Eğitim

Nessy

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2006
1.602
9
116
İstanbul
Herşey bundan 6 sene önce LGS sonuçlarını almamla başladı.Bir Anadolu Dış Ticaret Meslek Lisesi'ni kazanmıştım.Şimdi geçmişi değiştirme şansım olsa keşke..hayatta gitmezdim.
Hep başarılı bir öğrenci oldum okul hayatım boyunca.Okulda da aile içinde de çok takdir edilirdim.Benim tek sorunum testlerdi.Testlerin mantığını bir türlü anlayamadım denemelerde hep düşük netler yapardım aynı başarıyı orada gösterebilseydim belki farklı olurdu.
Lisede de başarılıydım.Zira artık meslek dersleri görüyorduk bölümümü de seviyordum.Fakat ÖSS zamanları yaklaşınca o laylaylom durumu bitti zira sadece iki okul seçebiliyordum.Biri Boğaziçi biri de şehirdışı bir yer.O kadar muhasebe,sigortacılık,taşımacılık dersi görmeme rağmen bunlarla ilgili bir bölüm seçemiyordum.
Şehirdışı durumuna ailem karşıydı.Zira okul da pek iyi bir yer değildi.
Öss sonucunda 330 puan heba oldu ancak okul puanımla 2 senelik özel bir okula burslu yerleştim.İngilizce öğretiminin olmasını çok beğenmiştim.Ancak hazırlığı geçtim bölümdeki pek çok öğrenci hazırlıktan neredeyse birşey öğrenmemişti.O yüzden de hocalar bildiğin Türkçe ders işlemeye başladılar.
Hele bir bölüm başkanımız vardı;evlere şenlikti.Sırf sohbet muhabbet..koca 2 seneyi ihracatın tanımıyla başladık ithalatın tanımıyla bitirdik desem yeridir.:D Gülüyorum ama aynı zamanda utanıyorum da.
Tek umudum Dgs idi ama anlıyorum ki Öss'den daha zorlu bir süreç.Zorluktan ziyade zaman yetersiz ve özellikle matematik başa bela.Ben hızlı olmaya çalıştıkça olmuyor daha çok yanlış yapıyorum..
Böylelikle Dgs hayallerim de son buldu.Oysa ki bir fakülte mezunu olmayı o kadar istemiştim ki..
Koca sülalede sadece ismi lazım değil,birinin çocukları 4 senelik bitirmiş adamın havasından geçilmiyor.
Açıköğretimden de bitiririm ama mesele o değil...Ne yapacağım nasıl bir yol çizeceğim?..Aslında yapılacak birşey yok.Çok üzgünüm,paylaşmak istedim sadece..

Bazen hayatta istediğimiz şeyler beklediğimiz ya da sandığımız gibi gitmeye biliyor.

DGS zorlu süreç belki ama seni emellerine ulaştıracak yollardan biriside bundan geçmiyor mu?

Bence eğer istersen yapabilirsin..

vazgeçme,zamanın bir önemi yok okumakta diye düşünüyorum

yinede hakkında hayırlısı

Son düzenleme:
Başka bir alternatif olarak özel üniversiteler var.
Yanlış anlaşılmak istemem ama birçoğunun durumu belli.:43:

bu zamanda meslek lisesi okumak zor..
yalnız yeni öss sisteminde, artık hangi alandan mezun olduğun önemli değil diye bişeyler diyolardı.
acaba değişmiş olabilir mi?

ben ankarada bi üniversitede okuyorum, dediğin hocalar gibi insanlar orada da var. eğitim sistemimiz böyle Boş....

bu zamanda meslek lisesi okumak zor..
yalnız yeni öss sisteminde, artık hangi alandan mezun olduğun önemli değil diye bişeyler diyolardı.
acaba değişmiş olabilir mi?

ben ankarada bi üniversitede okuyorum, dediğin hocalar gibi insanlar orada da var. eğitim sistemimiz böyle Boş....

Öyleymiş ama yeni sistemi inceleyemedim.Hiç bakmak istemedim zira meslek lisesi çıkışlıyım ve mat-2 bende hiç yok..

canım mat 2 nin çoğu limit türev integral ve kursları var 2 ay gbi zamanlarda mantığı anlatıolarmış . Ben gitmedm ama gidip memnun olan duydum .
kafana koyduysan tarihe coğrafyaya kendim çalışırım diosan bence seneye başla derim(:

Öyleymiş ama yeni sistemi inceleyemedim.Hiç bakmak istemedim zira meslek lisesi çıkışlıyım ve mat-2 bende hiç yok..

mat 2 den almayan bi bölüm düşün madem....
on küsur tane puan türü var ;)
istediğin bölüm illaki sayısalla ilgili mi?
hem insan istedikten sonra herşeyi yapar.
2 çocuktan sonra kocayı boşayıp hukuk fakültesi bitirip avukat olan tanıyorum :34:

Normalde Dış Ticaretle ilgili olan alanlar İşletme,İktisat vs. TM den alıyor.Orada mat-2 şart.
Fakat ciddi ciddi alandışı bir bölüm tercih edebilir miyim yerleşme durumum ne olur?OBP kesilmesi var mıdır hiç bilmiyorum.Hepsini geçeyim sözel bir bölüme gireyim fazla zorlamadan ama sözel olursa şayet hangi bölüm? Hiç kafamda Ygs-Lys yoktu.Dgs'ye hep olur gözüyle bakıyordum.Ta ki zaman tutup Matematikten normalde çıkarmayacağım kadar yanlış çıkarıncaya kadar.
Yaşımı da gözümde büyütüyorum.20 yaşındayım daha konu açılmamışken şayet kazanırsam diye ''kızın ömrü okumakla geçti yazık.'' diyen var.

canım bnm 2o yaş büyük bi yaş değil ki 5 seneye biter 25 nolcak . İçinde ukde kalana kadar . Alan dışı da düşüneblrsn sözl için radyo tv edebyt sosyal bilgi öğrt tarih coğrafya çok alan var

canım bnm 2o yaş büyük bi yaş değil ki 5 seneye biter 25 nolcak . İçinde ukde kalana kadar . Alan dışı da düşüneblrsn sözl için radyo tv edebyt sosyal bilgi öğrt tarih coğrafya çok alan var

Hiç ilgilenmemiştim şimdi bakındım biraz katsayı kalkınca,meslek lisesinden tıp fakültesini kazanan bir öğrencinin haberini okudum. :)
Bu sene geçti artık seneye..şimdi lisedeki obp durumu düşündürüyor biraz ve de sözelde hangi bölümün iş olanakları yüksek gibi bunu iyi bir araştırmam gerekecek.

tarih coğ edebyt sosyal formasyon al öğretmen ol canım işte mis gbi iş .. mat2yle uğraşana kadar sözele kasarsın

tarih coğ edebyt sosyal formasyon al öğretmen ol canım işte mis gbi iş .. mat2yle uğraşana kadar sözele kasarsın

Keşke öğretmenlik benim yapabileceğim bir meslek olsaydı hiç düşünmezdim..:61:
Reklamcılık,iletişim ilk gözüme takılanlar..
Öğretmenlik dışında alternatifi olsaydı tarih düşünürdüm.Tarihi çok severim.:52:

sayısal girişliyim bölümüme ama biliyorum sözeli de az buçuk . Canım tarihte arşivlerde falan çalışabiliosn diyebiliyorum . iletişim tasarımı falan da var keyfli güzel bölümler aslnda

canım bende izmirde ozel unı mezunuyum 2 yıllık :) ben duz lıse cıkıslıyım . bu sene kursa gıdıyorum. Aslında sana söle bir tavsiye verebilirim tatlım o zaman dgs sınavların daha da yuselecegını dusunuyırum eğer dgs sınavuına gırmek istiyorsan.
ben deneme sınavlarını sürekli değiştirerek çözüyorum
mesela
ilk mat cozdum sonra turkce
ilk türkçe yaptım sonra mat
..
bu sekilde sürekli denedim kendimi hangisinde daha yuksek puan alcam diye
bu arada benim matameatikten iyi net cıkıyorum turkce kotu benım bu yuzden en iyi aldıgım puan ilk once turkceyı cozdum sıkıldıgım zaman mattan 5-6 soru cozdum bu sekılde yaptıgımda daha iyi puan aldım tatlım.

ben gecen sene mezun oldum ve dgsye gırmıstım 233 puan almıstım canım sımdı 267 alıyorum canım
tabi daha düşük puan onun farkındayım ama zamanla zaten yukselır. Yanii lafı uzattım farkındayım.diyeceğim şu ki sozelcisin sanırım ılk mat yapmaya calıs sıkılınca turkce yap fakat zamanı bosver dusunme daha sonra evde kendı kendıne süreli sınav yaparsıntatlım. öptüüüüüm:58:

canım dgs neden zorlu bir süreç olsun ki,,hiç çalıştın mı,girilen :ÖSs sınavının 10 da biri kolaylığında bir sınav emin ol,,sakın zorlu diye 1-0 mağlup başlama,,şu anda dgs için çalışmaya başlasan bile hayli hayli yetişir....üstelik DGS matematiği öss sınavından çok ama çok basit...orda yapman gereken sadece zamanı kontrollü kullanmak...tıpkı ales gibi...ales ve dgs zaman sınavıdır....akıl sınavı değil..bildiklerini en makul zamanda kullanmaya alışman ve hızlanman lazım sadece bu...tekrardan össye girmendense dgs sınavına çalışıp elinde olanı zaman kaybetmeden kullanmanı öneririm....
üstelik sizler çok şanslısınız...ben DGS sınavına girdiğim zaman 8 tercih hakkımız vardı ve sınavdan önce tercih yapıyorduk..Ne çıkarsa bahtıma misali..ama şimdi öyle mi hem tercih sayısı arttı hemde puanını öğrendikten sonra tercih yapıyorsunuz..keşke şimdiki aklım olsada "olmadı diye direk AÖF ye kayıt yaptırmasaydım" diyorum...üstelik sadece göz atarak ve zaman alıştırması yapmamış olmama rağmen 0.5 bile olmayan bir farkla yerleşemedim son tercihime...bence kendine güven ve yapacağına inan...hiç zorluk çekmezsin..

canım bende izmirde ozel unı mezunuyum 2 yıllık :) ben duz lıse cıkıslıyım . bu sene kursa gıdıyorum. Aslında sana söle bir tavsiye verebilirim tatlım o zaman dgs sınavların daha da yuselecegını dusunuyırum eğer dgs sınavuına gırmek istiyorsan.
ben deneme sınavlarını sürekli değiştirerek çözüyorum
mesela
ilk mat cozdum sonra turkce
ilk türkçe yaptım sonra mat
..
bu sekilde sürekli denedim kendimi hangisinde daha yuksek puan alcam diye
bu arada benim matameatikten iyi net cıkıyorum turkce kotu benım bu yuzden en iyi aldıgım puan ilk once turkceyı cozdum sıkıldıgım zaman mattan 5-6 soru cozdum bu sekılde yaptıgımda daha iyi puan aldım tatlım.

ben gecen sene mezun oldum ve dgsye gırmıstım 233 puan almıstım canım sımdı 267 alıyorum canım
tabi daha düşük puan onun farkındayım ama zamanla zaten yukselır. Yanii lafı uzattım farkındayım.diyeceğim şu ki sozelcisin sanırım ılk mat yapmaya calıs sıkılınca turkce yap fakat zamanı bosver dusunme daha sonra evde kendı kendıne süreli sınav yaparsıntatlım. öptüüüüüm:58:

Benim Türkçe'den sorunum yok.Türkçe denemenin ilk kırk sorusu için süre tuttuğumda,25 dakikada tamamlayabiliyorum.Sonraki kırk soru için en fazla mantık zorlar.Türkçe'yi en kabataslak çözdüğümde 66 net çıkarıyorum.Tabii aynı şey matematikte geçerli olmuyor.14 sorucuğu yarım saatte çözmek nedir yahu?:43:
Şöyle mi denesem acaba?Bir sayfa mat bir sayfa Türkçe çözeyim?Deneyelim..
:9:

canım dgs neden zorlu bir süreç olsun ki,,hiç çalıştın mı,girilen :ÖSs sınavının 10 da biri kolaylığında bir sınav emin ol,,sakın zorlu diye 1-0 mağlup başlama,,şu anda dgs için çalışmaya başlasan bile hayli hayli yetişir....üstelik DGS matematiği öss sınavından çok ama çok basit...orda yapman gereken sadece zamanı kontrollü kullanmak...tıpkı ales gibi...ales ve dgs zaman sınavıdır....akıl sınavı değil..bildiklerini en makul zamanda kullanmaya alışman ve hızlanman lazım sadece bu...tekrardan össye girmendense dgs sınavına çalışıp elinde olanı zaman kaybetmeden kullanmanı öneririm....
üstelik sizler çok şanslısınız...ben DGS sınavına girdiğim zaman 8 tercih hakkımız vardı ve sınavdan önce tercih yapıyorduk..Ne çıkarsa bahtıma misali..ama şimdi öyle mi hem tercih sayısı arttı hemde puanını öğrendikten sonra tercih yapıyorsunuz..keşke şimdiki aklım olsada "olmadı diye direk AÖF ye kayıt yaptırmasaydım" diyorum...üstelik sadece göz atarak ve zaman alıştırması yapmamış olmama rağmen 0.5 bile olmayan bir farkla yerleşemedim son tercihime...bence kendine güven ve yapacağına inan...hiç zorluk çekmezsin..

Zaman problemi olmasa işte..:61:
Bahsettiğim gibi özel üniversiteler çok düşük puanlarla öğrenci alıyorlar ancak zaten özelden canım yanmış 3.bir hata yapmak istemem.Olursa devlet olsun iyisi olsun diyorum ama..

bende özelde okudum 2 yıllık çocuk gelişimi mezunuyum ve bende senin gibi sözelciyim..
şimdi bölümümle alakasız ama aöf işletme okuyorum 4 yıllık 1 sınıftayım..
elimde ek bir meslek olsun diye zaten atama yapmıyor bizi devlet 2 yıllık olduğumuz için..
formasyon al diyorlar o nasıl oluyor tam bilmiyorum eğer öyle bir şey varsa gerçekten almayı düşünüyorum..bu sene yeniden öss ye gircem şansımı denemek için çalışmadım
ama işletme okudum için zaten o tür dersler var türkçem iyi sadece coğrafya çözmem lazım
ama dgs zor diyorlar.hiç girmedim girenlerden biliyorum ve sayısal gerekliymiş yine
yüksek puan almak için..

Sistem değişmedi mi, meslek lisesi mezunları artık istediği bölümlere gidebiliyor değil mi?
E dersaneye filan gitseniz nasıl olur?

Bende meslek lisesi mezunuyum ama istediğim bir bölüm okudum. Grafik- fotoğrafçılık mezunuydum. resim öğretmenliği okumaya karar verdim üni de. Normalde ek puan gelmesi gerekirken vermediler dümdüz girdim valla. Başka bir bölüm isteseydim dersaneye giderdim.

Matematikte bir çok kişi zorlanıyor ya ama nedense benim de en sevdiğim derstir matematik, soru kaçırmam =)

benim zamanımda öss de ilk bölümü yapmam yeterliydi valla kaç soru yaptıysam hepsi doğru çıkmıştı =)

Dersaneye gitsen nasıl olur ki? eksiklerini tamamlayamaz mısın?

Ay kusura bakma diğer yorumları okumadan pat diye yazdım ama :27:

Keşke öğretmenlik benim yapabileceğim bir meslek olsaydı hiç düşünmezdim..:61:
Reklamcılık,iletişim ilk gözüme takılanlar..
Öğretmenlik dışında alternatifi olsaydı tarih düşünürdüm.Tarihi çok severim.:52:
Biraz yetenek varsa güzel sanatlar grafik bölümüne girebilirsin. Yetenek sınavından yeterli puan alabilirsen Öss ile de sıralama yapıyorlar. Öss de sadece ilk bölümü yapman yeterli. 180ni geçsen yeter valla ama tabi sıralamada diğerlerinin puanlarına göre olduğu için biraz yüksek alman iyi olur valla o kadarını da yaparsın bence. ama dediğim gibi biraz çizime yeteneğin varsa 2 aylık kursa gitsen tamamdır. öyle okuyanlar çok var valla

Back
X