• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düz kafa sendromu

Merhaba,benim kızım da hep sol tarafına yatmak istedi hatta ultrason çekildik sorun var mı diye .Ama bir şey çıkmadı çok şükür .Zaten uzun bir kafa yapısı var prematüre bir bebek .Sol daha düz sola yatmaktan.Ben düz kafa yastıkları aldım onda yatırıyorum elimden geldiği kadar.Ben de takıldım bu konuya .Sizin görünürde çok belli oluyor mu merak ettim kask önerdiklerine göre .
Evet görüntüden oldukça belli ama tabi önemli olan ölçüm sonuçları oradaki oranlara göre karar veriliyor. Bana düz kafa yastığı da kullanmamam gerektiğini o yastıkların hiçbir faydası olmadığını söylediler oysa bana göre düz kafa yastığı ile düzelme başlamış gibiydi.

Belli bi aydan sonra bıraktığın gibi kalmıyolar gerçekten çok zor oluyo ben de uğraşıyorum yarın ölçüm yapılacak haber veririm sizden de güzel haberler bekliyorum kontrole gittiğinizde düzelme göstermiş olur inşallah
Ne yaptınız ne dediler bilgilendirmenizi bekliyorum 🙏ben de pazar fizik tedavi randevusu aldım

Ne yaptınız ne dediler bilgilendirmenizi bekliyorum 🙏ben de pazar fizik tedavi randevusu aldım
Bugün ölçüm yapıldı değerimiz 6.5 ortadan yükseğe şekil bozukluğu var kask tedavisi önerdiler 4. Ayda pozisyonlama önermiyoruz dediler işe yaramıyomuş çünkü iyi hoş ama kask tedavisine 145 bin lira dediler nasıl olacak bilmiyorum

Bugün ölçüm yapıldı değerimiz 6.5 ortadan yükseğe şekil bozukluğu var kask tedavisi önerdiler 4. Ayda pozisyonlama önermiyoruz dediler işe yaramıyomuş çünkü iyi hoş ama kask tedavisine 145 bin lira dediler nasıl olacak bilmiyorum
Ne diyorsunuz ya o kadar pahalı mıymış 😱 sizin gittiğiniz merkez de mi Cranial peki

benim kız da aynı seninki gibi ne tarafa yatırırsam yatırayım kafasına göre yatıyordu, bi süre sonra kafasının bi tarafı daha düz oldu, diğer tarafı sivri oldu 😅 4 aylık falandı ortası delikli yastığa yatırmaya başladım, ve düzeldi çok şükür.
bazen bazı şeyler ne kadar dikkat edersen et oluyor, benim kızın kulakları hafif kepçe gibi, ne kadar uğraşırsam uğraşayım düzelmedi, kulağının kepçesi çok yumuşak ondan mı kaynaklı bilmiyorum, bu konu için hiç doktora götürmedim, çünkü eşimin ailesindeki bazı kadınların da kulakları kepçe, genetik olduğunu düşündüm hep, belki düzelir büyüdükçe dedim, düzelmezse de düzelmesin dedim falan falan..
özetle bazen ne yaparsan olacağı değiştiremiyorsun. saçları uzayınca düzlük belli olmaz bence.

Evet görüntüden oldukça belli ama tabi önemli olan ölçüm sonuçları oradaki oranlara göre karar veriliyor. Bana düz kafa yastığı da kullanmamam gerektiğini o yastıkların hiçbir faydası olmadığını söylediler oysa bana göre düz kafa yastığı ile düzelme başlamış gibiydi.
Düz kafa yastığı bence fark ediyor ya bir zararı da yok ki neden kullanmayın dediler ?Ben oğlumda çok rahattım şimdiki gibi yatıyordu o da bir
sağ bir sol arada düz ama kafa yapısı çok güzel yuvarlak .Kızımın yanlardan daha basık zaten öyle doğdu prematüre 34’te.Ama sola daha çok yatıyor onu engellemeye çalışıyorum ve yastık da fark ediyor bence

Evet Cranial başka kask merkezi var mı bilmiyorum çok pahalı gerçekten canım çok sıkıldı
Ben kask dışında her tuşa basmayı düşünüyorum şimdilik büyükler hep düzelir falan diyor ama bilmiyorum ben de zaten bana da düzeltmeniz çok zor gibi konuştular

Ben kask dışında her tuşa basmayı düşünüyorum şimdilik büyükler hep düzelir falan diyor ama bilmiyorum ben de zaten bana da düzeltmeniz çok zor gibi konuştular
Bana da düzelir diyolar hatta doktorlar bile düzelir diyo ama ben düzelir diye oyalanıp geç kalmaktan korkuyorum açıkçası

Son düzenleme:
Biz bugün gittik arkadaşlar ölçüm yapıldı arkada ileri derecede düzlük ve tek tarafta da simetri var denildi, Sürekli ya sağa ya da düz yatıyordu zaten. İki taraflı sorun olduğu için işiniz çok zor dediler sağolsunlar. 1,5 ay yatış pozisyonu olarak tamamen sola çevrili olacak kafası ve arkaya da yastık bile temas etmeyecek düzleşmeden dolayı sonra tekrar ölçüm yapılacak belli bir orana iki taraf da düşmüş olması lazım mış yoksa tedavi yani kask dediler. Uyanık kaldığı süre boyunca da karın üstü ya da kucak pozisyonu dedi. Düz kafa yastıkları hiçbir işe yaramıyor dediler bir de. Kaslarda falan sorun yok Muş tamamen yatış ile alakalı oluşmuş. Bir süredir zaten sola çevirmeye zorluyordum uykuda bugün omuzuna bezle destek verdim kafaya destek verme dedikleri için sola yatıyor bakalım ne olacak
Başına yastık temas etmeden sadece omzuna bezle destek vererek nasıl sol tarafına yatırdınız, sizin için uygunsa yatış pozisyonunun fotoğrafını paylaşabilir misiniz?

benim kız da aynı seninki gibi ne tarafa yatırırsam yatırayım kafasına göre yatıyordu, bi süre sonra kafasının bi tarafı daha düz oldu, diğer tarafı sivri oldu 😅 4 aylık falandı ortası delikli yastığa yatırmaya başladım, ve düzeldi çok şükür.
bazen bazı şeyler ne kadar dikkat edersen et oluyor, benim kızın kulakları hafif kepçe gibi, ne kadar uğraşırsam uğraşayım düzelmedi, kulağının kepçesi çok yumuşak ondan mı kaynaklı bilmiyorum, bu konu için hiç doktora götürmedim, çünkü eşimin ailesindeki bazı kadınların da kulakları kepçe, genetik olduğunu düşündüm hep, belki düzelir büyüdükçe dedim, düzelmezse de düzelmesin dedim falan falan..
özetle bazen ne yaparsan olacağı değiştiremiyorsun. saçları uzayınca düzlük belli olmaz bence.
Hangi düz kafa yastığını kullandınız, ben düz kafa yastığı kullanarak zaman kaybetmekten korktuğum için sağ yanına ve sol yanına yatıyoruz, çok az sıklıkla gündüzleri de yüz üstü.

Son düzenleme:
Başına yastık temas etmeden sadece omzuna bezle destek vererek nasıl sol tarafına yatırdınız, sizin için uygunsa yatış pozisyonunun fotoğrafını paylaşabilir misiniz?
Sağ omuz altına destek vererek aslında biraz bedeni sola düşürmek mantık ancak sürekli sağa çeviriyor ben düzeltmeye kalktıkça da uyanıyor huysızlaşıyor haliyle kısaca işe yarayan bir yöntem değil.

Merhabalar, benim oğlumun da kafası düzdü, hatta sürekli sol tarafına yattığı için sol tarafı ekstra düzdü. Doktorumuz kask önermişti, ilk görüşmeye gittiğimizde orta seviye çıkmıştı ve 3 ay sonra tekrar çağırmışlardı. Sonrasında dönmeye başlayınca gözle görülür düzelmeler oldu, tek tarafın ekstra düzlüğü gitti. Şimdi 2 yaşında ve kafası yumurta gibi olmasa da yuvarlak, hiç düz değil.
Bildiğim kadarıyla 2 yaşına kadar kafatası şekilleniyor ve oturmaya başladıktan sonra emin olun kafalarının arkası hiç yüzey görmüyor😀 ben de çok endişelenmiştim ama zaman geçtikçe düzeliyor ve düzlük tamamen ortadan kalkıyor.

Merhabalar, benim oğlumun da kafası düzdü, hatta sürekli sol tarafına yattığı için sol tarafı ekstra düzdü. Doktorumuz kask önermişti, ilk görüşmeye gittiğimizde orta seviye çıkmıştı ve 3 ay sonra tekrar çağırmışlardı. Sonrasında dönmeye başlayınca gözle görülür düzelmeler oldu, tek tarafın ekstra düzlüğü gitti. Şimdi 2 yaşında ve kafası yumurta gibi olmasa da yuvarlak, hiç düz değil.
Bildiğim kadarıyla 2 yaşına kadar kafatası şekilleniyor ve oturmaya başladıktan sonra emin olun kafalarının arkası hiç yüzey görmüyor😀 ben de çok endişelenmiştim ama zaman geçtikçe düzeliyor ve düzlük tamamen ortadan kalkıyor.
Peki siz ekstra bir şey yaptınız mı düzelmesi için

Sağ omuz altına destek vererek aslında biraz bedeni sola düşürmek mantık ancak sürekli sağa çeviriyor ben düzeltmeye kalktıkça da uyanıyor huysızlaşıyor haliyle kısaca işe yarayan bir yöntem değil.
Aslında en basiti yüz üstü yatırmak,eğer henüz dönemiyorsa. Ancak ben cesaret edemiyorum yüz üstü yatırıp uyumaya. Gündüz bile yüz üstü yatırsam sürekli kontrol ediyorum. Kimisi doğduktan hemen sonra yüz üstü yatırmış. Bu konuda birçok kişinin yazdığını okusam da ben geceleri yüz üstü yatıramadım.

Orta seviye çıktı dediğinizde bebeğiniz kaç aylıktı? "Sonrasında dönmeye başlayınca" demişsiniz, ne zaman dönmeye başladı? Oturmaya başladıktan sonra kafalarının arkası hiç yüzey görmüyor demişsiniz, gündüzleri zaten mümkün mertebe başının arkasının temas etmemesine dikkat ediyoruz; ancak bence kilit nokta uyuma pozisyonu, siz nasıl yatırmıştınız?

Peki siz ekstra bir şey yaptınız mı düzelmesi için
Açıkçası yapmaya çalışsam da uyku esnasında birşey yapamadım, çünkü uyurken kafasını çevirmeye çalıştığım an uyanıyordu. Düz kafa yastığı kullandım ama ortası delik olanlardan değil de yastık gibi olanlardan. Bir de kafasını dik tutmaya başladığı andan itibaren yatırmak yerine kucağıma aldım; oturmaya başlayınca hep oturması için teşvik ettim vs. Bu arada 1 yaşından itibaren tamamen yüzüstü uyuyor, kafası hiç yüzey görmüyor😅

Orta seviye çıktı dediğinizde bebeğiniz kaç aylıktı? "Sonrasında dönmeye başlayınca" demişsiniz, ne zaman dönmeye başladı? Oturmaya başladıktan sonra kafalarının arkası hiç yüzey görmüyor demişsiniz, gündüzleri zaten mümkün mertebe başının arkasının temas etmemesine dikkat ediyoruz; ancak bence kilit nokta uyuma pozisyonu, siz nasıl yatırmıştınız?
Açıkçası tam hangi ayda olduğunu net hatırlamıyorum ama 3 aylıkken doktora götürmüştük. 4 aylık olduğunda da zaten dönmeye başlamıştı. Bu arada bizimki neredeyse 2 yaşına kadar beşikte uyudu ve ancak şimdi desteksiz uyumaya alıştı. Ama beşiğin içinde bile sürekli dönerdi, demek ki bebekler aynı pozisyonda yatmaktan pek hoşlanmıyorlar. Ben uyku zamanlarında sadece düz kafa yastığı kullandım, onun dışında gündüz uyanıkken mümkün olduğunca sırtüstü yatırmamaya çalıştım.

Kendi tecrübeme göre, bu kafa düzleşmesi genelde ilk 3-4 ayda oluyor. Ama eğer bebeğinizi uyku saatleri dışında biraz daha farklı pozisyonlarda tutabilirseniz, zamanla toparlıyor. Bizde öyle geçti, o yüzden çok endişelenmeyin derim.

Açıkçası tam hangi ayda olduğunu net hatırlamıyorum ama 3 aylıkken doktora götürmüştük. 4 aylık olduğunda da zaten dönmeye başlamıştı. Bu arada bizimki neredeyse 2 yaşına kadar beşikte uyudu ve ancak şimdi desteksiz uyumaya alıştı. Ama beşiğin içinde bile sürekli dönerdi, demek ki bebekler aynı pozisyonda yatmaktan pek hoşlanmıyorlar. Ben uyku zamanlarında sadece düz kafa yastığı kullandım, onun dışında gündüz uyanıkken mümkün olduğunca sırtüstü yatırmamaya çalıştım.

Kendi tecrübeme göre, bu kafa düzleşmesi genelde ilk 3-4 ayda oluyor. Ama eğer bebeğinizi uyku saatleri dışında biraz daha farklı pozisyonlarda tutabilirseniz, zamanla toparlıyor. Bizde öyle geçti, o yüzden çok endişelenmeyin derim.
Cevabınız için teşekkür ederim😊 Ben 5.ayda idrakine vardım düzleştiğinin. Aslında biz 3. aydan sonra canlı destekle oturmaya başladık, şu an 5 buçuk ayı geçtik, hala canlı ya da cansız destekle oturuyoruz. Oturmanın öncesinde de aslında epey kucakta geçti ama nasıl bu kadar düzleşti anlayamıyorum. Güvenli uyku diye sırt üstü yatırmıştım o süreçte oldu anladığım kadarıyla. Sizin düz kafa yastığı ı lin marka mıydı?

Back
X