Eğitim evliliğe engel mi?

zumra0

Üye
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2012
16
0
16
Ankara
Kızlar kardeşim için bir şey danışacağım.
Kardeşim üniversite mezunu, öğretmen kendisi. Üniversiteyi okuduğu şehirde erkek arkadaşıyla tanıştı.
Uzun yıllardır çıkıyorlar.Erkek arkadaşı lise mezunu. Oranın tanınan, zengin ailelerinden birinin oğlu.Kendilerine ait işletmeleri, iş yerleri falan var.Onlarla uğraşıyorlar.

Annem çocugun lise mezunu olmasından dolayı evlenmelerine karşı.
Kardeşim çok seviyor.Çocukla da tanışıyorum konuşması,tavırları, hal hareketi yerinde.Karşılıklı oturduğun zaman bir iki çift laf edebileceğin,bir şeyler paylaşabileceğin bir.Yani kendini geliştirmiş öyle cahil değil.

Karakter huy konusunda da bence her ailenin isteyeceği bir damat adayı.Durum böyleyken sırf üniversite mezunu olmadığı için annemin onları yakıştırmaması normal mi?
Ne yapmalı, o erkek arkadaşına güvendiği,onunla mutlu oldugu için evlenmeli mi yoksa büyükler mi dinlenmeli?

Son düzenleme:
Benim için degil isterse ilkokul mezunu olsun sorun etmem önemli olan kendini geliştirmesi sevmesi kafa yapılarının uyması sizde diyorsunuz çok iyi bir insan diye annenizi ikna edin bence

Benim için degil isterse ilkokul mezunu olsun sorun etmem önemli olan kendini geliştirmesi sevmesi kafa yapılarının uyması sizde diyorsunuz çok iyi bir insan diye annenizi ikna edin bence

Öyle ama annem hiç ikna olacağa benzemiyor.Bu defa duygusal konuşmalar yapıyor, insana kendini suçlu hissettiriyor.

Son düzenleme:
üniversite mezunu çok sayıda cahil kültürsüz insan olduğunu söleyin annenize , herşey okumak diil, tabi arada ucurum fark olsa tartısılırdı ama düzgün diyosunuz. ikna edin bence yazık yanı egitimden dolayı sevgiyi kaybetmeyinn

Değil tabi

Okumak cehaleti alır, eşeklik baki kalır diye bi söz var mesela , ben çok severim :3:

Adam adam olmadıktan 3-5 üniversite okusa da bi cacık olmaz yani..

Her ailenin isteyeceği bi damadı da sırf lise mezunu diye istememek çok garip, hem de kızları seviyorken..

eğer adam gibi adamsa lise-ünv.te pek de fark etmez..

nice ünv.te mezunu insanlar var iki lafı bir araya getirmekten aciz nice lise mezunları var bir konuşmasıyla herkesi hayran bırakan.

zaten çok da uçurumlar yok arada bence.

Kızlar kardeşim için bir şey danışacağım.
Kardeşim üniversite mezunu, öğretmen kendisi. Üniversiteyi okuduğu şehirde erkek arkadaşıyla tanıştı.
Uzun yıllardır çıkıyorlar.Erkek arkadaşı lise mezunu. Oranın tanınan, zengin ailelerinden birinin oğlu.Kendilerine ait işletmeleri, iş yerleri falan var.Onlarla uğraşıyorlar.

Annem çocugun lise mezunu olmasından dolayı evlenmelerine karşı.
Kardeşim çok seviyor.Çocukla da tanışıyorum konuşması,tavırları, hal hareketi yerinde.Karşılıklı oturduğun zaman bir iki çift laf edebileceğin,bir şeyler paylaşabileceğin bir.Yani kendini geliştirmiş öyle cahil değil.

Karakter huy konusunda da bence her ailenin isteyeceği bir damat adayı.Durum böyleyken sırf üniversite mezunu olmadığı için annemin onları yakıştırmaması normal mi?
Ne yapmalı, o erkek arkadaşına güvendiği,onunla mutlu oldugu için evlenmeli mi yoksa büyükler mi dinlenmeli?

maddi durumu yerinde yani.. para bazen eğitimle arasındaki açığı kapatıyor bu şekilde. ama maddi durumu yerinde olunca daha bir kabul edilir oluyor sanki. madem uzun yıllardır birlikteler ve her şey yolunda bu saatten sonra karşı çıkılmaz; en nihayetinde kardeşin öğretmen olmuş bir yetişkin.. bu tür kararlar bence en başından verilmeli. örneğin ben bekar olsam bu şekilde biri bana gelse ben bu kriterden dolayı elerim onu. başından başlamam yani.

mey bıter sakı kalır, her renk solar hakı kalır, diploma ınsanın cehlını alsada hamurunda varsa eşeklık bakı kalır.

valla arkadasım konuyu okuyunca bu söz geldı aklıma... önemlı olan ınsanlıgı yaa egerkı kardeşinizde doğru ınsan olduguna ınanıyorsa...

sizlerden biri lise mezunu olsa ve bir doktor istemeye gelse anneniz benim kızlarım cahil sen okumuşsun daha iyilerine layıksın diyip geri mi çevirecekti.anneniz elalem ne der diye düşünüyor ayrıca bu devirde adını soyadını doğru kodlamayı başaran üni. kazanıyor. sülalesi doktor kaynayan çevresindeki herkes en iyi üni.lerde okumuş biri olarak bu tür ayrımlara karşıyım daha yeni anestezi uzmanı doktor kuzenim lise mezunu ev kızıyla nişanlandı onun kız kardeşi olan ablamın da eşi dolmuşçu kendisi kimya mezunu ama babaları doktor ve insanlığın sadece diploma da olmadığının farkında olan birisi önemli olan ortak paydaların çokluğu. büyük ihtimal çok okuyan bi akademisyen de sıradan bi öğretmeni kendisine göre cahil bulabilir. anneniz elalemin görüşü kadar kızının mutluluğunu da düşünsün ayrıca fazla abartmasın diplomayı öyle ortamlar,çevreler var ki 'aaa öğretmenlik mi başka bi şey tutramadın mı ayol ' diye küçük görülür.

sizlerden biri lise mezunu olsa ve bir doktor istemeye gelse anneniz benim kızlarım cahil sen okumuşsun daha iyilerine layıksın diyip geri mi çevirecekti.anneniz elalem ne der diye düşünüyor ayrıca bu devirde adını soyadını doğru kodlamayı başaran üni. kazanıyor. sülalesi doktor kaynayan çevresindeki herkes en iyi üni.lerde okumuş biri olarak bu tür ayrımlara karşıyım daha yeni anestezi uzmanı doktor kuzenim lise mezunu ev kızıyla nişanlandı onun kız kardeşi olan ablamın da eşi dolmuşçu kendisi kimya mezunu ama babaları doktor ve insanlığın sadece diploma da olmadığının farkında olan birisi önemli olan ortak paydaların çokluğu. büyük ihtimal çok okuyan bi akademisyen de sıradan bi öğretmeni kendisine göre cahil bulabilir. anneniz elalemin görüşü kadar kızının mutluluğunu da düşünsün ayrıca fazla abartmasın diplomayı öyle ortamlar,çevreler var ki 'aaa öğretmenlik mi başka bi şey tutramadın mı ayol ' diye küçük görülür.

Öyle değil tam tersine öğretmenlik bayanlar için en uygun meslek olarak görülür.Doktor da evlenmek için bir öğretmen tercih eder,bir memur da..Hem evine zaman ayırır hem de maaş alır diye düşünülür.Bunca kayınvalide adayının öğretmen gelin arama çabaları boşuna mıdır? Neden hep öğretmen bayanlar tercih edilir diye açılmış bir konu da var hatta forumda

eğitim engel olmamalı.kişiliksiz olup üniversite mezunu olmasındansa kişilik sahibi diplomasız olmasını tercih ederim.ayrıca çözülemeyecek çok büyük bir sorun değil.madem anneniz çok problem ediyo açıköğretim okuyabilir.kendini geliştirmek güzel bişey buda vesile olmuş olur hem.

Back
X