Yazdiklarimla cevabiniz arasinda bir alaka kuramadim. Tavir koymak ile savas yapmayi ayni kefeye koyan sizsiniz, ikisi ayri seyler. Guvenlik onlemi almayi da tavir koymak olarak nitelendirdiniz, bunlar da ayri seyler. Savasin mantigi olsa kucuk cocuklar olmez, kadinlar tecavuze ugramaz, iskenceler olmaz, insanlar cirilciplak soyulup yollarda suruklenmez, parcalara ayrilip kaziklara gecirilmez, analarin karninda bebeler sislenmez, iki ulkenin askerleri arasinda meydan muharebesi olurdu sadece.. Hersey olur biter, ondan sonra hukuk yargilar, sucluyu bulup savas suclusu ilan eder, cezalandirir diye savaslar mantikli olmaz. Bunlar savasta olur, ben olur dedigim icin masumlarin katlini desteklemis mi sayiliyorum? Ne diyeyim yani, savaslarin mantigi vardir, asla boyle seyler olmaz savaslarda mi?Hayal mi kuracagim bu yastan sonra.
Benim mantigima gore haksizliga verilen tepki baska seydir, savas baska sey.. Tepki icin insan oldurulmez, o ulkenin mali boykot edilir, yuruyusler yapilir, protesto edilir, bunlari da halk yapar, ozgur iradesiyle, devlet degil. Devlet tepkisini ambargo koyarak yapar, yoksa vize koyar, diplomatik yollarla devlet gibi protesto koyar, memleketin bir sehrinde halkina ait bir ibadethane ile ugrasarak degil. Gucun anca ona mi yetiyor derler adama... Koca devletsin sen.. Ayip..
Ama Savas baska sey, savasta insanlar olur. En cok da masum insanlar.. Tepki icin hic bir mecburiyet yokken masum insanlar atesin onune atilmaz, ona politikaya kurban edilen canlar denir. Devletin asil gorevi senin canini malini korumak, onla kumar oynamak degil, ya tutarsa diyerekten...
Tutmadi iste.. Sinagogun muzeye cevrilmesini de Afgan savasina ben baglamadim, siz bagladiniz. Ikiz kulelere tepki icin veya tavir koymak icin Amerika Afganistana savas acti dediniz, muslumanlar katledilince destekliyorsunuz dediniz ama unuttugunuz birsey var ki o savasta Turkiye de ABDnin yaninda yer aldi ve asker gonderdi. Emri ben vermedim ki, musluman kisiligi ile un salmis RTE verdi. O da mi benim gibi musluman kiyimini destekliyordu? Demek ki orada muslumanlara yapilan bir tepki degilmis soz konusu, terormus, terorun dini olur mu?