eğitim olayında son durum

kelebekim35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2012
509
4
26
İstanbul
inanın ne diyeceğimi bilemedim ben az önce cesaret ettim ve sordum ortaokuldan sonra bırakmış iş hayatı iş kurmuş tahmin ettiğim gibi.. siz ne düşünürdünüz ? Kimseyi seçimleri için yargılayamam kendini yetiştirmiştir belki de ama hissetmiştim .. nasıl bir yol izlemeliyim .. ?? evlilik için düşünüldüğüne göre ne dersiniz amacım yargılamamak kimseyi,..çok zor durum arkadaşımın eşi benim yüksek lisans derecem olduğu halde nasıl yönlendirdi şaşırdım ben liseye bile razıyken.. gel gör ki anlaştık ama bir ömür var çevrem vs bir zaman sonra kopacak herşey..

Son düzenleme:

Eğitim her şey demek degil ama davul bile dengi dengine.
Senin eğitiminle onun eğitimi arasında uçurum var,
bence hiç başlamamışken bitir...

Anlaştık diyorsun, daha yeni tanıştıgınızı söylemiştin önceki konunda.
Dün bir, bugün iki...

Ne çabuk birbirinizi tanıdınız da anlaştıgınıza kanaat getirdin?

Son düzenleme:

yaklaşık aynı eğitim seviyesine sahip olmak önemli bence.

ilk başlarda çok belli olmasa da evlilikte sorun çıkacaktır diye düşünüyorum.

eğitim seviyelerinizin arasında çok fark var.yüksek lisans ve ortaokul mezunu olan iki insanın ortamı, çevresi, işi, mantığı, hayata bakış açısı, beklentileri aynı olamaz gibi geliyor.

tabi ne ortaokul mezunları var. kendilerini yetiştirmiş kültürlü ama bunların sayısı çok çok az.

öyle biri olsa bile size karşı kendini kötü hissedebilir.olmadık şeylerden kavga bile edersiniz.

ben olsam yolun başında olmaz diye düşünüp önüme bakardım.

Son düzenleme:
yok yok varsaydım anlaştığımızı varsaydım en iyi ihtimal ...diye düşündüm ..zaten konuşmalarından muhabbat gitmiyordu ..şans veriyordum..cevap alamadım bir türlü...

Ben senin olayında meselenin sadece eğitim olduğunu düşünmüyorum. Hiçbir anlamda içine sinmiyordu zaten öyle değil mi? Yargılamak falan değil ki bu. Hani kafa olarak çok anlaşsanız, tek problem bu olsa bir yol gösterelim ama şu halde neden kendini sıkıyorsun ki?

ben de katılıyorum.içine sinse çok takılmazdın zaten..

Açıkcası bende senın için tek sorunun egitim durumu olduguunu dusunmuyorum ama orta okul mezunuyla yuksek lisans mezunu olan biri birlikte olamaz diye bir kaidede yok insan sevdiginde hicbiseyi görmez alalarında bu tür bir soruun olmaz. ki bu durum sizde henuz yok 2 gunluk sohbetınız varmış ben sadece yorum yapiiim dedim

evet haklısınız sizde.. baştan zaten sinmeyen şeyler vardı ama haksızlık etmek istemedim. Arkadaşlar baştan bu durumu belirtselerdi ne ben sıkılırdım ne da karşımdakine bu durumda tıkanıp kalırdım..

yıllar önce tanıdığım çocukuk arkadaşım olsaydı aklımda bir soru işareti oluşmazdı da bide işin içinde tanıştırma olunca ??? zaten baştan bile zevkleri beğenmeyince..

Benim eski ilişkimde erkek arkadaşım ortaokul mezunuydu. İlk başlarda sorun olmayacağını düşünmüştüm. Ben üni. bu arada. Zaman geçtikçe çok farkımız olduğunu anladım. Mesela iş bulamıyordu. Genelde hep inşaat, asma tavan bu tarz yerlerdi. Oralardan parasını alamıyordu , sigortasını yapmıyorlardı. Gelecek için birikim yapamıyordu. Benim çevreme uyum sağlayamıyordu ama bunların hepsini iş işten geçtikten sonra anlamıştım.(2 yıl sürdü ve bu süre içinde bir adım bile atamadık geleceğe dair)

Şimdi 9 aya yakın bir ilişkim var. Lisans tamamlıyor aynı zamanda teknik destek uzmanı olarak çalışıyor. Başında babası yok. ama çok güzel ailesini geçindiriyor. Tabi ki para ile insan yargılanmaz ama biraz günümüz şartlarında mantıklıda düşünmek gerekiyor. Çünkü işsizlik inan ki belli bir zaman sonra deli gibi sevsen de huzursuzluk yapıyor. Düğün oluyor , bayram oluyor. İhtiyaçların oluyor... Kadının eline bakmaması lazım. Davul bile dengi dengine.
Karakter meselesidir aslında hani erkek vardır ekmeğini taştan çıkartır. Yine de ilk önce mantığına yatmasından yanayım.

Arkadaşının eşi hiç denklige dikkat etmemiş mi? Tabiki karşındaki kişiyi ortaokul mezunu diye kücümsemezsin ama hayata bakış beklentiler düşünceler bambaşka oluyor. Hani onunla ilk görüşte aşk yaşamışsındır farklı bir bağ vardır aranda öyle eğitim durumunu dikkate almazsın görüşmüşsün içine sinmemiş ortak paydada buluşamamışsın ama arkadaşının eşini kınadım şahsen hiç düşünememiş mi onla bu olur mu olmaz mı diye. İnsanları neden zor durumda bırakıyor bu şekilde.

Şöyle söyleyeyim, klişe ama bu işler kısmet işi. Herkes ilk önüne getirilenle evlenmiyor. Sen ısınmayabilirsin, o sana ısınmayabilir, evliliğe dair fikirleriniz birbirini tutmayabilir vs. Kendini suçlu hissetme, tıkanıp kalacak bir durum yok. Senin gibi yüksek lisansını yapmış bir insanla da anlaşamayabilirdin. Bence bu konuyu uzatma. Olmayacak bir işi sürüklemek karşı tarafa da haksızlık etmek olur. Aynı durumda kendinin olduğunu düşün. Karşındaki seni beğenmese ama açık açık söylemese, seni oyalasa kötü olmaz mı? Kibar bir şekilde, gururunu incitmeden anlaşabileceğimizi düşünmüyorum ısınamadım konuşmalarımız zorlama gibi sarmadık birbirimizi de. Eğitim meselesini karşındakine açma bence. Allah onun da senin de gönlüne göre versin.

Lisans tamamlıyor demişsin ya başta ki kişi mi bu başta kişi mi ..

Lisans tamamlıyor demişsin ya başta ki kişi mi bu başta kişi mi ..

Başka biri. O ilkinden ayrıldım. Çünkü gerçekten geleceğe dair birikim yapamıyordu. Çevremiz uyuşmuyor , yakıştırmıyordu. En azından lise oku açıköğretim den dedim onu kabul etmedi. Zor zar ikna etmiştim sonra başladı bi daha girmedi sınavlarına.

Şimdi ilişkimden bahsettim lisans durumunu. Allaha şükür 9aydır iyiyiz.

Diger konunu da okudum..
Neden adami zorla kendine begendirmeye calistigini anlayamadim..
Ne muhabbeti birseye benziyor, ne dinledigi muzigi seviyorsun, ne de egitim durumu istedigin gibi..
Daha da gencsin ustelik..
Zorlama kendini

Anladım şimdi Allah mutlu etsin .. mesele eğitim durumu olmamalı insan vicdanı elvermiyor ama olmayınca olmuyo ee bide aracılı olunca iyicene zor durumda kaldım

Diger konunu da okudum..
Neden adami zorla kendine begendirmeye calistigini anlayamadim..
Ne muhabbeti birseye benziyor, ne dinledigi muzigi seviyorsun, ne de egitim durumu istedigin gibi..
Daha da gencsin ustelik..
Zorlama kendini

yok yahu beğendirmemek değil zaten hakkında bir bilgi edinemiyordum .. ortak bir muhabet gitmiyordu .. işte mesele arkadaş aracı olunca kırmak istemiyorum o yüzden kaldım ne yapacağım konusunda .. bu konularda bende bilgisizim ne yapayım edeyim yanlış ya da önyargılı davranmayım diye :)

Dün ki konunuzu da okumuştum. Siz bu adamı beğenmemişsiniz bütün Kadınlar Kulübü anladı bi siz anlayamadınız :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…