• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eğitimci Arkadaşlarım Yardımcı Olabilirler mi?

eylemesra

Guru
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2012
1.132
1.117
333
Sabah kızımı gönderdiğim kreşin müdiresi aradı, kafam iyice karıştı. Ben bu konuyu hiç düşünmemiştim, sanırım bilgi sahibi olmadığımdan. Lütfen kızım için en doğru kararı almama yardımcı olabilir misiniz?

Konu şu ki kızım 2012 Aralık doğumlu.. 2 senedir özel bi kreşe gidiyor.Kreş müdürümüz Önümüzdeki dönem ne yapacağımızı sordu. Hem milli eğitime bildirmek hem de sınıf düzenlemesi yapmak için.

Evet, kızımın kreşten direk ilkokula geçisi sert olabilir, çünkü o okul hayatını kreşteki gibi laylaylom sanıyor. disiplinle çok fazla tanışmadı, burda onların mutlu olması ön planda. Önümüzdeki dönem anaokuluna versem sonrası ilkokul olacak, ama buna hazır mı karar veremiyorum.

Yoksa seneye de bu kreşte mi devam etsem, sonrasında anaokulu geçişi sert olacak.. fiziksel olarak büyük gösteriyo ama öyle yazma,boyama konularında pek iyi olduğunu düşünmüyorum. boyamadan çok karalıyo desem haksızlık etmiş olmam. ezber konusunda çok iyiyiz..

Akşama kadar eğitim veren özel okullara bağlı anaokullar var mıdır ki.. Devlet yarım gün oluyor ve biz çalışıyoruz. Bu da büyük sıkıntı olacak. Offfff.... çıkamadım işin içinden,kafam gerçekten basmadı arkadaşlar

Eğitimci değilim çocuk ve ergen psikologuyum. Metropolitan okul olgunluğu ve denver testleri yaptırmanızı öneririm okula ne kadar hazır olduğu ince motor kaslarının gelişimi(kalem tutma boyama yazma için) hakkında bilgi verecektir

2011 ocak doğumlu oğlum bu sene başlayacak..
2012 erken değilmi zaten birde aralık..

Yani 1 sene daha mı kreşte devam etsin yoksa artık biz bunu anaokuluna mı versek? bazı okulların 4 yaş için bile anaokulu varmış... Net olamıyorum, ama çocuğum için yanlış bir karar veriri diye de çok korkuyorum. Mesela ben istanbul avrupa yakasındayım. Akşama kadar eğitim veren anaokullar özel ya da devlet farketmez, bilgisini de paylaşabilirsiniz benimle. tıkandım adeta..

Yani 1 sene daha mı kreşte devam etsin yoksa artık biz bunu anaokuluna mı versek? bazı okulların 4 yaş için bile anaokulu varmış... Net olamıyorum, ama çocuğum için yanlış bir karar veriri diye de çok korkuyorum. Mesela ben istanbul avrupa yakasındayım. Akşama kadar eğitim veren anaokullar özel ya da devlet farketmez, bilgisini de paylaşabilirsiniz benimle. tıkandım adeta..

benim oğlum iki senedir anaokuluna gidiyor..
kolejlerinkiler akşama kadar devlet bizim burada yarım gün..
hangi semttesiniz siz?

2012 aralık doğumlu zaten 66 aylıktan küçük olmuyormu..benim 2012 ocak doğumlu kızım var eylülde 68 aylığı dolduracak ..ben yine anaaokuluna kayıt yeniledim ...okul olgunluk testi yaptıracağım yinede ama öğretmenimizin dediğine göre gelişimimiz çok iyi ama etkinlikleri yaparken sıkılabiliyor..bu yeterli bu sene başlatmamam için ama tabi bir uzmana görünüp onay aldıktan sonra kesin hareket edeceğiz

Sabah kızımı gönderdiğim kreşin müdiresi aradı, kafam iyice karıştı. Ben bu konuyu hiç düşünmemiştim, sanırım bilgi sahibi olmadığımdan. Lütfen kızım için en doğru kararı almama yardımcı olabilir misiniz?

Konu şu ki kızım 2012 Aralık doğumlu.. 2 senedir özel bi kreşe gidiyor.Kreş müdürümüz Önümüzdeki dönem ne yapacağımızı sordu. Hem milli eğitime bildirmek hem de sınıf düzenlemesi yapmak için.

Evet, kızımın kreşten direk ilkokula geçisi sert olabilir, çünkü o okul hayatını kreşteki gibi laylaylom sanıyor. disiplinle çok fazla tanışmadı, burda onların mutlu olması ön planda. Önümüzdeki dönem anaokuluna versem sonrası ilkokul olacak, ama buna hazır mı karar veremiyorum.

Yoksa seneye de bu kreşte mi devam etsem, sonrasında anaokulu geçişi sert olacak.. fiziksel olarak büyük gösteriyo ama öyle yazma,boyama konularında pek iyi olduğunu düşünmüyorum. boyamadan çok karalıyo desem haksızlık etmiş olmam. ezber konusunda çok iyiyiz..

Akşama kadar eğitim veren özel okullara bağlı anaokullar var mıdır ki.. Devlet yarım gün oluyor ve biz çalışıyoruz. Bu da büyük sıkıntı olacak. Offfff.... çıkamadım işin içinden,kafam gerçekten basmadı arkadaşlar

benim kızım devlet anaokuluna gidiyor sabah 9 buçuk akşam 4 e kadar ve 200 tl veriyorum

Ne kadar okula erken başlarsa çocuklar o kadar erken bıkıyor okuldan kendimden biliyorum... Bu mesele ile ilgili pedagog la görüşmüştüm oda doğru bir tespit demişti..

Ne kadar okula erken başlarsa çocuklar o kadar erken bıkıyor okuldan kendimden biliyorum... Bu mesele ile ilgili pedagog la görüşmüştüm oda doğru bir tespit demişti..
ben neden bıkmadım ya tam 22 senedir okuldayım :D
5 yaşından beri
anaokulunu da sayarsak 4 yaşından beri

okuyom ben yaaa. :D

Kaç doğumlu kızınız? Ve okula gitmekten memnun mu? yadırgama falan oldu mu?

2012 ocak doğumlu benim kızım ..bu sene 2. senesiydi seneye 3. senesi olacak anaokulunda..yadırgama olayı olmadı hemen alışıyor ..okul ortamını seviyor ama bu sene 1. sınıfa başlatmayacağım daha çok küçük zaten hazır olduğunda çocuk kendini belli ediyor

Bır sonrakı sene ılkokula baslayacaksa, onumuzdekı donem mutlaka devlet okullarının anaokullarına verın
Ben oglumu bır spor klubunun anaokuluna gonderdım tamamen ozel, cok pişmanım ıkıncı cocugumda bu hataları yapmayacagım

5 yas kresi icin buyuk bir yas , anaokulan verip orda takip edin gerekirse anaokulunu 2 sene okutursunuz ama krese devam ettirmeyin
Egitimci degilim , deneyimli anneyim :)

Benim kızımda 2012 eylül doğumlu,seneye ilkokul hazırlık sınıfına gidecek. Şu an anaokulunda zaten.İlkokul için erken ve zorunlu değil zaten bu ayda.
Sizdede zorunlu değil ve yeterli olduğunu düşünmüyorsanız ki daha çok küçük çocugunuz,hazırlık sınıfına gönderin derim. Kendi kreşinizde yoksa hazırlık sınıfı ,olan başka bir okul tercih edebilirsiniz.

Canım ben okulöncesi öğretmeniyim. Senin kızın 2017 aralıkta ancak 60 ayını bitiriyor. Birinci sınıf için hiç uygun değil yaşı. Şimdilik belki zorlanmaz ki zorlanır, ama ilerde çok sıkıntı çekersiniz. Sınıfında ondan büyükler olacak. Kas gelişimi bilişsel duyuşsal tüm alanlarda farklı olacak. Seneye kızınızı birinci sınıfa devam ettirebileceğiniz bir ilkokulun anasınıfına yazdırın. Hem okul ortamına alışır hem anasınıfı kreşe oranla daha disiplinlidir. Kreşe devam etmesini tavsiye etmiyorum.

Kızım kasım 2012 doğumlu. Bu yıl özel kreşteydi önümüzdeki yıl devlet anaokuluna alacağım. Ve iki yıl göndereceğim anaokuluna. Çünkü aynen sizin kızınız gibi benimki de. Bir yıl daha kreşe yollamadım çünkü kreşin son yılında velilerin isteği doğrultusunda okuma yazma öğretmeye başlıyorlar.

O yüzden anaokuluna alacağım. İki yıl gittikten sonra ilkokula başlayacak.

Kaç tane ilkokul öğretmeni ile konuştuysam hepsi küçük verme, sınıfın en küçüğü olacağına en büyüğü olsun dediler.

2012 ocak doğumlu çocukla kasım aralık doğumlular bir olabilir mi? Ocak doğumlu olan bir sayfayı bitirdiğinde belki bizimkiler sayfanın yarısında olacak. Kendini kötü hissetmesini istemiyorum.

Bizim anaokulunda klüp sistemi var çalışan anneler için. Sabah 8:30 da bırakıp akşam 16:45 'te alabiliyoruz.

Back
X