e ben ne yapayım ya?

naneli_limon

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2012
796
90
118
Benimde kv ve kp kendi isimlerini koymalarını beklerler çünkü burda çok saçma bir adet var kız olursa kv erkek olursa kp ismi konulur.Üstelik benim eşimin adı diyelim Mehmet. Mehmetin ilk oğlunun adı Mustafa olacak. Sonra Mustafanın ilk oğlu Mehmet..Böyle devam ediyor gidiyor. Yıllarca böyle devam etmiş. Ama ben ne kv ne kp isimlerini koymayı istemiyorum. Zaten kp ismi uzun ve eski.Ben daha kısa bir isim istiyorum çünkü benim kendi adım uzun.Çocuğuma özgrce isim koymak istiyorum.2 isimde istemiyorum bana göre değil. Ama benim korkum şimdi oğlum olursa, başka geinleri henüz olmadğı için benim kp ismini koymam şart olacak. Ama ben istemiyırum ve muhakkak başka isim koyarsam arkamdan laf söz olacak ama İSTEMİYORUM. Eşimle evlenmeden önce isim mevzusunu konuştuk ve kesinlikle ikimizin seçeceği isimler olacak dedi. Hadi bakalım inş. Bir örf adet geleneği bozmak kalbimi sızlatsada yapabileceğim bişy yok. DİRETECEĞİM

Benim ablamın çocuğunun adı 2tane. Hangisini kullancağmızı şaşırıyoruz. Hoş olmuyor. Bana göre tek olmalı. İki ismi kullanmak ayrıca çok uzun oluyor. eğer isimlerin ikiside kısaysa iki isim güzel oluyor ama benm kp ismi upuzun.

daha dün gece bi arkadaş bununla ilgili bi konu açtı. sayfalarca tartıştık. bi göz at istersen. işine yarayabilir.

İnanın varsayım değil. Burdaki gelinler hep kv, kp isimleri koyuyorlar. Hatta öyle abartılmış ki diyelim ki kv adı Hatice. Gelinlerin hemen hemen hepsinde çocuklarının isimleri Hatice. Kv zaten ablamın kızı olduğunda kayınvalidesinin ismini mi koyacak diye sordu. Bende hayır dedim. Burdaki zihniyet bu. Koymak zorundasın. Benm eşimin kuzeninin eşi istemeye istemeye kv'sinin adını koydu. Çok baskı yaptılar kızcağıza.

canım daha bunu düşünmen için erken sakin ol hamile oldugun iiçin biraz bu konuya takılmış olabilirsin
son aylara dogru bu konuyu eşine aç zaten evlilikten önce konuyu konuşmuşsun hatırlat eger sözüne sadık biriyse sözünü tutar

sen eşine koymak istemediğini söylersin
diretirsin de
baktın hiç sonuç alamadın, en kötüsü iki isim koyarsın
ileride çocuğun senin koyduğun ismi kullanır
üzme kendini böyle şeylerle
bebeğine odaklan

Evt zaten onu okuduktan sonra açtım bu konuyu. Benim için onların adını koymam sünnet değil de farz mış gibi insanlar bakıyorlar duruma

sünnet derken?

dinimizde, çocuğun adına babasının ebeveyninin adını koymak diye bir sünnet yoktur hanımefendi
peygamberimiz hiç bir çocuğuna ebeveyninin adını koymamıştır
kaldı ki islam, çocuğa isim hakkını anneye verir

saçma sapan yöresel adetlere sünnet yakıştırması yapmayın

Son düzenleme:
nedir bu kv kp kisaltmalari yaaaa. düzgünce bir yazsaniz ne olur... anlayana kadar canim cikti....

Allah yardimcin olsun...

Sanirim ortada henuz boyle bir laf yok, ama sen oncesinde tedirginlik yasiyorsun. Daha cinsiyeti bile belli olmadan boyle birseyi neden dusunuyorsun? Madem esinle oyle bir anlasma yaptiniz sorun nedir?
Kaldiki esinde sozunden doneklik etmeye calisirsa careyi o zaman dusunursun. Islam’a gore isim hakki babanindir, istedigi ismi koyabilir.
Hic olmazsa 2 isim koyabilirsin, bu da bir cikar yolu tabii.

cok kiziyorum bu tarz seylere biliyor musun? Daha gebeligin cok yeni, Rabbim saglikli sihhatli kucaklarimiza aldirsin bebeklerimizi.

İnsanlar saglik sihhat dilemeden hayirlisini dilemeden isim derdine dusuyorlar, Allahim saglik sihhat hayirlica versin verdiklerini.

Son düzenleme:

canim yanlisin var bi arastir istersen..

İslam'da çocuğa isim koyma hakkı babaya ait kabul edilmiş. Fakat baba ölmüş veya hakkından feragat etmişse bu hak önce annesine geçer.

Benim oğlumun adınıda dedesi koydu hem de dediki bu ismi koymazsanız bebeğin yuzune bakmam.İçimden dedim bakmazsan bakma inat oldu hepten sinirlendim.Sonra düşününce dedim ya koyalım ne olacak.Çunku kayınpeder 75 yasında.Koyduk oğlum doğdu.Doğduktan sonra ne adını goruyorsun ne bebeğinin bir kusurunu o sane dünyanın en guzeli geliyor.Hayırlısıyla kucagına alırsın inş bebeğini.

9 ay karnında taşıyan kimse isim hakkıda onun olmalı diye düşünüyorum hem dedesinin yada herhangı bir aile büyüğünün ismini alıpta ne olacak ailede zaten mehmet var 2. mehmete ne gerek var...anne olarak koy istedıgın ısmı ya ne olacak

eşinin tepkisi önemli bu konuda. eger o ıstemıyorsa zaten koydurmaz ebeveynlerının adını. benım de en sinir oldugum konudur bu. doguran benım, cocuk benım ısmı ben ve esım belırler. kayınbaba ya da kaynananın adını koymakta ne oluyor? bence de diretmelisin. cocuk senın cocugun

Son düzenleyen: Moderatör:
Siz nerde yasiyorsunuz bilmiyorum ama Konya'lilarda da adet boyleymis. Konya'lilarin cok oldugu bir yerde yasiyorum. Butun gelinleri ayni konudan sikayetci. Esleri yaninda olanlar kendi istedigini koyabiliyor digerleri kabul etmek zorunda kaliyor. Uzuluyorum. Onemli olan esinizin dusuncesi. O sizinle ayni fikirdeyse bosuna uzmeyin kendinizi.

Son düzenleme:
sizin bölge yoksa (şehir adı söylemicem)akdeniz bölgesi mi ???? orada çok var da şahit oldum malesef.herkesin aynı.

bi arkadaş ta konya demiş.duymadım ama olabilir.akdeniz bölgesindeki bazı şehirlerin dibi nasıl olsa ....

Son düzenleme:
kayınpederin kötü bi insanmı.ondanmı istemiyorsun yoksa sırf örf adet diemi.

yerinde olsam ham kayınpedrimin hem kendi istediğim ismi koyardım.tabı kayınpederin yanında kıymetliyse .benimki çok kıymetlidir hem onun gönlünü hoş etmek isterim hemde kendimi.bide bu kadar strese girmeye gerek yok gibi.millet deli oluyor bebeğim olsunda sağlıklı sihatli olsunda........

Rabbim kolaylık versin bu isim konusunda size

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…