Duyunca çok üzüldüm

esraylmz03

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2012
2.305
565
163
- Yurtdışı
Kızlar bi sıkıntım var 1 senelik evliyim evlenmeden önce çay bile demlemedim. Şimdi evliyim kendimce yapıyorum yemeğimi eşimde hep çok guzel askım eline sağlık derdi hep ben aslen hataylıyım damak zevkim çok iyidir bende farkediyorum çok lezzetli olmadığını neyse eşim bu akşam eşim askım yemeklerin hiç guzel olmuyo kusura bakma ama dedi çok üzüldüm yaptığım yemeklerde hani normal fasulye nohut köfte falan işte napayım ben şimdi hangi siteden öğreneyim bi de şöyle bi sorun var mesela salça ile soğanı kavuruyorum bole tuhaf bi koku oluyo bu neden olur bide mesela nohut yapıyorum bole üstü beyaz beyaz köpük oluyo yavan bi koku oluyo çok üzülüyorum her Yemeğe bir soğan koyuyorum napayım sizce bi yardım edin

soğanlı yemek güzel oluyor hep bol soğan dogra tat versin. Bende senin gibiydim bi kere mutfağa grip yemek yapmışlığım yoktu malesef zora gelince yaptım mecbur. genelde internetten ögrendim güzelde oluyodu benimkiler. sen acaba ölçülerimi dogru koymuyorsun

Bende hic ama hic sevmem yemek yapmasini becerememde utanirim yemek yaparken ama kütüphanemde birsürü yemek kitabi var orasi ayri :). Konu kek, pasta, kurabiye ve hamur isi oldum mu gecelere kadar mutfaktan cikmam :). Neyse nette birsürü blog var takip ettigim oradan güzel yemek tarifleri bulabilirsiniz. Mesela papatyaprenses diye bir blog var ben cok severim.

Bilmiyorum eşim Haşlama gibi oluyo askım dedi ama bilmiyorum ne yalnış

Suyunu fazla koyuyor olabilirsin o zaman yemeğin.
Baharatlarla tatlandır, suyu az koy, soğanı bol kullan.
Salçayla birlikte biraz da kırmızı toz biber kullanırsan hem rengi güzel olur hem suyu daha katı olur hem de daha lezzetli olur.

Salçayı çok kavurursan acımık bir tat olur bende gaziantepliyim bizim oraların salçası ise az kavur canım mesela ben soğanın kizarmasini beklemem ama diri de bırakmam eşimin sevmediği yemekler bile değişti seviyor artık yemeklerimin iyi olduğu söylenir belli başlı yemek adreslerini tercih et ve yorumları okursan daha dogru yaparsın mesela tatlilarda yumurta fazla veya şekerı azdı diye kendi damak tadına göre değiştir ekle felan yavaş yavaş bi ölçün ve tarifin oluşur

ilk olarak yemek yapmayı sevmekle başlayın işe internet tarıflerının hepsi güzel olmuyor en guvenılır sitelerden alın tarıfleri soğanı bol kullanın onda haklı bayanlar.biber salçası artı domates salçası bırlıkte kullanın bol kırmızı bıber kullanın lezzet katar yemeklere

Hatay mutfağı muhteşemdir. Eşim bana böyle söylese çok bozulurum ve çok kızarım. Bir sürü yemek blogu var, bir tanesini seçip gündüz pişirmeyi deneyin.

ilk olarak yemek yapmayı sevmekle başlayın işe internet tarıflerının hepsi güzel olmuyor en guvenılır sitelerden alın tarıfleri soğanı bol kullanın onda haklı bayanlar.biber salçası artı domates salçası bırlıkte kullanın bol kırmızı bıber kullanın lezzet katar yemeklere

sanirim önemli olanda yapmayi sevmek. Sevemiyorsak ne yapacagiz? Mesela beni alan ac kalicak herhalde :)

Salçanın tadındansa salçanı değiştir.
Baharat kullan. Yemeğin suyunu az koy.
Pilav falan yaparken pirinci ya da bulguru biraz fazla kavur.

Bide bazen naparsan yap elinin lezzeti olmadı mı olmuyor malesef.

sanirim önemli olanda yapmayi sevmek. Sevemiyorsak ne yapacagiz? Mesela beni alan ac kalicak herhalde :)
yok bak ben gec evlendim yemek yapmayı sevdığımden eskıden beri iyi yemek yaparım ama temızlık hiç yapmamıştım sevmezdim ama şimdi gel gör beni profesyonel temızlıkçilerden daha profesyonel oldum ama hala sevmıyorum o başka

Bilmiyorum eşim Haşlama gibi oluyo askım dedi ama bilmiyorum ne yalnış
cok su ekliyosan tadi az olur , kullandigin salcanin yagin markasini degistirebilirsin nohut piserken kopuk olur, nohut kokusunun olmasida gereginden az pistiginden olabilir canim pratik lezzetli tarifleri yap ardanin mutfagini takip edebilirsin 10 seneden fazla yemek yapiyom bazen kendi yaptigimi begenmedigim oluyo normal, mesela gecen firinda kremali patates denedim nefisti borcama ince ince patatesleri dilimleyip tuzla diz uzerine 1 paket krema yarim bardak sut bosalt pismeye yakin uzerine kasar rendesi koy.. bu tarz riski olmayan tarifler bul

cok su ekliyosan tadi az olur , kullandigin salcanin yagin markasini degistirebilirsin nohut piserken kopuk olur, nohut kokusunun olmasida gereginden az pistiginden olabilir canim pratik lezzetli tarifleri yap ardanin mutfagini takip edebilirsin 10 seneden fazla yemek yapiyom bazen kendi yaptigimi begenmedigim oluyo normal, mesela gecen firinda kremali patates denedim nefisti borcama ince ince patatesleri dilimleyip tuzla diz uzerine 1 paket krema yarim bardak sut bosalt pismeye yakin uzerine kasar rendesi koy.. bu tarz riski olmayan tarifler bul
tarifi çaldım hemen deneyecegım he he

yok bak ben gec evlendim yemek yapmayı sevdığımden eskıden beri iyi yemek yaparım ama temızlık hiç yapmamıştım sevmezdim ama şimdi gel gör beni profesyonel temızlıkçilerden daha profesyonel oldum ama hala sevmıyorum o başka

Ah insAllah bendede öyle olur yoksa yemek icin hep kavga cikar evde :) Asil sebebi ben yemek yemegide pek sevmem atistirsam yeter ama erkeklerde öyle olmuyor iste.

Kuru fasulye ve nohut yaparken yemeğin suyuyla iyice özdeşleşmesini sağlamalisin. Yoksa görüntüde tat da kötü oluyor.
Yemeklerini kisik ateşte iyice pişir. Çok su koyma.
Nefis yemek tariflerinde tarifler genelde videolu oluyor onlardan faydalanabilirsin.
Yapa yapa öğreniyorsun bazi şeyleri.

hiç bir site de bir erkek konu açmaz evlendim yemek yapıyorum ama güzel olmuyor ya da ütü yapmayı beceremiyorum demez off off kadın olmak zor zanaat vesselam

Kızlar bi sıkıntım var 1 senelik evliyim evlenmeden önce çay bile demlemedim. Şimdi evliyim kendimce yapıyorum yemeğimi eşimde hep çok guzel askım eline sağlık derdi hep ben aslen hataylıyım damak zevkim çok iyidir bende farkediyorum çok lezzetli olmadığını neyse eşim bu akşam eşim askım yemeklerin hiç guzel olmuyo kusura bakma ama dedi çok üzüldüm yaptığım yemeklerde hani normal fasulye nohut köfte falan işte napayım ben şimdi hangi siteden öğreneyim bi de şöyle bi sorun var mesela salça ile soğanı kavuruyorum bole tuhaf bi koku oluyo bu neden olur bide mesela nohut yapıyorum bole üstü beyaz beyaz köpük oluyo yavan bi koku oluyo çok üzülüyorum her Yemeğe bir soğan koyuyorum napayım sizce bi yardım edin
Sanirsam nohutu haslamadan yaptigin icin olma ihtimali var haşlanmis nohut uemegi köpurmez yada nohutun hasladihin suyla yaptiysan da olabilir

Nohut pişirmeden önce tencereye su ile nohutu koy biraz kaynayana kadar bekle. Sonra o suyu süz nohutu süzgece al. Tencereye etleri koy et suyunu çekince,soğanı elle kavur ardından salçayı. Karabiber ve pul biber kullan. Biber ve domates salçası birlikte kullan biber biraz daha az olsun benimde salçam maraştan geliyor rengi tadı yoğun. Sonra nohutu ve suyu ekleyip 30 dk pişir düdüklüde. Bence denemelisin ve yaparken birazda sevmek lazım. Ben severim Hint mutfağı çin mutfağı,fas, meksika. Araştırırım her gün olmasa da haftada 1 kez değişik bir şey yaparım mutlaka. Beşamel soslu tarifleri dene. Karnabahar ve patsresi(patates az suda haşlanırken üzerine metal suzgeçle karnabahar koyuyorum oda buharda pişiyor)10 dk haşlayıp borcama boşaltıyorum biraz baharat,tuz,yağ ekleyip karıştırıyorum. brokoli de ekleyebilirsin. Üzerine beşamel sos ve kaşar peynir. Kızım bayılıyor mesela. Bence sen bir malzeme seç ve bununla ne yapabilirim de. Ben öyle yapıyorum önce google gorsellerde araştırıyorum görüntüsünü begendiğim yemeği uygulamaya geçiyorum :) yada yine aynı şekil patatesi haşlayıp borcsma koyup üzerine soğan kıyma mantar 3 lusunu kavurup baharatlayıp ekliyorum. Üzerine beşamel sos ve kaşar peynir gayet leziz ve güzel oluyor

Canim yemeklerini hem yavas hem özenle sevgiyle yap bide yemegine baslamadan önce unutmadiginda besmele cek inancli biriysen, bide kesinlikle tuzu tam olmasin tuzsuz yemek yenilmez ayni sekilde baharati da önemli sogani yagi kivaminda oldugumu pisirmeyide denklestirirsen sorun olmicaktir insALLAH :)

Back
X