Duygusal Yeme Krizleri

Yine, yine ve yeniden başlayan duygusal yeme krizlerim sanırım en büyük sınavım... :KK42:

Çocukluğumdan beri neye üzülsem koştum buzdolabına ve yiyeceklere sarıldım.

Yıllarca antidepresan tedavisi gördüm ama hicbir işe yaramadığı gibi inanılmaz kilo aldırdı.

En ufak hüzünde, kafama takılan en ufak şeyde yeme krizlerine giriyorum ve 3 kişinin yiyip tıka basa doyacağı şeyleri tek öğünde kısa süre içinde yiyorum. Ardındansa bana kalan fazla kilolar, ağlama krizleri...

Bunu aslında diyete girdiğimden beri büyük ölcüde bastırmıştım ama tekrar yaşamaya başladım. Yıllarca psikolojik tedavi gördüm kullandığım ilaçlar hep daha kötü bir noktaya getirdi. Dayanamıyorum artık lütfen yardım edin. Bütün çözüm yollari kapandi..

Her üzüntü sonrasında bunu yaşamaktan veya abartı sekilde alkol tüketmekten nefret ediyorum. KENDİMDEN NEFRET EDİYORUM. Bu kadar kontrolsüz olmaktan nefret ediyorum.

Bunu aşabilen yok mu?
Profil resmndeki senmisjn

Çok teşekkür ederim söyledikleriniz beni nasıl motive etti bilemezsiniz. Aslına bakarsanız benim de kurtulamadığım bir sigara bağımlılığım vardı. O kadar canıma tak etmişti ki sonunda çözdüm olayı ve kurtuldum. Nasıl özgür hissediyorum anlatamam. Ancak şunu da biliyorum ki tek bir sigara yakarsam aynı kısır döngüye girerim. Bağımlılığın mantığını bir kez çözdünüz mü irade gücünü kullanmanıza gerek kalmaz. Sigara içmenin beni asla rahatlatmadığına aksine beni esir ettiğine o kadar ikna oldum ki kendiliğinden kurtuldum. Şimdi sizin durumunuzda da aynı şey geçerli: Bir şekilde tıka basa yemenin sizi rahatlattığına inanıyorsunuz ya aksine ikna olsaydınız? İçinizde küçük bir canavar var ve sürekli doyurulmayı bekliyor, siz onu doyurdukça güçleniyor. Güçlendikçe tekrar istiyor. Çünkü muhtemelen çok sıkıntılı bir anınızda tıka basa yediniz ve o rahatlama duygusu beyninize kodlanmış. O günden sonra da esiri oldunuz. İçinizdeki o boşluğu bir kez tespit etseniz ve onu doyurmanın çok başka yolları olduğuna ikna olsanız kurtulacaksınız. Tedaviden vazgeçmeyin.
Sigara benim de derdim.
Nasıl başardınız bırakmayı?
Ben kendimi ikna etmeye çalışıyorum olmuyor. Deniyorım yok.
En son diyorum ki amaaaan seviyorum işte içeyim. Halbuki sevmiyorum.

Kendinizi ikna süreciniz nasıl oldu?

Cansu-S Cansu-S konu sahibi duy sesimi ve önerimi :)
Duydum :) ben bunu özetleyen bir topik açtım ama topluca bulusmak en iyisi olur katılıyorum sana. Yeme bozukluğum için tedavi görmeye başladım. İlerlediğim adımlarla sizlere de yardımcı olmak isterim

Duydum :) ben bunu özetleyen bir topik açtım ama topluca bulusmak en iyisi olur katılıyorum sana. Yeme bozukluğum için tedavi görmeye başladım. İlerlediğim adımlarla sizlere de yardımcı olmak isterim
canim tedavini adim adim paylasirsan hem sen motive olursun hem birbirimizi motive ederiz ne dersin birbirimize destek olalim mi ?

Sigara benim de derdim.
Nasıl başardınız bırakmayı?
Ben kendimi ikna etmeye çalışıyorum olmuyor. Deniyorım yok.
En son diyorum ki amaaaan seviyorum işte içeyim. Halbuki sevmiyorum.

Kendinizi ikna süreciniz nasıl oldu?

Merhaba, size bir kitap önereyim onu okuyun. İnanın ben çok faydalandım ve kendimi ikna sürecinde sürekli okudum, aklım çelineceği zamanlarda da yine altını çizdiğim yerleri açtım okudum. Bıraktım gitti kendimi çok özgür hissediyorum. Allen carr -sigarayı bırakmanın kolay yolu.

Merhaba, size bir kitap önereyim onu okuyun. İnanın ben çok faydalandım ve kendimi ikna sürecinde sürekli okudum, aklım çelineceği zamanlarda da yine altını çizdiğim yerleri açtım okudum. Bıraktım gitti kendimi çok özgür hissediyorum. Allen carr -sigarayı bırakmanın kolay yolu.
canım bu kitap sigarayi birakmak icin ama duygusal yemeğe de mi iyi geliyor anlayamadım ben?

Okudum :(
Herkese faydası oldu bir bana olmadı.

Teşekkür ederim çok:KK200:

Back
X