eee şimdi bizim evimiz neresii

sirine87

yeşhilll
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2012
23
0
16
Tekirdağ
slm kızlar.. içim çok sıkıntılı...eşimle 3 yıllık flortten sonra evlendik 5 ay kadar da evliyiz..eşimi çok seviorum daha önceden babasını tanıyorum annesinide görmüşlüüm var..çok saygı değer insanlar..Fakat benim sorunum şöyle:
evlendikten sonra bal ayaına giitk döünüşümüz ramazandı.. ben şu yaşıma kadar her genç kız gibi nasıl bir evim olacak nasıl mutfağım olacak nasıl yemekler yapıcam yanii bir kadın olarak hayyallerim vardı..
bal ayından döndük ramazandı hergün evimle uğraşmayı çok isteyerek yapıyordum temizlik ütü yemek çok mutlu oluyordum..Ama akşam olunca ya eşim beni gelip alıyor yada bir telefon eşşimin ailesi yemeğe gelin evde yemek çöpe...bu duruma çok üzüldüm eşimle konuştum ramazan dedi bizi bırakmazlar..düşündüm doğru yemeğe çağırıldık her akşam akraba ziyaretlerii adet düşününce haklı buldum ramazanda gezilirdi...ramazanda sonra düzene girer dedi...
bal ayında döndüğümüz bir iki akşam sonra eşim ailesine ev çok sıcak oluo uyuyamıorum dedi onlrda bana bizde kalın dedi sizin ev sıcak oluomuş ben oralı olmadım eşime sölediler oda ben istemediğim için kabul etmedi..eşimin babası ilk günler gündüzleri onlarda kalmamı istiyordu işim var evimde baba diyince ne işin olcakmış senin diyordu kırılıordum...
işyeri onlara yakın oldğu için öğlen yemeklerimizi orda yiyoruz fakat akşamlarıda orda olmamızı istiorlar ilk zamanlar baskı yapıorlardı çıkın yemeğinizi evinizde yeyin (eşimin ailesinin evinde) evimiz..?
ben evde yemek yapamaz oldum aşim ilk başlarda ne var nerde olursa yeriz nolcakki diyordu ama benim için öle deildi evilik bu deildi eve geç gidiorduk işler kalıordu ve eşim evini benisemiyordu..sonra bikaç kez beni zorla götürdü annesmi sevmiosun dedi halbuki seviorum ama baskı yapınca soğuyorum.. artık eski heyecan kalmadı evi düzenlemek temizlik yapmak yemek yapmak içimden gelmio... hergün bi stres acaba bu akşam da çağrıcaklarmı acaba erken gitsem yemek yapsam off bunaldım.. öğlenleride acıkmasam bile hadi yemek yemeğe git hadi çık ye git eve annen yemek yapmış die baskı acıkmadım yaaa acıkmadım zorlamıı bunaldımmm boğuluorum...

Valla ne diyeceğimi bilemedim ama zamanla dahada oturur. Yeterki sen eşinle kötü olma tattlı dille söyle yoruluyorum erkenden uyum geliyor vs. numara yap yatagımı arıyorum felan de. eşinle çöz olayı ..

slm kızlar.. içim çok sıkıntılı...eşimle 3 yıllık flortten sonra evlendik 5 ay kadar da evliyiz..eşimi çok seviorum daha önceden babasını tanıyorum annesinide görmüşlüüm var..çok saygı değer insanlar..Fakat benim sorunum şöyle:
evlendikten sonra bal ayaına giitk döünüşümüz ramazandı.. ben şu yaşıma kadar her genç kız gibi nasıl bir evim olacak nasıl mutfağım olacak nasıl yemekler yapıcam yanii bir kadın olarak hayyallerim vardı..
bal ayından döndük ramazandı hergün evimle uğraşmayı çok isteyerek yapıyordum temizlik ütü yemek çok mutlu oluyordum..Ama akşam olunca ya eşim beni gelip alıyor yada bir telefon eşşimin ailesi yemeğe gelin evde yemek çöpe...bu duruma çok üzüldüm eşimle konuştum ramazan dedi bizi bırakmazlar..düşündüm doğru yemeğe çağırıldık her akşam akraba ziyaretlerii adet düşününce haklı buldum ramazanda gezilirdi...ramazanda sonra düzene girer dedi...
bal ayında döndüğümüz bir iki akşam sonra eşim ailesine ev çok sıcak oluo uyuyamıorum dedi onlrda bana bizde kalın dedi sizin ev sıcak oluomuş ben oralı olmadım eşime sölediler oda ben istemediğim için kabul etmedi..eşimin babası ilk günler gündüzleri onlarda kalmamı istiyordu işim var evimde baba diyince ne işin olcakmış senin diyordu kırılıordum...
işyeri onlara yakın oldğu için öğlen yemeklerimizi orda yiyoruz fakat akşamlarıda orda olmamızı istiorlar ilk zamanlar baskı yapıorlardı çıkın yemeğinizi evinizde yeyin (eşimin ailesinin evinde) evimiz..?
ben evde yemek yapamaz oldum aşim ilk başlarda ne var nerde olursa yeriz nolcakki diyordu ama benim için öle deildi evilik bu deildi eve geç gidiorduk işler kalıordu ve eşim evini benisemiyordu..sonra bikaç kez beni zorla götürdü annesmi sevmiosun dedi halbuki seviorum ama baskı yapınca soğuyorum.. artık eski heyecan kalmadı evi düzenlemek temizlik yapmak yemek yapmak içimden gelmio... hergün bi stres acaba bu akşam da çağrıcaklarmı acaba erken gitsem yemek yapsam off bunaldım.. öğlenleride acıkmasam bile hadi yemek yemeğe git hadi çık ye git eve annen yemek yapmış die baskı acıkmadım yaaa acıkmadım zorlamıı bunaldımmm boğuluorum...
eşimin kız kardeşide çalışıor çocuklara kayın validem bakıyor onlarda işten çıkınca eşiyle oraya gidior yemke yiyip oturup çay içip çocukları alıp gidiorlar onlara şaşırıorum eşi nasıl kabul edior zaten çok kalabalık oluo bnde yorgun çıkınca işte gürültü patırtı istemiorum evime gidip yumrtada yesem evimde yemek istiorum.. çünkü ben oraya giitiğim zaman hizmet etmek zorundayım onlara gerçi kayınvalidem sen otur desede olmuo mecbur bişeyler yapmak zorundasın..şuandada stresliyim öğlen yemeği için eve gidip yemek yemek için baskı yaporlar eşim hasta evde nie bize gelip yatmıo diyolar bizim evimiz neresi..eşimle konuştum sonunda hak verdi ama ısrarla çağrınca oda kıramıo bende kıramıorum çok iyi insanlar üzülmelerini istemiorum ama ya benim evliliğim evimin düzeni eşimin evini benimseyememesi nolcak

Valla ne diyeceğimi bilemedim ama zamanla dahada oturur. Yeterki sen eşinle kötü olma tattlı dille söyle yoruluyorum erkenden uyum geliyor vs. numara yap yatagımı arıyorum felan de. eşinle çöz olayı ..

baştan işten çıkınca aynı işerin de çalışıoruz buarada eşim hadi yemek yemeye gidelim diyordu annesine halbuki geç çıksak anlıycam erken çıkıyorduk gayet yemeğimizi yapıp yiyebilirdik üzülüyordum ..ahh ahh neler dedim hiç kavga etmedim ama tatlı dille anlattım..eşim anladı fakat ısrar çok evimize gitcez dioruz yemeğinizi yeyin hemen gidersiniz diyorlar yemek var diyoruz annen sizin için uğraşmış yemek yapmış diyor ee bende eşim için uğraşmışım yemek yapmışım nolcak.. olmadı yemek getiriyorlar evdeki yemek nolcak...son bir iki haftadır sadece öğlen için baskı yapıyorlar akşam yemekleri için haftada bir iki defaya düştü iş yerimiz yakın olduğu için annelerinin evine nasıl düzelicek nasıll bende hergün bu stresle yaşıyorum

benim eşimin aileside öyle çok ısrarcı insanlar hergün onlarda yiyelim istiyolar çalışmıyorum zaten gündüzde hep orda olayım istiyolar çok şükür eşim onların düşüncesinde değil onlar isteyince değil kendimiz isteyince gidiyoruz

canm seni çok iyi anlıyorum.bende 6 aylık evliyim eşimle 4 ay birlikte olabildik zaten 2 aydırda eşim yurt dışına gitti kalıcı olabilmek için..şuan evimde kalamıyorum annemlerde hala kurulu düzenim herşeyim olduğu gibi duruyordu bu yüzden annemlerde kalıyorum kaynanamlarda ilk 2 gün kaldım ama bana haftalar geçti gibi geldi tabii..iyiler bana karşı ama olmuyo işte ne kadarda olsa anne baba gibi olmuyo..saolsunlar anlayışla karşıladılar ve annemlerde kalıyorum eşim gittiğinden beri..tabi sürekli kayınvalidemlere gitmek durumundayım zaten gitmesemde şükür kaynanam ara vermiyo arıyo nerdesin gel yemek yaptım sevdiğin çorba bilmem nee falan derken iş çıkışı gidiyorum arada bi.şimdi 4 gün oldu gitmiyorum işlerim olduğu için sonuçta bende çalışan bi bayanım bazen arkadaşlarımla görüşmek istiyorum kuzenler falan derken araya zaman giriyo..tabi fazla uzayıncada kayınvalide hemen surat asıyor..devamlı beni aradıkları için ister istemez soğuyorum içimden hiç gitmek gelmiyor halbuki beni benle bıraksalar belki daha çok gider gelirim oraya ama yok gitmeyince hemen arıyo yok gel yok git çok sıkılıyorum böyle yapınca..zaten senin gibi bizde evlendik evleneli yok direk bize gelin yemek yiyin herşey hazır öyle eve gidersiniz diyorlardı ee şükür akşam geceyi buluyodu eve dönüşümüz böyle olunca zamanla insanda hiç istek diye bişi kalmıyo ee bende evde kocama kendi ellerimde yemek hazırlamak isterim başbaşa yemek yemek isterim değil mi??ama anlamıyolar kii bizi..amannn eşim yurt dışında kalırda inşalh bi düzen kurarız bu tür şeylerden uzak yaşarız inşallah şuan tek düşüncem kocamla olabilmek bi an önce gerisi boşş boşş..kafana takma canım bak yalnız değilsin ;)

Back
X