• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Egzamam geçmiyor

Gulbahar Adgzl

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
-2
Puanlar
6
Ellerimde 3 senedir geçmeyen bir egzama var ve bu attığım resimler iyi halleri daha kötü halleri oluyo beş bile sıkamaz hale geldim artık,böyle bir durum yaşayan varmı acaba?

Eklentiler

• IMG_7735.webp
    IMG_7735.webp
    26,9 KB · Görüntüleme: 233
  • IMG_7736.webp
    IMG_7736.webp
    34,2 KB · Görüntüleme: 74
  • IMG_7737.webp
    IMG_7737.webp
    23,7 KB · Görüntüleme: 95
  • IMG_7738.webp
    IMG_7738.webp
    20,7 KB · Görüntüleme: 72
  • IMG_7739.webp
    IMG_7739.webp
    18,4 KB · Görüntüleme: 73
Benim de aynı şekilde oluyordu. Sıvı sabun temas edince resmen o yarık yerler kanıyordu. Aktardan ardıç katranı katı sabun aldım, elimi sadece onunla yıkamaya başladım. Ellerimi her yıkadıktan sonra hızlı emilen kremler var sürdükten birkaç dakika içerisinde emiliyor, banyoya koymuştum elimi yıkayıp hafif kurulayıp krem sürüyordum. Gece uyumadan vazelin sürmek zaten olmazsa olmaz. Öyle yapa yapa durumumu toparladım. Sıvı sabun kullanmak benim elleri acayip şekilde tetikliyor. Ellerimde hemen kaşıntı kızarıklık başlıyor. Artık sıvı sabundan uzak duruyorum. Mekan tuvaletlerinde bile çantama koyduğum katı sabunu kullanıyorum. Bolca nemlendirmek şart. Stresten uzak durmak da gerekiyor ne kadar dikkat ederseniz edin stresliyseniz maalesef devam eder. Stres çok tetikliyor

Bu
Benim de aynı şekilde oluyordu. Sıvı sabun temas edince resmen o yarık yerler kanıyordu. Aktardan ardıç katranı katı sabun aldım, elimi sadece onunla yıkamaya başladım. Ellerimi her yıkadıktan sonra hızlı emilen kremler var sürdükten birkaç dakika içerisinde emiliyor, banyoya koymuştum elimi yıkayıp hafif kurulayıp krem sürüyordum. Gece uyumadan vazelin sürmek zaten olmazsa olmaz. Öyle yapa yapa durumumu toparladım. Sıvı sabun kullanmak benim elleri acayip şekilde tetikliyor. Ellerimde hemen kaşıntı kızarıklık başlıyor. Artık sıvı sabundan uzak duruyorum. Mekan tuvaletlerinde bile çantama koyduğum katı sabunu kullanıyorum. Bolca nemlendirmek şart. Stresten uzak durmak da gerekiyor ne kadar dikkat ederseniz edin stresliyseniz maalesef devam eder. Stres çok tetikliyor
o zaman bu bende ömür boyu gidecek 🤦🏻‍♀️çok teşekkür ederim sorumu cevapladığınız için dediklerinizi denicem🌸

Diğer pek çok hastalıkta olduğu gibi egzama da stresten beslenen bir hastalık. Tek kötü farkı, egzamanın stresle neredeyse doğrudan bağlantılı olması. Vücudun neresinde olduğu fark etmez. Her şeyden önce mümkün olduğunca stresten uzak durmaya çalışın. Doktor kontrolünde kortizonlu losyon da kullanmayı deneyebilirsiniz. Acil şifalar diliyorum..

Ellerimde 3 senedir geçmeyen bir egzama var ve bu attığım resimler iyi halleri daha kötü halleri oluyo beş bile sıkamaz hale geldim artık,böyle bir durum yaşayan varmı acaba?
Merhaba,
Benim de bikini bölgemde var. Araştırırken denk geldim. Belki sizin işinize yarar, benim daha farklı olduğunu düşünüyorum. Kendiniz de araştırabilirsiniz, eşim geri dönüşleri iyiymiş dedi ama ben denemedim. Dermotitte diye bir marka var, bir doktorun ürünüymüş sanırım. Kendiniz de bir araştırırsınız. Çok geçmiş olsun. Şimdiye kadar araştırmalarıma göre bağırsak florasıyla alakalı. Ben biraz bunun üstüne gideceğim.

SARIYERDE ECZACI CENGİZ BAYRAKTAR VAR KENDİ KARIŞIMLARI VAR GÖZÜMLE GÖRDÜMKÜ PATRONUM İLERİ DERECDE SEDEF HASTASI 1 HAFTADA KREMLERDE DÖKÜNTÜLER GEÇTİ BİZDE EŞİMİN HASTALIĞI İÇİN GİTTİK KREM YİNE ALDIK ODA ÇOK MEMNUN HAFTASONLARI KAPISINDA KUYRUK OLUYOR 79 YAŞINDA BİRAZ SIYRIK Bİ ADAM AMA DAHİLER HEP BİRAZ TUAF OLURLAR ZATEN DENEYİN DERİM

SARIYERDE ECZACI CENGİZ BAYRAKTAR VAR KENDİ KARIŞIMLARI VAR GÖZÜMLE GÖRDÜMKÜ PATRONUM İLERİ DERECDE SEDEF HASTASI 1 HAFTADA KREMLERDE DÖKÜNTÜLER GEÇTİ BİZDE EŞİMİN HASTALIĞI İÇİN GİTTİK KREM YİNE ALDIK ODA ÇOK MEMNUN HAFTASONLARI KAPISINDA KUYRUK OLUYOR 79 YAŞINDA BİRAZ SIYRIK Bİ ADAM AMA DAHİLER HEP BİRAZ TUAF OLURLAR ZATEN DENEYİN DERİM
Çok teşekkür ederim,belkide dermanım sıyrık ama dahi bir adamın elinden olur inşAllah🤲🏻🙏🏻

Ben egzamadan eliminasyon diyeti ile kurtulmuştum. Hiç yaptınız mı?

Bu

o zaman bu bende ömür boyu gidecek 🤦🏻‍♀️çok teşekkür ederim sorumu cevapladığınız için dediklerinizi denicem🌸
Sedef ve egzamayi geçiren biri olarak bir fotomu atayım bitkisel toz karışımla oldu

Eklentiler

• 1000017998.webp
    1000017998.webp
    34 KB · Görüntüleme: 8
  • 1000007875.webp
    1000007875.webp
    37,7 KB · Görüntüleme: 5
Geçer egzama ve sedefi olan ve geçiren biri olarak yazayım foto da atayım kurtuldum bitkisel toz karışım yaptırdım

Eklentiler

• 1000017998.webp
    1000017998.webp
    34 KB · Görüntüleme: 3
  • 1000007875.webp
    1000007875.webp
    37,7 KB · Görüntüleme: 3
Merhaba,
Benim de bikini bölgemde var. Araştırırken denk geldim. Belki sizin işinize yarar, benim daha farklı olduğunu düşünüyorum. Kendiniz de araştırabilirsiniz, eşim geri dönüşleri iyiymiş dedi ama ben denemedim. Dermotitte diye bir marka var, bir doktorun ürünüymüş sanırım. Kendiniz de bir araştırırsınız. Çok geçmiş olsun. Şimdiye kadar araştırmalarıma göre bağırsak florasıyla alakalı. Ben biraz bunun üstüne gideceğim.
Sedefli ve egzamali biri olarak yazayım benim geçti bitkisel bir tozla vücut tertemiz foto koydum

Eklentiler

• 1000017998.webp
    1000017998.webp
    34 KB · Görüntüleme: 3
  • 1000007875.webp
    1000007875.webp
    37,7 KB · Görüntüleme: 2
Dışarıdan yapacağınız müdahaleler egzama kaynaklı yaralara vs iyi gelir. Bir daha tetiklenirse yine çıkar. Yediklerinize dikkat edeceksiniz. Bir arkadaş eliminasyon ile kurtulduğunu belirtmiş, bir diğeri de bağırsak düzenlenmesine işaret etmiş. Bunlara yönelin. Kremler vs sadece günü kurtarır.

Back
X