Eğitim...

Yanlış anlattıysam kusura bakmayın o anlamda söylemedim. Biraz fazla hareketli olduğu halde dinlemiyormuş gibi görünse de genelde sözümü filan dinler. Hiç ummadığım cümleler kurar.

Kalın ve yaşına uygun bir kitabımız var her gece 2 kısa masal okurum çokta severek dinler sonrasında okuduğum masallarla ilgili sorular sorarım cevaplar.

Eğitim setini öğretmenimizde önermişti. Bir iki veli ben kullandım faydasını gördüm diyince merak ettim açıkçası belki oğlum da sever diye YUP'un 5 yaş eğitim setini aldım.Yazımda da belirttiğim gibi çok çok bilgim yok ama baktığım kadarıyla evet hepsi birbirine benziyor ama YUP bana daha eğlenceli geldi.

Kitabın ismini yazarsanız çok sevinirim. Önerileriniz için teşekkür ederim.

Bu seti ilk defa duyuyorum ama güzel birşeye benziyor, konu konu ayırdığı için. Benim bahaettiklerim bunlar. Bizim yaş grubuna kullandıklsrım. Tabi ileri seviyeleri de var bunların

Eklentiler

• Screenshot_2018-07-15-01-00-36.webp
    Screenshot_2018-07-15-01-00-36.webp
    22,6 KB · Görüntüleme: 41
  • Screenshot_2018-07-15-01-00-03.webp
    Screenshot_2018-07-15-01-00-03.webp
    19,5 KB · Görüntüleme: 40
Kızım doğmadan önce eğitim setleri almaya kararlıydım ama sonra baktım ki hem maddi olarak çok pahalı hem de tüm çocukların ilgisini çekmeyebilir.
Ben çok da önemli görmüyorum açıkçası he bu çocuğunla ilgilenme her şey kreşte yapılır takma anlamında değil ama bence çok lüzumlu değil çünkü çocuk her şeyi zamanı gelince yapıyor varsın boyamayı düzgün yapmasın bir iki denemede düzeltir ya sıkılırsa sürekli bundan bilemiyorum eğlenceli oyunlara karşı değilim ama çocuğu karşına alıp büyük insan gibi bak şu şöyle neymiş evet aferin bildin gibi şeyler o kadar hoş gelmiyor bana.
Aynı şey gibi düşünün bir çocuk örümcekle yürümeyi öğrenir bir çocuk kendi kendine ikisi arasında fark yok illa ki yaşının gerektirdiğini zamanı gelince yapacak.
Çocuklar için de erkenden hayal kurmanın yanlış olduğunu düşünüyorum çünkü atıyorum ben şöyle bir eğitim vermek isterim ama çocuğun yeteceğinin bunla ilgisi bile yoktur

Okul öncesinde yabancı dil öğretmeniyim ve malesef eğitim setlerinin kullanımını çok uygun bulmuyorum.
Bahsettiğiniz çok yönlü bir setse belki olabilir ama çocuğun tüm yönlerden gelişimini sağlayacak bir setle karşılaşmadım ben.
Evet çocuklarımın arasında bahsettiğiniz gibi çok iyi boyama yapan ya da tum rakamları yazabilen olabiliyor ama bu onu diğerlerinden daha akıllı ya da çalışkan yapmıyor.
Bir de eğer çocuğunuz kreşe devam edecekse okulda zaten bu setlerin benzerleri kullanılacağı için , evde daha eğlenceli şeyler denemenizi tavsiye ederim. Mesela Pinterestten " Sensory Activities" diye aratırsanız inanılmaz eğlenceli ve eğiticı aktiviteler görebilirsiniz.

D&R'da (reklam yapmış sayılıyor muyum bilemedim) çocuklar için çok güzel hikaye kitapları var kalin kapakli,kalin sayfali ve 3 boyutlu.
Zeka setlerini ben de önermiyorum çünkü zeka tek tip değildir ama o setler tek tipe uygun hazırlanıyor. Çocuğu dar bir kalıba sokup kendi zeka kıstasına göre şekillendiriyor.
Bence çocuğun yaratıcı yönünü ortaya çıkaran onu düşünmeye iten ve faaliyete geçiren yöntemler kullanın.
Montessori'yi araştırmanızı öneririm. Facete grupları var ve insanlar ürettikleri şeyleri paylaşıyorlar müthiş ürünler çıkıyor ortaya.

Bırakın boyalar taşsın, notalar yanlış basilsin, yazılar yamuk olsun ama hepsi özgün ve sevgi ürünü olsun.

Okulun ilk günü öğretmen bütün çocuklara papatya desenli sayfa verdi boyamaları için ben oğluma müdahale edecektim ki en son yazdığınıza benzer bir cümle kurdu hocamız :)

Sonra fark ettim çoğu şeyde çocukları istediğimiz kalıba sokmak istiyoruz. Gerek eğitim de gerek yemekte...

Bazen bencil olabiliyoruz istemeden, yeteneğini neye eğilimi olduğunu yada neyi istediğini bilmeden bizim istediğimiz mesleği okusun istiyoruz. Yada midesi ne kadar alıyor düşünmeden bizim tatmin olduğumuz kadar yesin istiyoruz .

Ama eğitim setinin böyle birşey olduğunu düşünmemiştim. Bilmiyordum. Ben alayım severse yapsın sevmezse kalsın.

Okul öncesinde yabancı dil öğretmeniyim ve malesef eğitim setlerinin kullanımını çok uygun bulmuyorum.
Bahsettiğiniz çok yönlü bir setse belki olabilir ama çocuğun tüm yönlerden gelişimini sağlayacak bir setle karşılaşmadım ben.
Evet çocuklarımın arasında bahsettiğiniz gibi çok iyi boyama yapan ya da tum rakamları yazabilen olabiliyor ama bu onu diğerlerinden daha akıllı ya da çalışkan yapmıyor.
Bir de eğer çocuğunuz kreşe devam edecekse okulda zaten bu setlerin benzerleri kullanılacağı için , evde daha eğlenceli şeyler denemenizi tavsiye ederim. Mesela Pinterestten " Sensory Activities" diye aratırsanız inanılmaz eğlenceli ve eğiticı aktiviteler görebilirsiniz.

Konuyu açarken bu kadar önerilmediğini tahmin etmezdim. Ama bu kadar insan söylüyorsa bildiğiniz vardır elbet . Söylediğiniz şeyi mutlaka araştıracağım.

YUP un 5 yaş eğitim setini almıştım. Oğlumun eve getirdiği ödevlerde de yanlış hatırlamıyorsam okul öncesi eğitim.com gibi bir site ismi yazıyordu sanırım.

Eklentiler

• Screenshot_2018-07-15-00-35-51-1.webp
    Screenshot_2018-07-15-00-35-51-1.webp
    39,1 KB · Görüntüleme: 34
Konuyu açarken bu kadar önerilmediğini tahmin etmezdim. Ama bu kadar insan söylüyorsa bildiğiniz vardır elbet . Söylediğiniz şeyi mutlaka araştıracağım.

YUP un 5 yaş eğitim setini almıştım. Oğlumun eve getirdiği ödevlerde de yanlış hatırlamıyorsam okul öncesi eğitim.com gibi bir site ismi yazıyordu sanırım.
Ilk kez gördüm bu seti umuyorum eğıtici ve çok eğlenceli bir settir. Diğer mesajımda da söylediğim gibi çocukların tatil boyunca geçen süreçte eğlenmeleri çok mühim bence. Umuyorum çok eğlenerek güzel şeyler öğrenir.

Ilk kez gördüm bu seti umuyorum eğıtici ve çok eğlenceli bir settir. Diğer mesajımda da söylediğim gibi çocukların tatil boyunca geçen süreçte eğlenmeleri çok mühim bence. Umuyorum çok eğlenerek güzel şeyler öğrenir.

İnşallah hocam çok teşekkür ederim.
Oğlum fazla hareketli olduğundan pek zaman geçirmeyiz kitap ile ama olur da severse yarım saat bile olsa hem eğlenir hem zaman geçirmiş olur diye düşündüm.

Bence her cocugun ilgisi becerisi ögrenme hızı motor gelişimi aynı değil
İlk oglum 17 aylıkken yürüdü o semtlerin çoğu hiç ilgisini çekmedi şimdi de boyama hamur ve küçük metal araba yapboz seviyor hala konuşmadı
İkinci oğlum 11 aylıkken yürüdü tabii önünde abisinin olması büyük avantaj Ma yine de öğrenme de daha hızlı abisi kadar heceliyor
Büyük arabalardan hoşlanıyor
Yani bu setlerle çok ilgili olduğunu sanmıyorum kız cocukları daha hızlı adapte oluyor genelde =) demek istediğinizi anladım ama konunuzu okuyup çocuk a yüklenmesin kimse diye ayrıntılı yazmak istedim

Merhaba ben bir eğitimci olarak yorum yapmak istiyorum.
Aman diyeyim çocuğunuza harfleri çok fazla göstermeyin. Sayılarla işlem yaptırmaya çalışmayın. Ki daha yaşı küçük olduğu halde harf yazdırmayı denemişsiniz. Okul çağına geldiğinde 1. Sınıfta vs çok sıkılabilir, akranları tarafından dışlanabilir.

Bilinçli ana baba olalım çocuklarımız gelişsin derken onlara daha zamanı gelmeden fazla bilgi yüklüyoruz. Bırakın bazı şeyleri zamanla öğrensin. Zamanla gelişsin acele etmeyin lüften

Sosyal medyayı falan geçtim, hiç mi evden dışarı çıkmıyorsunuz ki? Çarşıda, pazarda, kitapçılarda binbir tane ürün var.
Bir de çocuğu okula giden bir kadının ilkokul hakkında bildiklerine şaşırmanız enteresan. Normal olan zaten çocuğunun eğitim düzeyiyle bu kadar ilgili olmaktır. Ne mutlu o çocuklara ki annelerinin eğitim hakkında gözleri açık.

Ben en çok sizin tahsil durumunuzu merak ettim konuyu okurken. Sizin bazı şeylere çok şaşırmanız beni şaşırttı çünkü.

Sosyal medyayı falan geçtim, hiç mi evden dışarı çıkmıyorsunuz ki? Çarşıda, pazarda, kitapçılarda binbir tane ürün var.
Bir de çocuğu okula giden bir kadının ilkokul hakkında bildiklerine şaşırmanız enteresan. Normal olan zaten çocuğunun eğitim düzeyiyle bu kadar ilgili olmaktır. Ne mutlu o çocuklara ki annelerinin eğitim hakkında gözleri açık.

Ben en çok sizin tahsil durumunuzu merak ettim konuyu okurken. Sizin bazı şeylere çok şaşırmanız beni şaşırttı çünkü.

Bende beni neden bu kadar yermeye çalıştığınızı anlamadım.

Pazara çarşıya çıkıyorum elbette .Benim bahsettiğim olay daha ilkokula giden bir çocuğun şimdiden şu liseye gidecek şu dershanenin şu öğretmeni iyi ama diğer dershanenin diğer öğretmeni şunu da anlatıyormuş gibi çok ileri seviyeden bahsettim. Kadınıda kötülemedim imrendim dedim .

Kimse annesinin karnında öğrenmiyor. Ya birinden duyuyor yada bu şekilde öğreniyor. Bende eksiğimi fark ettim ki öğrenmeye birşeyler yapmaya çalışıyorum. Bu durumda tahsilimin pek önemi yok bence. Ama merak ettiyseniz söyleyeyim lise mezunuyum.

Ben baya birseyler okudum. Resimli ögrenme kartlari felanda aldim. Ama ve lakin cocugun en cok ihtiyaci olan seyin ilgi ve oyun oldugunu düsünüyorum. Bir sürü arastirma var bu konular üzerinde. Tabi ki oyun seklinde egitim de verilebilir. Ama acikcasi oglumun bu yasta serbest oynamasi ve kendi benligi gelistirmesi önceligim. Okulda pek zorlanacagini da düsünmüyorum. Baba da annede yardim eder eksikleri olsa. Iyi egitim veririm. Artik sosyal medyanin da sayesinde herseyi bir rekabete döküyorlar. Yani 3 yasindaki cocuk inglizce ögrense ne olur ki? Biz okulda ögrendik bir eksigimiz yok. Yani demek istedigim kendinizi bos yerden eksik hissetmeyin. Burda birisi yazmisti "Cocuklugumuz anavatanimiz" diye. Aynen de öyle

4,5 yaşındaki çocuğun harfleri yazabilmesi çok mu önemli.
Zamanı gelince zaten öğrenecek. Bırakın boyamaları taşırarak yapsın oğlunuz. Oyun çağı onların. Yaşlarına uygun eğitim alsınlar yeter.

Çok mu yükleniyoruz çocuklara? Bizim doktor önermedi zeka kartlarını, ben de almadım. Biz aileler çok şey bekliyoruz çocuklarımızdan, Doğan Cüceloğlu ise çocuğunuza soracağınız tek soru bugün çok oyun oynadın mı olsun diyor. İnstagramdan onu da takip edebilirsiniz.

14 aylik bir kızım var ve bende 9. Ayından beri bir eğitim setine uyeyim .
Faydalarını görüyorum çocukları yarış atı yapmak değil ama eğlenirken öğretmek konusunda baya başarılı bir firma isterseniz özelden yazabilirim markayı .

Merhaba ben bir eğitimci olarak yorum yapmak istiyorum.
Aman diyeyim çocuğunuza harfleri çok fazla göstermeyin. Sayılarla işlem yaptırmaya çalışmayın. Ki daha yaşı küçük olduğu halde harf yazdırmayı denemişsiniz. Okul çağına geldiğinde 1. Sınıfta vs çok sıkılabilir, akranları tarafından dışlanabilir.

Bilinçli ana baba olalım çocuklarımız gelişsin derken onlara daha zamanı gelmeden fazla bilgi yüklüyoruz. Bırakın bazı şeyleri zamanla öğrensin. Zamanla gelişsin acele etmeyin lüften

Bir anda gelişti aslımda o anda resim yapıyordu bütin A harfini gösterdim " Bunu yazabilir misin? "dedim yazarım dedi yazdı sonra hoşuna gitti.

Söylediğiniz konuda ikilemdeydim bi yanım öğrenirler zorlanmaz derken öbür yanım ya diğer çocuklar öğrenirken sıkılırsa diye düşünüyordum.

Yorumunuz için çok teşekkür ederim.

Çok mu yükleniyoruz çocuklara? Bizim doktor önermedi zeka kartlarını, ben de almadım. Biz aileler çok şey bekliyoruz çocuklarımızdan, Doğan Cüceloğlu ise çocuğunuza soracağınız tek soru bugün çok oyun oynadın mı olsun diyor. İnstagramdan onu da takip edebilirsiniz.

Mutlaka bakacağım.

Söylediğim gibi bende bilmezdim veli toplantısında duydum. Bu seferde suçluluk duydum geç mi kaldım diye.

Yorumları okuduktan sonra ne yalan söyleyeyim biraz rahatladım.

4 yaşında bir çocuğun alfebeyi yazması zeka düzeyinin ileri olduğunu değil, çocuğun gördüğünü yazıyla taklit edebildiğini gösterir. Ben okul öncesi öğretmeni aynı zamanda bir çocuk gelişimci olarak zeka geliştirici setleri çok önermiyorum. Setlerin birbirinden pek farkı yok. Çocuğunuz zaten kreşe gittiği için kitaplardan alması gerekeni alıyor. Zeka setleri yerine çocuğunuza bol bol hikaye kitabı alıp okuyabilirsiniz ya da resimlerine bakıp hikayeyi kendi uydurmasını da isteyebilirsiniz. Tabi bu kitapları da incelemeniz lazım, bazılarının konusu çocuklara gerçekten uygun olmayabiliyor. Bir de zeka geliştirici değil ama dikkat geliştirici bir set var, aslında ben onu da dikkat dağınıklığı olan çocuklara öneriyorum ama benim çocuklarım çok eğleniyordu yaparken. Bütün resme yayılmış gizli objeleri buluyorlar. İsterseniz ismini özelden yazabilirim.
Onun dışında dediğim gibi çocuğunuz yaparak yaşayarak öğrenirse daha kalıcı bilgilere sahip olur.

Kitap adi oldugu icin ve kitap babamin olmadigi icin reklama girmeyecegini dusunerek yazayim:) Osman Abali’nin DGS seti sanirim bahsettiginiz.. bende cocuklarima kucuk yastan beri setini aliyorum yasina uygun olan, ciddi anlamda fayda sagliyor gercekten..

Back
X