Ecopirin,dekort,ve Euthyrox Hamileliğinde Kullanan Var Mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
merhaba
benim doktorum da euthyrox 25 ilaci verdi.
t4 1.24
t3 3.41
tsh 2.16 ve bunun hamilelerde 1.5 olmasi gerekiyomus ve yuksek oldugunu soyleyip verdi bu ilaci ama siz eksiklik falan diyosunuz ama benimki yuksek diger degerlere gore mi degerlendiriliyo acaba siz cok arastirdim dediginiz icin size bi sorayim dedim

Merhabalar,
Konu biraz eskiymiş ama hem bir faydası olur diye hem de kafamı kurcalayanları paylaşmak açısından yazmak istedim. 25 haftalık hamileyim, geçen hafta kontrole gittim. Serbest T4 değerim düşük çıktı. TSH değerim de 3,79. Doktor tiroid hormonu takviyesi yapılması gerektiğini söyledi. Hamilelikten önce tiroid sorunum olmadı hiç. Doktor da normalde bana yetecek değerlerde olduğunu fakat hamilelikte bebekle ikimize yetmeyebileceğini, takviye amaçlı içmemin iyi olacağını söyledi. Bu yüzden Euthyrox 50 mcg hap verdi. Sabahları kahvaltıdan önce içmeye başladım. Normalde İngiltere'de yaşıyorum, Türkiye'ye tatile gelince öylesine kontrole gitmiştim doktora, bu durum ortaya çıktı. İngiltere'de bu değeri takip ettiklerinden bile emin değilim. Ben buradaki doktor verdiği için içmeye devam edeceğim fakat aklıma takılanlar:
- Bu hapı hamilelikten sonra da içmek zorunda kalacak mıyım? Bu bende kalıcı bir tiroid sorunu olarak kalır mı?
- Euthyrox'u içmek tiroidlerimde tembellik yapar mı? Hamilelikten sonra da takviyeye ihtiyacım olur mu?
Bu tür sorunu olanlar hamilelik süresince ve hamilelikten sonraki tecrübelerini paylaşırsa çok sevinirim.
Herkese hayırlı bayramlar.

Benimde 3 dusuk gebeligim oldu dktor banada dekort verdi gebelikte kullanan var mi kullanmakta tedirginim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…