleştireceğim inşallah. Teşekkür ederim güzel önerileriniz için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…