Eğitim mi,evlilik mi?

Ayperiii

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2011
21
-1
36
Ankara
Merhabalar,
Ben size bunu yazıyorum çünkü gerçekten kararsız bir durumdayım..
Çok başarılı bir ilkögretim sonrasında lise hayatım başladı.Lise 1 de başarım devam etti fakat Lise 2de bir ilişkiye basladım bu durum beni derslerden soguttu ve ondan sonrasında hiç adapte olamadım.Öyle böyle derken liseyi hiç takılmadan 2009yılında bitirdim ama 5yıldır devam eden bir ilişkim var ve geçen sene beni istemeye geldiler.Ailem sevdigim insanı kesinlikle istemiyor sebepleri ise şunlar:( Fransada yasıyormus ailesi bize uygun degilmiş..belki saçma gelebilir ama birde avşarlarmış :( 5yıldır devam ediyor ama hala istemiyorlar ve benim ailem ben okuyum diye herseyi yapıyor egitim şart bir bayan için diyorlar bu senede sevgilime söyleyemedm ama dershaneye yazıldım.Sevdigim insan ise artık neyi bekliyoruz seneye evlenicez aileni ikna et diyor...Maddi olarak gerçekten durumları yasadıgım sehirde sayılı zenginlerden diyebilirim sevdigim insanın ama ailem :((Ben liseyi 2009da bitirdim ve ozmndan bu zamana ders çalışmadım şöylede birşey var başarısız arkadaslarımı bile üniversitede görmek beni üzüyor nitekim bu senede çalışmadıgım için iyi bir puan alamadım...1991dogumluyum dershaneye bu sene basladım sayısalcıyım..Kafamda ki kaygılar ise şöyledir, ben dershaneye sizce çokmu geç kaldım ve 20 yaşında biri için dershane komikmi kaçar..Egitimi bi kenara bırakıp sevdigim insanla evlenip fransayamı gitmeliyim :( Sayısaldan gidecegim için sizce konuları yetiştirebilirmiyim..Ve sıkı bir tempo sonucunda ben gerçekten iyi bir bölüm kazanabilirmiyim? çünkü okuyacaksam gerçekten iyi bir bölümde okumak istiyorm.Lütfen bana tavsiyelerinizi yazınız gerçekten ne yapacagımı şaşırdım :( :43:

Merhabalar,
Çok başarılı bir ilkögretim sonrasında lise hayatım başladı.Lise 1 de başarım devam etti fakat Lise 2de bir ilişkiye basladım bu durum beni derslerden soguttu ve ondan sonrasında hiç adapte olamadım.Öyle böyle derken liseyi hiç takılmadan 2009yılında bitirdim ama 5yıldır devam eden bir ilişkim var ve geçen sene beni istemeye geldiler.Ailem sevdigim insanı kesinlikle istemiyor sebepleri ise şunlar:( Fransada yasıyormus ailesi bize uygun degilmiş..belki saçma gelebilir ama birde avşarlarmış :( 5yıldır devam ediyor ama hala istemiyorlar ve benim ailem ben okuyum diye herseyi yapıyor egitim şart bir bayan için diyorlar bu senede sevgilime söyleyemedm ama dershaneye yazıldım.Sevdigim insan ise artık neyi bekliyoruz seneye evlenicez aileni ikna et diyor...Maddi olarak gerçekten durumları yasadıgım sehirde sayılı zenginlerden diyebilirim sevdigim insanın ama ailem :((Ben liseyi 2009da bitirdim ve ozmndan bu zamana ders çalışmadım şöylede birşey var başarısız arkadaslarımı bile üniversitede görmek beni üzüyor nitekim bu senede çalışmadıgım için iyi bir puan alamadım...1991dogumluyum dershaneye bu sene basladım sayısalcıyım..Kafamda ki kaygılar ise şöyledir, ben dershaneye sizce çokmu geç kaldım ve 20 yaşında biri için dershane komikmi kaçar..Egitimi bi kenara bırakıp sevdigim insanla evlenip fransayamı gitmeliyim :( Sayısaldan gidecegim için sizce konuları yetiştirebilirmiyim..Ve sıkı bir tempo sonucunda ben gerçekten iyi bir bölüm kazanabilirmiyim? çünkü okuyacaksam gerçekten iyi bir bölümde okumak istiyorm.Lütfen bana tavsiyelerinizi yazınız gerçekten ne yapacagımı şaşırdım :( :43:

Mutlaka Eğitimini Tamamlamalısın..:31:
Ailen Çok Haklı..:31:
Avşarlar Ne Demek Onu Anlamadım..:26:

Okumanın Yaşı Yoktur Unutma..:34:
Hiçte Geç Değil..:31:
20 Yaş Dediğin Nedir ki?
Ben Evlendim..:69:
2. Üniversiteyi Bile Okumayı Düşünüyorum..:31:

İdeallerini Başkaları İçin Yabana Atma..:20:
Herşeyin Zamanı Var..:34:

Sağlıklı Kararlar Vermen Dileğiyle..:38:

Son düzenleme:
91 doğumlusun ailen okumanı istiyor sen kocaya kaçmayı düşünüyorsun haa???????
şaka mısın kızım sennn

5 yıl gibi bi emek söz konusu olunca malesef böyle düşünmek anormal degil normal oluyor. emek verdim diyorum kendimden ödün verdm diyorum ve sevdigim insan beni severken onu nasıl yüzüstü bırakayım diyorum.. ayrıca niyetim kaçmak degil ailemi ikna etmeye calısmak..diyorumya yerimde olan anlar gerçekten bu kararsızlıkla kafayı yiyecegim :(

Merhabalar,

kesinlikle beni okutan emek eden ailemi karşıma alıp kocaya gitmezdimm..koca herzaman bulunur ama aile kanın canın...ayrıca okumadan kendi ayakların üzreinde durmadan bilmediğin biyere sığıntı kaçarak veya gönül rızasıylada olsa gitmek çok mantıksızca..kuzum çok gençsin ve neler görüp neler yaşarsın...sen bence ailenin emeklerinin karşılığını verde üniv.kazan daha evlenmek için çok erken bunalırsın üniversite demek ne demek bilyormusun özgürlük kendi ayakların üzerinde başka şehirde yaşamaak herşein üstesinden gelmek tatlı acı anılarla arkdaşlarınla olmak yeri gelip ağlamak yeri gelip sevinçlerini o 4 yıla sığdırmak ve o üniv.yi unutamammak hocaları ...öğrendiklerinde cabası başarılar ardından kendini geliştirmeler..böyle bir konuyu okuyunca üzülyorum heyy Türk kadınları evleneyim de okumayayım dienleri...okumak için burs isteyen okadar öğrenci gördümkii günlerce evrak peşinde koşan aç kalıp ta üniv. okuyan bu yazdıklarını çok yersiz buluyorum benim fikrim bu eğer okumaya karar verirsen bana bir gün teşekkür edeceksinn...

okumak isteyipte okuyamayan o kadar çok insan varken...
seninde okumak için ailen arkandayken.
hayatının fırsatını tepme derim ben...
bu devirde "eğitim şart"...

5 yıl gibi bi emek söz konusu olunca malesef böyle düşünmek anormal degil normal oluyor. emek verdim diyorum kendimden ödün verdm diyorum ve sevdigim insan beni severken onu nasıl yüzüstü bırakayım diyorum.. ayrıca niyetim kaçmak degil ailemi ikna etmeye calısmak..diyorumya yerimde olan anlar gerçekten bu kararsızlıkla kafayı yiyecegim :(

ne emeği yaaa
kızım aklını başına topla git okulunu oku mesleğini eline al sonra kimle evlenceksen onla evlen.
bence aynı emeği kendi eğitimine ve ailene versen daha iyi olur.

kesinlikle beni okutan emek eden ailemi karşıma alıp kocaya gitmezdimm..koca herzaman bulunur ama aile kanın canın...ayrıca okumadan kendi ayakların üzreinde durmadan bilmediğin biyere sığıntı kaçarak veya gönül rızasıylada olsa gitmek çok mantıksızca..kuzum çok gençsin ve neler görüp neler yaşarsın...sen bence ailenin emeklerinin karşılığını verde üniv.kazan daha evlenmek için çok erken bunalırsın üniversite demek ne demek bilyormusun özgürlük kendi ayakların üzerinde başka şehirde yaşamaak herşein üstesinden gelmek tatlı acı anılarla arkdaşlarınla olmak yeri gelip ağlamak yeri gelip sevinçlerini o 4 yıla sığdırmak ve o üniv.yi unutamammak hocaları ...öğrendiklerinde cabası başarılar ardından kendini geliştirmeler..böyle bir konuyu okuyunca üzülyorum heyy Türk kadınları evleneyim de okumayayım dienleri...okumak için burs isteyen okadar öğrenci gördümkii günlerce evrak peşinde koşan aç kalıp ta üniv. okuyan bu yazdıklarını çok yersiz buluyorum benim fikrim bu eğer okumaya karar verirsen bana bir gün teşekkür edeceksinn...

yorumunuz için çok teşekür ederim benim ailemde aynı sizin gibi konusuyor ama ikiye bölünmüş durumdayım bir tarafım oku aileni üzme okuman için herseyi yapıyorlar diyor diger tarafım sevdigin insanı bırakma onunla büyüdün sen diyor :((

Fransa nasıl bir ülke bilyormusun Türkiyeye değişmem asla hele ailemi bırakıp gitmeye hiç değmicek bir ülke yani...napcaksın orda evdemi oturcak yoksa fabrika veya fast-foodtamı çalışcaksın yoksa WC mi temizliceksin hangisi burda üniv.okursan bunlardan daha iyi yerlerde çalışcana ve ailenin hepo arkdanda olcağına bahse girerim bende evliyim ama üniv.bitirdim öyle çıktım annemin karşısına...beş senedir tanıyorum eşimi çok sevdimm sonradan tanıdım düzeni kurdum ve o çıktı karşıma neler çıkmıyorki okadar çok seçme şansın oluyorki çünki eğitimlisin işin var seçme şansın çok ve burada istemediğin bişeyi kimse sana yaptıramaz ama fransa gibi biyerde kimsen olmıcak sdece kocan herhalde ailesi ve en ufak problemde başa kalkılacak biz seni adam ettik getirdik bilmem neee bide zenginler diosun ukala olmadıklarını bilemezsin ben 5 yıldır eşimi tanırım ama ailesini yeni yeni öğreniyorum hemen göstermez insanalr karakterini beklerler içlerine girersin sonrada vayy ben bu insaları tanımıyormuşum dersin şaşırtıcak durumlar olur ailen gibi asla olmaz hepsi hikaye acı ama gerçek ben okudum işim var ailemi üzmedim eşim beni el üstünde tutar niee çünki bilir ki güçlüyüm hırslıyım ve gecenin bu saati sana bunları neden yazıorum düşündünmü zaman harcıyorum beni anladın mı acaba?? yoksa alındınmı bunlar gerçekler...:47:

Son düzenleme:
Bir 5 yıl daha bekleyin ne olur ki ? Bence okumalısın;ailen haklı.Ayrıca sen yurt dışında yaşayabilecek misin ?

Fransa nasıl bir ülke bilyormusun Türkiyeye değişmem asla hele ailemi bırakıp gitmeye hiç değmicek bir ülke yani...napcaksın orda evdemi oturcak yoksa fabrika veya fastoodtamı çalışcaksın yoksa WC mi temizliceksin hangisi burda üniv.okursan bunlardan daha iyi yerlerde çalışcana ve ailenin hepo arkdanda olcağına bahse girerim bende evliyim ama üniv.bitirdim öyle çıktım annemin karşısına...beş senedir tanıyorum eşimi çok sevdimm sonradan tanıdım düzeni kurdum ve o çıktı karşıma neler çıkmıyorki okadar çok seçme şansın oluyorki çünki eğitimlisin işin var seçme şansın çok ve burada istemediğin bişeyi kimse sana yaptıramaz ama fransa gibi biyerde kimsen olmıcak sdece kocan herhalde ailesi ve en ufak problemde başa kalkılacak biz seni adam ettik getirdik bilmem neee bide zenginler diosun ukala olmadıklarını bilemezsin ben 5 yıldır eşimi tanırım ama ailesini yeni yeni öğreniyorum hemen göstermez insanalr karakterini beklerler içlerine girersin sonrada vayy ben bu insaları tanımıyormuşum dersin şaşırtıcak durumlar olur ailen gibi asla olmaz hepsi hikaye acı ama gerçek ben okudum işim var ailemi üzmedim eşim beni el üstünde tutar niee çünki bilir ki güçlüyüm hırslıyım ve gecenin bu saati sana bunları neden yazıorum düşündünmü zaman harcıyorum beni anladın mı acaba?? yoksa alındınmı bunlar gerçekler...:47:

Olurmu alınmadım yazdıklarınız gerçekten çok mantıklı .. Dershane basladı ama ben hala seneye evlensemmi mantıgıyla derslerime kendimi veremedim gitti. Evlilik suan da gözüme çok hoş görünüyor sevdigim biri oldugu için ama ailem onaylamıyor asla olmaz diyorlar evlilik senin gördügün gibi degil pişman olursun diyorlar. ben sevdigim insan ve ailem arasında kaldım çıkamıyorum ve net bir kararda veremiyorum...

Bir 5 yıl daha bekleyin ne olur ki ? Bence okumalısın;ailen haklı.Ayrıca sen yurt dışında yaşayabilecek misin ?

Ben yaşayamam dedim sevdigim insana oda bana olmazsa Türkiye ye dönüş yaparız yeterki evlenelim ben seni üzmem dedi Ailem istemiyor ama dedim, oda Ailen istemiyor diye Türkiye de kalmam önce gidelm sonra döneriz diyor

Hiç kimse için aileni karşına alma;hele ki seninkiler senin geleceğini düşünüyorlar.Bugün evlilik fikri gözüne güzel gözükebilir ama ileride pişman da olabilirsin.Daha gençsin iyi düşünüp karar ver.Hakkında hayırlısı.

Olurmu alınmadım yazdıklarınız gerçekten çok mantıklı .. Dershane basladı ama ben hala seneye evlensemmi mantıgıyla derslerime kendimi veremedim gitti. Evlilik suan da gözüme çok hoş görünüyor sevdigim biri oldugu için ama ailem onaylamıyor asla olmaz diyorlar evlilik senin gördügün gibi degil pişman olursun diyorlar. ben sevdigim insan ve ailem arasında kaldım çıkamıyorum ve net bir kararda veremiyorum...

sevdiğin senin için Türkiyede kalırmı acaba?? sen onun için oralara gidesin tahsilini bırakasın aileni vatanını herşeyini..gurbetteki kızlarla konuş bakalım sana ne dicekler benim teyzem almnayaya gelin gittiğinde liseyi bıtirmişti ve hemde okl birincisi iken üniv. gitmemişti sınava girmeden almanya sevdasına zengin aile çocuğuna kapıldı gitti..sonra ne mi oldu akşamalar hızlıdır yurt dışındda öle eşini Türkiyede olduğu gibi sıkamazsın yok gitmicen ora gitmicen bura diemezsin hoş desende senimi dinlicek gidecek yeri gelcek gidecek diskosuna...nese adam hem disko hem bar gezip eve kadın getirmeye bile tennezzül etti napabildi...çocuklarıyla ekonomik özgürlüğü yok bilmediği bir dil almancası yok...nere gitti bilyomusun o ....kadınlardan kaçıp gidip saklanmak için kiliseye sığındı onlra yardım etmese kaçıp buralara gelcekti..çocuklar perişen kendi perişan fabrikada iş bulduda tutundu orda neler çekti..ne zorluklar halbuki nenemlerin durumu iyi gitmeyebilrdi okurduda...ama o bunu seçtii şimdi çocuklarını okutyor ama çok pişman bu olanlardan...hep tek başına göğüs gerdi orda herşeyin üstesinden sende böle olacaksın demiyorum ama tek başına sorunlar çıkarsa üstesinden gelebilcekmisin yoka istemediği evlilik yaptığın ailene elinde valiz gerimi dönersin ordan bakınca hayat nası görünüyor kuzum toss pembemi sevdiğim evlilik ailemi bıraksam üniv. okumasam tos pemmbeeeeeeeeeee:103::103::103:

Tatlim daha cok gencsin daha yolun basinda sayilirsin. herseyi zamaninda yasamak guzel, sirayla...once okulunu bitir, aileni asla ve asla arkana alma, belki ikna olurlar senin evlenmene ama inan en ufak sorunda kendini kotu hissedersin, zorla guzellik olmaz.
Herseyi zamaninda yasamak guzel, ne evli insanlar var hala okumak icin geceleri gunduzlerine karisiyor...okumanin ne kadar onemli oldugunu bu sekilde anla. Cok gencsin o yuzden kafan cok karisiyor ama bak ablalarini dinle. sonucta sana onlar en iyi ornek.
yurtdisinda hayat cok zor eskisi gibi degil, ve egitimin yoksa cok zorluk cekersin, uzaktan davulun sesi hos gelir, fransaya gelmek sorun degil ama ya sonrasi? cok gencsin, anladigim kadariyla zekisin, boylesine arkanda olan bir ailen var, bence kafan daha fazla karismasin, dedigim gibi canim herseyi vaktinde yasamak guzel!
Once okulunu bitir, yasini hic ama hic kompleks yapma, nasil bu iliskiyi yurutmek icin ailene direniyorsan, okulun icin de ayni cabayi goster, inan belki simdi anlamicaksin ama ileride dogru bir karar verdigini anlicaksin.

Bak, sevdigim insani nasil yuz ustu birakicam diye dusunuyorsun...ama once sen kendini dusun ki baskalarina faydan olsun.
Su anda mantiginin ve duygularinin arasinda kalmis durumdasin ama duygular bir yere kadar...mantigini kullan, bu yasta duygularina kapilmak cok tehlikelidir, nitekimde oyle olmaya baslamis...

cok klasik bir soz olucak ama koca bulunur ama aile anne baba kardes bulunmaz. onlarla ne kadar cok vakit gecirebilirsen. ne kadar onlarin rizasini ama bu zorla degil alirsan ancak o zaman mutlu ve saglikli dusunen bir birey bir kadin ve ileride bir anne olursun...

sana kucagini acicak olan tek insan annen baban onlari uzme hicbir zaman, hicbir seye degmez, hele bu yasta bir sevgiliye degisme...sozlerini dinle...

merhaba ayperii
öncelikle derdine en yakın ben varım sanırım.bende 91 liyim ve benimde 4 senedir ilişkim var.benimde aynı senin gibi 5.00 ile ilkokuldan mezun oldum. en iyi anand.lisesini 85.92 diploma notuyla mezun oldum ama gelgelim benmde ilişkim başlayınca derslerimden soğumam oldu çalışmadım.dershnade çok zorluyordu artık öss senesinde bıkmıştım okuldan ders çalışmaktan. sadece okul sınavlarına çalışıyordum. sonra burslu matemtk bilgisayar bölümünü kazandım ama aynı zamanlarda erkek arkadaşımında benimde ailem tercihlerimizi kendimize yaptırmadılar benimkiler benim başıma dikildi ondan ayrı kendi istedikleri yerleri yazdırdılar,erkek arkadşımda aynı şekilde davranışlar gördü ailesinden,yok telefonları elimizden almalar falan. sonunda ben izmire o bursaya gitti. ama ben seviyordum oda beni seviyordu ha diyeceklerki simdi aa seviyo iste daha ne uzakta da sürer ilişki diyolar sevdikten sonra ama nafile öyle değil. hele ki 2 tarafta kıskançsa hiç değil.ben daha üni.ye başladığımda kafaya koydum dedim tekrar giricem ben sınava puanım yarıya düşerse düşsün dedim. Girdim sonunda bursayı onun yanını kazandım. Ailem izin vermedi annem dedi göndermiyorum yok onun ailesinde tehditler falan bi görsen ben ömrümde ( Allah beterinden saklasın tabi yine de) öyle kötü bir yaz geçirdğimi hatrlamyrm hergğn ağlıyodum dedim ben kaydımı aldırcam madem bursaya göndermysunuz okumuyorum dedim ama zaten okumak eziyet geliyordu. insanlara bilmeden aynı duyguyu yaşamadan burdan masal anlatması kolay geliyor. derler bekara karı boşamak kolay aynen o hesap. Babası diyor uludağa çıkartır ikinizinde kafasını tokuştururum falan diyorlar. ben kaydımı aldırmak için gittim başvurdum annem benden gizli üni.yi arıyor kaydını aldırmıycak diye ben öğrenyrm tekrar arıyorum yetmiyor benim dayım karışıyor falan. böyle biz hariç herkes karışıyor. ben resti çektim ailemide karşıma aldım. Aslında kimseyi dinlemeyip ailen düzgünce düşünseler ve sende güzelce geleceği güvendiğin inandığın bi şekilde anlatsan onlarda sana inanır güvenirler. ben o kdr rest çektim kavgalar oldu ama ben gittim bursaya hemde seve seve.Şuan mutsuz muyum? hayır. derslerim kötü mü? hayır. bize okuyamazsınız birlikte diyolardı kaldığımız bir ders bile yok suanda. Pişman mıyım? hayır. sadece küçük kardeşimi çok özlüyorum tek sorunum o. ailelerle aramız nasıl? hiç olmadığı kadar iyi. onlar bize geliyor ailcek biz onlara gidiyoruz. Bursadan bazen ailem almaya geldiğinde diyorlar hadi erkek arkdşını da alalım gidelim diyolar pikniğe beni çağırıyorlar falan. noldu? hani o kadar atıp tutuyodnuz.yok onlar beni istemiyodu benim anneme sorsan aman aman diyordu onun için. simdi kızım sana emanet diyor. ben bişe yapınca bana kzıyor onu savunuyor.bunlar şak diye değil zamanla oturcak şeyler. şimdi böyle yapmaları normal herkes evladı için en iyisini istiyor.yanında olsun istiyor.
Benim sana söylemek istediğim sen eğer sevgiline gerçekten inanıp güveniyosan,bence herşeyi yaparsın. biz suanda zaten evli gbiyiz aynı üni.ye fakat farklı bölümlere gidiyoruz. yani hem okuyup hem evlilik yürütülebilir. Ayrıca neden fransada yaşayamıcakmışsın? Gayet güzel yaşarsın. Durumları iyi diyorsun sonuçta sana orda wc temizletmicekler herhalde! çok istiyosan bi bölüm bitirirsin bazı fakültelerde devam zorunluluğu olmuyor sadcece çalışır sınavlarına girersin. Eğer mümkünse hiç düşünme aileni ikna et evlen derim ben,sevgilini az buçuk 5 senedir tanıyosundur. Benim tavsiyem ailesiyle çok samimi olam saygı mutlaka ama mutlaka duyucaksın. Fakat çok içli dışlı olma derim ben. sonra aileleriylede evli gibi oluyrsun. hem bu 20 yaş diil 40 yaşında da evlensen ailesinin yeni yeni ya da eşinin yeni yeni huylarını öğreniceksin. Zaman değişiyorki insanlar niye sabit kalsın. yaşanan olaylara tecrübelere göre insanların bakış açısı,tavırları elbette değişiyor.Sadece monotonlaşmıycaksn.Kendini tekrara düştün mü kısır döngü içinde kalırsın.Bu yüzden bence kötü söylmlere kulak asma derim ben. bu herkesin kendi düşüncesi tabii bende böyle düşünüyorum.tatlı dille kararlılıkla herşeyi halledersin.
biraz uzun yazdım k.bkma ama yaşadıklarıma benzettim umarım sana yardımcı olmuşumdur.. :28:

Birbirinizi seviyorsanız senin eğitimini tamamlamanı beklesin.Sen kendi ayakların üzerinde durduktan sonra ailen zaten seçimlerine çok ta müdahale etmek istemez bence.Eğer onun istediği evlilik deil de gerçekten sen isen o da beklemeye kabul etmeli.En azından evliyken de bir garantin olur.
Ayrıca 20 25 30 yaşında bile dershaneye gidenler var.Ben neden böyle bir mantık kurdun anlayamadım da.

sevdiğin senin için Türkiyede kalırmı acaba?? sen onun için oralara gidesin tahsilini bırakasın aileni vatanını herşeyini..gurbetteki kızlarla konuş bakalım sana ne dicekler benim teyzem almnayaya gelin gittiğinde liseyi bıtirmişti ve hemde okl birincisi iken üniv. gitmemişti sınava girmeden almanya sevdasına zengin aile çocuğuna kapıldı gitti..sonra ne mi oldu akşamalar hızlıdır yurt dışındda öle eşini Türkiyede olduğu gibi sıkamazsın yok gitmicen ora gitmicen bura diemezsin hoş desende senimi dinlicek gidecek yeri gelcek gidecek diskosuna...nese adam hem disko hem bar gezip eve kadın getirmeye bile tennezzül etti napabildi...çocuklarıyla ekonomik özgürlüğü yok bilmediği bir dil almancası yok...nere gitti bilyomusun o ....kadınlardan kaçıp gidip saklanmak için kiliseye sığındı onlra yardım etmese kaçıp buralara gelcekti..çocuklar perişen kendi perişan fabrikada iş bulduda tutundu orda neler çekti..ne zorluklar halbuki nenemlerin durumu iyi gitmeyebilrdi okurduda...ama o bunu seçtii şimdi çocuklarını okutyor ama çok pişman bu olanlardan...hep tek başına göğüs gerdi orda herşeyin üstesinden sende böle olacaksın demiyorum ama tek başına sorunlar çıkarsa üstesinden gelebilcekmisin yoka istemediği evlilik yaptığın ailene elinde valiz gerimi dönersin ordan bakınca hayat nası görünüyor kuzum toss pembemi sevdiğim evlilik ailemi bıraksam üniv. okumasam tos pemmbeeeeeeeeeee:103::103::103:

Ailemin yeri herzaman bambaşka çünkü bana gerçekten deger veren kültürlü bir ailem var. İlişkimde şöyle bi tezatlıkta var onun yakın çevresi kardesleri teyzesi halası vs.. birtane bile okumuş yok :S bu durumda ailemin istememesinde etken. Ama duygularım beni mahvediyor hayatımda netleşmemi engelliyor Allah yardımcım olsun :(

Tatlim daha cok gencsin daha yolun basinda sayilirsin. herseyi zamaninda yasamak guzel, sirayla...once okulunu bitir, aileni asla ve asla arkana alma, belki ikna olurlar senin evlenmene ama inan en ufak sorunda kendini kotu hissedersin, zorla guzellik olmaz.
Herseyi zamaninda yasamak guzel, ne evli insanlar var hala okumak icin geceleri gunduzlerine karisiyor...okumanin ne kadar onemli oldugunu bu sekilde anla. Cok gencsin o yuzden kafan cok karisiyor ama bak ablalarini dinle. sonucta sana onlar en iyi ornek.
yurtdisinda hayat cok zor eskisi gibi degil, ve egitimin yoksa cok zorluk cekersin, uzaktan davulun sesi hos gelir, fransaya gelmek sorun degil ama ya sonrasi? cok gencsin, anladigim kadariyla zekisin, boylesine arkanda olan bir ailen var, bence kafan daha fazla karismasin, dedigim gibi canim herseyi vaktinde yasamak guzel!
Once okulunu bitir, yasini hic ama hic kompleks yapma, nasil bu iliskiyi yurutmek icin ailene direniyorsan, okulun icin de ayni cabayi goster, inan belki simdi anlamicaksin ama ileride dogru bir karar verdigini anlicaksin.

Bak, sevdigim insani nasil yuz ustu birakicam diye dusunuyorsun...ama once sen kendini dusun ki baskalarina faydan olsun.
Su anda mantiginin ve duygularinin arasinda kalmis durumdasin ama duygular bir yere kadar...mantigini kullan, bu yasta duygularina kapilmak cok tehlikelidir, nitekimde oyle olmaya baslamis...

cok klasik bir soz olucak ama koca bulunur ama aile anne baba kardes bulunmaz. onlarla ne kadar cok vakit gecirebilirsen. ne kadar onlarin rizasini ama bu zorla degil alirsan ancak o zaman mutlu ve saglikli dusunen bir birey bir kadin ve ileride bir anne olursun...

sana kucagini acicak olan tek insan annen baban onlari uzme hicbir zaman, hicbir seye degmez, hele bu yasta bir sevgiliye degisme...sozlerini dinle...

Çok teşekür ederim güzel tavsiyeleriniz için..Zor bir dönemden geçiyorum yaz gelicek diye korkar oldum artık çünkü yaz gelince sevgilimde fransadan geliyor ve evlenmek istiyor :(

blaugrana yazdıklarınızın hepsini okudum sende sevginin peşinden git diyorsun ahh ben napayımmm bu kararsızlıkla bilmiyorum kii.. senin olay ne güzel tatlıya baglanmıs ben ne yapacagım :50:

Back
X