eğitim düzeyi farkı

merhaba uzun zamandır bir konuyu merak ediyordum sormak istiyorum
ilerde eşler arasında eğitim düzeyi farkı olur mu? üniversite mezunu kadın ve lise mezunu erkek arasında.
Aşağılık komleksine sahipse çok ciddi sıkıntı olur kendini ezik hisseder kadın hiç bişey söylemese bile ama kişiye göre değişir

Sorun olup olmaması kişilere bağlı. Biri diğer tarafı ezmeye çalışırsa tabiki sorun olur.

Ama
Bence olaya eğitim olarak değil kendisini geliştirmiş ya da geliştirmemiş olarak bakılmalı.
Üniversite mezunu olup hiçbirşey bilmeyen, içi boş insan olacağına lise mezunu olup kendini geliştirmiş, hayatta belli birşeyler başarmış insan olmasını tercih ederim.

Olmaması gerektiğini savunuyorum.

Bir örnek yazacağım. Birgün kuzenlerim tabu oynayalım dediler.

Olur dedik.

Ortamda üniversite mezunu ben varım bi de esim var. Kuzenlerim lise mezunu.

Neyse ilk kelime bana geldi. Eşime anlatacağım.

Kelime "varlık"

Yasak kelimeler,para mal mülk arsa vs.

Ben de eşime "ontoloji" dedim.

Eşim "varlık felsefesi" dedi.

Kuzenlerimden biri ben bunlarla oynamam ne dediklerini bile anlamıyorum dedi.

Oynayamadık.

Basit ama etkili bir örnek.

Birbirine denk veya yakın eğitim düzeyi ideal olandır.

Aksi sarmıyor beni.

Ha şimdiki üniversite mezunlarıni da hic beğenmiyorum ama neyse. Konumuz o değil.

yani taraflar bunu dert etmese de çevre etkisi vs sorun olur mu , yoksa başta dert etmeyip sonra komplekse mi giriliyor. bir de üstüne akademik kariyerde ilerleyen birisi lise mezunu kişi arasinda fark daha fazla olur sanırım girdiği ortamlar bile farklı olur denk olmak en iyisi galiba

Olmaması gerektiğini savunuyorum.

Bir örnek yazacağım. Birgün kuzenlerim tabu oynayalım dediler.

Olur dedik.

Ortamda üniversite mezunu ben varım bi de esim var. Kuzenlerim lise mezunu.

Neyse ilk kelime bana geldi. Eşime anlatacağım.

Kelime "varlık"

Yasak kelimeler,para mal mülk arsa vs.

Ben de eşime "ontoloji" dedim.

Eşim "varlık felsefesi" dedi.

Kuzenlerimden biri ben bunlarla oynamam ne dediklerini bile anlamıyorum dedi.

Oynayamadık.

Basit ama etkili bir örnek.

Birbirine denk veya yakın eğitim düzeyi ideal olandır.

Aksi sarmıyor beni.

Ha şimdiki üniversite mezunlarıni da hic beğenmiyorum ama neyse. Konumuz o değil.
evet haklısınız. bu ornekle açıklamak bile daha iyi oldu

Ben yüksek lisans mezunuyum eşim ön lisans.
Hayatımda gördüğüm en çok kitap okuyan insanlardan biridir.
Okulla yetişmenin, kültürlenmenin, insan olmanın pek bir ilgisi yok.
Elbette yeni ufuklar açar ama önemli olan o ufuklara doğru gitmek için kendini yetiştirmek.
Yoksa parkeden hallice mühendis kocalar okuduk burada.

Geçende esimin yengesi diyorki 3.Çocuk düşünüyorum dedi esimde dediki once bunlari egitmek lazim dedi.yengesinin cevabı bizimklerde egitimsiz olsun dedi.
Ve ben böyle bakakaldim.
Egitim bazilari icin okadar onemsiz ki okadar gereksizki oyuzden egitimli insanla eğitimsiz insanın ayni havayi solumasi bile zulum.

Erkeğin bu konuda aşağılık kompleksine kapılmadığı bir durum nadir gibi geliyor. Zira genelde herhangi bir problemde bu kompleksleri gün yüzüne çok rahat bir şekilde çıkıyor. Kendileri daha çok problem ediyorlar bu farkları.

Eğer kendini yetiştirmiş biriyse veya kadın ünv mezunu ama çok kendini geliştirmemiş biriyse

Hayata bakış açısı aynıysa , gelir düzeyleri çok farklı değilse anlaşılır.

Mesela bir arkadasım önlisans okudu eşi lise mezunu anlaşıyorlar.

Bu biraz da kişiye bağlı.

Ben yüksek lisans mezunuyum eşim ön lisans.
Hayatımda gördüğüm en çok kitap okuyan insanlardan biridir.
Okulla yetişmenin, kültürlenmenin, insan olmanın pek bir ilgisi yok.
Elbette yeni ufuklar açar ama önemli olan o ufuklara doğru gitmek için kendini yetiştirmek.
Yoksa parkeden hallice mühendis kocalar okuduk burada.
ben de yüksek lisans istiyorum kardeşlerim de beni bu yönde hazırlıyor. o yüzden ileride lise mezunu biriyle ne gibi fark.olur diyorum ama sizin eşiniz kendini geliştirmiş belli ki. benim bahsettiğim kişi de bu da yok , kafamı çok desen bir konuydu 2 buçuk seneden sonra dank etti bazı şeyler şimdi kendimce sebepler ariyorum tamamen kopmak icin

Back
X