- 20 Aralık 2012
- 2.267
- 737
- 398
- 30
- Konu Sahibi kelebekim35
-
Yok be arkadaşım hani bu konularda bilgim yok ön yargılı olmamaktı tamamen ...
yıllar önce tanıdığım çocukuk arkadaşım olsaydı aklımda bir soru işareti oluşmazdı da bide işin içinde tanıştırma olunca ??? zaten baştan bile zevkleri beğenmeyince..
bu tarz evlilikler var mı var evet ama genelde şöyle oluyor çocukluk aşkı mahalle aşkı kız okuyor ama çocuk çalışıyor sonra kız okulu bitirse de evleniyor..
fikrime gelince hiç tanışmadan kes..tabi ki okumakla adam olmuyor o yüzden kalbini kırma çocugun sakın ..ben burda en cok tavsiye eden kişiye kızdım...
Yokuş yukarı bisiklet sürmek gibi bir şey oldu bu. Hiç içinize sinmedi başından beri, kafanızda soru işaretleri de vardı, yaşı da büyük, eğitim seviyeniz denk değil, aranızda kültürel bir uçurum var, daha ne gibi bir işaret bekliyorsunuz uzaklaşmak için anlamadım ki?
Belki de baştan hatayı ben ettim hep ite kaka arkadaş tavsiyesi ile tanımaya çalıştım konuşmamın sebebi adam zaten kendimi anlatmıyordu klasik günlük konuşmalar anlamadım neyin kafasında baştan benim eğitim durumum ile arada epeyce fark olmasına rağmen beğenip tanışmak istemesi .. şimdi de zar zor öğrendim eğitim durumunu yani geleceği yok belli ama konuşmak istiyor mesaj atmış nasılsın iyi misin diye bu durumu yansıtmandan yani kırmadan bu işinden çıkmam gerekiyor... ??? Karşı taraf bu farka rağmen nasıl bir şey düşündü bilemedim. ilerde illaki sorun olacak daha önce gene böyle eğitim sorun oldu buluştuğumuzda sorunu bana atıyorlar gidiyorlar sonra bende kusur bulmaya başlıyorlar bu kez..
Zor durumda kaldım çok arkadaşımda hiç söylemek istemedi sanırım offf baştan bilmeliydim çok zor hiç yoktan birini kırmış olacağım şimdi .. ama karşı tarafında böyle bir şeyin kabulleneleceğinin zor olacığını bile bile kaçtı ne böyle ya .. anlamıyorum ..
Belki de baştan hatayı ben ettim hep ite kaka arkadaş tavsiyesi ile tanımaya çalıştım konuşmamın sebebi adam zaten kendimi anlatmıyordu klasik günlük konuşmalar anlamadım neyin kafasında baştan benim eğitim durumum ile arada epeyce fark olmasına rağmen beğenip tanışmak istemesi .. şimdi de zar zor öğrendim eğitim durumunu yani geleceği yok belli ama konuşmak istiyor mesaj atmış nasılsın iyi misin diye bu durumu yansıtmandan yani kırmadan bu işinden çıkmam gerekiyor... ??? Karşı taraf bu farka rağmen nasıl bir şey düşündü bilemedim. ilerde illaki sorun olacak daha önce gene böyle eğitim sorun oldu buluştuğumuzda sorunu bana atıyorlar gidiyorlar sonra bende kusur bulmaya başlıyorlar bu kez..
Zor durumda kaldım çok arkadaşımda hiç söylemek istemedi sanırım offf baştan bilmeliydim çok zor hiç yoktan birini kırmış olacağım şimdi .. ama karşı tarafında böyle bir şeyin kabulleneleceğinin zor olacığını bile bile kaçtı ne böyle ya .. anlamıyorum ..
Arkadaşım, başta samimi bir şekilde sana yorum yazdım ama bu kadar kişinin aynı doğrultuda verdiği akla rağmen aynı şeyleri tekrarlayıp duruyorsun. "benim eğitim durumum ile arada epeyce fark olmasına rağmen beğenip tanışmak istemesi" yazmışsın ya... Ne haddine değil mi ortaokul mezunu arabesk dinleyen adam senin gibi yüksek lisans yapmış bir insanı beğenmiş! Çok rahatsız edici şeyler yazıyorsun. Okumuş veya okumamış ama karşındaki kişi de bir insan ve birilerinin kıymetlisi. Eğitim durumumuz kimseyi küçük görme hakkını bize tanımaz. Adamdan çok sen takılmışsın eğitim meselesine. Korkma, ısınmadım falan desen direkt olarak ah ben eğitimsizim, bu kız benim dengim değil eziğim ben diye düşünmeyecek. O da yoluna bakacak. Hayat bu, karşına ne okumuş adamlar çıkar sana kan kusturur. Ben devlet burslarıyla 40 sene önce Almanya'da master yapıp atom mühendisi olmuş, Tübitak'tan emekli bilim adamının karısının ağzını gözünü patlattığını gördüm. Sana böyle sayacağım bir sürü örnek var ama uzatmanın manası yok.
"İlim ilim bilmektir
İlim kendin bilmektir
Sen kendini bilmezsen
Ya nice okumaktır"
Haddimi aştıysam, kalbini kırdıysam affet. Ancak kişilik olarak anlaşamayız düşüncesindeyken muhabbete devam etmeyi tercih ettin, eğitimi duyunca bu derece rahatsızlık duyup vahim cümleler yazıyorsun. Benim derdim senin şahsınla değil, naçizane hayat tecrübesi paylaşıyorum. Çünkü hayat bir şekilde hepimizi eğitiyor, bize çok farklı şeyler öğretiyor.
Realist olayım, senin eğitimini bilip kendininkini saklaması bana pek hoş gelmedi. Neticede adam senle aracı sayesinde tanışmış, hadi sevse aşık olsa, "eğitimimiz arasında uçurum var beni beğenmez" diye düşünüp başta konuşmaktan kaçabilirdi. Ama olaya mantık çerçevesinde yaklaşıp iyi bir eğitimin iyi bir iş dolayısıyla rahat bir hayat olduğuna kanaat getirmiş olması ihtimali beni düşündürdü.
Bir de bu eğitim durumlarını bayanlardan çok erkekler takar, senin ondan iyi bir mesleğe sahip olma potansiyelin şu an onun hoşuna bile gitse ilerde komplek yapıp sana çektirme ihtimali bir hayli yüksek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?