Ehliyet almak çok mu zor?

Portakalli ordek

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2016
7.940
3.677
123
Ehliyet için kursa yazılıcam ama korkuyorum.Direksiyon sınavında heyecan yapmamak için ne yapmalı?

Manuel araba mı
Otomatik araba mı

Eğer otomatikse bana göre dünyanın en basit işi.
Manuel ise zor ama yapilamayacak gibi de degil.Sadece daha fazla pratik istiyor.
Ben panik olayinin insan fitratı ile alakalı olduğunu düşünüyorum.
Gündelik hayatinizda panikseniz, arabada da panik olursunuz.
Gündelik hayatinizda sakin ve rahatsanız arabada da öyle olursunuz.

Bu işi dünyadaki hemen herkes yapabiliyor. Bu demektir ki üstün bi zeka ya da yetenek istemiyor. Siz de yapabilirsiniz. Bu kadar basit.

Ben de bu sene manuel aldım.
Abartıyolar o kadar zor birşey değil sadece sakin olman gerekiyor ve bol bol pratik yapmalısın.
Zor birşey olsaydı bu kadar insan kullanamazdı.
Ben de senin gibi çok korkuyordum geçemezsem diye ilk seferde geçtim :)
Kendini kasma, rahat ol gayet kolay emin olabilirsin :)

Sınavı geçemeyenlerin çoğu ya yokuşta arabayı kaldıramıyor ya da parkta başarısız oluyor demişti bana sürücü kursunun sahibi. O yüzden ben eğitimde aldığım dersler bitince kendi arabamızla sınavda park yapacağım yere gidip kendim çalışmıştım biraz. Yokuşta arabayı kaldırmak da o kadar kolay ki korkulacak hiçbir şey yok yani. Yarım debriyajı tam olarak anlayana kadar arabayı stop ettirirsiniz ama anladıktan sonra çok rahat kaldırırsınız arabayı.

Şu an kaygılarınızın olması normal bence, dersleri aldıkça geçer bunlar. :) Sınavda ister istemez gergindim ama sonuçta öğrendiğim şeyleri yapacaktım yani size elma gösterip armutu sormuyorlar. Sınava gireceğiniz parkurda çalışıyorsunuz hep. Yıllardır o yollarda sürüyormuşsunuz gibi düşünün. :)

Manuel araba mı
Otomatik araba mı

Eğer otomatikse bana göre dünyanın en basit işi.
Manuel ise zor ama yapilamayacak gibi de degil.Sadece daha fazla pratik istiyor.
Ben panik olayinin insan fitratı ile alakalı olduğunu düşünüyorum.
Gündelik hayatinizda panikseniz, arabada da panik olursunuz.
Gündelik hayatinizda sakin ve rahatsanız arabada da öyle olursunuz.

Bu işi dünyadaki hemen herkes yapabiliyor. Bu demektir ki üstün bi zeka ya da yetenek istemiyor. Siz de yapabilirsiniz. Bu kadar basit.
Normalde panik degılım.Sogukkanlıyım hatta.Ama iş mulakatına falan gırınce heyecanlanmıstım.İlk araba surdugumde suruyorum dıye bagırdım :) Sonea baktım suruyorum muzık falan acmıstım kapattırdılar :)

Abartıyolar o kadar zor birşey değil sadece sakin olman gerekiyor ve bol bol pratik yapmalısın.
Yokuş ve parj etme cok zormus.Kursa ılaveten erkek arkadasımda gosterecek.Süreklı snava gırecegım yerd epratık yapıcam

Kuzenım sen panıksın alamazsın dıyor.Herkese ınat almak ıstıyorum.Gerekırse özel ders alıcam

Sınavı geçemeyenlerin çoğu ya yokuşta arabayı kaldıramıyor ya da parkta başarısız oluyor demişti bana sürücü kursunun sahibi. O yüzden ben eğitimde aldığım dersler bitince kendi arabamızla sınavda park yapacağım yere gidip kendim çalışmıştım biraz. Yokuşta arabayı kaldırmak da o kadar kolay ki korkulacak hiçbir şey yok yani. Yarım debriyajı tam olarak anlayana kadar arabayı stop ettirirsiniz ama anladıktan sonra çok rahat kaldırırsınız arabayı.

Şu an kaygılarınızın olması normal bence, dersleri aldıkça geçer bunlar. :) Sınavda ister istemez gergindim ama sonuçta öğrendiğim şeyleri yapacaktım yani size elma gösterip armutu sormuyorlar. Sınava gireceğiniz parkurda çalışıyorsunuz hep. Yıllardır o yollarda sürüyormuşsunuz gibi düşünün. :)
Ben de sınavdan önce bayaa calısıcam.Erkek arkadasım gostecek 1 2 özel derste dusunuyorum.Kımseyle bu konuyu konusmayayım herkes zor dıyor :(

Arabayla alakam sifirdi. Hatta arabamiz da yoktu yani esimden falan da gormedim.
Tek seferde gectim.
Demem o ki cok zor bir sey degil. Kurallari var hocalariniz uyarir zaten. Hic stres yapmayin.

[UOTE="sensizasla321, post: 56654378, member: 787803"]Ben de sınavdan önce bayaa calısıcam.Erkek arkadasım gostecek 1 2 özel derste dusunuyorum.Kımseyle bu konuyu konusmayayım herkes zor dıyor :KK43:[/QUOTE]

Hayır zor değil, acele etmemeniz gerek sadece. :)
Yokuşta arabayı kaldırmak kolay gerçekten, sınavda kalanlar oldu bittiye getirmeye çalıştıkları için kalıyordur diye düşünüyorum. Youtube'da videolar var onları izleyebilirsiniz ne kadar kolay olduğunu görmek için.

Sol ayağınız debriyajda oluyor, sağ ayağınız da frende. Sol ayağınızı yavaş yavaş kaldırıyorsunuz (topuğunuzun yerde olması lazım) kavramaya gelince araba titriyor zaten anlaşılmayacak bir şey değil. Oraya gelince sol ayağınızı sabitliyorsunuz orada. Ondan sonra freni bırakıp gaza basacaksınız yavaştan (sağ ayağınız ile), işte bu kadar. Kursta güzelce anlatacaklar zaten, zor diyenlere kulak tıkayın :KK47:

Parkı da iyice oturtana kadar çalışın, bol bol pratik yapın. Sınavdan önce Youtube'daki "Direksiyon Sınavı 2016-2017 (Milli Eğitim Bakanlığı)" başlıklı videoyu izleyerek öğrendiklerinizi tekrar edebilirsiniz.

Kendinize güvenin, geçen yıl aldım ehliyetimi, inanın abartıldığı kadar zor bir şey değil.

Back
X