- 16 Eylül 2017
- 7.441
- 13.762
- 248
- Konu Sahibi Dindirella
Kadın da çıkarsa erkek kuma getirebilir.Erkekte çıkabilir... kadın da cıkması caiz değil şekerim![]()
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kadın da çıkarsa erkek kuma getirebilir.Erkekte çıkabilir... kadın da cıkması caiz değil şekerim![]()
Ben daha yeni cıktım bandanMune yokmuşçasına geyik yapıyorsunuyarayım dedim.1 aydir konu disindan banlıyım :/
Ben de ama görünce dayanamıyorumBen daha yeni cıktım bandan![]()
Ben zaten anlamadim "hizmet ediyorum" demenin neresi daha iyi veya ego ile ne alakasi var bunun. Sahsen hizmet kelimesini daha cok kurumlarla, sirketlerle felan bagdastiriyorum. Mesela hastane saglik hizmeti verir felan.Yani asil ego baskalarina kendi bakis acini empoze etmek degilmidir? Isteyen hizmet etsin, isteyen ailesine iyi davransin. bazen evlerinen bereketini artirdiklarini söylüyorlar. Evin icinde herkes esit ve mutlu olduktan sonra farki ne
![]()
Ben cok üzülüyorum. İşçiler falan var duyuyorum. Gezmeye gidelim falan diyorlar birbirlerine. Bir gün 5 kadın oturuyoruz bize sizi de gezdirelim buraları bilmezsiniz dediler. Arkadaşım siz eşinizle gezin diyince, otursun oturduğu yerde gezme de ne işi var onun dedikarımı cok seviyorum annemin altını temizliyor dedi bir gün başkası.... ve bunlar bizi el üstünde tutuyor :) yüzümüz düşse hocam bir problem mi var diye darlıyorlar. Ülkemin karanlık yüzü bu da ne yazık.
D Dindirella sen çık aradan.Konu nereden nereye gitmis ya la
Ben napiym ben benbeni beni konu sahibini
![]()
kocamın bana dediği ve banada çok mantıklı gelen sebep;
-evde yemek yoksa acıkınca dışarıdan sipariş verebilirim ve beraber yeriz.
-evi temizlemem dersen, temizlikçi tutabilirim ve beraber ayaklarımızı uzatabiliriz.
-çocuklara bakmam dersen, bakıcı tutabilirim. yani bu ihtiyaçları başkalarınada yaptırabilirim.
Ama beni reddedersen; bu ihtiyacımı karşılayabilecek ikinci bir insan yok bu dünyada... çünkü seninle nikahlıyım.
yani bu konuda sana mecbursam, sende bunu bana karşı kullanamazsın.
İşte ASIL KENDİME YAKIŞTIRAMADIĞIM ŞEY; sana mecbur olan birine karşı bu konuyu koz olarak kullanmaktır.
bende de kocama, çocuğuma hizmet ediyorum denince "bak ben ne fedekarlıklar yapıyorum, karşılık beklerim" gibi bir algı yaratıyor.
bir de aile olmanın birbirine hizmetçilik etmek olmadığını düşünüyorum. aile olmak dayanışmaktır. yapabildiğin/yapamadığın şeylerler hayatı bölüşmektir. kadın çalışmasa bile, erkeğin mutfağa girmesi, çocukların bakımı ile ilgilenmesi gerekir.
mesela 2 arkadaşımın babaları 10 yaşlarımızdan beri çalışmıyor. öyle bir dengeleri olmuş. annelerin maaş ve kariyerleri iyiydi. kadının çalışıp erkeğin evde olduğu, 90lı yıllar için iddialı bir model.
acaba o kadınlar da "bak temizlikçi tutabilirim ama vajinamın ihtiyacını karşılamak zorundasın, yoksa ona da hizmetçi tutarım" demişler midir ?
Ötmeyen kuştan sana sıgınırım ya rabbel alemin
Aynen öyle düsünüyorum. Su "hizmet ediyorum" fikri saglikli gelmiyor bana. Cocuklara da aile konusunda yalnis fikir verdiğini düsünüyorum.
bana hizmet ettiğini söyleyen bir annem olsa ona saygı duyamazdım sanırım. kelimelerin gücü ve bilinçaltımızda yarattıkları çok güçlü çünkü.
Benim annem bekarken "itaat edeceğin bir koca nasip etsin Allah sana" diye dua ederdi. Çünkü kendisi ruh hastası. O kadar tiksinirdim ki bu düşünce biçiminden, bu çürümüş zihniyetten evliliğimin ilk yılları zehir oldu. Çünkü ben eşim tarafından gelen iyi niyetli bir tavsiye ya da fikir beyanını bile "ben senin kölen değilim" hiddeti ile karşıladım. Kendimi değerli kabul ettirmek adına onu değersizleştirdim. Bir yığın çatışma, huzursuzluk, lüzumsuz kavgalar ve yıpranma da cabası.
Zor tamir ettim kendimi ama bunu başaramayabilirdim de. Şimdi bu hizmet etme, erkeğe itaat etme fikri ile büyütülen daha da korkuncu bu düşünceyi savunan kadınları görünce tüylerim diken diken oluyor.
Esasında asıl mesele ne ev işleri, ne ev hanımlığı, ne tahsil, ne kadın erkek eşitliği. İçi boşaltılmış tüm haykırışlar manasız. Esas olan bu sorgulanmadan ezberlenmiş öğretiler. Hepsinden iğreniyorum.
Çok mu zor "ben kadınım ve değerliyim" demek yahu. Gerçekten merak ediyorum çok mu zor. Bazen öyle bir noktaya geliyorum ki lanet olsun kadın olarak doğdum diyorum. Çünkü bu coğrafyada asla gerçek manası ile "kadın" olamıyorsun. Laf anlatamıyorsun, öğretemiyorsun, değiştiremiyorsun.
Ürüyorlar çünkü. Kocama hizmet ederim diyen kadın, kızına da kocana itaat et diyor. O kız ya kafayı sıyırıp doğruyu buluyor ya da o kısır döngüyü devam ettiriyor kendi çocukları ile.
Bir kadın nasıl olur da cinsel ilişkiyi "kocayı reddetmemek gerek" şeklinde yorumluyor benim aklım almıyor ya. Seks işçiliği bunun adı çünkü. Adam aşını ekmeğini veriyor sen de seks isterse şartsız amasız kabul ediyorsun. Çünkü karnını doyuruyor. Hangi kitapta yazıyor kadın istemediği halde sekse zorlayın ifadesi? Hangi ahlak hangi insanlık anlayışında var bu?
Kadın robot mu? Başı ağıramaz, libidosu düşemez, yorulmaz, isteksiz olamaz mı? Erkek Allah mı? Her isteği koşulsuz kabul mu edilmeli?
Zihniyetiniz batsın ben daha da bir şey demiyorum ya.
kadın olmak neredeyse insan olmak bile sayılmıyor bu zihniyette. kadınım diyip bile dik duramıyorlar ki daha, değerliyim demek hak getire.
o kadar yozlaştırılmış ki toplumun büyük kısmı; erin su istedi gebersen kalkıp getirmek zorundasın çünkü kadın hizmet eder. adamdadır asıl problem, ama çocuk olmuyor diye eksik sayılırsın. hamile kalmak bile bir nevi hizmettir çünkü, zira adamın soyu yürüyecek.. istersen yatak döşek hasta ol, adam işten gelince kapıda ful makyaj karşılaman lazımdır, çünkü kıyamadığımın herifçesi eve ekmek getirmek için o kadar çalışmış, sen nasıl hastayım diye yatar onu karşılamazsın..
bu arada ne yaparsan yap takdir de görmezsin, çünkü hizmetçisin çünkü görevin. bir eline sağlık denmez o kadınlara, bir kere sen dinlen ya çayı ben koyayım denmez. gerçi onlar da bunu önemsemez.
o kadar çok şahit oldum ki bu örneklere..
Biz bunları diyince tü kaka oluruz canSunu eklemeden gecemem: Anneligi de bu düzeni desteklemek adina kullanmiyorlar mi. Beni benden aliyor iste. Kadin erkek esit olamazmis, cünkü kadin bebek dogruyor, erkek bunu yapamazmis. Ya iste onun icin size b** gibi davranimmasina izin vermeyin desen, yine kötü sen oluyorsun. Esitlik ile ne demek istedigimiz anlamak istemiyorlar bile. Sözde türk aile yapisini baltaliyoruz. Mhh tabi
Sunu eklemeden gecemem: Anneligi de bu düzeni desteklemek adina kullanmiyorlar mi. Beni benden aliyor iste. Kadin erkek esit olamazmis, cünkü kadin bebek dogruyor, erkek bunu yapamazmis. Ya iste onun icin size b** gibi davranimmasina izin vermeyin desen, yine kötü sen oluyorsun. Esitlik ile ne demek istedigimiz anlamak istemiyorlar bile. Sözde türk aile yapisini baltaliyoruz. Mhh tabi
o kadar doğru ki..
elbette anne olmak çok güzel, kutsal. fakat bunu, bu sözleri ile yarışa dönüştürüp aslında çalışan kadınları .oklama amacındalar.
helal kız.:)))
Hı hı, siz inceleyin bilahare, konu sapmasın :))