- 3 Eylül 2012
- 21.884
- 57.711
- 798
- Konu Sahibi nomunomuchua
-
hay kalemine sağlık azmışlarben de ilerde meslek lisesi öğretmenliği yapmayı düşündüğüm için irkilerek izledim diyim takımı tamamlayım. terbiyesiz, hadsizler. eğitim sistemi neyi el verirse versin bu çocukların böyle yapması mı gerekiyor ya. edepsizler. azgınlıktan başka bir şey değil. tepem attı.
ay sen böyle yazınca benim de lisedeki coğrafya öğretmenim geldi aklıma. çok efendi bir kadındı. kendini paraladı bize bir şeyler öğretmek için. çoğu kişi -özellikle erkekler- takmazdı kadını. öyle çıkışırlardı ki kadın korkardı. öğrenciler yüzünden panik atak olmuştu. garip davranmaya başlamıştı. ortaokuldaki türkçe öğretmenim de bizim sınıfın haydutluğu yüzünden emekli olmuştu ağlaya ağlaya.Maalesef bunların hepsi yurdum manzarasının birer silueti..
Ben lisedeyken, bundan yaklaşık 3 sene önce böyle bir din kültürü hocamız vardı.
Bu kadar olmasa da, ona da böyle saygisizliklar yapılırdı, uzulurdum elimden başka birşey gelmezdi..
Bir şeyleri değiştireceksek, buna egitim sistemimizden baslamaliyiz bence.
Çünkü bunlarin hepsi "eğitimsizlik".
daha geçen gün okullara bir uyarı yazısı gönderildi hem de uygulamayanlar hakkında ciddi yaptırımların yer aldığı bir yazı.öğrencilerin herhangi bir durumları,fotoları olumlu ya da olumsuz şeyleri vb..şeylerinin okul personeli tarafından sosyal paylaşım siteleride yayınlanması yasaklandı.keşke aynı özeni biz ZAVALLI öğretmenler için de gösterseler!
Facebook'ta 6 senedir devamlı güncellediğim bir albümüm var sadece öğrencilerim,okul var.Kım ne karısıyor ben anlamıs değişim.
kızkardeşimle konuştum bu gün canım öğretmenleri hamile rahatsız bir aydır gelemiyor..ilk okul ikinci sınıf..müdüre gitmiş kızkardeşim 9 tane veli ile veliler sus pusmuş..demişki çocuklar geri kalıyor..başka öğretmen gelse..Facebook'ta 6 senedir devamlı güncellediğim bir albümüm var sadece öğrencilerim,okul var.Kım ne karısıyor ben anlamıs değişim.
Mune dediğin gibi öğretmene müdehale eden velilerde vardır..ama inan dayak hala var..3 defa tokat atmış yeğenime hanım öğretmeni yeğenim gizlemiş kızkardeşim öğrendiğindede ben hakettim anne demiş..sınıfların yoğunluğundan öğretmende bunalıyor olabilir bilemiyorum ama eğtim sistemi yetersiz..o video daki gibi öğrenciler devlet okullarında hep olacak benceBu durumun sistemle değil ahlaki çöküşle alakası olduğu öne sürülecektir, kabahati sisteme bulmayın vb söylemler olur mu olur.
Evet sistem başlı başına suçlu değil belki ama öğrenci-öğretmen, çocuk-eğitim, okul idaresi-veli ilişkilerinin bugünkü halinde sistemin payı da çok çok büyük.
Şiddet olmasın, eğitimci çocuğa vurmasın zira ne olursa olsun birinin tokadıyla bir başkasının attığı tokat arasında bile fark oluyor çünkü.
Lakin disiplin sağlamak için caydırıcı uygulamalar olmalı.
Velilerde bu uygulamaları desteklemeli, öğretmen ödevini yapmamış çocuğa neden yapmadın diye kızdığında, oğlunun/kızının elinden tutup soluğu okulda alır "bana bak öğretmen, ben bu çocuğu kolay doğurmadım, benim çocuğuma bağıramazsın" derse annesi tarafından azarlanan öğretmene saygısı kalmaz o çocuğun.
Kaldı ki kimse kolay doğurmuyor, herkesin çocuğu kendine kıymetli ama ödev bir öğrencinin sorumluluğu, bu sorumluluğu yerine getirmek zorunda, okula annesiyle avm'ye gider gibi gitmemeli, ben annelere hayret ediyorum, kızı çantasına ders kitabı hariç herşeyi dolduruyor ama anne öğretmenin ikazını dikkate alacağına sana ne diyor.
Eğitimi zaten geç bir kalem, ne yazık ki yıllardır içi boşaltıla boşaltıla eğitim namına birşey kalmadı, eğitim mi hani nerde?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?