Bebek Beslenmesi düzeltilmiş 5 aylık bebeğim çok iştahsız zayifladi ve sütümde iyice azaldı

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

bebegim06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2014
107
45
33
35
Kızlar Merhaba bebegimde 1 aydır iştahsızlık var. 14 saat emmedigi bile old. (1 ay öncesinde) ve emmedikce huysuzlandi sürekli ağlıyordu ısrarla memeyi reddetti doktora gittim tahliller temizdi fitil attılar düzelmedi gece gündüz ağlayan bir bebek uykusuzluk yorgunlukla sütüm iyice azaldı doktora gittik 1 hafta önce 1 kilo vermiş 5.5 kilo kalmış kuzum doktor mama aldırdı biberonu reddediyor zorlayinca itekliyor ve olcuyor kasiklada almıyor 2 kutu mama denedim almadı (isteyenlere yollayabilirim ziyan olmasın smilac ve evolvia) şimdi ne yapıcam kizlar akıl verin doktor alcak diyor tatlı mama verirsen seni kesin reddeder diyor kuzumun hali kalmadı bu ara emmeye biraz çabası var ama süt eskisi gibi değil :(((

Kızlar Merhaba bebegimde 1 aydır iştahsızlık var. 14 saat emmedigi bile old. (1 ay öncesinde) ve emmedikce huysuzlandi sürekli ağlıyordu ısrarla memeyi reddetti doktora gittim tahliller temizdi fitil attılar düzelmedi gece gündüz ağlayan bir bebek uykusuzluk yorgunlukla sütüm iyice azaldı doktora gittik 1 hafta önce 1 kilo vermiş 5.5 kilo kalmış kuzum doktor mama aldırdı biberonu reddediyor zorlayinca itekliyor ve olcuyor kasiklada almıyor 2 kutu mama denedim almadı (isteyenlere yollayabilirim ziyan olmasın smilac ve evolvia) şimdi ne yapıcam kizlar akıl verin doktor alcak diyor tatlı mama verirsen seni kesin reddeder diyor kuzumun hali kalmadı bu ara emmeye biraz çabası var ama süt eskisi gibi değil :KK43:((
geçmiş olsun canım benim oğlumda mama yiyor arlardada emiyor sütüm yetmiyor çünkü mama olarak herşeyi denedim birtek bebelac ı içti bibieronda aventin anne göğsü gibi uçları varya onu kabul etti bir dene istersen.Emmeyi bırakmadı hem emiyor hem mama yiyor sende böyle yapabilirsin.

Kızlar Merhaba bebegimde 1 aydır iştahsızlık var. 14 saat emmedigi bile old. (1 ay öncesinde) ve emmedikce huysuzlandi sürekli ağlıyordu ısrarla memeyi reddetti doktora gittim tahliller temizdi fitil attılar düzelmedi gece gündüz ağlayan bir bebek uykusuzluk yorgunlukla sütüm iyice azaldı doktora gittik 1 hafta önce 1 kilo vermiş 5.5 kilo kalmış kuzum doktor mama aldırdı biberonu reddediyor zorlayinca itekliyor ve olcuyor kasiklada almıyor 2 kutu mama denedim almadı (isteyenlere yollayabilirim ziyan olmasın smilac ve evolvia) şimdi ne yapıcam kizlar akıl verin doktor alcak diyor tatlı mama verirsen seni kesin reddeder diyor kuzumun hali kalmadı bu ara emmeye biraz çabası var ama süt eskisi gibi değil :KK43:((
aynen dediğin şeyleri yaşadım,benimki de malesef 4 aylıkken tıpkı dediğiniz gibi memeyi reddetti ama ben hafif prematüre olduğu için ek olarak baştan beri mama veriyordum...şu an ek gıdaya geçttik ve anne sütü hiç almıyor,mama olarak baştan beri hipp verdik biberon ise dr brown gaz engelleyici olanıydı...kolaylıklar diliyorum....gaz sıkıntısı vardır, bizde 3 ay geceli gündüzlü çektik,şu an düzeldi çok şükür....keşke sütüm yetseydi ama malesef yetmedi,dünyanın sonu değil ya İNŞALLAH bir sıkıntı olmaz....

aç kalmaması adına herşeyi deniceksin. bir tanıdık pirinç unuyla büyyüttü çocuğu. zira kuzu ne anneyi emdi, ne mama yedi, ne biberon kabul etti. yok hiçbiri olmadı.
kilo önemli. zira çok zayıflarsa bu çağda bağışıklığı düşer.. ek gıda verin. sütle bisküvi azip verin. ewt çok küçük şeker ve hazır besinler almamalı ama yemiyorsa bazen mecbur kalıyorsun işte.
gönül isterdi ki annesütünü son damlasına kadar alsın.

geçmiş olsun canım benim oğlumda mama yiyor arlardada emiyor sütüm yetmiyor çünkü mama olarak herşeyi denedim birtek bebelac ı içti bibieronda aventin anne göğsü gibi uçları varya onu kabul etti bir dene istersen.Emmeyi bırakmadı hem emiyor hem mama yiyor sende böyle yapabilirsin.
Teşekkürler cevabın için :) bebeğim ilk ay sadece biberonla beslendi Philips avent ti biberonumuz o zaman ağzından alamiyordum herkes seni emmicek dedi o günden beri hep emzirdim şimdide biberon almıyor hatta chicconun kauçuk lu biberonunu tavsiye ettiler anne göğsü gibi yumuşak diye onuda istemedi bebelac devam sütü mü mama mi canım biraz acarmisin

aç kalmaması adına herşeyi deniceksin. bir tanıdık pirinç unuyla büyyüttü çocuğu. zira kuzu ne anneyi emdi, ne mama yedi, ne biberon kabul etti. yok hiçbiri olmadı.
kilo önemli. zira çok zayıflarsa bu çağda bağışıklığı düşer.. ek gıda verin. sütle bisküvi azip verin. ewt çok küçük şeker ve hazır besinler almamalı ama yemiyorsa bazen mecbur kalıyorsun işte.
gönül isterdi ki annesütünü son damlasına kadar alsın.
Cevap verdiğin için teşekkürler canım :)
Pirinç ununda pek besleyicilik yok diye mama yesin istiyorum. (inşallah alır bir mamayi tabii ).Ben
iki yaşına kadar emzirmek istiyordum evdeyim zaten.. birde tüp bebek annesiyim epey beklenen bir bebekti anlayacağın benim bu emzirme planım yıllar öncesinden :) bisküvi ve süt demissinde 1 yaşından önce süt vermeyin diyor bir çok kişi yanlış mı biliyorum?

Pirinç ununda pek besleyicilik yok diye mama yesin istiyorum. (inşallah alır bir mamayi tabii ).Ben
iki yaşına kadar emzirmek istiyordum evdeyim zaten.. birde tüp bebek annesiyim epey beklenen bir bebekti anlayacağın benim bu emzirme planım yıllar öncesinden :) bisküvi ve süt demissinde 1 yaşından önce süt vermeyin diyor bir çok kişi yanlış mı biliyorum?

doğru ben de vermedim. ama bişey yemeseydi kilo verseydi verirdim. zira benim annem ikiz kardeşlerimi sütle büyütmüş maşallah sağlıklılar. çare kalmayınca herşeyi yapıyor insan. o yüzden dedim. Allah yavruna sağlık sıhhat uzun ömürler versin inş.
benim görümcemin bir oğlu 10 aylıktı kilosu 5 kilo gelmişti. çocukta bir sürü hastalık oluştu ve malesef kaybtettiler bebeği. ben o yüzden yemeyen çocuktan korkuyorum. tabi sizin kuzu maşallah sağlıklı anladığım kadarıyla ama siz yememesinden yoruluyorsunuz diye dedim.
inş inadı kırılırsa alır annesütünü, mamayı..

sütünü artırmak için sağmalısın canım süt artırmak için ikinci yöntem ise su ve uyku bebeğine gündüz bakacak birini bul sen mutlaka gunduz bır saat uyu ben oyle yapıordum :D

ben kızlarıma 6 aylıkken başladım süte canım süt alerjisi yoksa verebilirsin benim doktorum öyle dedi 6 aydan sonra pirinç unuyla muhallebi yaptım bebe bisküvisi verdim sütle hiç bişey olmadı eğer süt ürünlerine alerjisi varsa veremezsin yoksa verirsin hiç bişey de olmaz şu an 30 yaşlarda olan herkes sütle büyüdü

Bende4. Ayda yaşadım ve 5. Ay dış çıkardı ve sonrasında her dis cikarista aynı problem. Meyve filesi kullanın. Bir dilim sert elma yada havuç buzdolabında soğumuş fileye yerleştirin kemirsin. Rahatlar belki

Teşekkürler cevabın için :) bebeğim ilk ay sadece biberonla beslendi Philips avent ti biberonumuz o zaman ağzından alamiyordum herkes seni emmicek dedi o günden beri hep emzirdim şimdide biberon almıyor hatta chicconun kauçuk lu biberonunu tavsiye ettiler anne göğsü gibi yumuşak diye onuda istemedi bebelac devam sütü mü mama mi canım biraz acarmisin

Istahsiz bebekler için özel bir mama var sanırım hip markaydi. Ben de oğlum da yaşadım bi marka kullandım ama hatirlayamiyorum baya zaman geçti üzerinden. Bi araştırın isterseniz.

Canim benim annem evde yaptı patates nisastasini yarın fincan su yarim fincan süt karıştırıp pisiriyorum çok azcik şeker atıyorum kaşıkla veriyorum yada biraz daha cıvık pişirip biberonla veriyorum...

Çorba verebilirsin havuç patates bir tatlı kaşığı pirinç biraz zeytinyağı pisirip pure yapiyorum 3 saat sonra mamma veriyorum....

Benim minikte geç gelen bir bebek ve 1 ay erken doğdu suan 5.500 kilosu önemli olan sağlıklı olması yemeyen bebek çok zorrrr....

Bebek mamasi vermeni tavsiye ederim ben sma veriyorum denemedigim mama kalmadi çünkü oğlum hiç emmedi beni ama diğer mamalara göre daha iyi kilo aldırdı ogluma ve değerleri yüksek....

4,5 aylıkken ben de yaşadım. Taşınmıştık o ay. Sebep bu mu bilmiyorum ama sadece 200 gr almıştı. Hemşire hemen ek gıdaya geç dedi. Bir iki gün verdim çorba vs. Baktım emmeyi hiç istemiyor. Ek gıda işini bitirip süte devam ettim. Emzirdikçe sütün çoğalır hiç merak etme. Tırnak kadar bebekler insanı nasıl kullanıyor :KK57: Başka şansı olmadığını anlayınca mecbur emecek. Kendini aç bırakacak değil ya. Çok fena bunlar :KK53:

Canim bebegin büyümüş artik 5 aylik olmus , benimki de 5 aylik. Emiyo ama sutum cok az. Bu ay meyve püresi yoğurt, sebze püresi muhallebi veriyorum. Biberonla mama verdiğimde çok az içiyor, sevmiyor. Hero babynin 5aylik için olan muhallebileri var değişik değişik onlardan veriyorum. Sende yavaş yavaş başla istersen. Sütun azaldi bebis kilo kaybettiyse. Bunlari dene bakalim.

Bebelac 1 devam sütü kullanıyorum ben oğlum 3 aylık .Kauçuk uçlu biberonu ağzına almadı bile inat oğlum benim anne göğsüne yakınmış aventin uçları bi sorun yaşamadım.İnşallah sende bir sorun yaşamazsın.

Ne?Düzeltilmiş 5 aylık bebek ne demek?:-)bence konu başlığını yeniden düzenleyin. .
Sorununuza gelince süt çoğalması için bol bol emzirmeye devam edin..yada sağın kendiniz..

doğru ben de vermedim. ama bişey yemeseydi kilo verseydi verirdim. zira benim annem ikiz kardeşlerimi sütle büyütmüş maşallah sağlıklılar. çare kalmayınca herşeyi yapıyor insan. o yüzden dedim. Allah yavruna sağlık sıhhat uzun ömürler versin inş.
benim görümcemin bir oğlu 10 aylıktı kilosu 5 kilo gelmişti. çocukta bir sürü hastalık oluştu ve malesef kaybtettiler bebeği. ben o yüzden yemeyen çocuktan korkuyorum. tabi sizin kuzu maşallah sağlıklı anladığım kadarıyla ama siz yememesinden yoruluyorsunuz diye dedim.
inş inadı kırılırsa alır annesütünü, mamayı..
Amin canım Rabbim cümlenin evladını içlerinde bizimkileride korusun pirinç unuda denedim almadı hatta 12 vitaminli ve hafif tatlı ben tıktım o diliyle itti zorladim ağladı ve ölcümeye başladı böyle devam ederse sütü denicem zaten kuzum napıyım Rabbim o aileye bol sabır versin :(

Back
X