Eğitim...

audrey2016

" oğlum ,eşim herseyim... "
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2009
1.127
634
648
Selam arkadaşlar

Yine ben ve oğlum :)

4,5 yaşındaki oğlumun eğitimi için sizlerden yardım almaya geldim bu sefer.

Bu sene kreşte 2. yılı olacak , kreşe başladı başlayalı bayağı bir yol kat ettik çok şükür. Çoğu zorluklarımız en aza indi .

Konuya nerden başlayacağımı bilmiyorum açıkçası ...

Şöyle anlatayım en son kreş toplantısına gittiğimde velilerden biri kızına 2 yaşından beri "zeka geliştirici eğitim setleri"nden kullandığını söyledi. Açıkçası ilk defa orada öğrendim böyle birşey olduğunu ve kendimi eksik biraz da kötü hissettim yazdığım yanlış anlaşılmasın o da bende ev hanımıyım o nereden öğrendi de ben öğrenemedim diye düşündüm. İlk günde fark ettim niyetim asla çocuk kıyaslamak değil belki yanlış anlatıyorumdur her çocuk elbette farklı ama o velinin kızının eğitim seti kullandığı bariz belliydi zaten en basitinden boyamaları bile çok düzgün yapıyordu benim miniğim daha çok serbest çalıştı :)

Her çocuğun öğrenme süresi, becerisi farklı ama ben neden geç kaldım diye düşündüm. Aslında o kadar akıllı bir çocuk ki bugun hem rakamları hem de bütün alfabeyi hem küçük hem büyük harf olarak gösterince yazdı .

Yapabildiğini görünce bir kere daha pişman oldum eksik hissettim . Daha 4 yasında ne kadar büyütüyorsun diyebilirsiniz. Ama herkes yapıyor o da yapsın değil niyetim.

Bu sabah eğitim seti siparişi verdim, inşallah severek yapar yapmazsa da zorlamam asla .

Siz nasıl öğreniyorsunuz böyle şeyleri sorun ben de mi ben neden ondan bundan duyuyorum yada sizde etraftan duyupta mı öğreniyorsunuz bunu merak ediyorum sadece, sizden başka bunu kimseye soramıyorum maalesef.

Geçen görümcemin eltisi daha ilk okula giden kızının eğitimiyle ilgili öyle şeyler söyledi ki ağzım açık kaldı imrendim, öyle olmak istedim. Sorulacak birşey değil belki içten gelen belki de sonradan öğrenilen birşey gerçi bunu ona asla soramam. Anlayışlı yardımcı olacak biri değil ... Görümcem bebeğini kaybettiğinde bile daha bebeğimiz defnedilmeden kızını cenaze boyunca sevip koklayan ikinci çocuğu yapmak istediğini söyleyen dengesiz bir tip ( ayak üstü de eleştirdim :) )

Bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlar olursa çok sevinirim.

Sosyal medya kullaniyor musunuz? Ben daha 4 aylik hamileyim ama instada bebkle ilgili seyler begendikce karsima egitim setleri, zeka kartlari falan cikti, zatem cok oncesinden beri avmde kitapcilari gezmeyi cok severdim orda da gorurdum bu setleri ordam aklimda hep, simdiden arstiriyorum bu tur seyleri, sosyal medyayi bu yonde kullanin cok etkili oluyor hic birsey bilmezken cok farkli seyler goruyorum tabi her gordugume atlamiyorum orda gordukten sonra arstiriyorum

şimdi 2 aylıktan başlıyorlar...benim kızım da öyle...bebek 10 aylık...ben şaşırıyorum...neler varmış...internetten öğreniyor benim ki...

Sosyal medya kullaniyor musunuz? Ben daha 4 aylik hamileyim ama instada bebkle ilgili seyler begendikce karsima egitim setleri, zeka kartlari falan cikti, zatem cok oncesinden beri avmde kitapcilari gezmeyi cok severdim orda da gorurdum bu setleri ordam aklimda hep, simdiden arstiriyorum bu tur seyleri, sosyal medyayi bu yonde kullanin cok etkili oluyor hic birsey bilmezken cok farkli seyler goruyorum tabi her gordugume atlamiyorum orda gordukten sonra arstiriyorum

Evet kullanıyorum. Söylediklerinizi araştıracağım teşekkür ederim.

Kreşte zaten öğreneceğini öğreniyor. Bu kadar yükleme yapılması ters tepebilir. Facebook’ta böyle gruplar var bir sürü. Eğer çoçuğunuzu 4 yaşında yarış atı moduna almayı düşünüyorsanız bakın bir o gruplara.

Ne olur yanlış anlamayın asla öyle bir anne olmak istemiyorum. Hani oğlumun da eğleneceği birşeydir belki diye almak istedim. Yazımda da belirttim yapmak istemezse asla zorlamam .

Eğitim sisteminden hiç memnun değilim. Olanlar ortada sırf bunun için oğluma söylemeden en azından özel üniversiteye gönderecek bir para biriktireceğim . Olurda kazanamazsa istediği mesleği okusun diye anne olarak ben elimden geleni yapayım gerisi ona kalmış diye düşünüyorum.

+++
Ben de kitapçısever bir insanım:)
Büyük kitapevlerinin hepsinde çocuk zeka oyunları bölümü gördüm

+++
Ben de kitapçısever bir insanım:)
Büyük kitapevlerinin hepsinde çocuk zeka oyunları bölümü gördüm

Bende çok severim çokta okurum. Bu konuda eksik kaldım sanırım. Çocuklar ile ilgili olanlara yönelme zamanım gelmişte geçmiş :) Çok teşekkür ederim. Mutlaka bakacağım. Amacım sadece elimden geleni yapmak. İyi bir anne olmak

Facebook gruplarına üye olacaksınız. Mesela ben emzirme sanatı, blw, babywearing ile başladım. Çünkü çocuğumun yaşına göre bunlar ilgi alanım. Anne + bebek egitimleeine gittim. İleri de beni ne bekler bilmiyorum. Bunların hepsini facebook dan öğrendim. Zaten siz 1-2 grup aratınca öneriler de çıkıyor. Üstüne gruplara üye olunca diğer benzer gruplar da çıkıyor.

Bir de şu ara en popüler montesoori eğitim onları araştırın.

Facebook gruplarına üye olacaksınız. Mesela ben emzirme sanatı, blw, babywearing ile başladım. Çünkü çocuğumun yaşına göre bunlar ilgi alanım. Anne + bebek egitimleeine gittim. İleri de beni ne bekler bilmiyorum. Bunların hepsini facebook dan öğrendim. Zaten siz 1-2 grup aratınca öneriler de çıkıyor. Üstüne gruplara üye olunca diğer benzer gruplar da çıkıyor.

Çok teşekkür ederim.

Ayrıca mobil uygulamalar var. Çocuk gelişimi ile ilgili. Ben benim bebeğimin yaşına uygun olan kinedu yu indirdim, içerik şair aldım. Daha tam kullanmaya başlamadık. Uygulama ingilizce ilk testi doldururken ingilozce bilgisi gerekoyr anaancak sonrasinda size egitici aktivite oneriyor. Video ornekleri oldugu icin ingilizxe bilmek sart ddgil aslinda. Eminim sizin yaş grubu için benzer uygulamalar da vardır.

1-2 grup bulup başvuru yaptım.Çok sağolun.

Ne olur yanlış anlamayın asla öyle bir anne olmak istemiyorum. Hani oğlumun da eğleneceği birşeydir belki diye almak istedim. Yazımda da belirttim yapmak istemezse asla zorlamam .

Eğitim sisteminden hiç memnun değilim. Olanlar ortada sırf bunun için oğluma söylemeden en azından özel üniversiteye gönderecek bir para biriktireceğim . Olurda kazanamazsa istediği mesleği okusun diye anne olarak ben elimden geleni yapayım gerisi ona kalmış diye düşünüyorum.

4 yaşında bir çocuğun alfebeyi yazması zeka düzeyinin ileri olduğunu değil, çocuğun gördüğünü yazıyla taklit edebildiğini gösterir. Ben okul öncesi öğretmeni aynı zamanda bir çocuk gelişimci olarak zeka geliştirici setleri çok önermiyorum. Setlerin birbirinden pek farkı yok. Çocuğunuz zaten kreşe gittiği için kitaplardan alması gerekeni alıyor. Zeka setleri yerine çocuğunuza bol bol hikaye kitabı alıp okuyabilirsiniz ya da resimlerine bakıp hikayeyi kendi uydurmasını da isteyebilirsiniz. Tabi bu kitapları da incelemeniz lazım, bazılarının konusu çocuklara gerçekten uygun olmayabiliyor. Bir de zeka geliştirici değil ama dikkat geliştirici bir set var, aslında ben onu da dikkat dağınıklığı olan çocuklara öneriyorum ama benim çocuklarım çok eğleniyordu yaparken. Bütün resme yayılmış gizli objeleri buluyorlar. İsterseniz ismini özelden yazabilirim.
Onun dışında dediğim gibi çocuğunuz yaparak yaşayarak öğrenirse daha kalıcı bilgilere sahip olur.

4 yaşında bir çocuğun alfebeyi yazması zeka düzeyinin ileri olduğunu değil, çocuğun gördüğünü yazıyla taklit edebildiğini gösterir. Ben okul öncesi öğretmeni aynı zamanda bir çocuk gelişimci olarak zeka geliştirici setleri çok önermiyorum. Setlerin birbirinden pek farkı yok. Çocuğunuz zaten kreşe gittiği için kitaplardan alması gerekeni alıyor. Zeka setleri yerine çocuğunuza bol bol hikaye kitabı alıp okuyabilirsiniz ya da resimlerine bakıp hikayeyi kendi uydurmasını da isteyebilirsiniz. Tabi bu kitapları da incelemeniz lazım, bazılarının konusu çocuklara gerçekten uygun olmayabiliyor. Bir de zeka geliştirici değil ama dikkat geliştirici bir set var, aslında ben onu da dikkat dağınıklığı olan çocuklara öneriyorum ama benim çocuklarım çok eğleniyordu yaparken. Bütün resme yayılmış gizli objeleri buluyorlar. İsterseniz ismini özelden yazabilirim.
Onun dışında dediğim gibi çocuğunuz yaparak yaşayarak öğrenirse daha kalıcı bilgilere sahip olur.
A.......da galiba bahsettiğiniz set. Her iki kızıma da hem o seti, hem sonrasındaki plus setleri kullandım hala da kullanıyorum. Ben de bu tavsiyeyi vermek için konuya girmiştim.

A.......da galiba bahsettiğiniz set. Her iki kızıma da hem o seti, hem sonrasındaki plus setleri kullandım hala da kullanıyorum. Ben de bu tavsiyeyi vermek için konuya girmiştim.

İsmi a... ile başlamıyor benimkinin ama :) muhtemelen benzer içeriğe sahip bir settir.

D&R'da (reklam yapmış sayılıyor muyum bilemedim) çocuklar için çok güzel hikaye kitapları var kalin kapakli,kalin sayfali ve 3 boyutlu.
Zeka setlerini ben de önermiyorum çünkü zeka tek tip değildir ama o setler tek tipe uygun hazırlanıyor. Çocuğu dar bir kalıba sokup kendi zeka kıstasına göre şekillendiriyor.
Bence çocuğun yaratıcı yönünü ortaya çıkaran onu düşünmeye iten ve faaliyete geçiren yöntemler kullanın.
Montessori'yi araştırmanızı öneririm. Facete grupları var ve insanlar ürettikleri şeyleri paylaşıyorlar müthiş ürünler çıkıyor ortaya.

Bırakın boyalar taşsın, notalar yanlış basilsin, yazılar yamuk olsun ama hepsi özgün ve sevgi ürünü olsun.

Yanlış anlattıysam kusura bakmayın o anlamda söylemedim. Biraz fazla hareketli olduğu halde dinlemiyormuş gibi görünse de genelde sözümü filan dinler. Hiç ummadığım cümleler kurar.

Kalın ve yaşına uygun bir kitabımız var her gece 2 kısa masal okurum çokta severek dinler sonrasında okuduğum masallarla ilgili sorular sorarım cevaplar.

Eğitim setini öğretmenimizde önermişti. Bir iki veli ben kullandım faydasını gördüm diyince merak ettim açıkçası belki oğlum da sever diye YUP'un 5 yaş eğitim setini aldım.Yazımda da belirttiğim gibi çok çok bilgim yok ama baktığım kadarıyla evet hepsi birbirine benziyor ama YUP bana daha eğlenceli geldi.

Kitabın ismini yazarsanız çok sevinirim. Önerileriniz için teşekkür ederim.

Eklentiler

• Screenshot_2018-07-15-00-35-51-1.webp
    Screenshot_2018-07-15-00-35-51-1.webp
    39,1 KB · Görüntüleme: 50
Back
X