Tüp Bebek Merkezleri Ege üniversitesinde tüp bebek yaptıran ve yaptıracak olanlar

Özelde yaptırdığın aşılamalar sayılmıyor diye biliyorum.Eğer 1 aşılamanı devlette yaptırdıysan sayılır ama özeldeyse sayılmaz.Büyük ihtimal egede 2 aşılama yaparlar.Ama aşılamalar bir sorun oluşmazsa 3 ay falan sürer. iki aşılama arasında 1 ay ara veriyorlar kist falan oluşmamışsa.Evet dediğin rakamlar tutar anca tüp bebek ege ünv.de.

yok canım özelde değil ikiside devlet hastanesinden raporlu o zaman direk tüp bebek yaptırabiliriz ben rakam daha yüksektir diye hiç kıpırdamıyordum yani biraz zaman lazımdı maddiyat için özellikle
aşılama gibi tedaviye başladıktan sonra 10-15 gün içerisinde herşey halolup bitiyor değil mi?

yok canım özelde değil ikiside devlet hastanesinden raporlu o zaman direk tüp bebek yaptırabiliriz ben rakam daha yüksektir diye hiç kıpırdamıyordum yani biraz zaman lazımdı maddiyat için özellikle
aşılama gibi tedaviye başladıktan sonra 10-15 gün içerisinde herşey halolup bitiyor değil mi?

devlette yaptırdıysan sistemde görünür o zaman.Direk tüp yaparlar diye tahmin ediyorum, umarım haklı çıkarım:)) Egede genelde kısa protokol uyguluyorlar, aşılama gibi adetin 2. günü başlıyor ve dediğin gibi 10-15 günde bitiyor ve beklemeye başlıyorsun. umarım herşey yolunda gider.

devlette yaptırdıysan sistemde görünür o zaman.Direk tüp yaparlar diye tahmin ediyorum, umarım haklı çıkarım:)) Egede genelde kısa protokol uyguluyorlar, aşılama gibi adetin 2. günü başlıyor ve dediğin gibi 10-15 günde bitiyor ve beklemeye başlıyorsun. umarım herşey yolunda gider.

umarım yolunda gider ama biraz daha zamanımız var bizim daha yeni işe girdim şimdi alışma süresi falan anlıcan yeni yıla kısmetse belki yeni yıl bize bebeklerimize de getirir......

arkadaşlarrrr ege üniversitesinden bayram sonrası haber bekleyen varmı
ben bayramdan önce aradığımda herkese bayram sonra döneceğiz demişlerdide
sabırsızlıkla bekliyorum

sağol hestia ama haberler kötü ,olmadı yine ,çok üzgünüm ama elden bir şey gelmiyor,ben beceremiyorum bu işi,,,,

bayramdan sonra tüp kararı çıkacakmış galiba ,beni arayacaklarmış bakalım,

cok uzuldum haberine. boyle iste bu is dusup kalkip duruyoruz, sinirlerimiz bozuluyor. ben de ilk tup denememde henuz transferim iptal olmadan bebek olmazsa olmasin, bu eziyet cekilmez diyordum. ilaclar beni cok aglak yapmisti. gun boyu isyerinde calisiyordum, aksam esim beni almaya gelince arabada basliyordum sicim gibi gozyasi dokmeye. evde de aglamaya devam ediyordum, erkenden uyuyup sabah ise geliyordum. kocam ne yapacagini bilemedi o 15 gun. ama transferim iptal edince tum o yasananlari aninda unuttum, 2. icin gun saymaya basladim. uzulup uzulup toparliyoruz kendimizi.

evet doğru hatırlıyorsun heista
aslında devlette yani raporlarda görünen 2 ama biz 1 deneme yaptık galiba görünen önemli değil mi?
benim anlamadığım şimdi aşılama yaptırmış olmama rağmen yeniden egede 2 aşılamamı yapılacak?
tüp bebek içinde yaklaşık 1700 -2000 tl arası gibi şey ödüyoruz değil mi devlet destekli tabi.
ayrıca cevap verdiğin içinde tşk ederim

devlet hastanesinde yaptirdigindan gecerli. hatta ben sgkli olarak tup raporumu tepecik dogum evinde cikardim, ama embriyo gelismediginden transfer iptal oldu. bugun egeye basladim, herseyim, tum tetkiklerim, raporum gecerli. sonucta devlet kurumunun verdigini reddetme sansi yok tahlilllerde. ama riskli gorduklerini tekrarlatabilir. tepecik tup bebekte bana cok ilac kullandirmislardi. raporum olmasina ragmen 900 tl katilim payı odedim. bu ilaclar yumurta gelistirmeye yetmedi 3 adet daha yani 750 tllik daha ilac aldim. ama benim durum istisnai. genelde digerleri 600 tllik katki odediler. hastane de 420 tl gibi birsey aliyor transfer ucreti olarak. ekstra ilac ucretleriyle herkesin 1200 tl gibi tutmustu. ben tepecikten cok memnundum. ancak benim yumurtam gelismiyor ve benim gibi hastalara az ilac verilerek tedavi yapiliyor. ancak tepecikte bu konuda deneyimleri yoktu. yani pko iseniz, sebepsizseniz, tuplerde ya da erkekte sorun varsa tepecike gidebilirsiniz. ege uni. doner sermaye ile kazandigindan egede pekcok keyfi uygulama ve ekstra ucret var. ancak universite hastaneleri degil de normal devlet hastanelerinde bu tur dayatmalar, ekstra ucret talepleri yok. ornegin bugun 100 tl dosya acma ucreti verdik bagis adi altinda. devletin tup bebek icin bizden talep ettigi ucret 420-430 tl gibi birsey burada o da 1000 tl olarak veriliyormus. bir de ekstra ıvır-zıvır isteniyor ki aslinda hicbir hastane normal sartlarda hasta icin yatak ortusu, ameliyat icin eldiven vb. istemez. ancak ege herseyi aldirtir sana. sonucta ozellere gore cok ucuk rakamlar degil ama 3 kurus parayi denklestirip, sehir disindan gelen insanlar da var. bir de sirf tup bebege ozgu birsey degil kalp ameliyati olacak olsa yakinin acilen, senden yine bagis istiyorlar, hasta ve ameliyat malzemesi istiyorlar. mutlaka odenek azdir, sıkıntılari vardir ama ege universite hastanesine genelde hep cevre koylerden, egenin kasabalarindan geliyorlar ve kısıtlı butcelerle tedavi olmaya cabaliyorlar. allah kimseyi dusurmesin.

egede tüp bebek olan arkadaşlar bir şey öğrenmek istiyorum sizden ,tüp bebek işleminde mikroenjeksiyon yöntemini mi kullanıyorlar yoksa spermin yumurtayı kendisinin dollemesini bekliyorlar,birde embiriyo oluştuktan sonra rahme tutunması için dış zarı inceltiyorlarmı acaba ,bilgisi olan varmı...

egede tüp bebek olan arkadaşlar bir şey öğrenmek istiyorum sizden ,tüp bebek işleminde mikroenjeksiyon yöntemini mi kullanıyorlar yoksa spermin yumurtayı kendisinin dollemesini bekliyorlar,birde embiriyo oluştuktan sonra rahme tutunması için dış zarı inceltiyorlarmı acaba ,bilgisi olan varmı...

Ben tam bilmiyorum ama artık heryer mikroenjeksiyon yapıyor diye duymuştum.Artık kendi kendine döllenmesini bekleme yöntemi terkedilmiş sanırım.Hiç biyer uygulamıyo diye duydum.Bana transfer yaparken ayşin hanım daha kolay tutunsun diye embriyona çizik attım demişti,sanırım dediğine benzer bişey bu.

cevabın için teşekkür hestia,birde tüp bebek tedavisine nasıl başlanıyor doğum kontr.hapı kullanılıyormu acaba,

sen nerelerdesin uzun süredir kayboldun ,hamilelik nasıl gidiyor,yaramaz seni üzüyormu....:emir_bebek::emir_bebek:

cevabın için teşekkür hestia,birde tüp bebek tedavisine nasıl başlanıyor doğum kontr.hapı kullanılıyormu acaba,

sen nerelerdesin uzun süredir kayboldun ,hamilelik nasıl gidiyor,yaramaz seni üzüyormu....:emir_bebek::emir_bebek:

Buralardayım:) Sadece okuyorum son günlerde pek bişey yazmıyorum. Halsizlik, yorgunluk, iştahsızlık, arasıra bulantı, mide ağrısı.Son günlerde yaşadıklarım bunlar.Ama azalıyo sanki, daha iyi olacağım inşallah. Tüp bebekte 2 yol var.Uzun protokolde adetin 21. günü doğum kontrol hapıyla başlanıyor.Devamında adetin geliyor ve 2. günü yumurta geliştirici iğnelerle devam ediliyor.bu yöntemde amaç sanırım çok yumurta elde etmek.Kısa protokolde ise direk adetin 2. günü yumurta geliştirici iğnelerle başlanıyor.O zamanda daha az sayıda yumurta elde ediliyor.Bunu sanırım yumurtlama problemi olan ve olmayanlara göre belirliyorlar.Ben öyle tahmin ediyorum ama doğruluğu hakkında bilgim yok.Ege ünv.de gözlemlediğim son zamanlarda nerdeyse herkese kısa protokol uyguladıkları.
Yani adetin 2. günü başlanıyor ve herşey 10-15 gün içinde bitiyor.Sanırım sanada kısa protokol uygularlar.O zaman doğum kontrol hapı kullanmazsın.

geçmiş olsun hestia her geçen gün daha iyi olacaksın ,güzel günler seni bekliyor,iki ay bitti bile :nazar: ,sanırım dediğin gibi kısa protokol uygulayacaklar

kızlar ege ünv. testlerin yazılı olduğu evrakları aldım.randevum 19 eylül ve o gün tüm test sonuclarını teslim edip dosyamın heme heyete gitmesini diliyorum.ege ünv. de de yapıyorlar fakat uzun sürüyor yani randevu gunu gittiğimizde bizden testleri isteyecekler ve benim ege ünv. kan tiroid ve diğer testleri yaptırıp dosyaya ekletmem ne kadar zamna mal olacak? uzun sürecek diye düşünüyorum ve dışarda yaptırmak istiyorum fakat özeller tanesine fiyat biçiyorlar ve tüm testler hsg hariç 300 civarı.devlet hastanelerini geziyorum iki gğündür sadece smir testinin örneğini verebildim.5 tane tiroid testi var hepsini tek bişr yerde tek seferde nerde yaptırabilirim yaptıran arkadaşlardan yardım istiyorum.mesela 5 türoid testinin 3ünü yapabiliriz ikisi bizde yok dediler konak doğum hastanesinde gittim sabah yaptıramadım.tek amacım 19 undan önce tüm testleri tamamlamak.hsg yide buca da doruk tıp merkezi var yaklaşık 80 civarı tutuyormuş ilaçlar dahil ve anestezili yapılıyormuş adetim bittikten sonrada hsg yi orda cektireceğim birde tabi rubella var. offffffffff çok bunaldım kızlar ya uzamasın istiyorum çok tez canlıyım ne yapacağım ben?

eşimden istenen testler;
HBsAg,Anti-HBs (kantitatif),Anti- HCV,Anti -HIV 1+2ve randevu günü yapılacak olan sperm testi.

benden istenen testler;
tiroid;FT3,FT4,TSH,ANTİ M,ANTİ T,HBsAg,Anti-HBs (kantitatif),Anti- HCV,Anti -HIV 1+2,Rubella IgM
birde adetin 2-3. günü ; FSH,LH,E2,Prolaktin.
smir testi ve hsg filmi.

ben çokk kararsızım smyrna ile ege ünv.arasında gidip geliyorum eylül ayında başlayacağız ama hala karar veremedim siz karar verebildiniz mi?

smynayı tavsiye etmiyorum çok ilgili duruyorlar ama boşilgi.ve sadece hemsşireler ilgileniyor mecbur kalmadıkça doktorla çöok muhattab olamıyorusnuz fulya hanım doktorumdu fakat sadece birkez görüşebildim.ayrıca fiyat olarak çok yüksek ve tum yorumları okuduğumda tutma şansı ege ye göre daha düşük.bence önce devlette dene tutmazsa eğer irenbe yi dene derim.mesela ben birazdan medical parka gideceğim fiyat almak için görüşme sonucunu yazarım size.

Benim eşim özel sektörde çalışıyor.Ondan istemediler belge.Sanırım sadece bizimki yeterli oluyor.Bi arkdaşımında sadece kendi belgesi yeterli oldu eşinden istemediler.Bayan çalışmıyorsa eşinkini istiyorlar sanırım.Ama isterseniz bi arayıp sorun.Tekrar uğraştırmasınlar.

internetten hizmet dökümü çıktısıda yeterli oluyormuş arkadaşlar hemşire oyle dedi.

hadi bakalım sende bizdensin artık ,hayırlı olsun,bende adetimi bekliyorum,en kısa sürede başlamak istiyorum,artık anne olmak istiyorum ,:49:

kızlarr yardım edin banada bende nedim karadadaş beyde tedaviye başlayacağım salı günü ilk görüşmemizi gerçekleştireceğiz özel muayenehanesinde bilgisi olan var mı kendisi hakkında...

inanmıyorum ,yahu bir ara şu hastaneyi,arayacaktınız de...:ssz:

aradım canım önümüzdeki hafta hoca sizin dosyalara bakacak ararız haftaya dedi
birşey sorucam size aradıklarında rapor falan hazır oluyormu yoksa bizmi koşuşturacaz şunun için soruyorum haftaya cumartesi falan hastalanacamda ona yetişirmi acaba diyorumda yardımcı olursanız

ben ik,i aşılama oldum ve artık tüpe geçeceğiz dediler,fakat dosya heyete girecek dediler ve 1 hafta sonra aradılar tüp bebek onaylandı dedi,yani ben koşturmadım ,inşallah seninde hemen cevaplanır

Back
X