Daha önce değerlerime bakıldı herşey normaldi.aile hekimi ile görüşmelisiniz vucudunuz ne alemde degerler normal mi
Eger ruhsal problemleriniz var unutmak için kendinizi yemeye veriyorsanız
Dogru psikologa
Yok gitmem diyorsanız
Ugraşılar bulun faydalı ugraşılar
Ne güzel iradeniz sağlam ve davranışlarınızı kontrol edebiliyorsunuz. Diğer konularda benimde iradem fena değildir ama yemek konusunu bir türlü halledemiyorumBen duygusal tokluk yasiyordum. Zaten kolay kilo alan biri degilim bi de yogun strese girdigim zamanlar 2 lokmayla gun gecirir oluyordum ve zor topluyordum kendimi. Zayifliktan geberecektim.
Tekrar spora baslamak beni motive etti hala birakmadim. Biraksam kesin yine kilo veririm. Kendini zorla ben aglayarak yedim öğünlerimi hatta afedersiniz kusacak seviyeye geliyordum. Aç durmaktan daha berbat birseydir miden agzina geliyorken birseyler yemek... Ama emek olmadan olmuyor işte.
Simdi istedigim gibiyim. :)
Psikolog mu psikiyatrist mi olmalı sizce? Biraz araştırdım yeme bozukluğu diye aratınca hep psikiyatrlar çıkıyor ben ilaç kullanmak istemiyorum aslında.Elbette psikoterapiyle iyi sonuç elde edenler var. Açıkçası bir dürtüselliğiniz olduğu açık, bunun üzerine çalışılmalı. Bu dürtüselliği yaratan başka bi patoloji var mı buna da bakılmalı. Bilişsel davranışçı terapi de iyi olur ama bence yeme bozukluklarında analitik ya da eklektik çalışabilecek bir terapist bulmanız daha iyi olur.
Psikolog mu psikiyatrist mi olmalı sizce? Biraz araştırdım yeme bozukluğu diye aratınca hep psikiyatrlar çıkıyor ben ilaç kullanmak istemiyorum aslında.
ağır yaşamları izle bana kalırsa
yeni izledim bende yemek kötü hissettiriyor bu insanları izledikten sonra
şaka bir yana seni yemeğe iten alta yatan nedeni bul
Kitap adı söyler misiniz?Bununla ilgili cok fazla kitap var, okumanızı öneririm. BSnde stresli olduğumda kendimi yemeğe veriyorum ne kötü =(durdurmaya calısıyorum elbette uzun sürmüyor ama terapi alıp atlayanlar duymustum. Arkadas cevreme sorup arastıracagım sizin için belki doktor önerirler.
Ay aynen !Bende de var şöyle ki; kendimi 1 ay motive edebiliyorum. Bikac kilo veriyorum istedigim kiloya gelemiyorum. Sonra motivasyonumu kaybediyorum ve tekrar fazla yemeye veriuorum kendimi. Canim sıkıldıkça atistiriyorum. Kilolari hemen geri aliyorum.Yedikce istah aciliyir yemek istegi artiyor. Kisir dongude hissediyorum kendimi. Bende kendimi kotu hissediyorum aslinda irade gostersem istedigim kiloya gelir giydigimi yakistiririm kendimi iyi hissederim diyorum ama olmuyor olmuyor iste..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?