Düzenli Evimiz & Hayatımız

Karma aşı dediğin kkk olan mı 9.aya çekildi bide 12.ayda var
Karma 1yas ve 18. Aydi sanirim.

Kkk yi devlet bide 9. Aya cekmis guya hastalik olur diye multecilerden dolayi. Bende onu yaptirdim maalesef.

Ve bana hemsire ne dedi gecen gun biliyor musun. Tuhh ya keske o ayda yaptiracagina 1 yasta yaptirsaydin etkisi de yok yuzde olarak dusuk dedi.

Allah aşı aşı diye darlayana gun asiri arayip gelin artik diyene hesabini sorsun dedim bende sustu.

Ya madem etkisi az sizin amaciniz ne yahu. Kobay mi bu cocuklar. 2 yildir 9. Aya bir doz daha koymus. Sakamisiniz siz ya. Kendi cocuklariniza vurduruyormusunuz da milleti perisan ettiniz.

Yumurta alerjisi var dedim ona ragmen haysiyet yoksunu hemsire birsey olmaz dedi. Çocuk mahvoldu ishal kusma kabarma oldu. Gecti 2 gune ama iste beyne etkisi gecmemis demek ki. Iki cihanda elim yakasinda onlarin.

Bu tasindigim yerdeki hemsire yumurta alerjisi olan bebeğe baska bir aşı yapiliyordu onu niye yapmadi dedi. Şimdi aşı karşıtı olmayı geçtim bu serefsizlik degil mi ?

Benim bebegimi 1 yildir takip ediyorsunuz. Biliyorsunuz yumurta süt alerjisi var. Ve bakanlik alerjik olana uretilen başka bir aşıyı size gondermisken neden yapmadiniz da bizi mahvettiniz ?

Birsey demiyorum ah ediyorum oyle bir ah ediyorum ki arş titresin de helak olsunlar.

Merhaba. İyi geceler. Yoğunluktan dolayı siteye pek uğrayamıyorum. Mesajların hepsini de okuyamıyorum ne yazık ki. Hasta olan herkese acil şifalar diliyorum.
Bugün;
🔸Yatağı topladım, eşimin çarşafını silkeledim, yatağını düzelttim,
🔸Kahvaltı hazırladım, kahvaltı sonrası mutfağı topladım, elde yıkanacakları yıkadım,
🔸Banyonun çöpünü boşalttım,
🔸Tuvaleti ve lavaboyu dezenfekte ettim,
🔸Banyoyu yıkadım,
🔸Banyo paspaslarını yıkayıp, yenilerini serdim,
🔸El havlularını değiştirdim,
🔸Akşam yemeği sonrası mutfağı topladım, bulaşık makinasını çalıştırdım,
🔸Çöpleri balkona çıkardım,
🔸Mutfağı ve salonu süpürdüm,
🔸Yağdanlığı yıkadım,
🔸Boşalan baharatlıklara takviye yaptım,
🔸Ocağı silip, parçalarını yıkadım,
🔸Katlanmış çamaşırları yerleştirdim,
🔸Dün yıkanan çamaşırları topladım, ütülenecekleri ayırdım,
🔸Havluları koyduğum sepetleri düzenledim,
🔸Salonu topladım,
🔸Kızımın odasını topladım, oyuncakları ve kitapları yerlerine koydum.

Kkk yi devlet bide 9. Aya cekmis guya hastalik olur diye multecilerden dolayi. Bende onu yaptirdim maalesef.

Ve bana hemsire ne dedi gecen gun biliyor musun. Tuhh ya keske o ayda yaptiracagina 1 yasta yaptirsaydin etkisi de yok yuzde olarak dusuk dedi.

Allah aşı aşı diye darlayana gun asiri arayip gelin artik diyene hesabini sorsun dedim bende sustu.

Ya madem etkisi az sizin amaciniz ne yahu. Kobay mi bu cocuklar. 2 yildir 9. Aya bir doz daha koymus. Sakamisiniz siz ya. Kendi cocuklariniza vurduruyormusunuz da milleti perisan ettiniz.

Yumurta alerjisi var dedim ona ragmen haysiyet yoksunu hemsire birsey olmaz dedi. Çocuk mahvoldu ishal kusma kabarma oldu. Gecti 2 gune ama iste beyne etkisi gecmemis demek ki. Iki cihanda elim yakasinda onlarin.

Bu tasindigim yerdeki hemsire yumurta alerjisi olan bebeğe baska bir aşı yapiliyordu onu niye yapmadi dedi. Şimdi aşı karşıtı olmayı geçtim bu serefsizlik degil mi ?

Benim bebegimi 1 yildir takip ediyorsunuz. Biliyorsunuz yumurta süt alerjisi var. Ve bakanlik alerjik olana uretilen başka bir aşıyı size gondermisken neden yapmadiniz da bizi mahvettiniz ?

Birsey demiyorum ah ediyorum oyle bir ah ediyorum ki arş titresin de helak olsunlar.
iste bu yuzden guvenmiyorum saglik calisanlarinin bazilarina :/

Mesajını okuyunca çok üzüldüm jes. Yumurtaya kızım da tepki veriyor. Gün boyu kusmaktan yorgun düşüyor kızım. Alerji değil ama hassasiyeti var dedi doktor. 10 gün sonra 18.ay aşısı var, kara kara düşünüyorum ben de.

Off bende sinir oldum yaa kesinlikle sağlık sistemine hiç güvenim yok benim. 😐
Hiçbir şeye yok eğitim, sağlık

iste bu yuzden guvenmiyorum saglik calisanlarinin bazilarina :/
Minik sorsan benim gibi duzenli aşı yaptirani dahi linç edecekler.

Ki asla aşı karşıtı degilim hifzisihhanin zamaninda osmanlidan beri ne canlari kurtardigini devlet arsivleri kaydetmis.

Fakat bu geldigimiz nokta cok cirkin. Kadin alerjik bebege başka aşı olmasina ragmen vurdurmamis.

Birde bakanlığa şikayet edecegim. Ama birsey yapmazlar. Ayni kadini bebegim 2 aylikken de cimere sikayet ettim yine birsey yapmadılar.

Mesajını okuyunca çok üzüldüm jes. Yumurtaya kızım da tepki veriyor. Gün boyu kusmaktan yorgun düşüyor kızım. Alerji değil ama hassasiyeti var dedi doktor. 10 gün sonra 18.ay aşısı var, kara kara düşünüyorum ben de.
Gün boyu kusmasına alerji değil denmesi garip geldi bana.
Allah'ım şifa versin tüm yavrucaklara.🙏

Mimesis seni asla etkilemek istemem ama bizzat hemsire doktor bana alerjiler genelde 2.5 yasina kadar bitiyor. Istersen ertele dedi bende 5 ay sonra 18. Ayi vurdurmayip erteleyecegim ya da kendim satiliyorsa özel aşı alip vurduracagim tam emin degilim.

Ama yavrucagin alerjisi varsa aşı ona iyi gelmez. O bozulan bagirsak florasi dahi en az 1 yilda toparlaniyor. Sen düşün taşın karar ver. Belki senin minigin benim kuzum gibi etkilenmiyordur yumrta sut icerikli asilardan.

18 ay asisinin suresi 4 yaşa kadarmış oyle dedi saglik ocagi bana gecen gun.

Minik sorsan benim gibi duzenli aşı yaptirani dahi linç edecekler.

Ki asla aşı karşıtı degilim hifzisihhanin zamaninda osmanlidan beri ne canlari kurtardigini devlet arsivleri kaydetmis.

Fakat bu geldigimiz nokta cok cirkin. Kadin alerjik bebege başka aşı olmasina ragmen vurdurmamis.

Birde bakanlığa şikayet edecegim. Ama birsey yapmazlar. Ayni kadini bebegim 2 aylikken de cimere sikayet ettim yine birsey yapmadılar.
universite hastanesinde gecen muaeyen olduk ...doktor bizi kbb ye sevketti

bizim icin kbb ye not yazarken sunlari soyledi ..malesef bugun muayene edilmeniz zor ..aslinda bugun muayene edilmeniz lazim bu sartlarda ama isleyis buna izin vermiyor sistemimiz cok kotu

nerede iyi ki dedim doktora bu hastane ile alaksi yok her yerde saglikli bir sistem yok isleyis berbat .

bende tum asilari yaptirdim cocuklara ama en son yaptirdgiim tetanozdan bjn pismanim..sizin asi olayinda da ihmal bence yine cimer e yaz belki bisey degisiir ...

bizim icin kbb ye not yazarken sunlari soyledi ..malesef bugun muayene edilmeniz zor ..aslinda bugun muayene edilmeniz lazim bu sartlarda ama isleyis buna izin vermiyor sistemimiz cok kotu

nerede iyi ki dedim doktora bu hastane ile alaksi yok her yerde saglikli bir sistem yok isleyis berbat .

bende tum asilari yaptirdim cocuklara ama en son yaptirdgiim tetanozdan bjn pismanim..sizin asi olayinda da ihmal bence yine cimer e yaz belki bisey degisiir ...
Yazacagim canim pes etmem. O kadinin başkasına da zarar vermesine mani olurum en azindan.

Ki kendisi her hastaya kopek gibi davraniyor. Komsularim da demisti. En azindan kuyrugunu kistirip insan gibi davranir.

Tetanoz olayina hoc girmiyorum. Basli basina facia

Off bende sinir oldum yaa kesinlikle sağlık sistemine hiç güvenim yok benim. 😐
Hiçbir şeye yok eğitim, sağlık
Yavrum milletin guvenini kiran kendileri.

Dun sari dedigine bugun kirmizi diyor adamlar.

Ama o sarinin magdur ettiklerini düşünen yok

Gün boyu yaptıklarım:
📌Kahvaltı, yataklar faslı yapıldı.
📌Evi detaylı süpürdüm koltukları süpürdüm.
📌Yerleri çamaşır suyuyla sildim.
📌Toz aldım.
📌Lavaboyu yıkadım.
📌Bulaşıkları yıkadım makinayı çalıştırdım. 📌2 posta çamaşır yıkadım,nevresimler ve battaniyeler
📌Bulaşıkları dizdim makinadan çıkan temizleri dizdim.
📌Yemekleri hazırladım.
📌Çocukları yıkadık eşimle.
📌Masaları, sandalyeleri sildim.
📌Çocuklar geldi oynadılar onlar gidince evi tekrar süpürdüm.
📌Ütüleri yaptım.
📌Banyoyu çamaşır suyu ve cifle ayrıntılı ovdum.Kova, maşrapa vs..
📌Pencere önlerini yıkadım leş gibiydi.
📌Elektrikli süpürgenin filtrelerini, başlığını yıkadım tekrardan ardından lavaboyu ovdum.

Yazacagim canim pes etmem. O kadinin başkasına da zarar vermesine mani olurum en azindan.

Ki kendisi her hastaya kopek gibi davraniyor. Komsularim da demisti. En azindan kuyrugunu kistirip insan gibi davranir.

Tetanoz olayina hoc girmiyorum. Basli basina facia
Nasıl böyle davranabilir ya kim veriyor ona bu hakkı herkes işini hakkıyla yapmak zorunda.
Biraz şikayet edilse böyle yapamazdı.

Canım benim jesim, çok geçmiş olsun. Erken fark etmiş olmanız çok iyi. İnşallah çok sorun olmadan kapatacak arayı. Bu durumun tedavisi var mı? Aşılar konusunda çok tereddütteydim, şimdi bunları okuyunca iyice korktum.

Miniğin için dua edeceğim, güçlü ol güçlü anne ❤️ birkaç uzmanla daha görüş
Selizim canim eksik olma duan seni de bulsun inşallah ❤️🙏

Tedavi şöyle ki ergoterapi ve oyun egitimi alacak. Bizde anne baba olarak egitim alip evde de onunla bilinçli hareket edecegiz allahin izniyle.

Herkeste ayni etki olmuyor ki yavrum. Sen doktorunla istişare et.

Nasıl böyle davranabilir ya kim veriyor ona bu hakkı herkes işini hakkıyla yapmak zorunda.
Biraz şikayet edilse böyle yapamazdı.
Aşıları yanlislikla karistirmis ziyan etmis komsum kavga etmis. Eee dedim niye sikayet etmedin. Kimi kime edeyim diyor. Millet susuyor

Aylarca randevu kovaladım grev yapıldı bide çocuğun alerjisi var kakasında kan oluyor ee nasıl hemen bakılmaz bu çocuklara bi ayrıcalık tanınmaz ben anlam verememiştim.
Bende anlayamadım nasıl bir sistem.İnsanı özele gitmek zorunda bırakıyor yine özel hastaneye gittik.
Ablam defalarca almaya çalıştı zar zor alındı gidince bu defada dr. kendisi bütün randevuları iptal ettirip gitmiş.
İyi ki özel hastaneler var keşke devlettede güzel ilgilenilse.
Yanlış teşhis katıldı 2 defa ben de devlete gitmeye korkar oldum.

Aşıları yanlislikla karistirmis ziyan etmis komsum kavga etmis. Eee dedim niye sikayet etmedin. Kimi kime edeyim diyor. Millet susuyor
Jes bu doğru ama kimi kime şikayet edelim ki.
İnan şu torbacıları şikayet ediyoruz yine bırakıyorlar adamları olduklarından yüzde yüz eminiz yıllardır biliyorduk zaten gözümüzün önünde gelip alanlar vardı üniformalı geçen gün gözümle gördüm hastane çalışanı ameliyathanede büyük ihtimalle bi gençti nasıl sinir oldum.
Hatta buranın Narkotik müdürü uyuşturucu kaçakçısı olarak gözaltına alındı.Haberi görünce şok oldum kardeşim atmıştı.

Back
X