Eğitim ve meslek?

Üniversite var üniversite var. Ülkede bir sürü eğitim ve kendini geliştirme açısından sıfır katkısı olan apartman/taşra üniversitesi var. Onlardan birinde 4 yıl geçireceğine farklı alanda gelistirdiyse kendini avantajlı bile.
Gerçekler sanırım biraz ağır gelmiş. Beğenmedime basma sebepleri ne acaba?

Bu konu icin degil genel olarak yaziyorum. Bizim ulkede, bu kadar da dandik universite varken, universite okumak bana meziyet gibi gelmiyor.
Yaslar 30u gecmis, adam niye acikogretim okusun, acikogretim isletme okumak kendini gelistirmek midir? Sinav oncesi ezberlenen, 2 gun sonra unutulan bilgilere gereginden fazla anlam yukluyoruz. O yaslarda biri 2. 3. universitesini okusa, cok bos zamani var herhalde diye dusunurum ben.
Bana gore kendini gelistirmek kiytirik universite okumaktan ziyade, tiyatroya gitmek, bol bol gezmek ve ufuk acici kitaplar okumaktir.
Kuzenim 2 yillik universite bitirdi. Bir gorsen takindigi havalari. Hicbir erkegi begenmez. Cunku kendisi okumus, karsisindaki erkek okumamis. Erkegin film izlemesini ister, kendisinin izledigi filmler hint filmleri. Erkek kitap okusun der, kendisinin okudugu kitaplar elif gibi sevmekler 😂 Yani bilmiyorum. Turkiye'nin en iyi universitelerinden birinde en iyi bolumlerden birini okudum. Bu kadar hava bende olmadi.
Zaten evlilikte o kadar farkli degiskenler oluyor ki, bekarken dert ettiginiz ve sınır cizdiginiz cogu seyi bosveriyorsunuz.
Bir de gercekten evleneceginiz kisi karsiniza cikinca bu kadar ince eleyip sık dokumuyorsunuz. Bir sekilde olup gidiyor hersey. Siz buraya konu acip sordugunuza gore o adamla olmayacaksiniz. Icinize sinse sormazdiniz hic.

Back
X