Düzgün bir semtte mi oturmalı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tasinamiyorsaniz. Iyi bir okul ve çocuğunuzu yonlendireceginiz spor ve sanat ugraslari da cocugunuzun gelişimini ve çevresini olumlu yonde etkileyebilir. Bunlari da düşünebilirsiniz

Eşim kötü semt olduğunu düşünmüyor, bu noktada ayrılıyoruz. Ben erenköy suadiye tarafını istiyorum. Burası üsküdar :KK43:
"Torbacı baskin uskudar" yazin,karsiniza bir sürü sonuc cikacaktir zaten. Sonra oradan yürüyün iste :)) o zaman inanir.
ayrica o yaslar icin cevre coook onemli.
Ben de İstanbulda merkezi ama kenar bir mahallede buyudum. Neredeyse tüm mahalle arkadaslarim okumaya niyeti olmayan- agzi bozuk- tez elden evlemmeye merakli kizlardi. Hic arkadasligimiz da olmadi onlarla.
6. Sinifta bir yaz teyzemin istanbulun ucunda kiyisinda kalan ilcesinde sitesine gittik. Bir haftaliğina.
Site guvenlikli oldugu icin 12ye kadar disarilarda takilabilirdik. Siteden arkadaslarimiz olmustu. Beraber parkta oturur oyun kurar oyun oynardik...sitenin lokaline giderdik. Bir kiz vardi. Kitap degis tokuşu yapmıştık (kendi mahallemde ablam ve benden baska evinde kitap olan biri var miydi- emin degilim) Ne bileyim evde sıkılınca havuza falan girerdik.
Oysa kendi mahallemde evden sıkılinca duvara bakiyordum :)
Yani gercekten cevre cok etkili. Eger o sitede yasasam cok daa kaliteli bir cocuklugum , cocukluktan kalma daha guzel arkadasliklarim olurdu,eminim.
Ustelik bizim evin degeri simdi de o zamanlar da o evin cok cok ustunde merkezi oldugu icin. Ama iste babamın isleri burada oldugu icin ve merkezi oldugu icin kaldik burada.
Bence ne yapin edin tasinin. Arkadas cevresi cook etkili- hele de o yaslar icin
Birkac seneye kalmayacak nereye gittigini soylemeden cikmaya baslayacak... eve daha gec gelecek... neden çevreye guvenmediginiz bir muhitte yaşasin ki,imkaniniz da varsa

Arkadaşlar, epeydir kafama taktigim bişey var. 14 yaşında çocuğum ve eşimle çekirdek aile oturuyoruz. Ben evlendiğimde başka biyere taşınırım diye düşünürken yine aynı civarda ev tuttuk. Kiraciyiz. Ben sürekli artık düzgün bir semte taşınmalıyız çocuk güzel bir yerde arkadaş çevresi edinsin fikrindeyim. Kendim de daha medeni insanlarin olduğu çağdaş ortamlarda olurum diye düşünüyorum. Eşim de buraları sevdi ve işlerini buralarda kurdu :KK43:
Ben kendimi buralarda hapsolmuş gibi hissediyorum. Sanki bana öyle geliyor ki çocuğum da daha güzel ortamlarda iyi yetişecek. Eşime ısrar edip etmemek konusunda kararsızım .
Sizlerin fikrini merak ediyorum.
Ben çocuğumun güzel bi yerde yetismesinj çok istiyorum o yüzden elbette güzel bi ortamda yaşamam gerekir

Oğlumun okulu dışında tanıdığı görüştüğü yok .Mahalle kültürü yok bizde 🤷‍♀️
Extrem bir semt değilse sorun yok bence

Arkadaşlar, epeydir kafama taktigim bişey var. 14 yaşında çocuğum ve eşimle çekirdek aile oturuyoruz. Ben evlendiğimde başka biyere taşınırım diye düşünürken yine aynı civarda ev tuttuk. Kiraciyiz. Ben sürekli artık düzgün bir semte taşınmalıyız çocuk güzel bir yerde arkadaş çevresi edinsin fikrindeyim. Kendim de daha medeni insanlarin olduğu çağdaş ortamlarda olurum diye düşünüyorum. Eşim de buraları sevdi ve işlerini buralarda kurdu :KK43:
Ben kendimi buralarda hapsolmuş gibi hissediyorum. Sanki bana öyle geliyor ki çocuğum da daha güzel ortamlarda iyi yetişecek. Eşime ısrar edip etmemek konusunda kararsızım .
Sizlerin fikrini merak ediyorum.
Ben de tam ayni sebeplerle 1 ay once tasindim. Onceki muhitimiz de kotu sayilmazdi, gayet iyiydi aslinda. Ama benim cocuklarim kucuk, biri 38 aylik digeri 16 aylik. Park vs yoktu yakinlarda, cadde ustunde oturuyorduk. Kentsel donusum yuzunden her taraf toz insaat filan.. 1 ay once site icinde guvenlikli, havuzlu, parklara pazara vs yakin bir eve tasindik. Muhiti cok daha nezih ve guzel. Maddi anlamda zorlandik epey, bir muddet daha zorlanacagiz ama hersey cocuklar icin..

Tasindigimizdan beri hayat kalitemiz artti resmen. Duz ayak her yere yakin oldugu icin aksam cocuklarla yuruyus yapabiliyoruz, gunduz park bahce dolaniyorlar. Pazar alisverisini beraber yapiyoruz, bayiliyorlar. Cocuklar mutlu, biz mutlu.

Eger maddi imkanlariniz da el veriyorsa tasinin derim ben.

Ben de tam ayni sebeplerle 1 ay once tasindim. Onceki muhitimiz de kotu sayilmazdi, gayet iyiydi aslinda. Ama benim cocuklarim kucuk, biri 38 aylik digeri 16 aylik. Park vs yoktu yakinlarda, cadde ustunde oturuyorduk. Kentsel donusum yuzunden her taraf toz insaat filan.. 1 ay once site icinde guvenlikli, havuzlu, parklara pazara vs yakin bir eve tasindik. Muhiti cok daha nezih ve guzel. Maddi anlamda zorlandik epey, bir muddet daha zorlanacagiz ama hersey cocuklar icin..

Tasindigimizdan beri hayat kalitemiz artti resmen. Duz ayak her yere yakin oldugu icin aksam cocuklarla yuruyus yapabiliyoruz, gunduz park bahce dolaniyorlar. Pazar alisverisini beraber yapiyoruz, bayiliyorlar. Cocuklar mutlu, biz mutlu.

Konuyla alakali degil ama burda cok gördügüm icin merkatan ve bana cok ilginc geldigi icin bir sey sormak istiyorum.. bir cocugun yasi ne zamandan sonra yas olarak söylenir yani ay ay hesaplanmaz? :emir_bebek:

Konuyla alakalida, sortla disari cikamadiginiz bir semt bence fazla güvenli degildir, yani evinizden sortla cikinca ilk defa kadin görmüs gibi bakanlarla dolusa etrafiniz ben olsam hic rahat edemezdim, gerci türkiyede kadinlar icin rahat ve güvenli olan semtler git gide azaliyor..

Dogumdan ilk okulun sonuna kadar cocugun uzerinde anne baba etkisi yaklasik %80, cevre etkisi ise %20 iken, ortaokulda bu degisiyor: anne baba etkisi %30, cevre- arkadas etkisi %70 oluyor. Yani cocuk buyudukce cevrenin etkisinde kaliyor, cwvresini ornek aliyor.
Iyi bir cevrede oturuyorsaniz cocuklarinizin egitimi de buna gore sekilleniyor. Bu yuzden evden cok cevre onemli diye dusunuyorum.

Eşiniz işini devam ettirsin fakat sizin çocuğunuz için daha nezih bir yere tasinmaniz şart ortam kötü artık çevre faktörü çok etken çocuk gelişiminde ısrarcı olmanıza gerek kalmadan bu kaygıları esinizinde taşıması gerekir bence eğer kaygı yoksa tabiki siz kaygılandın

N
Konuyla alakali degil ama burda cok gördügüm icin merkatan ve bana cok ilginc geldigi icin bir sey sormak istiyorum.. bir cocugun yasi ne zamandan sonra yas olarak söylenir yani ay ay hesaplanmaz? :emir_bebek:

Konuyla alakalida, sortla disari cikamadiginiz bir semt bence fazla güvenli degildir, yani evinizden sortla cikinca ilk defa kadin görmüs gibi bakanlarla dolusa etrafiniz ben olsam hic rahat edemezdim, gerci türkiyede kadinlar icin rahat ve güvenli olan semtler git gide azaliyor..
Valla ne zaman ay degil yas soylenmez bilmiyorum :)) 3 yasinda desem degil, 3 bucuk desem o da degil.. sanirim 4 te filan ancak birakirim ben ay saymayi :)

Size hayırlı olsun. Darısı başıma

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X