• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Duzenim hala oturmadi.

kuduzfare

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2014
1.428
1.616
168
Merhaba arkadaslar, ben 10 aylik evliyim. 26 yasindayim. Bekarken hicbir sekilde ev isi yapmadim, annem de yaptirmadi. Meyvem bile onume gelirdi. 4,5 sene universite hayatim oldu baska sehirde ama o zaman bile temizlik disinda hicbir sey yapmadim. Disaridan yedim.
Su an calismiyorum. Annem evlenmeden once "gel biraz ogren, cok zorluk cekersin." demisti ama dinlemedim. "Ben evlendigimde yaparim her seyi." dedim.
Annem yine hakliymis. Ben bir turlu duzenimi oturturamadim. Inanilmaz bir usengeclik hakim bende. Bir baslasam her seyi cok guzel yapiyorum ama baslayamiyorum iste. Sizden ricam her seyi planli programli olan hanimlar, nasil bir planiniz var? Islerin birikmemesi, her gun en az bir cesit yemeginizin olmasi, evinizin tertemiz olmasi icin neler yapiyorsunuz, kendinizi nasil guduluyorsunuz? 10 ay kisa bir sure degil, ben de artik duzenli olmaya calisacagim. Disari cikip eve geldigimde evde yapilacak hicbir isimin olmamasini istiyorum. Lutfen bana yardimci olun, sizden gelen tavsiyelere gore bir plan hazirlayacagim kendime. Su gun sunu yaparim, haftada su kadar su isi yaparim gibi yonlendirmeler bekliyorum sizlerden. Simdiden tesekkur ederim.

Çalışıyorum ama evde olduğum zamanlar genel temizlik dışında düzenli yaptıkların aşağıda ki gibidir
Yataktan kalkar kalkmaz elimi yüzümü yıkadıktan sonra odamı ve kızımın odasını toplarım.
Önce kahvaltı ardından mutfak toparlanıp temizlenir arada kızımla ilgilenirim.
Çamaşırları makineye atarım
Sonra süpürge açılır yerler silinir toz alınır benim evimde çok eşya olmadığı için toz alma kısımı uzun sürmüyor.
Camları 15-20 günde bir detaylı siler perdeleri yıkarım onun dışında günlük temizlikte sadece cam sil ile kenarların ve açılan kanadın tozunu alırım.
Tuvaleti yıkarım, sonra banyoya geçerim önce banyomu, temizlerim sonra duş alırım.
Makinede ki çamaşırları asarım. Evin genel işi bitmiş olur.
Kızım odasını az biraz dağıtır ama toparlamak zor olmaz tüm bu yazdıklarım en fazla 2 saat sürer
Genellikle markete çıkarız geldikten sonra kızımın öğle yemeğini yediririm sonra uyur yada mutfakta bana yardım eder birlikte yemek yaparız.
Çamaşırları toplarım gece kızım yattıktan sonra yada babasıyla vakit geçirirken ütümü yaparım.

Çalışıyorum ama evde olduğum zamanlar genel temizlik dışında düzenli yaptıkların aşağıda ki gibidir
Yataktan kalkar kalkmaz elimi yüzümü yıkadıktan sonra odamı ve kızımın odasını toplarım.
Önce kahvaltı ardından mutfak toparlanıp temizlenir arada kızımla ilgilenirim.
Çamaşırları makineye atarım
Sonra süpürge açılır yerler silinir toz alınır benim evimde çok eşya olmadığı için toz alma kısımı uzun sürmüyor.
Camları 15-20 günde bir detaylı siler perdeleri yıkarım onun dışında günlük temizlikte sadece cam sil ile kenarların ve açılan kanadın tozunu alırım.
Tuvaleti yıkarım, sonra banyoya geçerim önce banyomu, temizlerim sonra duş alırım.
Makinede ki çamaşırları asarım. Evin genel işi bitmiş olur.
Kızım odasını az biraz dağıtır ama toparlamak zor olmaz tüm bu yazdıklarım en fazla 2 saat sürer
Genellikle markete çıkarız geldikten sonra kızımın öğle yemeğini yediririm sonra uyur yada mutfakta bana yardım eder birlikte yemek yaparız.
Çamaşırları toplarım gece kızım yattıktan sonra yada babasıyla vakit geçirirken ütümü yaparım.

gerçekten bu kadar işi iki saattemi yapıyorsun?

İşten gelince doğru mutfağa giriyorum onlar olurken hemen süpürgeyi alıyorum elime hergün süpürünce 10 dakika bile sürmüyo süpürme işi
Yemeği yerken makinada çamaşırlar yıkanır bulaşıkları hallederken çamaşır bitmiş oluyo eşimle balkona çıkıyoruz kahve içerken Biyandan asıyorum
Gece yatarken kırlentleri düzelir sehpayı kaldır bide püsküllü toz alıcılar var onunla toz alıyorum yatıyorum
Hergün süpürge haftada 2 kere yerleri siliyorum
Düzen böyle

Ehliyet icin saglik raporu almaya gidiyorum. Geldigimde butun yorumlarinizi okuyacagim.

birde kendinle yarış 10 dk şu şu işi yapmam gerek ben yapmazsam kim yapacak falan diye ikna et

Merhaba arkadaslar, ben 10 aylik evliyim. 26 yasindayim. Bekarken hicbir sekilde ev isi yapmadim, annem de yaptirmadi. Meyvem bile onume gelirdi. 4,5 sene universite hayatim oldu baska sehirde ama o zaman bile temizlik disinda hicbir sey yapmadim. Disaridan yedim.
Su an calismiyorum. Annem evlenmeden once "gel biraz ogren, cok zorluk cekersin." demisti ama dinlemedim. "Ben evlendigimde yaparim her seyi." dedim.
Annem yine hakliymis. Ben bir turlu duzenimi oturturamadim. Inanilmaz bir usengeclik hakim bende. Bir baslasam her seyi cok guzel yapiyorum ama baslayamiyorum iste. Sizden ricam her seyi planli programli olan hanimlar, nasil bir planiniz var? Islerin birikmemesi, her gun en az bir cesit yemeginizin olmasi, evinizin tertemiz olmasi icin neler yapiyorsunuz, kendinizi nasil guduluyorsunuz? 10 ay kisa bir sure degil, ben de artik duzenli olmaya calisacagim. Disari cikip eve geldigimde evde yapilacak hicbir isimin olmamasini istiyorum. Lutfen bana yardimci olun, sizden gelen tavsiyelere gore bir plan hazirlayacagim kendime. Su gun sunu yaparim, haftada su kadar su isi yaparim gibi yonlendirmeler bekliyorum sizlerden. Simdiden tesekkur ederim.
Ben hic plan yapmiyorum ortada duran herhangi birsey beni rahatsiz etsin tamamdir butun evi komple elden gecirmeye calisirim ki artik bu huyumu azalttim sabah 6bucukta disardan gelen koku yuzunden yatak odasinda yerleri ve dolaplari gecen hafta silmeme ragmen sildigim gibi ustune banyoya bulastim biraz icini rahatsiz etcek seyler olmali ki kalkip onu kaldirasin icten gelir boyle seyler birazda aliskamlik

Benim tavsi

Benim tavsiyem günlük yap benimde oğlum var sabah erken kalkıyor haliyle bende kalkıyorum onun karnını falan doyuruyorum o uyuyunca mutfaktaki bulasiklari hallediyorum sonra biraz toparliyorum elektrikli Süpürge ile çekiyorum tozları sonra vileda ile siliyorum günlük yaptığım için toz fazla olmuyor ve çok rahat oluyor eşimin gelmesine yakın yemegimi yapyrum (tabi gün içerisinde oglumla da vakit geçiriyorum) uğraştırici yemek olunca akşamdan yapıyorum bazen sabah mışıl mışıl uyuyorum ohh mis dediğim gibi günlük düzenli yapmak çok rahatlatiyor :)

Ben iş yapmayı bilirim annem bastıra bastıra öğretti zamanında ,sizi yeni evli sandım diyecektim ki ohooo ben on aylık evliyim daha bende oturtamadım o düzeni..bir de çalışıyorsanız eyvahki ne eyvah...sanırım yardımcı hanımı ayda değil haftada bir çağıracağım artık..

Bende 4 aylik evliyim , Annem.yapardi herseyi .
Ama zorluk cekmedim evlendigimde haftada en az bir kez genel temizlik yapiyorum.
Sonra hergun yine etraf kirlenmesin diye elektirikli supurgeyle etrafi temizliyorum siliyorum ...
Camasirlari haftada birkez yikiyorum , utuyude topluyorum birgun onla ugrasiyorum.
Yemek.konusunda kendimi hic SIKMIYORUM aksama dogru giriyorum mutfaga yapiyorum.
Sabahtan ne yapacagimi biliyorum ama..
Haftada birkez genel temizligini yaparsan sana.pek bisey kalmaz zaten birgununude camasira ayir birgunude utu ki ben 2 haftada bir yaparim utuyu...

sabah önce süpürme ve vileda yapabilirisn toz alırsın..sonra yemeyini yaparsın..içten gelmesi önemli olan..ama zamanla olur bece..

Sabah uyaninca once carsafi cirparm makineyle bi guzel supurur snra sererm ortumu daha snra tuvaleti yikarm snra banyomu temizlerm varsa camasir yikar sererm yoksa balkonlarimi yikarm.mutfagi toplarm her gun dolaplarisadece disardan silerim her pazar siliyorm camlari camasir suyu cif dusmuyo elimden artk kendime sinir oluyorm sanki hep pis gibi geliyo bana deterjan kokusundan esim rahatsiz oluyo artk:KK14:Her gun her an temizlik yeni evliyim surekli evle ugrasiyorm calismadigimdan usengecsen zor isin:KK69:

gerçekten bu kadar işi iki saattemi yapıyorsun?
Bu kadar kolay ama evin duzenine bagli arkadas heralde benim gibi evde cok kalabalik esya seven bir insan degil ben sahsedaginiklikimiz degil aileyle yasiyoruz ama kendi evimde evi doldurup tasirmam hem temizligi kolay hemde daginik gozukmuyor boyle evler esya fazlalastikca isin uzar

Sabah uyaninca once carsafi cirparm makineyle bi guzel supurur snra sererm ortumu daha snra tuvaleti yikarm snra banyomu temizlerm varsa camasir yikar sererm yoksa balkonlarimi yikarm.mutfagi toplarm her gun dolaplarisadece disardan silerim her pazar siliyorm camlari camasir suyu cif dusmuyo elimden artk kendime sinir oluyorm sanki hep pis gibi geliyo bana deterjan kokusundan esim rahatsiz oluyo artk:KK14:Her gun her an temizlik yeni evliyim surekli evle ugrasiyorm calismadigimdan usengecsen zor isin:KK69:
Bnde hastasiyim camasir suyuyla falan icim rahatliyor ama bu saplantilarimi azalttim yoksa camasir suyundan zehirlencem birgun iyi degil camlari sile sile inceltme bu arada :D

Bnde hastasiyim camasir suyuyla falan icim rahatliyor ama bu saplantilarimi azalttim yoksa camasir suyundan zehirlencem birgun iyi degil camlari sile sile inceltme bu arada :D
Off aynen bende azaltabilirim umarim Dorduncu kattayim bigun dusecem:D

Off aynen bende azaltabilirim umarim Dorduncu kattayim bigun dusecem:D
Ben hic yapamam heralde yuksekte basim donuyor alisiriodma kendimi her hafta tehlikeye atmam heralde kendi evimize daha gecmedigimiz icin bu evde de camlari yilda bir bn siliorum o da icerden icerden yarim icerde yarim disarda bu yil hic silmedim karismiyorum temizlige artik buda beni uzak tutan seyler deterjanlardan kimyasal sonucta

Bu kadar kolay ama evin duzenine bagli arkadas heralde benim gibi evde cok kalabalik esya seven bir insan degil ben sahsedaginiklikimiz degil aileyle yasiyoruz ama kendi evimde evi doldurup tasirmam hem temizligi kolay hemde daginik gozukmuyor boyle evler esya fazlalastikca isin uzar

cumartesi günleri yaklaşık yedi saat sürüyorda benim temizliko_O

Back
X