• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eğitimde cennet vaadi

katikula

Guru
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2008
34.740
12.319
298
İstanbul
MEB’in seçmeli din dersi sloganı: Seçmesi bi’ dakika faydası iki dünya
7667.jpg

Seçmeli ders tercihlerini daha önce yılsonundan itibaren toplamaya başlayan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2016-2017 eğitim öğretim yılında okutulacak seçmeli derslerin belirlenmesi için öğrencilerin 6 ay önceden tercih yapmasını istedi.

Acelenin gerekçesi, ders kitaplarının yetiştirilmesi amacına dayandırılsa da önceki yıllarda din derslerine ilginin az olduğu belirtildi.

MEB’in talimatında “öğrencilerin belirli derslere yönlendirilmemesi” uyarısına yer verilmesine karşın, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, okul müdürleri, sınıf ve din öğretmenlerine, “öğrencileri ve velileri din dersleri için teşvik edin” talimatını verdi.

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Pehlivan imzalı yazıda, “Öğrencilerimizin seçmeli derslerini belirlemeleri aşamasında okul müdürlerimizin 2. dönem öğretmenler kurulunda konuyu ivedilikle gündeme alması” istendi.

35.jpg

İstanbul Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü seçmeli din dersi seferberliğine hazırladığı broşürlerle katıldı. “Dersimi seçiyorum, dinimi öğreniyorum” başlıklı broşürde, “Seçmesi Bi’ Dakika, Faydası İki Dünya” denilmesi dikkat çekti. İstanbul Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün seçmeli din dersi afişinin aynısı Ankara’da belediye otobüslerinde ve metrolarda da görüldü. Aynı içerikteki afişlerde, bir imza olmaması dikkat çekti.

http://www.cumhuriyet.com.tr/m/haber/egitim/477876/Egitimde_cennet_vaadi.html

MEB’in seçmeli din dersi sloganı: Seçmesi bi’ dakika faydası iki dünya,şaka gibi.

yalnız sadece din dersi değil din kültürü ve özellikle ahlak bilgisi dersine önem verilmeli.yoksa islamın şartı kaç, bu,dünyada kaç din var,mezhepler hangileridir gibi bilgileri zaten öğreniyor çocuklar..iyi insan nasıl olur,dürüstlük nedir,hırsızlık,kul hakkı,yalan gibi ahlaki boyutuna önem verilmeli bu dersin.

MEB’in seçmeli din dersi sloganı: Seçmesi bi’ dakika faydası iki dünya,şaka gibi.

yalnız sadece din dersi değil din kültürü ve özellikle ahlak bilgisi dersine önem verilmeli.yoksa islamın şartı kaç, bu,dünyada kaç din var,mezhepler hangileridir gibi bilgileri zaten öğreniyor çocuklar..iyi insan nasıl olur,dürüstlük nedir,hırsızlık,kul hakkı,yalan gibi ahlaki boyutuna önem verilmeli bu dersin.
Hak yemenin İslamiyetteki ve Allah katındaki hükmü de anlatsınlar mesela...

Hak yemenin İslamiyetteki ve Allah katındaki hükmü de anlatsınlar mesela...

din dersinin ahlak bilgisi bölümü hep es geçiliyor okullarda.namaz kıldırıp bir iki dua öğretmeyi din dersi sanıyor bizim öğretmenler gerçi onların da suçu yok müfredat öyle ancak ahlak bilgiisi kısmı çok daha önemli bence.

din dersinin ahlak bilgisi bölümü hep es geçiliyor okullarda.namaz kıldırıp bir iki dua öğretmeyi din dersi sanıyor bizim öğretmenler gerçi onların da suçu yok müfredat öyle ancak ahlak bilgiisi kısmı çok daha önemli bence.
Duayı Arapça öğretip Türkçe anlam ve mealine önem veren kaç öğretmen var?
İnsanlar dini bilgiyi çarpık çurpuk şekilde birbirinden ya da ne idüğü belirsiz kaynaklardan öğreniyor.

Duayı Arapça öğretip Türkçe anlam ve mealine önem veren kaç öğretmen var?
İnsanlar dini bilgiyi çarpık çurpuk şekilde birbirinden ya da ne idüğü belirsiz kaynaklardan öğreniyor.

bizim öğretmenimiz şimdi buranın milli eğitim müdürü oldu kendisi,hem arapça hem türkçe öğretirdi ne okuduğumuzu anlayıp bilip ona göre okuyalım diye.ama herkes onun gibi değil.

İslamiyet öncesi çağlarda yaşamak isterdim. :KK53: Aya falan tapsaydık. Din sadece kişisel olsaydı. :(

Guzel olmus...ki ama yine secmeyecek kesim gerilmis...ahlaki ogrenme tek din bilgisi ahlak ogretmeninin degildir bu tum ogretmenlerin ailenin ve cevrenin ortak sorumlulugudur ...bu durumda su cikiyor his ahlakli bi nesil yok ortada..yoo hayir gayette temiz cocuklar gencler universiteliler var gordum hemde cok yeni ve gurur duydum..lutfen artik ugrasmayin islam ile ..islami ders almak isteyen ve bunun yolunu acan ile..birakin baska seylerle ugrasin..belki bu parti dini bir oy fabrikasi olarak goruyor olabilir...ancak bu tarz haberleri yapanlarin tek derdi islam..hic bir konudu duzgun muhalefet yapamayan kesimler partiler masallah konu din olunca profesor kesiliyorlar.. herkes halinden memnun adi ustunde secmeli ders dileyen secer dilemeyen secmez ..bu arada o degilde bem bu mesaji telefondan cok zor yazdim neden surekli reklama baglaniyor benimlemi alakali bi sorun anlamadim

Gell vatandas geelll okulda ucretli turkce ogretmeni varken 2 kadrolu din kulturu ogretmeni olan okulaa geelll.

Bende slogan buldum.
"Atanmayan tek bir din kulturu ogretmeni kalmayana kadar atamaya devam "

Back
X