Edepten bihaber insanlar...

BirTatliHuzur

Nirvana
Kayıtlı Üye
23 Mart 2010
275
0
621
35
İstanbul
Merhaba kızlar,sanırım biraz dertleşmeye ihtiyacım var,ben anlatmaya utanırken insanlar o kadar edepsiz olmuş ki bunu normal birşeymiş gibi algılıyorlar...
Ben halkla ilişkiler ve tanıtım bölümü mezunuyum,haziranda mezun oldum ve iş arama serüvenim başladı,ama çalışmanın,iş bulmanın bu kdr zor olduğunu tahmın edemezdim,birçok görüşme yaptım ama olmadı hep çağrı merkezi,ben çagrı merkezi istemiyorum,ilanlara bakıyorsun çagrı merkezi ilanı oldugunu anlamaman adına oyle bır bılmeceye donusturuyorlar ki iş ilanlarını...Yok efendim müşteri ilişkileri,müşteri temsilcisi,telemarketing,iç denetçi,kurumsal satış,ofis elemanı,satış danışmanı,.....çoğaltılabilir..

Son gittiğim görüşme guzeldi,ve benım ıstediğim bi alandı,insan kaynakları(Ben oyle sanmışım)... Firma sahibi facebook ve twitter hesaplarımı istedi benım hakkımda veri bulabılmek adına bende ıyı nıyetle verdim,vermez olaydım,benı cevrımıcı gordugunde yazmalar,yok nelerı seversın,neler hobılerın,ben medıtasyon yaptırıyorum sanada yaptırayım falan....daha birçok edepsizlik,2 günde Rabbim gosterdi adamın niyetini bana,bende uzatmadan ben baska bi yerle calısıcam dedım ve bloke ettim,dahası nice gorusmelerde bi kac kez yasadım o kdr edepsiz edepten bı haber ınsanlar var ki hayatta...

Evet buyuk kurumlarla calısmak herkesın hayali,ama olmayınca cevre baskısı vs heryere basvurur oluyorsun ve bole talıhsızlıkler yasanabılıo....Hala iş arama sürecindeyim,akıllandım ama bunalıma gırıcem artık referans adı altında TORPİL yoksa özel sektörr ccooooooooooookkkkkk zorrrrrrrrrr....Peki bizim gibiler ne yapacak???

Ben evliyim okurken evlendim ve eşim okul zamanımda en büyük destekçimdi,o donemde alısverısımı yapar,gezer tozardım,ama artık iş arama surecındeyım ve kendımı yukmus gıbı hıssedıyorum,harcama yapamıyorum,üzülüyorum,iş yokkkk((( Karmakarışık bi psikoloji içerisindeyim işte...

Seni öyle iyi anlıyorum ki... Sırf edebi bozuk örnekler yüzünden gazetede yer alan hiçbir
iş ilanına itibar edemedim. İş bulma siteleri desen onlar da referans adı altında torpil
istiyor. İşkur'un sitesi inanılmaz sinir bozucu, eğer eksik giriş yaptıysan hiçbir yere
başvuruda bulunamıyorsun... Ben sözde 'torpil'le resmen temizlikçilik, hizmetçilik yapıyorum
2 senedir bir yerde. Vaatleri ile sundukları arasında dağlar kadar fark var. 2 ay düşünmemiş
gibi davranıp verdiğim emekleri, 3. ay yine umutsuzluk kuyusuna düşerek 2 seneyi doldurdum
ama sabrımın son demlerindeyim. İş bulmadan da işi bırakmak istemiyorum, piyasa malum...
Bilmiyorum ne olacak. İnşallah Rabbim hiç beklemediğimiz bir anda güzel bir kapı açar.
Umarım tam hayalindeki gibi bir iş bulursun en kısa zamanda.

inş. canım Allah razı olsun bilmukabele...hepimizin gönüllerinden geçenlerin hakkımızda hayırlı olmasını temenni ediyorum ama cidden referans=torpil...işkurada kayıtlıyım ama ordada hep beden işçisi,elektrikçi vs. ilanlar var..

canım içini ferah tut. bende okuldan mezun oldum. tam bi yıl öyle boş boş oturdum. iş yok. hep dua ediyodum Allahım bana hayırlı bi iş ver diye.. sonra mezun olduktan bi sene sonraki yazın bi işe başvurdum. ama şöyle diyim, ne bölümümle ilgiliydi ne de bnm gibi birinin statüsüne. bi hastanede hastaların girişlerini tutuyodum, ama sade o olsa iyi. doktorundan fırça yersin, yok hastaların sargılarını açmaya yardım edersin, yok herkesi tek tek bekledikten sonra buz gibi yemek yersin. üstelik sabah 8 de başlıyoduk akşam 7 de bitiyodu. c.tesi saat 2-3 e kadar çalışıyoduk ancak hastalar bittikten sonra çıkabiliyoduk.. tabi her günün sonunda dr.ların odalarındaki tüm cihazları tek tek temizledikten sonra..!
ama iş işdir bi yerden başlamak lazım dedim sabrettim. hem o kadar uzun zaman işsiz kalmıştım ki, evde olsam yeniden hiç dayanamam dedim devam ettim. ama üstünden yıl bile geçmedi çooook iyi bi işe girdim ordan ayrılıp. şimdi masa başındayım. h.sonu tatilim var. maaşımda diğer işimdekinden biraz daha yüksek. Allaha şükürler olsun.
o yüzden sabret, umutsuzluğa kapılma. hatırlıyorum da evde geçirdiğim o zamanlarda hep, bunu bi tatil gibi düşün. keyfini çıkar. nasıl olsa iş bulunca tatil fln kalmıcak, bugünlerini zehir etme kendine endişe ederek diye kendimi teselli ediyodum. sende öyle düşün. elbet iş bulacaksın. bgnlerinin tadını çıkar. karamsar olma. inşallah Allah sana hayırlı bol kazançlı gönlüne göre bi iş verir canım. sağlıcakla kal.

inş cnm çok sagol,ilk başlarda büyük bi şevkle iş arıyosun ama sonra gorusmelere gıdıp geldikçe olmadıkça şevkin kırılıyor,bide okul varken sorumluluklarım vardı,okulumu bıtırmek kendımı yuk gıbı hıssetmıyordum ama şimdi bian önce çalışıp kendıme ve eşime destek olmak ıstıyorum ama işte bian once olsun ısteyıncede bole gereksiz insanlarla muhattap oluyorum ama artık dıkkatlıyım,eşimde iş gorusmelerıne gıdıyosun aklım sende bıan once hayırlısıyla iş bulsanda rahatlasak dıyo

İnanır mısın 3 sene boyunca orada adamakıllı bir ilan yayınlanmadı benim bölümümle ilgili. Yani şöyle diyim, deneyim şartı arayan 1-2 ilan oldu sadece.

3 yılda 1-2 ilan, şaka gibi. O ilanlara da ben uygun değildim. Geçen gün arattım yine. Deneyim istemeyen 4-5 ilan birden çıktı iyi mi? :))

Ama 3 yıl olmuş artık, yine başvuramadım. Çünkü eski mezunum.

yok yaa orda cidden bende 5 yıldır kayıtlıyım ama ordan bi ilana başvurmuş insan değilim,hoş oranın onemı ne onuda bılmıyorumya guvenılırlıği mi?

kesinlikle güvenirlik falan değil önemi canım, sadece oradan eleman bulan işveren adına
bir süre işkur elemanın maaşının ödenmesine katkı sağlıyor. Sana, bana değil faydası, yine
kalantorlara...

Benim bölümümle ilgili bulunduğum ilde sadece 3 yalan olmasın 4 defa ilan açıldı ve 1 i hariç
hepsi deneyim istedi. 1 i deneyim şartı istemiyordu ve toplu alım vardı üstelik ( 20 kadro )
ama ilan başvuramadım bir türlü hep hata verdi. Sonra telefonunu buldum ilgili yerin ama
aldığım cevap süperdi. İlan yanlışlıkla açılmış tüm umudumu o gün yitirdim resmen...

"ben medıtasyon yaptırıyorum sanada yaptırayım" nedir yahu? yarım ekmek döner yaptırıyor sanki... kıroyum emme para bende demeye getirmiş (kırodan kasıt insanların kökeni yada şiveleri değil ben görgüsüz ve cahil insanlar için kullanıyorum bu sıfatı yanlış anlaşılmasın)

bununla alakalı hiçbi bilgim yoktu çok sağol,hahahah şaka gibiymiş senınkı yanlıslıklamı açılmış
:44: kariyer sitelerinide güvenli bulmuyorum açıkçası çünkü oradaki işverenin güvenilirliğini kontrol eden birim yok,yani bilinmiyoo

İşin kötüsü ofisi insan kaynakları ofisi ve bi o bide bı bayan calısan var,benım saf aklım olabılır onemlı olan calısmak dıyorum,bide insanın fıtratında varsa orası burası farketmıyor,daha ne edepsziliklerde cidden soyleyemıyorum,oraya başvuracak olanları Rabbim korusun.. sanal medıtasyondan baslayalım dıyooo senli benli konusmalar ben siz dıye ustune bastıkça..

İşin kötüsü ofisi insan kaynakları ofisi ve bi o bide bı bayan calısan var,benım saf aklım olabılır onemlı olan calısmak dıyorum,bide insanın fıtratında varsa orası burası farketmıyor,daha ne edepsziliklerde cidden soyleyemıyorum,oraya başvuracak olanları Rabbim korusun.. sanal medıtasyondan baslayalım dıyooo senli benli konusmalar ben siz dıye ustune bastıkça..

Daha is arama safhasindasin.
Umarim kisa zamanda gonlune gore is bulursun.
Bide calismaya basla karsina ne tipler gelecek.
Bu yasadiklarin fragman.
Umarim hep iyilerle karsilasirsin.

iş arama süreçlerini çok iyi bilirim..defalarca gidersin her akpı üstüne üstüne çarpar..
sözde referans adı altında torpil ile iş bağlamalar falan..artık bir ara iş aramayı bırakıp torpil
bulacağım demiştim ama nerdeee..onu da beceremem ben..en son yine kendim buldum...
çok yorucu ve sıkıcı bir süreç..web sitelerinden firmaları araştırmak lazım..artık pek çok bilgi edinebiliyoruz..

firmaları tanıtan siteler var..içinde olmadan bilemeyiz tabi ama en azından bahsettiğin durumlara düşmemek adına
bir nebze olsun iç rahatlatıcı..Allah herkesin yardımcısı olsun bu konuda..dilerim kim istiyorsa gönlünden geçen işini bulur..

Seni çok iyi anlıyorum çünkü aynı süreçteyiz
Saçma sapan tipler, konuşmalar
Senin seviyenle boy bile ölçüşemeyecek işverenler...

Çok iyi hatırlıyorum üniversite sondayken yani 2011 yılında bir eğitim kurumuna başvuruda bulundum
Adam sapığın teki çıktı
Sürekli telefonumu aramalar seni beğendim lütfen gel demeler
İnsan iğreniyor, soğuyor gerçekten

Bende artık küçük ilçe firmalarından yıldım
Kurumsal firmaların mülakatlarını bekliyorum

Belki yardımcı olur sana türk telekom alım yapacak cv ni gönder istersen...

İnş gönlüne göre bir iş bulursun.okumak zor,iş bulmak ayrı zor.bulursun karşına her türlü insan çıkar.
özel sektör ayrı bir çile zaten.
seni çok iyi anlıyorum.

Daha bügün oturup hungur hungur ağladım ..
5 aydır işsizim ,
Daha önce unvanı satıs danışmanı olsada köle niyetine ınsan calıstırılan kucuk bır kurumdaydım..
Birçok sıteye ve işkura kayıtlıyım ama suan bır sonuc yok..
Ben artık yıldım galıba ,
İnancımı yıtırdım
Bugun uzun zamandır ılk defa kendımı bu kadar aciz,işe yaramaz,eve hıcbır katkısı olmayan zavallı biri olarak hıssettım..
İnsan ekmegını elıne almayınca aılesı bıle olsa bır zaman sonra baskasına ıhtıyaclarını soylemıyor..
Yuk oldugunu dusunuyor, eziliyor..eziliyorum..
İş sektoru ve işçi alımı Kısır dongu gb,
Mesleğimde kendımı gelıstırmek adına gıtmek ıstedıgım bırsuru egıtım ve kurs alanı var ama ımkanım yok..
İş verenler kalıfıye eleman arıyor ,
Sız kendınızı gelıstırmek için iş..
Ama sonuc sıfır..

Allah sonumuzu hayr etsın
Dilerim Allah'tan herkez ekmegını elıne alır,huzurunu bulur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…