Lise Yorum ve Soruları Düz lise mezunlarının telafi eğitimi alarak meslek lisesi diploması alması

yelızcım bıde ben cuma gunu halkegıtıme gıttm orda bı gorevlı 40 kredıyı toplamaktan bahsedıyo mesela ben bu kredılerı 1yılda nasıl toplarım yanı fazladan ders alarak yapabılme sansım varmı

merhaba canım hoşgeldin, sana oğluşuna sağlıklı mutlu bir hayat diliyorum allah acısını göstermesin canım,

yelizcim ya bana akşam grubundan bahsetmediler hiç ya yani gündüz derse gelemezsen kalırsın dediler ne yapacağımı bilemedim 8 kişi dolmuş 2 senede bitecek okul ama ne yapacağımı bilemedim staj konusuda aynı yani staja gitmem de zor bu durumda ama işten ayrılamam ki ya offf ne yapacağım ben çokda istiyorum senağlama. canım birde bu uygulama dersi ne staj dimi o?

gül88 canım benim kız meslek lisesinde gittiğim kurs metgeydi zaten ama bu halk eğitimlerdeki ne onu anlamış değilim. birde fazladan ders almak olmuyor canım herkes aynı anda görüyor dersleri. iller arası kayıt zamanında ve kurs başlangıç tarihlerinde farklılık olabilir( kız meslekler için)

kız meslek liselerinde iki grup oluyor biri gündüz diğeri akşam grubu.
akşam grubuna daha çok gündüz bir yerde çalışanlar gidiyor. yani iki gruptan birini tercih etmek zorundasın. birinde dersleri kaçırdım diğerine gideyim gibi bir durum yok.
uygulama dersinde genel olarak stajda yapılması gerekenler gösteriliyor. birde uygulama dersi görülen en son dersdir. bu ders diğer derslerde görülenlerin özeti gibidir.(staj değil)

çook tesekur ederim yelizcim gercekten aydınlatıcı bır cevap oldu madem metgeye gıttın ek puanda almıssındır neden okul oncesıyle ılgılı bı seyler yapmadın

canım ya acaba bu sabah grubu akşam grubu illere göre farklılık gösteriyormu bana hiç böyle birşeyden bahsetmediler

ya ne olur yardım edin metge nedir nasıl kayır edilir kız kardeşim bunalımda düz lise mezunu 2 yıl öss girdi ama olmadı çoçuk gelişimini istiyo nasıl başburulur ne yapapılır ne olurr yardım allah rızası için araştırdım ama bulamadım

nudem canım telaş etmeyin halk eğitime gidin ve çocuk gelişi için kaydınızı yaptırın 2 yıl okusun kardeşin son kayıt tarihi 25 eylül

canım çiçek64 ama nasıl kayıt yapılır ne gerekiyo nereye gidecez bilmiyorum araştırdım ama bulamadım ve kardeşim gidebilirmi acaba onuda bilmiyorum ya

canım çiçek64 ama nasıl kayıt yapılır ne gerekiyo nereye gidecez bilmiyorum araştırdım ama bulamadım ve kardeşim gidebilirmi acaba onuda bilmiyorum ya

canım geçmiş yazıları okusaydın orada hepsi yazıyordu.

ama kısaca halk eğitime gidip kaydını yatırabilirsiniz bazı yerlerde en fazla lise mezunlarını aldılar ama benim yaşadığım şehirde farketmiyor lisans mezunu bile olsan lise diplomanla geldiğin sürece kaydını yapıyorlar, yaş sınırlaması da yok ama dersleri sürekli devam etmesi gerekiyor gitmezse devamsızlıktan bile kalabilir 2 yılda okul bitiyor 1 ay staj yapılması gerekiyor ve sonra diplomanı alıyorsun.:teytey:

çook tesekur ederim yelizcim gercekten aydınlatıcı bır cevap oldu madem metgeye gıttın ek puanda almıssındır neden okul oncesıyle ılgılı bı seyler yapmadın

bende böyle bir soru bekliyordum anlatayım..

99 da imam hatip lisesinden mezun oldum o zaman bu kurslardan mezun olanlar öss de barajı geçtiyse açık öğretim okul öncesine yerleştiriliyordu.kontenjanda 5000 di.. ben liseden mezun oldum öss ye girdim katsayı sorunu yeni başlamıştı bende ilahiyat istemediğim için tercihlerime yazmadım.kısaca üni olmadı. deprem oluncada biz yurtdışına gittik orada bir üniye kayıt oldum ama kalacak yer sorunum vardı olamadı geri döndüm. yine sınava hazırlandım puanım yüksekti ama başka bölüm seçince düştüğü için yine olmadı. bende bu kursa kayıt yaptırdım ne yazıkki o sene kontenjan 2000 e düştü. ve puanlar 305 oldu yani barajı geçmek yetmiyordu. ben 304 te kaldım ve yine olmadı. diğer sene yine girdim ama puanlar yerinde durmuyordu. birde bu kurslara talep çok artmıştı. neredeyse örgün öğretimlerle aynı puanla alıyorlardı. o yüzdende puanlar yükseliyordu.
bende son kez yine girdim kamu yazdım ama sevmedim bölümü, bıraktım. yalovada özellerde iş bulmak çok zor başvurdum ama olmadı. mülakaata çağırılacaksınız dediler birde baktım torpillilerden almışlar öğretmenleri üstelik büro yönetimi mezunu.o arada başka bir yerde başka bir alanda işe girdim bu sıradada eşimle tanıştım evlendim.yani artık düşünmüyorum. 99 da başlayan öss maratonu benim için 2004 te bitti. ee yeter artık. o yüzdende kimsenin bu konuda ümitlenmesini istemiyorum. çünkü yalovada benim gibi tonla çocuk gelişimi mezunu var belki burası küçük şehir o yüzden kimse iş bulamadı diyeceğim ee üniyide kazanan olmadı birkaç kişi haricinde..şimdi çoğu başka alanlara kaydı. çoğuda evinde oturuyor. bende abim eczacı onunla çalışıyorum..bu arada sınavsız geçişte ben kurstan mezun olduktan bir sene sonra çıktı. o zamanda 18 lik fıstıkları aldılar benim gibi ablalar giremedi..bu arada şuan yaşım 27..

ay canım bazı şeylerde geç kaldık yani aslında benimde mantığım hiç almıyor bu yaştan sonra tekrar lise oku yok össye hazırlan yok kanadım kazanamadım derken oldu diyelim 4 yıl açıköğretim okuda atama bekle 35 yaşında yani zor çok zor ama diğer açıdanda ya olursa diyorum o zamanda öğretmen olacağım yani denemeye değer gibi görünüyor ama bilemiyorum senin gibi bitirip birde elimde kalırsa diplomam boşa kürek çekmiş olurum ki sen bekarken okumuşsun birde ben 1 yıllık evliyim

kızlar ya ben vazgeçtim bu işten açıkçası öss sınavından korktum düşünsenize okul 60 puan verse en az 330 olması için taban 270 almak gerek ki bu da çok yüksek yani sınava sıkı hazırlanmak gerekir artık bu saatten sonra össye filan hazırlanamam ya o yüzden öğretmenlik bana haram anlaşılan yine hayaller suya düştü ne yapalım. bende önlisans mezunlarına açıköğretimden devam hakkımı kullanıp işletme okuyacağım. sizce haklımıyım?

sen kararını vermişsin, hakkında hayırlısı olsun.... ne diyim... ben başından beri kararlıydım, ne olursa olsun... en azından içimde kalmasın, kazanamazsam da en azından denedim derim, keşke demekten iyidir... ama kazanırsam süper olur...hihoyyythihoyyytkaydirigubbakcemile2kaydirigubbakcemile2

canım ya sen evdesin dimi çalışmıyorsun senin için daha kolay derslere filanda gidersin benim ders saatlerimde sorun oldu dersler hep gündüz burada ve gelmezseniz devamsızlıktan kalırsınız dediler evet sen vazgeçme devam et inşallah herşey istediğin gibi olur. acaba össye girerken okul kaç puan verir 60 dan fazla verirmi acaba?

mrb çiçek64 :1hug:kardeşim bugün bağlı olduğumuz halk eğiteme gitmiş
ordan kontenjanın dolduğunu sölemişler başka halk eğitime git demişler ayrıcada aöl yeterli bilgiyi alırsın demişler yani başlarınsan savmışlar..üzülmüştü o biraz basiftir.ben hallaetmeszem hayatta bişey yapamaz oo..bende çalışıyoruz izin almam zor bilemiyorum ne olacak bu işin sonu ama yardımlarınız için teşekkürlera.s.

açık öğretim lisesine gitseymiş keşke birde, canım o zaman sende biran önce izin alda kaydını yaptırın böyle kontenjan sorunu olursa kayıt yaptıramaz birde, inşallah istediğiniz gibi olur canım öptüm.a.s.

sağol canım iyi dileklerin için... daha önümde 2 sene var önce bir okul bitsin bakalım... o zaman düşünürüm öss yi.... şimdiden bir de ona kafa yormiyim bari...

yelizcim sen gercekten elınden geldıgı kadar cabalamıssn bı solukta okudum yazını ben yoruldum sen bunları yasarken bı haylı yorulmus ve sıkılmısndır hayatın bıze ne getırcegı bellı degıl ıste bıseyler yapıp sonucunu olumlu veya olumsuz goruceksın bızde yasayalım bakalım hayat bızı nereye suruklıcek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…