Düz adam nedir, nasıldır?

Benim arkadaşım dünya tatlısıdır. Çok ince düşünceli, narin, kırılgan. Ayrıca kişisel gelişim kitapları okumayı seven , empati kurabilen biri. Biz de karşı tarafı tanımıyoruz. Bir arkadaş onun için dümdüz sen hayatta anlaşamazsın demiş. Hayatta anlaşamazsın demesi biraz bizim kızımızın kafasını karıştırdı.
Yani adam düz, ince fikirli değil. Arkadaşınız bir şeye kırılıp küsse karşı taraf bunu anlamayabilir ya da arkadaşınız misal özel günlerde romantik sürprizler yapıp karşılığını adamdan beklerse hayal kırıklığına uğrayabilir. Düz adam denince biraz odun gibi :D çok ince düşünmeyen biri akla geliyor

Yani adam düz, ince fikirli değil. Arkadaşınız bir şeye kırılıp küsse karşı taraf bunu anlamayabilir ya da arkadaşınız misal özel günlerde romantik sürprizler yapıp karşılığını adamdan beklerse hayal kırıklığına uğrayabilir. Düz adam denince biraz odun gibi :KK70: çok ince düşünmeyen biri akla geliyor
Anladım. Aslında benim de tanıdığım biri vardı. Sanırım o da düz. Bir kere kavga etmiştik bana ne laflar sölemişti. Salak anlamamış bile kırıldığımı. Sonra başkaları siyince jeton düşmüş. Aslında başkalarının beyniyle hareket eden biriydi, kendi düşünceleri yoktu. Bu sanırım düz adam oluyor.

Anladım. Aslında benim de tanıdığım biri vardı. Sanırım o da düz. Bir kere kavga etmiştik bana ne laflar sölemişti. Salak anlamamış bile kırıldığımı. Sonra başkaları siyince jeton düşmüş. Aslında başkalarının beyniyle hareket eden biriydi, kendi düşünceleri yoktu. Bu sanırım düz adam oluyor.
Yok o baya baya öküzgillerden oluyor :D
Kavga edince bir tarafın diğerinin kırıldığını anlaması aslında daha çok bireysel. Mesela bir arkadaşım var. Geçenlerde bana mesaj yazmış. Ben de karşılık verdim, hal hatır sordum. Bana hemen sitem etti "hiç yazmıyorsun"! Açıkçası şaşırdım ben aklıma geldikçe yazarım, arar sorarım nasılsın neler yapıyorsun şeklinde. Ama bu kişi hep benden bekliyormuş ve ben ona yazmayınca kırılmış! Bunu da sonraki zamanlarda nasılsın diye yokladığımda öğrendim. Ben bir arkadaşım bana neden yazmadı diye kırılmam, hayat koşturması sonuçta herkesin işi gücü, evi çocuğu var. Ha hep ben yazıyor ya da arıyorsam o zaman da karşı tarafı darlıyor gibi hisseder geri adım atarım zaten. Ama bu kadar ufak bir şey için kırılmam. Ya da her tartışma sonunda karşımdakine kırılmam. Sonradan söylerim şu sözüne kırıldım diye, karşımdaki anlar zaten, konu tatlıya bağlanır :) Bazen karşıdakine duygularımızı ifade etmek de gerekir.
Başkalarının aklıyla hareket edene de düz adam denmez. Olgunlaşamamış denir.

O kadar düz olurlar ki laf sokarsın anlamaz,
Terk edersin küstük sanır sabah bi bakmışsın günaydın mesajı atmış,
En çekilmeyecek erkek tipidir evet çoğu kadına belki sığınacak liman olurlar fakat
Gemi limanda demirli kaldıkça çürür vallahi çürütür böylesi...
koşarak uzaklaşılması gereken erkek demiycem kadında olabilir insan tipi diyeyim.

Back
X