Düzgün bir semtte mi oturmalı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Siz nasil bir insansaniz kendinize gore semtte yasamalisiniz. İmkaniniz elveriyorsa. Cocuk olmasa bile insan bunu kendisi icin yapar

Ödediğim kira 2250 tl. Ev otuz yıllık. Semte kira ödüyorum. Pişman değilim, arsızı hırsızı yok heryer kamera ve insanlar medeniyetten nasibini almış. Çocuğum yok ama işten dönerken gördüğüm çocuklar ya karete kurslarından dönüyorlar ya enstrümanlarıyla özel derslerinden geliyor kimi almış havlusunu havuza gidiyor falan. Hastanem sağolsun nöbetlerden başımı kaldırıp onlar kadar bile sosyal olamıyorum :KK48: ama bu çocukların ilerde söz sahibi olabilecek kişiler olma potansiyellerini görebiliyorum.

Caddebostan ve çevresi hiç eskisi gibi değil. Özellikle haftasonu o tarafta oturanlar sokağa çıkamıyor. Gezmeye ve plajlara gelen çok var ve maalesef insanımız denize girmeyi, parkta vakit geçirmeyi bilmiyor. Apartmanların bahçesinde üstünü değiştiren, piknik tüpte soğan kavuran ne ararsanız var. Ama özellikle Çengelköy ü ben çok sevdim.
Canim ben 40 yıldır çengelköyde oturuyorum. Doğduğum yer yani. Bir arpa boy yol almış değil. Yobaz dolu, sortumu giyip bakkala giremiyorum artık. Okullari desen feci. Ah neyse bir dokun bin ah işit olmasın.

Ödediğim kira 2250 tl. Ev otuz yıllık. Semte kira ödüyorum. Pişman değilim, arsızı hırsızı yok heryer kamera ve insanlar medeniyetten nasibini almış. Çocuğum yok ama işten dönerken gördüğüm çocuklar ya karete kurslarından dönüyorlar ya enstrümanlarıyla özel derslerinden geliyor kimi almış havlusunu havuza gidiyor falan. Hastanem sağolsun nöbetlerden başımı kaldırıp onlar kadar bile sosyal olamıyorum :KK48: ama bu çocukların ilerde söz sahibi olabilecek kişiler olma potansiyellerini görebiliyorum.
Neresi burası?

Evet ben de istanbuldayım. Ama Üsküdar’ın da çok güzel semtleri var. Acıbadem, Altunizade, Çengelköy, Kuzguncuk bunlarda da yaşam kalitesi epey yüksek. Bence eşinizi aynı ilçe içindeki bu semtlere yönlendirin. Hem fiyatları Kadıköy’den daha uygun hem de dediğim gibi yaşamak için gayet güzel yerler. Ayrıca aynı ilçe içinde olunca belki eşiniz de daha sıcak bakar işine ulaşım açısından.
Çengelköye yakınız cnm. Ama hiç hoş değil ortam. Geriye gidiyor hızla. Çok göç aldı.

Arkadaşlar, epeydir kafama taktigim bişey var. 14 yaşında çocuğum ve eşimle çekirdek aile oturuyoruz. Ben evlendiğimde başka biyere taşınırım diye düşünürken yine aynı civarda ev tuttuk. Kiraciyiz. Ben sürekli artık düzgün bir semte taşınmalıyız çocuk güzel bir yerde arkadaş çevresi edinsin fikrindeyim. Kendim de daha medeni insanlarin olduğu çağdaş ortamlarda olurum diye düşünüyorum. Eşim de buraları sevdi ve işlerini buralarda kurdu :KK43:
Ben kendimi buralarda hapsolmuş gibi hissediyorum. Sanki bana öyle geliyor ki çocuğum da daha güzel ortamlarda iyi yetişecek. Eşime ısrar edip etmemek konusunda kararsızım .
Sizlerin fikrini merak ediyorum.

annler tasindilar ben evkendikten sonra.
kardesim ortaokuldaydi. su an lisede. ailem inanılmaz bir fark olduğunu düşünüyo hem cevrede konu komsuda, hem kardesimde hem de kardesimin arkadaa cevresinde.

aşırı memnunlar. ben de kesinlikle kötü bi evde ama iyi bi muhitte oturmayi tercih ederim diger yerlere kiyasla. ben de su an yüksek kira veriyorum ama çevremden çok memnunum. bence ısrarcı olun. kardeşim arkadaşlarıyla tarihi yerleri ve müzeleri geziyo mesela su an :) mimar olmayi düşüğüdüğü için.

Sanki konuyu ben açmışim gibi bi konu :)10 yaşında bir kızım var ve ben eşime 7 yıldır yalvariyorum ama işe yaramiyor,hep bir bahanesi var, sırf bu yüzden boşanmayı bile düşünüyorum, çevre hele çocuğunuz varsa o kadar önemli ki

Bence evet. Bir de insanın başına ne geleceği belli olmuyor geç saatte dışarı çıkmak gerekiyor, hastaneye gidip gelmek gerekiyor. Güvenli , nezih bir yerde oturmak önemli

Arkadaşlar, epeydir kafama taktigim bişey var. 14 yaşında çocuğum ve eşimle çekirdek aile oturuyoruz. Ben evlendiğimde başka biyere taşınırım diye düşünürken yine aynı civarda ev tuttuk. Kiraciyiz. Ben sürekli artık düzgün bir semte taşınmalıyız çocuk güzel bir yerde arkadaş çevresi edinsin fikrindeyim. Kendim de daha medeni insanlarin olduğu çağdaş ortamlarda olurum diye düşünüyorum. Eşim de buraları sevdi ve işlerini buralarda kurdu :KK43:
Ben kendimi buralarda hapsolmuş gibi hissediyorum. Sanki bana öyle geliyor ki çocuğum da daha güzel ortamlarda iyi yetişecek. Eşime ısrar edip etmemek konusunda kararsızım .
Ben ısrar etmenizi öneririm oğlunuz baya da büyümüş maşallah Allah hayırlı sağlıklı ömür versin inşallah
Günümüzde yaşadığımız çevre ve arkadaş ortamı çok önemli gerçektende benim oğlumda 3 yaşına giricek şehir merkezinden ev bakmaya başladım evlenip küçük bi ilçeye gelmiştim eşimin iş yeri orda diye çocuk olursa eğitimi için merkeze gideriz diye konuşuyorduk o zamanlar şükür oğlumuz oldu ama eşime kalsa okula kadar hala burda oturmak istiyor 🤦🏻‍♀️
sonunda ikna ettim merkeze taşınma konusunda o ordan gidip gelicek iş yerine 😅😬

Ben ısrar etmenizi öneririm oğlunuz baya da büyümüş maşallah Allah hayırlı sağlıklı ömür versin inşallah
Günümüzde yaşadığımız çevre ve arkadaş ortamı çok önemli gerçektende benim oğlumda 3 yaşına giricek şehir merkezinden ev bakmaya başladım evlenip küçük bi ilçeye gelmiştim eşimin iş yeri orda diye çocuk olursa eğitimi için merkeze gideriz diye konuşuyorduk o zamanlar şükür oğlumuz oldu ama eşime kalsa okula kadar hala burda oturmak istiyor 🤦🏻‍♀️
sonunda ikna ettim merkeze taşınma konusunda o ordan gidip gelicek iş yerine 😅😬
Darısı başıma

Sanki konuyu ben açmışim gibi bi konu :)10 yaşında bir kızım var ve ben eşime 7 yıldır yalvariyorum ama işe yaramiyor,hep bir bahanesi var, sırf bu yüzden boşanmayı bile düşünüyorum, çevre hele çocuğunuz varsa o kadar önemli ki
Nerede oturuyorsun canım?

Evet, kesinlikle ısrar edin. Eşinizin işinin mevcut yerde olması çocuk çok küçük iken tolere edilebilir ancak ergenlik çağdaki çocuklar sözkonusu olduğunda sosyal çevrelerini gittikleri okul, oturdukları semt ve buralarda kuracakları arkadaşlıkların önemli ölçüde etkileyecek olduğu düşünüldüğünde semt değişikliği kararınız çok yerinde.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X