- 8 Haziran 2012
- 5.378
- 1.425
- 248
- Konu Sahibi AngryPenguin
-
Onlar Osmanlidan beri Edirnede yasayan Musevi Turkler.. Edirnede hangi camiyi veya dini yikamaya calismislar ki simdiye dek?Onlar bizim dinimizi ve camilerimizi yiksin bizde onlari ödüllendirelim öyle mi?
Ben tr yi kastetmemistim..genel anlamda müslümanlara yaptiklarini diyorum..Onlar Osmanlidan beri Edirnede yasayan Musevi Turkler.. Edirnede hangi camiyi veya dini yikamaya calismislar ki simdiye dek?
Bence siz gene de bu acidan bakmayin. Biliyorsunuz ki Amerikada da 14-15 yil once ikiz kulelere saldirip binlerce masum insanin olumune sebep olanlar olarak bir musluman orgut "cihat" adina bunu ustlenmisti. Turkler de musluman, ister miydiniz Amerikanin hepimize tavir alarak ulkesindeki butun camileri kapatip Turkleri de topyekun sinir disi etmesini? Herkesi ayni kefeye koymak adil degil. Tepki sucluya verilmeli.Dunya Yahudilerine bir mesaj verilmeye calisilmis belli ki..
Yani tabi ki edirnedeki yahudilerin sucu yok fakat kuresel anlamda bizler de hic tepki vermiyoruz en azindan bir devlet yetkilisi tavir koymus bu acidan iyi...
İbadet ozgurlugu haktir tabi o da var..
Bilemedim ne acidan bakacagimi...
arkadaşım edirnedeki Yahudi vatandaşların ne kabahati var filistindeki olayda..öyle düşünmek günah bence..Onlar bizim dinimizi ve camilerimizi yiksin bizde onlari ödüllendirelim öyle mi?
Evet gercekten dogru bi ornekleme olmus..Bence siz gene de bu acidan bakmayin. Biliyorsunuz ki Amerikada da 14-15 yil once ikiz kulelere saldirip binlerce masum insanin olumune sebep olanlar olarak bir musluman orgut "cihat" adina bunu ustlenmisti. Turkler de musluman, ister miydiniz Amerikanin hepimize tavir alarak ulkesindeki butun camileri kapatip Turkleri de topyekun sinir disi etmesini? Herkesi ayni kefeye koymak adil degil. Tepki sucluya verilmeli.
buda eziyetin farklı bir türü bana kalırsa..ya edirnedeki Yahudiler aşırı sağcı dinci değilse şu anki İsrail hükümetine karşıysa...Dunya Yahudilerine bir mesaj verilmeye calisilmis belli ki..
Yani tabi ki edirnedeki yahudilerin sucu yok fakat kuresel anlamda bizler de hic tepki vermiyoruz en azindan bir devlet yetkilisi tavir koymus bu acidan iyi...
İbadet ozgurlugu haktir tabi o da var..
Bilemedim ne acidan bakacagimi...
Saraylim,Bence siz gene de bu acidan bakmayin. Biliyorsunuz ki Amerikada da 14-15 yil once ikiz kulelere saldirip binlerce masum insanin olumune sebep olanlar olarak bir musluman orgut "cihat" adina bunu ustlenmisti. Turkler de musluman, ister miydiniz Amerikanin hepimize tavir alarak ulkesindeki butun camileri kapatip Turkleri de topyekun sinir disi etmesini? Herkesi ayni kefeye koymak adil degil. Tepki sucluya verilmeli.
Bence siz gene de bu acidan bakmayin. Biliyorsunuz ki Amerikada da 14-15 yil once ikiz kulelere saldirip binlerce masum insanin olumune sebep olanlar olarak bir musluman orgut "cihat" adina bunu ustlenmisti. Turkler de musluman, ister miydiniz Amerikanin hepimize tavir alarak ulkesindeki butun camileri kapatip Turkleri de topyekun sinir disi etmesini? Herkesi ayni kefeye koymak adil degil. Tepki sucluya verilmeli.
Amerikada ikiz kulelere yapilan saldiriyi El Kaide ustlendi, baslarinda ise Usame Bin Ladin vardi, daha sonra cikarilan soylentiler hic bir zaman ispat edilemedi. Usame Bin Ladin de Afganistanda yasiyordu, El Kaidenin besigi de Afganistan. Turkiye gibi gidip teror orgutunle el sikismalarini mi bekliyordunuz? Onlarin sehitleri bile bizimkilerden kat be kat kiymetli, hic birinin kani yerde kalmadi, bizim sehit analarinin ise yillardir gozyasi dinmedi. Usame Bin Ladini en kisa surede kistirip oldurduler, biz ise senelerdir Apoyu bal borekle ozel hapisanesinde beslerken bir yandan da talimatlarini PKKya ulastirmakla ve isteklerini el pence yerine getirmekle mesguluz. Habur sinir kapisinda teroristleri bandolarla karsilayip yurdun dort bir yanina saldik, onlarla mucadele etmis gazilerimizi, subaylarimizi da yine onlarin tanikligini kullanarak iceri attik, hucreleri ordu mensuplarinla doldurduk. Biz boyle yaptik diye olmadi. Her ulkenin terore ve teroriste muamelesi ayni degil sonucta.. Adam kendi sehitlerine karsi Afganistani darman duman etti. Haa, bu arada, muslumanlarin hepsi de Afganistanda yasamiyor, biz bile asker yolladik Amerikaya yardim icin Afganistana, hem de en onde, cephede savastik RTE sagolsun. Artik onlar mi daha muslumandi, biz mi bilemeyecegim, ama karsi karsiyaydik, yan yana degil.11 eylül saldırısını müslümanların yapmadığını sağır sultan duydu artık. Amerika hepimize tavır almadı mı aldı. O dönem ülkeye giriş çıkış yapan tüm müslümalar ekstra denetim altına alındı bu bir tavırdır.
İkinci olarak 11 eylül saldırılarını bahane ederek Afganistan savaşını başlattı ve Irak'a girdi.
Afganistan savaşında 60 bini aşkın afgan öldürüldü Irak'a girdiklerinde ise binlerce sivili acımasızca bombalayıp, birçok zehirli bomba kullanarak sakat doğumlara neden olup, Irak’a uyguladığı ekonomik ambargo ve gıda ve ilaç kısıtlamalarıyla 500 bin çocuğun ölümüne yol açtı.
Buradaki tavır ırk tavrı değil inanç tavrıdır Türkiye'de de verdiğiniz örnekteki gibi topyekün sinegoglar kapatılmıyor hiçbir yahudi de sınırdışı edilmiyor. Yani bunu söylemeniz çok da anlamlı değil. Müslüman dünyası denen bir kavram var ben bir müslüman olarak müslümanlara yapılan eziyetlere kahroluyorum. Gazzedeki vahşete ben de çok üzülüyorum ne ocuyum ne bucu insan olarak üzülüyorum sadece oraya değil Türkmenlere de üzülüyorum dünyanın her neresinde zulüme uğrayan varsa müslüman olsun olmasın hepsi için üzülüyorum ama şunu da biliyorum ki müzeye çevirme olayı bana hiç samimi gelmiyor keşke daha net daha güçlü tepkiler ortaya koyabilsek
Dediğinize karşılık olarak şu örneği vermek istiyorum Mavi Marmara olayında haksız yere 9 Türk vatandaşı öldürüldü bununla ilgili uluslararası hukuk hükmü şöyle:
İsrail, “Mavi Marmara” gemisine kıyılarından yaklaşık 72 mil açıkta müdahale etmiştir. 1982 Deniz Hukuku Sözleşmesi’nin 3. maddesine göre, devletlerin ülkesel egemenliğinin bir parçası olan karasularının genişliğinin en fazla 12 mil olması mümkündür. Devletler, karasularının ölçülmeğe başlandığı esas hatlardan itibaren en fazla 24 mil genişlikte Bitişik Bölge ilan edebilirlerse de, bu alanda kullanılacak yetkiler gümrük, maliye, mühacerat ve sağlıkla ilgili kanun ve düzenlemelerin kara ülkesinde veya karasularında ihlal edilmesini önlemekle sınırlıdır. İsrail, 200 millik Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) ilan etmiş olsa bile, MEB’de var olan yetkiler diğer devletlerin seyrüsefer serbestisini engelleyecek şekilde kullanılamamaktadır. Demek ki, olayın gerçekleştiği anda “Mavi Marmara” gemisi açık denizde tüm devletlerin gemilerine tanınmış olan seyrüsefer serbestisini kullanmaktadır.
Yani Mavi Marmara İsrail'in karasularına girseydi İsrail saldırısında haklı olacaktı ancak böyle bir durum olmamasına rağmen saldırdılar. Hangi yahudi Türkiye'den sınır dışı edildi? Hiçbiri. Ama emin olun biz onlara böyle bir saldırı yapmış olsaydık hiç çekinmez misli misli karşılığını verirlerdi.
Fazla tepkisiziz göstermelik olanlardan bahsetmiyorum ciddi anlamda gurursuz bir tavrımız var diplomatik olarak hiç bir yaptırımımız ağırlığımız yok anca höt höt asarım keserim sonra pısss...
Amerikada ikiz kulelere yapilan saldiriyi El Kaide ustlendi, baslarinda ise Usame Bin Ladin vardi, daha sonra cikarilan soylentiler hic bir zaman ispat edilemedi. Usame Bin Ladin de Afganistanda yasiyordu, El Kaidenin besigi de Afganistan. Turkiye gibi gidip teror orgutunle el sikismalarini mi bekliyordunuz? Onlarin sehitleri bile bizimkilerden kat be kat kiymetli, hic birinin kani yerde kalmadi, bizim sehit analarinin ise yillardir gozyasi dinmedi. Usame Bin Ladini en kisa surede kistirip oldurduler, biz ise senelerdir Apoyu bal borekle ozel hapisanesinde beslerken bir yandan da talimatlarini PKKya ulastirmakla ve isteklerini el pence yerine getirmekle mesguluz. Habur sinir kapisinda teroristleri bandolarla karsilayip yurdun dort bir yanina saldik, onlarla mucadele etmis gazilerimizi, subaylarimizi da yine onlarin tanikligini kullanarak iceri attik, hucreleri ordu mensuplarinla doldurduk. Biz boyle yaptik diye olmadi. Her ulkenin terore ve teroriste muamelesi ayni degil sonucta.. Adam kendi sehitlerine karsi Afganistani darman duman etti. Haa, bu arada, muslumanlarin hepsi de Afganistanda yasamiyor, biz bile asker yolladik Amerikaya yardim icin Afganistana, hem de en onde, cephede savastik RTE sagolsun. Artik onlar mi daha muslumandi, biz mi bilemeyecegim, ama karsi karsiyaydik, yan yana degil.
Amerika 'nin "tavir almasi"ndan kastiniz da anlasilan guvenlik onlemlerinin azamiye cikarilmasi. 2005ten beri Amerikaya gidip geliyorum, o ucaklara ben de biniyorum, o azami guvenlik duzenlemeleri sayesinde icimiz rahat, havada paramparca olma endisesi duymadan gidip geliyoruz ve 11 Eylulden bu yana da bir daha hic boyle bir teror saldirisi olamadi Amerikaya... Demek ki o her ulke bu isin fitratinda var deyip savsaklamiyor, onlemini aliyor, onlemler de ise yariyor. Bu arada, ne benim, ne de tanidigim hic bir kimsenin bavullari da aranmadi. Hergun USA havaalanlarina binlerce ucak iniyor, binlerce dunya yolcusu, binlerce musluman. Hepsinin aranmasi mumkun degil ama en azindan suphelendikleri herkesi tirim tirim ariyorlar, neden? Benim ve diger butun yolcularin can guvenligi icin, Iyi de yapiyorlar, keske her ulke insana, insanina bu kadar deger verse idi.
Mavi marmara'dan da bahsetmissiniz, o RTEnin govde gosterisi idi, Israilin gunlerce suren "gelmeyin, vururuz" ultimatomlari arasinda kadin-coluk cocugu dahi doldurdugu vapuru Israilin onune meydan okumaya gonderdi, hic bir "dur" uyarisina aldiris edilmedi, can guvenligine hic bir onem verilmedi, beklenen olunca da kuyrugunu kistirip vapuru geri cekti, olayin ozeti budur. Bile bile lades yani.. Tum Turkiye izledi bakalim Israil dedigini ne zaman yapacak, ne zaman vuracak diye.. Savunmasiz insanlari atesin onune atmakla, govde gosterileri yapmakla, meydan okumakla olmuyor bu isler.. O yuzden olen 9 kisi de pisi pisine, bosyere canlarindan oldular, bu olayin Turkiye lehine veya Israil aleyhine de hic bir yaptirimi olamadi tabii ki. Zaten olsa sasardim.. Cahilin cesareti buraya kadar..
denetim sonucunda da müze yapılmasına karar verildiyse ki öyle olmuş bunun altında farklı şeyler aramak manasızLaik devletin ibadethane yapma, restore etme,ibadete açma gibi bir görevi yoktur bunu o dinin mensupları kurdukları vakıf, dernek vs. Aracılığıyla yapar devlet de denetimini yapar,devletin ( laik ) görevi bu kadardır
Savastan bahsediyoruz, savasin mantigi var mi? Evet, aynen oyle olmadi mi? Biz atesin icine gemi gonderdik. Israil:"gelmeyin, vururuz" demedi mi? Buna ragmen gidilmedi mi? Bunun mantik neresinde zaten? Ne oldu uluslararasi hukuk? Madem hakliydik, ne elde ettik? Koca bir hic... Demek ki sandiginiz kadar hakli degilmisiz.İsrail vururum dedi RTE de bile bile lades dedi diye bir mantık olabilir mi ya? Uluslararası hukuk denen bir şey var iyi başka ülkeler de çıksın ben şunu şöyle yaparım hukuk falan bana vız gelir desin yapsın olacak iş mi bu? Hukuka uyularak yapılan hiçbir eylem gövde gösterisi değildir. Bakın ben aktan ve RTE den nefret ederim. Müslüman olduklarına dahi inanmıyorum kimseyi savunduğum da yok ancak Mavi Marmara olayı sizin düşündüğünüz gibi olacak dedim oldu mevzusu değil.
Ben hiç bir şekilde Amerika'da üst düzey güvenlik önlemi alınmış olmasını eleştirmiyorum elbette ki alınacak ancak siz tavır alsalardı iyi mi olurdu dediğiniz için alınan tavrı göstermek istedim
PKK konusu apayrı bir konu o konuda sizinle hemfikirim de "Her ulkenin terore ve teroriste muamelesi ayni degil sonucta.. Adam kendi sehitlerine karsi Afganistani darman duman etti" de ne demek? Terörist örgütün işlediği bir eylemden dolayı masum sivillerin öldürülmesini haklı mı buluyorsunuz? Eğer öyleyse kusura bakmayın sizin gibi sinegogların kapatılmasını garipseyip masum insanların katledilmesini haklı gören bir zihniyete daha fazla söylecek sözüm yok.
Savastan bahsediyoruz, savasin mantigi var mi? Evet, aynen oyle olmadi mi? Biz atesin icine gemi gonderdik. Israil:"gelmeyin, vururuz" demedi mi? Buna ragmen gidilmedi mi? Bunun mantik neresinde zaten? Ne oldu uluslararasi hukuk? Madem hakliydik, ne elde ettik? Koca bir hic... Demek ki sandiginiz kadar hakli degilmisiz.
Afganistan sonuc olarak darman duman olmadi mi? Savas cikti o ulkede yav, istila edildi, yandi yakildi. Afgan lideri Taliban El Kaideyi desteklemekten vazgecmedi. Diplomasi cozumsuz kaldiginda is savasa dondu. Amerikanin hedefi sadece Ladin degil ayni zamanda teroru destekleyen Taliban idi ve bu savas Talibanin gucleri ile Amerika ve surekasi (biz de dahil) arasinda oldu. Elalem isi kokunden bitirmek istiyor, isi sansa birakmiyor, sadece kucuk balik degil, buyuk baligin da pesine dusuyor. Yoksa Usame bin ladinler biter mi? Apo 1999 da yakalandi da teror o gunden beri bitti mi ulkemizde ki Ladin olunce bitsin? Kokunu kazimadiktan sonra..
Bir yerde savas varsa aci da vardir, yikim da.. Bu gidisle ayni seyleri yasayacagimizdan korkarim. El Kaide, PKK, ISID hepsi artik bizim ulkemizde cirit atiyor, organize oluyorlar. Guclu bir ulkenin cani yandiginda hedef onlar olacak belki, ama onlari bu ulkede halkin arasina katip kaynastirdigimiz icin hepimiz yanacagiz. Kurunun yanisira yas da yanacak. Yakilan yikilan da bizim ulkemiz olacak. Maalesef savas boyle birsey iste..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?