Eğitim cehaleti alir eşşeklik baki kalir sözüne katiliyor musunuz?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU1

Ziyaretçi
Arkadaşlar siz bu söze katiliyormusunuz ben sonuna kadar katiliyorum gerçektende ,kişi üniversiteyi bitirmiş doktor ,mühendis,öğretmen vs olmuş ama yaptiği hareketler düşünceler o kadar saçma ki ilkokul mezunu insanlara kurban olsun deriz .ben bunun örneğini malesef ki çok görüyorum.

Katılmamak mümkün mü :delphin:

Bunun örneklerini yaşadıkça, büyüdükçe her geçen gün daha fazla görüyorum malesef... mirmirmirmir

çok hoş yaa:)) ilk defa duydum ama kesinlikle katılıyorum. insan ne kadar eğitim alsada insanlıktan nasibini almadıktan sonra boş

maalesef,söyleyen doğru söylemiş. çok acı,ama gerçek:delphin:

ailedeki eğitimden mi aceba yoksa yaradiliştanmi nedir .

ailenin katkısının çok fazla olduğuna inanıyorum ben..
öz'le ilgili bir şey bu..

Eğitim bir yere kadar verimli olur insana
kişide o alt yapı varsa işe yarar
ama o kapasiteye sahip değilse isterse 10 üniversite bitirsin yine aynıdır :1closedeyes:

sanki eğolari daha bi şişiyo hareketleri düşünceleri garip tripleri ve en acisi hoşgörüden ve mütevazilikten daha bi yoksun

Arkadaşlar siz bu söze katiliyormusunuz ben sonuna kadar katiliyorum gerçektende ,kişi üniversiteyi bitirmiş doktor ,mühendis,öğretmen vs olmuş ama yaptiği hareketler düşünceler o kadar saçma ki ilkokul mezunu insanlara kurban olsun deriz .ben bunun örneğini malesef ki çok görüyorum.

ailedeki eğitimden mi aceba yoksa yaradiliştanmi nedir .

Güzel konu olmuş çok teşekkürler..a.s.
İlk eğitim aileden alındığına göre, önce anamızdan babamızdan öğrendiklerimiz gelir bu hayata dair..
Sonra yaşadığımız; sevinçler ve acılar bizi olgunlaştırır.. Yaşadıklarımızdan ders çıkarıp dünyaya,insanlara bakış açımız değişir..
Ama şunu bilirim ki insana ailesinin öğretmediklerini belli bir yaştan sonra kazandırmak çok zor..:delphin:

eğitim dediğimiz, bir kostüm misali... bazısı bu kostümü şıklıkla taşır iken,tüm benliğine sindirir iken ,bazılarına ise bu kostüm bol gelir,dükülür her bir yanından... ama o ısrarla üzerine giydiği bu kostümü kendine oturtmaya çalışır ,kostümün şıklığını ve ihtişamını, gösterişini kullanmak ister çoğu zaman.. ama öyle anlar olur ki,aynaya baktığında kostümünde kendine fazla ağır geldiğini ,taşıyamadığını bilir ama vazgeçmez egolarından!

kişi potansiyeli kadar vardır,karakterinin rengi ne ise, onu yansıtır...kişinin kendi kişisel eğitimi asıl olandır...isterse 4 üniversite okusun..eleri alıp neleri veremedikleri önemlidir...

kk da bile rastlamak mümkün,eğitim durumunda lisans vs yazıyor ama yazdıkları,anlayışı ile eğitim durumu çelişmiyor...eğitim öncelikle kişinin kendini eğitebilmesidir...

BUNU SÖYLÜYEN ÇOK GÜZEL İSABET ETTİRMİŞ
MALESEV ÇEVREMİZLE ÇOK BÖYLE İNSANLAR
TABİRİ CAHİZSE EŞŞEĞE ALDIN SEBER TAKMIŞLAR EŞŞEK YİNE EŞŞEK MİSALİ
SAYGILAR ARKADAŞLAR a.s.

cok dogru...
okul unıversıte sadece ılerdekı hayatını basarabılmek...
ve meslekı egıtım verırı..oysa ınsanlık bambaskadır...
nıce okul yuzu gormemış ınsanlar var.....evet ınsanlar...kendılerını oyle yetıştırmişlerkı...
unıversıte mezunlarına tas cıkarırlar....ınsan gıbı ınsanlar yanı...

bence yaradılışla ılgılı tama aılenınde onemı var ama oyle aıleler varkı....
aıleye bakıyorsun ve şaşırıyorsun...dıyorsun kı...
bu cocuk bu aıleden nasıl cıktıda adam oldu...
yaradılış.... aıle... ama kendını yetıştırmeklede ılgılı....

Son düzenleme:
kesinlikle katılıyorum
eşeğe altın semerde vursan o gene eşek gene eşek :jeyyar:

aynen katılırım...
nekadar doğru nekadar çok şey anlatan bir sözdür bu...
babacığım çok kullanır....

ben bunu yemeğe benzetirim. soğanı-yağı-eti ailedir. insanın büyük bir yaşantısı ailesiyle geçer. sebzeler ise çevredir. eğitimde bunun tuzu biberidir.
hayatımızı bu üçlü yönlendirir. ama en büyük etki ailedir. onların deneyimleri ile yaşarız. çevreyle perçinleniriz. eğitimle bunu birleştiririz.

cok dogru...
okul unıversıte sadece ılerdekı hayatını basarabılmek...
ve meslekı egıtım verırı..oysa ınsanlık bambaskadır...
nıce okul yuzu gormemış ınsanlar var.....evet ınsanlar...kendılerını oyle yetıştırmişlerkı...
unıversıte mezunlarına tas cıkarırlar....ınsan gıbı ınsanlar yanı...

bence yaradılışla ılgılı tama aılenınde onemı var ama oyle aıleler varkı....
aıleye bakıyorsun ve şaşırıyorsun...dıyorsun kı...
bu cocuk bu aıleden nasıl cıktıda adam oldu...
yaradılış.... aıle... ama kendını yetıştırmeklede ılgılı....

Çok büyük istisna bence onlar..
Ailesi kopuk olup da kendi adam olanlar..
Onlar bile dönem dönem bunalıma giriyorlar,yanlış yapıyorlar,bizim karşıdan şaşkınlık ve hayranlıkla izlediğimiz,aman böyle bir aileden nasıl çıktı bu kadar muhteşem bir adam yahu dediğimiz insanların içinde kopan fırtınaları ancak yakınındakileri biliyor..:delphin:

Back
X