e2 ??

defneberill

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2015
7
1
38
hocam merhaba yaşım 29 evliyim
bugün adetimin 2. günü hormon testi yapıldı değerlerim tsh: 1,62 e2: 362,19 fsh: 5,00 lh:4,91 prolaktin:18,18 total testesteron: 26,03 doktorum değerlerin normal dedi vajinal ultrason ile de muayene etti herşey normal dedi.ama bana e2 yüksek gibi geldi doktoruma özellikle sordum yüksek değil dedi . internette de biraz araştırdım fakat sağlıklı bilgi edinemedim.yaklaşık 5 aydır çocuk istiyoruz doktorum 3 ay daha deneyin olmazsa tekrar gel dedi. gebelik için engel bi durumum var mı bu değerler normal mi hocam şimdiden teşekkürler.

hocam merhaba yaşım 29 evliyim
bugün adetimin 2. günü hormon testi yapıldı değerlerim tsh: 1,62 e2: 362,19 fsh: 5,00 lh:4,91 prolaktin:18,18 total testesteron: 26,03 doktorum değerlerin normal dedi vajinal ultrason ile de muayene etti herşey normal dedi.ama bana e2 yüksek gibi geldi doktoruma özellikle sordum yüksek değil dedi . internette de biraz araştırdım fakat sağlıklı bilgi edinemedim.yaklaşık 5 aydır çocuk istiyoruz doktorum 3 ay daha deneyin olmazsa tekrar gel dedi. gebelik için engel bi durumum var mı bu değerler normal mi hocam şimdiden teşekkürler.
Merhabalar :
Gebe kalmak ıcın bayan yaşı cok oldukca onemlıdır. 35 yasından itibaren yumurtalık rezervınde düşüş baslamakta yumurta kalıtesınde azalma olmaktadır.Düzenlı adet görmek cogunlukla yumurtlama varlıgına ısaret edet . Düzensız adet gorme durumunda yumurtlama bozuklugunu düsündürür. Gebelık ıcın 2. onemlı faktor tüplerınızın durumudur. Gecırılmıs amelyat veya enfeksıyonlara baglı tüplerın saglıklı yapısı bozulabılır Bunu gosteren en iyi tetkık ıse rahım tup fılmı cekmektır. 3. onemlı parametre sperm durumudur. Eşinizin sperm sayı ve hareketının normal olup olmadıgıdır.30 yas altı bır bayan için öykusunde bır rısk faktoru yok ıse ( aılede erken menopoz oykusu ,gecırılmıs yumurtalık amelıyatı oykusu, cıkolata kıstı varlıgı..vs gıbı rısk faktorlerı olanlar 1 yıl beklemeden hekıme basvurmalı)1 yıl korunmama ve gebelık olusmaması halınde arastırmalara baslanır.Sızın durumunuzda e2 yukseklıgı bır yumurtalık kıstıne baglı olarak yuksek cıkmıs olabılır veya yumurtalık rezervınde azalmanın ındırekt gostergesı olabılır. Bunu anlamanın en guzel yolu transvagınal ultrasonografı ıle sag ve sol yumurtalıklarınızdakı yumurta folıkullerını sayarak rezervınızın deneyımlı ellrede kontrol edılmesıdır.
Adetlı -adetsız herhangı bır günde 0533 580 14 81 nolu telefondan bızımle temas kurarak randevu alıp gelebılırsınız. Bol sans dılerım.